Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Мой ред.Аз ползвам НОД 32 (2,7).Прави добра антивирусна защита.Троянци пуска като стой,че гледай,но е дуракоустойчив та компа да е защитен и без моите грижи(имам сестра,на която самия Касперски да и се материализира на среща и да и каже,че има проблем с антивирусната й,тя ще го игнорира)

А иначе сканиране с Касперскаго е традиция и то добра.

Имам и да ви споделя едно нещо.Последния скан с KIS 6.0303 след 3 месеца употреба само на Нод 32 ми откри 1 адуер и 1 троянец.След непосредствено сканиране със Spyware Doctor(нова версия) си намерих още един троянец (друг тип).

Ако искате да работите във стерилна среда моят съвет е да не се доверявате само на 1 програма дори и на две не се доверявайте. :)

Абсолютно съгласен! Нода си върши добра работа и е лек за ежедневна употреба.Чат пат може да се чисти с кашперски и спай чистачки....

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

В момента съм с Nod32- :rolleyes: ,но в близките дни твърдо съм решил да пробвам Dr.Web

А какви са тези допълнителни програми? ако може да попитам :rolleyes:

-Най-добрите в жанра за триене на шпионски софтуер са: Webroot SpySweeper ,McaFee AntiSpyware 2006 ,PC Tools Spyware Doctor ,Sunbelt CounterSpy ,Trend Micro Anti-Spyware ,eTrust PestPatrol ,Microsoft Windows Defender beta 2 ,Lavasoft Ad-aware SE ,Safer Networking SpyBot Search & Destroy

-Най-добрите вирусо-трепачи са: Bitdefender 9 ,McaFee VirusScan 2006 ,Kaspersky Anti-Vurus Personal Pro 5/6 ,NOD32 ,F-Secure Anti-Virus 2006 ,Norton AntiVirus 2006 ,Panda Titanium 2006 Antivirus + Antispyware ,AntiVir PersonalEdition Classic ,Avast! Home/Pro Edition 4.6 ,AVG Free Edition

-Най-добрите ловци на трояни са: a-squared Free (бившия Anti-Trojan 5.5.4xx) ,ewido anti-spyware (бившия ewido security suite/anti-malware - засичан доскоро от Everest Ultimate Edition като анти троянско приложение) ,Moosoft The Cleaner Pro 4.2 ,TDS 3.2.1 на DiamondCS (най-професионалния продукт за съжаление прекратен поради напредването на антивирусните програми

авторите сметнаха за ненужно по-нататъчното му поддържане) ,SwatIt - най-добрия срещу ботове.

-Най-добрите инструменти за откриване на новата заплаха (kernel-level rootkits) са: Webroot SpySweeper 4.5.709/5х ,Ashampoo AntiSpyware 1.40 ,UnhackMe 3.1 beta ,F-Secure BlackLight Beta Rootkit Eliminator ,Aries Rootkit Remover ,RootkitRevealer ,BitDefender Rootkit Uncover 1.0 Beta 2

Предполагам че ще ги намериш и няма да ти давам линкове.А и не съм изброил програми за превантивна защита, които не са малко...като Panda TruPrevent Personal, PivX PreEmpt, CyberHawk и т.н.

С подходящи настройки също се постигат чудеса:

Mетоди за откриване на подозрителна активност в компютъра!

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...c=27960&hl=

Мрежова и интернет защита на Windows/XP/2003

http://www.akula3a.hit.bg/windows.zashtita.html

Интернет сигурност

http://www.dimodi.com/?open=46#II-2

:rolleyes:

Мисlя да си сменям антивирусната с NOD 32..проблемът е ,че не знам каква от всички тези версий да сваля..аз съм с Windowls XP....някой да има мнение...

for Windows NT/2000/XP/2003/Vista (32-bit/64-bit) 2.70.16 11.75 MB

for Windows NT/2000/XP/2003/Vista (32-bit/64-bit) - LAN Update Server 2.70.16 12.61 MB

for Windows 95/98/ME 2.70.16 10.88 MB

for Windows 95/98/ME - LAN Update Server 2.70.16 11.73 MB

NOD32 for MS Exchange Server 2.51.15 9.91 MB

NOD32 Remote Administrator Console 95/98/ME 1.0.11 5.04 MB

NOD32 Remote Administrator Console NT/2000/XP/2003 1.0.11 5.46 MB

Редактирано от guruni (преглед на промените)

Мисlя да си сменям антивирусната с NOD 32..проблемът е ,че не знам каква от всички тези версий да сваля..аз съм с Windowls XP....някой да има мнение...

for Windows NT/2000/XP/2003/Vista (32-bit/64-bit) 2.70.16 11.75 MB

for Windows NT/2000/XP/2003/Vista (32-bit/64-bit) - LAN Update Server 2.70.16 12.61 MB

for Windows 95/98/ME 2.70.16 10.88 MB

for Windows 95/98/ME - LAN Update Server 2.70.16 11.73 MB

NOD32 for MS Exchange Server 2.51.15 9.91 MB

NOD32 Remote Administrator Console 95/98/ME 1.0.11 5.04 MB

NOD32 Remote Administrator Console NT/2000/XP/2003 1.0.11 5.46 MB

Много добре си пише - сваляш първата - for Windows NT/2000/XP/2003/Vista (32-bit/64-bit) 2.70.16 11.75 MB

Искам да попитам нещо...не зная къде другаде и реших тук защото все пак това е анкета за анти вирус програмите...

инсталирах си NOD 23 и й направих настройките внимателно както е описано в една от темите тук...обаче сега имам два проблема..след като си вклщча компютъра ми се появява това съобщение на десктопа..152034_orig.jpg

а когато искам да сканирам фаил ми показва същото но с иконка за грешка неква(червен кръг с бял хикс вътре)....натискам ок..и това се маха и сканира фаила...

защо се получава така... :)

Редактирано от guruni (преглед на промените)

Искам да попитам нещо...не зная къде другаде и реших тук защото все пак това е анкета за анти вирус програмите...

инсталирах си NOD 23 и й направих настройките внимателно както е описано в една от темите тук...обаче сега имам два проблема..след като си вклщча компютъра ми се появява това съобщение на десктопа..152034_orig.jpg

а когато искам да сканирам фаил ми показва същото но с иконка за грешка неква(червен кръг с бял хикс вътре)....натискам ок..и това се маха и сканира фаила...

защо се получава така... :)

Вариантите за това съобщение, което ти излиза са два:

1. Използваш Trial версия на NOD32, и лицензът ти е истекъл;

2. Иска ъпдейт, като първото е по-вероятно.

Относно иконата с грешката:

NOD32 те уведомява за постъпващ файл в компютъра ти...нищо страшно - просто още 1 вид защита на компютъра...

Редактирано от expire (преглед на промените)

Вариантите за това съобщение, което ти излиза са два:

1. Използваш Trial версия на NOD32, и лицензът ти е истекъл;

2. Иска ъпдейт, като първото е по-вероятно.

Относно иконата с грешката:

NOD32 те уведомява за постъпващ файл в компютъра ти...нищо страшно - просто още 1 вид защита на компютъра...

най вероятно е второто защото лицензът не може да е изтекъл..днес си инсталнах програмката....ъпдейдвах и май сега всичко е наред поне като сканирам файл.... но определено е по-леко с Nod 32 от колкото с Kaspersky...макар че касперски го управлявам доста по-лесно....тука всичко е малко завъртяно... :)

Лично аз страшно много антивирусни програми съм сменил.... То не беше: AVG, Symantec, Panda, F-Prot, NOD32, McAfee и т.н.

Но от няколко месеца отново съм с Kaspersky.. и за пореден път съм много доволен от представянето й..

Лично аз страшно много антивирусни програми съм сменил.... То не беше: AVG, Symantec, Panda, F-Prot, NOD32, McAfee и т.н.

Но от няколко месеца отново съм с Kaspersky.. и за пореден път съм много доволен от представянето й..

Няма как да не си доволен от АВ, който лови 99.6% от вирусите. НОД като алтернатива на КАВ разпознава скромните 86%. Останалите са под 80% т.е. са за ПК без нет. :yanim:

Няма как да не си доволен от АВ, който лови 99.6% от вирусите. НОД като алтернатива на КАВ разпознава скромните 86%. Останалите са под 80% т.е. са за ПК без нет. :yanim:

Кво разпознава бе приятел,дали не съм минал през всичките антивирусни,Adware/Spyware чистачи,Антитроянски софтуер(със последни ъпдейти на всичко), и файдата братле е почти никаква.

Погледни с какво съм се запасил и сигурноста ми не е на повече от 49%.

3434yw9.png 111444nq9.png

От снощи се мъча с една гад и чак сега я изтрих ръчно.Преминават си червей и подобни гадости през 100 защити да имаш.Според мен важното е да почетеш разни статийки за тия гадове и да знаеш какво точно изтриваш.

Ще премахна тези прехвалени програмки и ще си трия вече сам боклуците,и без това ми черпат излишни ресурси от паметта.

Та по въпроса тая лови на 98% а оная на 67%,тия ги разправяйте на дечицата който тъпърва сядат пред PC.

Ако не си се опазиш ти,няма кой да ти помогне cool.gif

Касерски,Нод32,Симантек да не изреждам и другите боклуци,това са измислени програмки за да си пълни някой джоба от балъците който им се връзват.

Гледам Ewido....на мен ми изтри Кристъл плеъра.Видях че иска да го изтрие и реших да видя дали ше има неблагоразумието да го делне.След което делнах аз него.Всичко зависи от грамотността на потребителя.Не че искам да се хваля ама не съм преинсталирал заради вирус повече от година и половина.

Касерски,Нод32,Симантек да не изреждам и другите боклуци,това са измислени програмки за да си пълни някой джоба от балъците който им се връзват.

Далече си от истината приятелю. А и едва ли си дал лев за някоя от изредените. Силно ме съмнява. Като искаш да нямаш толкова главоболия и да пестиш ресурси сложи си Линукс.

Далече си от истината приятелю. А и едва ли си дал лев за някоя от изредените. Силно ме съмнява. Като искаш да нямаш толкова главоболия и да пестиш ресурси сложи си Линукс.

Не ми е до ресурсите приятелю,но искам като имам програма тя да ми върши работа.А не да ми е за украса на декстопа.

Аз лично вирус не съм хващал от години,но пък за сметка на това другите гадове си ме тачат много.

Некой лев.......хахахаа.Аре да не си приказваме празни приказки тук.

Главоболията ми идват от download,снощи ми прехвърлиха 2 гб музика през Skype и от там захапах червея гаден.Нямах време да проверявам 600-700 файла едно по едно.

Онлайн скенерите не ми го намериха червеят въобще,пък за мойте пръчки да не говориме.

Опитвах ли се да отворя IE компа ми забиваше на 100%,същото ставаше когато се опитам да сканирам с Spy Sweeper.

Говоря ти за процесора на 100%,и никакъв знак за живот на компа.Намерих го първо като IEXPLORE.EXE трия го,и след 5 минути вече намирам 2 такива.

Другият звер беше svchost.exe същата работа,не го открива нищо,и се разпространява като ромите.При което той ми товареше процесора на 100% постоянно.

Лошото е че нямаш достъп до много папки,при първият нямах достъп до Раздел:C натисна ли да вляза там се получаваше същият блокаж,от 22:00 до 02:00 неможах да направя нищо,сутринта само пуснах с голям зор онлайн скенер,и като се прибрах вече след час четене,го делнах ръчно.

Засега вече час и нещо нямам проблеми(да чукна на дърво).

Та затова ти казвам че неможе една програма да не намира паразити на по 2 години.

Така че не си мисли ча като си дал пари за тоя софтуер си на 96% защитен,аз се ровя доста в огъня,и ти обещавам че другия път ще направя едно форматче от тез подобни,и ще ти го пратя да ти видя машината дали ще го види въобще.

Не си мисли че съм паднал от небето приятелю.Вярвай ми не ми е за първи път да се сблъсквам с подобни неща.

Бацка, туй, дето го виждам, верно ли е...?! Нацвъкал си 10 програми против шпиони, рекламни приложения и т.н., и защо?!

С толкова програми на машината си, се питам, дали ти работи компа въобще, да не говорим пък за ефекта, който е никакъв, че накрая си сложил и Нод 32, която, ако е кракната, все едно, че си без анти-вирусна!

Мойте уважения към теб MELL но след тази реплика няма какво да говоря повече.

Просто съм сгрешил раздела и забравям за тая тема.

Все пак не забравяй в какъв форум сме?

Подценяваш ме!

Бацка, туй, дето го виждам, верно ли е...?! Нацвъкал си 10 програми против шпиони, рекламни приложения и т.н., и защо?!

С толкова програми на машината си, се питам, дали ти работи компа въобще, да не говорим пък за ефекта, който е никакъв, че накрая си сложил и Нод 32, която, ако е кракната, все едно, че си без анти-вирусна!

Ето и моят съвет за защита - слагаш си последната версия на Kaspersky Internet Security, (да не забравиш да я настроиш) и Spyware Doctor! Сигурна съм, че няма да имаш проблеми!

Друг вариант за защита - Последната версия на Kaspersky Anti-Virus + Zone Alarm + Spyware Doctor. Този вариант за защита е "убиец", при него съм 1 000 000 % сигурна, че компът ще ти бъде винаги чист, като стаята на Майкъл Джексън! :rolleyes:cool.gifbiggrin.gif

backata - Съгласен съм с Мелл, приятелю! Сложил си 10 програми, които си пречат и затова не ловят нищо. Сложи си по една за всичко (както си направил - слагаш за всичко отделна програма) и не се притеснявай! Също като драгозов, не помня от кога не съм имал проблем с вируси, троянчета или спайуер! А Мелл е права, колкото и да не ти се вярва!

Ето и моят съвет за защита - слагаш си последната версия на Kaspersky Internet Security, (да не забравиш да я настроиш) и Spyware Doctor! Сигурна съм, че няма да имаш проблеми!

Друг вариант за защита - Последната версия на Kaspersky Anti-Virus + Zone Alarm + Spyware Doctor. Този вариант за защита е "убиец", при него съм 1 000 000 % сигурна, че компът ще ти бъде винаги чист, като стаята на Майкъл Джексън! :rolleyes:cool.gifbiggrin.gif

А мислиш ли че преди тая защита небях с почти същата без Spyware Doctorа а със подобна.

Тцтццц.

backata - Съгласен съм с Мелл, приятелю! Сложил си 10 програми, които си пречат и затова не ловят нищо. Сложи си по една за всичко (както си направил - слагаш за всичко отделна програма) и не се притеснявай! Също като драгозов, не помня от кога не съм имал проблем с вируси, троянчета или спайуер! А Мелл е права, колкото и да не ти се вярва!

Приятелю сложих тия снощи за да сканирам само.Само Spy Sweeper ми е на PC.

windows onecare

backata ако иска и 20 антиспайуер програми да накачи, не е проблем. Те нямат realtime енджини и си стоят на харда , ни пречат, ни много място заемат. Когато става въпрос за борбра срещу спайуер (нежелан софтуер), колкото повече, толкова по-добре. (е, някои имат realtime но предполагам си ги изключил)

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

windows onecare

backata ако иска и 20 антиспайуер програми да накачи, не е проблем. Те нямат realtime енджини и си стоят на харда , ни пречат, ни много място заемат. Когато става въпрос за борбра срещу спайуер (нежелан софтуер), колкото повече, толкова по-добре. (е, някои имат realtime но предполагам си ги изключил)

Само Spy Sweeper действа в реално време при мен .Всичко друго го свалих само и само да се опитам да изтрия гадините.

Другата програма след SpySweeper, който защитава в реално време и открива доста гадинки е CounterSpy (бих казал на второ място след програмата на WebRoot)

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...p;hl=counterspy

Не ми е до ресурсите приятелю,но искам като имам програма тя да ми върши работа.А не да ми е за украса на декстопа.

Аз лично вирус не съм хващал от години,но пък за сметка на това другите гадове си ме тачат много.

Некой лев.......хахахаа.Аре да не си приказваме празни приказки тук.

Главоболията ми идват от download,снощи ми прехвърлиха 2 гб музика през Skype и от там захапах червея гаден.Нямах време да проверявам 600-700 файла едно по едно.

Онлайн скенерите не ми го намериха червеят въобще,пък за мойте пръчки да не говориме.

Опитвах ли се да отворя IE компа ми забиваше на 100%,същото ставаше когато се опитам да сканирам с Spy Sweeper.

Говоря ти за процесора на 100%,и никакъв знак за живот на компа.Намерих го първо като IEXPLORE.EXE трия го,и след 5 минути вече намирам 2 такива.

Другият звер беше svchost.exe същата работа,не го открива нищо,и се разпространява като ромите.При което той ми товареше процесора на 100% постоянно.

Лошото е че нямаш достъп до много папки,при първият нямах достъп до Раздел:C натисна ли да вляза там се получаваше същият блокаж,от 22:00 до 02:00 неможах да направя нищо,сутринта само пуснах с голям зор онлайн скенер,и като се прибрах вече след час четене,го делнах ръчно.

Засега вече час и нещо нямам проблеми(да чукна на дърво).

Та затова ти казвам че неможе една програма да не намира паразити на по 2 години.

Така че не си мисли ча като си дал пари за тоя софтуер си на 96% защитен,аз се ровя доста в огъня,и ти обещавам че другия път ще направя едно форматче от тез подобни,и ще ти го пратя да ти видя машината дали ще го види въобще.

Не си мисли че съм паднал от небето приятелю.Вярвай ми не ми е за първи път да се сблъсквам с подобни неща.

Прав си на 100%!!!! Четири години бях с Kaspersky и си беше огън.Тая година обаче ме издъни 2 пъти-стига толкоз.

След нея сложих Panda-уж добре ,позабърса работата ,обаче не издържа на най-прост тест-вирус,написан специално

за да я уж! кракне,не вярвах,че няма да го хване,еми не можа и това е. След тях Avira Antivir Personal махна още някои

гнусни неща като rpcc.dll и сканира около 390 000 файла на машината-колкото и Касперски ;) Така че .....

оставам на него засега.

Гледам Ewido....на мен ми изтри Кристъл плеъра.Видях че иска да го изтрие и реших да видя дали ше има неблагоразумието да го делне.След което делнах аз него.Всичко зависи от грамотността на потребителя.Не че искам да се хваля ама не съм преинсталирал заради вирус повече от година и половина.

Аз съм с Ewido/AVG и никога не е предлагал да трие Crystal Player. Ако ползваш безплатната, в която има WhenU Save, това е друг въпрос. При професионалната версия няма проблеми.

Прибърза да се изкажеш. Не пречи ако ще и 50 да са, стига да не са активни в реално време. Все пак говорим за многопластова защита.

Кво разпознава бе приятел,дали не съм минал през всичките антивирусни,Adware/Spyware чистачи,Антитроянски софтуер(със последни ъпдейти на всичко), и файдата братле е почти никаква.

Погледни с какво съм се запасил и сигурноста ми не е на повече от 49%.

3434yw9.png 111444nq9.png

От снощи се мъча с една гад и чак сега я изтрих ръчно.Преминават си червей и подобни гадости през 100 защити да имаш.Според мен важното е да почетеш разни статийки за тия гадове и да знаеш какво точно изтриваш.

Ще премахна тези прехвалени програмки и ще си трия вече сам боклуците,и без това ми черпат излишни ресурси от паметта.

Та по въпроса тая лови на 98% а оная на 67%,тия ги разправяйте на дечицата който тъпърва сядат пред PC.

Ако не си се опазиш ти,няма кой да ти помогне cool.gif

Ха,

Сякаш видях моята машинка, само че моят резидентен скенер е антишпионския модул на ZoneAlarm, който отлично се допълва от щита на Ewido. Тази комбинация ми харесва-и аз се ровя доста из огъня...

Backata е прав за псевдозащитата която предлагат всички подобни програми- използвал съм различни варианти и крайния резултат е поредното шпионче на компа. Какво да се прави-развъждаме си ги :wors: и по никакъв начин (при все N на брой "on-demand" скенери) не мога да твърдя, че машината е чиста. Даже в много случаи стената е тази, която ме кара да се замисля кое прави еди какво си и защо го прави. Това също си има недостатък- прекалено много съобщения от нейна страна и затова този режим на уведомяване го използвам "in the wild"-както обичат да казват (обикновено преди да ти вземат парите) :)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.