Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Много полезна тема, но дискусията малко ми заприлича на древната и неизяснена тема за кокошката или яйцето. Ако трябва да бъдем честни, не можем да не си признаем, че всяка една програма има своите предимства и съответно недостатъци. Винаги дадено предимство на определена антивирусна програма е за сметка на нещо, което може да се сметне за недостатък. По-голямата сигурност рефлектира съответно върху "изяждането" на повече ресурси и обратно. Моето мнение е , че всичко е въпрос на индивидуални потребности и точна преценка на кой - какво му е по-нужно: бързина и лекота при работата с компютъра или "абсолютна" защитеност като в ЦРУ например. Да не говорим, че ако някой "истински разбирач" реши да ви подлее вода, почти е сигурно , че ще успее, но се запитайте дали имате толкова важна информация, че да го съблазни. От историята знаем, че и най-строго пазените тайни си намират майстора, така че... има ли смисъл. Относно вирусите, положението е подобно. Всеки сам решава къде се влиза и какво отваря, но вместо да чакате да ви пази антивируса, по-добре се научете да предвиждате къде са евентуално опасните места в мрежата и съответно да търсите друга алтернатива - такива бол. angry.gif Така, че Силата е във ваши ръце :) Успех !!! :brick wall:

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

И AntiVirus Kit, и BitDefender ползват енджина на Kaspersky. Те нямат собствени. Колкото до победителят на G-DATA, ами нормално ми се вижда немците да си поставят програма родно производство на първо място. Не твърдя, че е лоша. Напротив. Просто пристрастието си е фактор.
Виждам че това с engine-те сте го изяснили вече а колкото до пристрастието-не мога да отреча ,че го има като елемент.Само че има и още нещо,на тези тестове не се тества и точкува само сканиране или натоварване на системата.А всичко заедно и общата оценка решава победителят.В системата по принцип няма нищо лошо,но производителите се научиха да правят продукти които да не блестят в нито една категория,но и без особенни слабости.Това им носи по добри общи оценки в тестовете и съответно повече продажби.Накрая естествено страда потребителят.Eто един пример как е събрана общата оценка(по немски стандарти) на Kaspersky Anti-Virus 6.0 пак в същото списание.

Обща оценка: 1.9

Сканиране 50%: 1.5

Различни функции 20%: 1.5

Support 15% : 3.5

Интерфейс 10%: 2.5

Необходими ресурси 5%: 1.5

Процентите дават информация за това доколко тази частична оценка е релевантна за крайната.

@radosstin Много полезна тема, но дискусията малко ми заприлича на древната и неизяснена тема за кокошката или яйцето. Ако трябва да бъдем честни, не можем да не си признаем, че всяка една програма има своите предимства и съответно недостатъци. Винаги дадено предимство на определена антивирусна програма е за сметка на нещо, което може да се сметне за недостатък.

Тук няма как да не се съглася с теб.Всеки сам си решава какво ще има на компютъра си.От данните горе примерно се обяснява лично аз защо съм фен на Kaspersky.На мен ми е важно една програма за сигурност наистина да дава сигурност и то без значение какво,кога и къде точно правя в интернет,да има достатъчно опции за да си я напасна по мой образ и подобие :yanim: и ако може да не ми смазва системата.

А за истинският разбивач-преди няколко месеца ми беше нагледно демонстрирано как със Kaspersky (тогава още 5.0) и Zone Alarm 6.0 Pro за 2 минути едно момченце ми пое пълен контрол над компютъра.Не за да ми навреди,ми щото се правех на много отворен и много защитен :P

Не ми се отваря нова тема ,така че би ли дал подробности?

Не ми се отваря нова тема ,така че би ли дал подробности?

И аз се нареждам на опашката! ;)

Със специална настройка от двете страни и аз мога да си осигуря пълен контрол...но не значи, че както съм си вързан в мрежата някой ще ме прави на зомби.

Не съм се изразил правилно явно-беше без специална настройка и не по желание.Иначе ако и двете страни са съгласни,всеки знае че не е проблем.Да не говорим че аз дори нямам на моя уин. remote control.Като попитах за обяснение получих това: ;) А като попитах пак ми се каза,че каквото и да правя и слагам на системата си,все пак в дъното си остава уиндоус.И щом като примерно някоя тайна служба ( :wors: без имена) може да прави каквото и когато си поиска със всеки един уиндоус потребител,значи е нормално да има и хора които не са от майкрософт или службата по-горе,които също да могат.

И вече виждам как се надава вой - глупости,измислици,празни приказки и теории и т.н.

Нека хората с това мнение,преди да кажат каквото и да било,да си спомнят една случка от недалечното минало.А именно,как след получена информация в службата по-горе,че се готви нещо с/у американското правителство,на една цяла държава в африка ( :wors: имена) им спряха телекомуникациите.Познайте коя система ползва тая държава.И страно защо почти веднага след това нещастно и случайно стечение на обстоятелствата ,немското правителство реши да премине на алтернативната ОС.

От цалата работа аз лично си направих извода,че всички мерки които вземаме да се пазим,са безсмислени срещу истинска атака,но все пак не може и без тях.Най-малкото,защото както всички знаем ,мрежата е пълна с пишман-хакери и други такива индивиди - а с/у тях антивируса и firewall-a,комбинирани с основни познания за компютрите,помагат!

И накрая - нещата които написах по-горе са лични мнения,комбинирани с известен личен опит по темата.Не карам никой да мисли като мен или да вярва на това което съм написал.Казвам това с надежда да намаля спам постовете ,които ще последват сега със сигурност cool.gif

Всички знаем,че такива хора има.Все пак аз съм навит на тест-ако на твоя човек му се занимава,ще му дам IP-то си и ще очаквам пробив-истинското имам предвид!

Няма да взема никакви особени защитни мерки.

Благодаря предварително.

Всички знаем,че такива хора има.Все пак аз съм навит на тест-ако на твоя човек му се занимава,ще му дам IP-то си и ще очаквам пробив-истинското имам предвид!

Няма да взема никакви особени защитни мерки.

Благодаря предварително.

Не се заяждай, не е чак толкова трудно да се пробие едно домашно пс със защитна стена. Какво ще кажеш, че защитната стена не пуска HTTP трафик? Ами ако направя така, че прекарам атаката през стената ти, мислейки си тя, че това е трафик на браузъра ти? :wors: Не се заяждай, защото начини много! :rolleyes:

Не се заяждай, не е чак толкова трудно да се пробие едно домашно пс със защитна стена. Какво ще кажеш, че защитната стена не пуска HTTP трафик? Ами ако направя така, че прекарам атаката през стената ти, мислейки си тя, че това е трафик на браузъра ти? ;) Не се заяждай, защото начини много! :yanim:

Изобщо не се заяждам.Говоря сериозно.Не съм доволен от стандартните тестове-тях ги издържа стената без проблем.Ако ти се захваща,давай!

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Аз просто пробвах. Ето това е версията, с която съм аз: NOD32 AntiVirus v2.0 (9xMe2000NTXP). Между другото май го изтеглих от bubu.to. С тази версия обаче не можеш да теглиш update-и без парола и username, така че трябва ръчно да смениш сървъра на този който съм написал в предния пост.

Това Avast го отстранява без никакъв приоблем!

AntiVir ! Ползвам го от доста време и нямам проблеми :hush: да чукна на дърво. Мисля ,че програмката се справя доста добре и е най-добрата FREE антивирусна :eek:

• 3 седмици по-късно...

BitDefender RuLeZzZzZ само,че със Firewall е мойта и е муцка!!!

Ами аз използвам пц циллин и съм доволен :nono:

Искам да си сложа антивирусна ще ми препоръчате ли някоя?

Според мен най-добрия вариант е Kaspersky, с останалите вероятноста от ядове и проблеми е доста по-голяма(лично мнение). Последна версия: Пълна информация за сваляне + кратки инструкции след инсталирането :hush:

Аз бих ти препоръчал avast! Pro/Home 4.7, която наистина е добра и с удобен и хубав интерфейс. Преведена е на български и много лесно ще се справиш с нея. За повече информация относно инсталирането и конфигурирането на антивирусната програма може да погледнеш статията на dragozow тук. Ако наистина решиш да избереш нея, може да се обърнеш с ЛС към мен, за да ти я дам и помогна за инсталацията cool.gif

С уважение: Biskata

Намираш се в тема, където точно това се обсъжда. Просто се порови малко и прецени сам(а). Не се влияй много от чужди мнения.

По принцип аз ползвам Касперски и това е най-доброто за мен и моят компютър, въпреки че след прегледа на една тема в дата.бг останах малко учуден като видях как касперския ми не хваща троянеца койъо беше вкаран в една негова инсталация и който нод улавя. Опиотах се да кореспондирам с касперски лаб, но те ми казаха да се свържа с фирмата която правела пакета с инсталацията и тяхните keys. На ддругия ден когато станах антивирусната ми не работеше поради причината че ми бяха видели кey-а, който беше нелегален и го бяха деактивирали ;) . Тогава остнаха доста разочарован, но пак си ползвам касперски защото са The Best

Зависи от много работи, но най-вече от твоето мнение и твоят компютър. Както каза Night_Raven не се влияй от чуждите мнения - всеки меже да мисли и сам да прецени.

Редактирано от cold_shadow (преглед на промените)

А бре карах си аз без антивирусна и ;):comp_virus::comp_virus: за това си метнах Kaspersky Anti-Virus 6.0.0.300 и vacation1.gifvacation1.gifvacation1.gif

Намираш се в тема, където точно това се обсъжда. Просто се порови малко и прецени сам(а). Не се влияй много от чужди мнения.

Така е, но както може сам/а да прецени коя защита да избере, така и сам/а може да избере на кое от предложенията в темата да се спре. Все пак ако нямаше предложения като цяло, щеше да е по-труден избора. А и най-добрия вариант е като се тестват различни защитни програми, като при проблем/неудовлетвореност с някоя, се слага следващата хвалена/предлагана и т.н. Може би не всички смятат така, но поне моето мнение варира около този отговор.. А и винаги всичко зависи от случая, човека, и това с което се е захванал. :wors:

Редактирано от PcMan (преглед на промените)

Според мен най добра е NOD 32 защото преди около година имах касперски и за около 3 месеца три или четири пъти ми влиза вирус и се налагаше преинсталиране sad.gif а от както смених на нод 32 и никакви проблеми нямам :offtopic_s: Един приятел ми каза преди два дена,че над 32 три години наред печели първо място за най-добра антивирусна в света :offtopic_s: това вярно ли е наистина?

а кво ше кажете за dr.web щото мисля да си я сложа...струва ли си .. работи ли като хората..шот 1 приятел ми каза 4е е мн добра тая програма ама не съм я пробвал

а кво ше кажете за dr.web щото мисля да си я сложа...струва ли си .. работи ли като хората..шот 1 приятел ми каза 4е е мн добра тая програма ама не съм я пробвал

Верно е много добра........ако нямаш принтер.Щото ако имаш,ще мислиш,че се е повредил!

Често сменят ключовете! :)

Според мен най добра е NOD 32 защото преди около година имах касперски и за около 3 месеца три или четири пъти ми влиза вирус и се налагаше преинсталиране sad.gif а от както смених на нод 32 и никакви проблеми нямам :yanim: Един приятел ми каза преди два дена,че над 32 три години наред печели първо място за най-добра антивирусна в света ;) това вярно ли е наистина?

С това

над 32 три години наред печели първо място
ме обърка много и нещо не разбрах въпроса ти
Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.