Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Забиването и недобрата работа може да се дължи и на друго. А и 9 вируса е много общо казано. Имам предвид, че някои от тях може да са били просто adware или нещо подобно (NOD32 не се справя толкова добре с adware), което реално не е нищо опасно.

Напротив, тук не си прав. Вирусите вече не са това, което бяха ... Тоест, вече не се пишат толкова много вируси, а точно Адуер и Спайуер гадости, които толкова скапват системата, че става неизползваема! И ... ако антивирусната програма не ги засича, то ... за какво си говорим! Както вирусите се менят и мутират, така и антивирусните програми трябва да се променят и да са в състояние да те предпазят от такива неща! Ако антивирусната програма не може да засича адуер/спайуер, то тя не е съвременна и не може да претендира за нещо голямо! Много се промени вирусният свят и навлязоха много нови неща, с които трябва да се справят АВ-тата, не могат ли - не струват!

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Всяка модерна антивирусна програма хваща Ad и Spy така е ,но някой като Panda ,Norton и Mcafee и те уж хващат ,но нищо не става от тях .

Какво като хващат остават си за залъгване на потребителите.

Обзалагам се ,че и новият Norton ,който излезе вчера ,че и от него нищо няма да става.

Дори вече си свалих едно копие пробно за да го тествам как ще се изложи .

Редактирано от wowgeleto (преглед на промените)

Абе хора, ще се избием. Най-добра е НОД32. Джейн, ами то това за забиването на компа ти зависи не само от Програмата. На мен ми стана обратното. Пък и зависи от вируса. Най-добрия анти-вирус е да нямаш комп ( или поне нет) и чиста работа.

Забравих кой каза " Линуксът е най-доброто решение " или нещо такова, ама е прав:

1. Е с отворен код

2. Нема дупки и бъгове като Уиндоуса

3. Мога да ви кажа, че за тва да имаш вируси и за хакване и краквна на компа ти, зависи от ОС-та ( ПО-ДОБРЕ ПОЛЗВАЙТЕ Юникс - не искам да правя реклама но съм чел за нея ).

4. Може да си и с една мезерна антивирусна, но когато ходиш на безопастни места, няма да имаш вируси.

5. Аре да не спорим ?

Абе хора, ще се избием. Най-добра е НОД32. Джейн, ами то това за забиването на компа ти зависи не само от Програмата. На мен ми стана обратното. Пък и зависи от вируса. Най-добрия анти-вирус е да нямаш комп ( или поне нет) и чиста работа.

Най-добра антивирусна няма. Има добри и не толкова добри, но най-добра няма. Всяка програма си има силни и слаби страни.

Забравих кой каза " Линуксът е най-доброто решение " или нещо такова, ама е прав:

1. Е с отворен код

2. Нема дупки и бъгове като Уиндоуса

3. Мога да ви кажа, че за тва да имаш вируси и за хакване и краквна на компа ти, зависи от ОС-та ( ПО-ДОБРЕ ПОЛЗВАЙТЕ Юникс - не искам да правя реклама но съм чел за нея ).

4. Може да си и с една мезерна антивирусна, но когато ходиш на безопастни места, няма да имаш вируси.

5. Аре да не спорим ?

Това е встрани от темата. Ще те помоля занапред да се придържаш към нея. А и това звучи като агитация, което също не е желателно.

Редактирано от Night_Raven (преглед на промените)

Най-добрата антивирусна програма, без съмнение е NOD 32.

Пробвал съм повечето "по-известни нам" антивирусни програми и все при Kaspersky се връщам :) А прехвалената NOD32 :) оглавяваща по-горе класацията я изтърпях точно две седмици. С нея се чусвтвах защитен само докато си четях някое вестниче. След NOD32 Kaspersky елиминира близо 15на бацила. Но за всеки влак си има пътници така че cool.gif

Използвал съм лично Касперски анти-вирус 2 години без да я подменям. Нямал съм абсолютно никакви проблеми с вирусите и с нея. Ъпдейтва се на всеки 6 часа (така съм я настройл) и бих казал, че за мен е най добрата. Сега съм с NOD32 за да видя как е, но просто като преиинсталирам следващия път (няма да е скоро) ще сложа пак касперски, защото там съм много по сигурен. Не мога да се оплача от NOD32, но просто не ми допада, а и нямам време да я смена и да се занимавам малко с РС-то (работи постоянно, но и да се вра на несигурни сайтове ги хваща) :)

Използвал съм лично Касперски анти-вирус 2 години без да я подменям. Нямал съм абсолютно никакви проблеми с вирусите и с нея. Ъпдейтва се на всеки 6 часа (така съм я настройл) и бих казал, че за мен е най добрата. Сега съм с NOD32 за да видя как е, но просто като преиинсталирам следващия път (няма да е скоро) ще сложа пак касперски, защото там съм много по сигурен. Не мога да се оплача от NOD32, но просто не ми допада, а и нямам време да я смена и да се занимавам малко с РС-то (работи постоянно, но и да се вра на несигурни сайтове ги хваща) :)

Щом нямаш проблеми с Nod_a е добре ,но все пак бъди нащрек ако те се наложи да посетиш някой сайт фауна. Давам пример - ползвам три PCта (две служебни и едно вкъщи) съответно с NOD32 / BitDefender / Kaspersky/ - подложих ги на еднакви изпитания няма да описвам точно и резултата - Уина на машината с NOD32 направо беше в плачевно състояние защото просто антивируса не можа да се справи - торянци ,вируси ,спрени services , поразени потр. акаунти . В заключение ,когато фактите говорят дори и рекламите трябва да мълчат!

Здравейте,

аз лично съм със NOD32 и за съжаление не съм много уверен че съм направил най-

добрия избор ....

Искам да ви предложа не само да си говорим кой колко вируса му влезли докато бил

със програмата ХХХ ами наистина да изтестваме последните версий на антивирусните

програми, които също са update- нати със последните дефиниций.

За целта ни трябва някои наистина бъкан със вируси и какви ли не гадости архив,

който всеки да си дръпне и във никакъв случай да НЕ отваря, само да пусне антивируса

да го сканира, след което да го изтрие. Програмата хванала най- много различни вируси

печели. biggrin.gif

Здравейте,

аз лично съм със NOD32 и за съжаление не съм много уверен че съм направил най-

добрия избор ....

Искам да ви предложа не само да си говорим кой колко вируса му влезли докато бил

със програмата ХХХ ами наистина да изтестваме последните версий на антивирусните

програми, които също са update- нати със последните дефиниций.

За целта ни трябва някои наистина бъкан със вируси и какви ли не гадости архив,

който всеки да си дръпне и във никакъв случай да НЕ отваря, само да пусне антивируса

да го сканира, след което да го изтрие. Програмата хванала най- много различни вируси

печели. biggrin.gif

Ти братле откри Америка :wors:

:wors:

Ми дайте го архива и ше ви кажа моя NOD кво не му харесва ....

biggrin.gif

:whist:

Ми дайте го архива и ше ви кажа моя NOD кво не му харесва ....

biggrin.gif

Има тема за тестване с архив, но както казах и там, това не доказва нищо. Направо умът ми не го побира как съдите за дадена програма само от един архив. Това е просто сменшно.

Според мен Nod32 е най-добрата

Но само, ако си я закупиш!!! :angel19:

Иначе, Касперски е 1 000 000 пъти по-добра от кракнатия Нод, и не само...

Редактирано от MELL (преглед на промените)

AVG е ПРОГРАМАТА ползвам я в къщи, в офиса навсякъде и не ме боли глава от вирусчета, червейчета и други бъцили.

Дори тогава не е най-добрата, аз имам платена версия от Есет.

Какво точно имаш предвид?! Аз имам предвид, алгоритмите за сканиране на двете програми,

иначе, ако говорим за другите модули, като например - Anyi-Spy,

тогава Касперски е безспорен победител!

Значи, преди време, в локалния ни сървър, се разрази голям спор, относно двете програми.

Тогава свалих този архив с вирусите, който го има тук, ъплоуднах го в нашия сървър, и всеки започна да сканира със своята ант-вирка.

Кракнатия Нод засече - 523 вируса,

легалния Нод - 823,

А, Касперски 706!

;):baby:;)

При мен Dr.Web+Spystopper pro и за сега никакви проблеми. cool.gif P.S 1год. бях с платена версия на НОД и именно Dr.Web откри след нода две вирусчета...

Symantec AntiVirus :)

От почи 1 година е на въоражение на моя компот и до сега не ме е предал.

Средно около 12 часа на ден съм в интернет и се ровя къде ли не, но до сега вирус не е демонстрирал присъствие.

Компота си работи перфектно без преинсталация вече повече от година.

При мен Dr.Web+Spystopper pro и за сега никакви проблеми. cool.gif P.S 1год. бях с платена версия на НОД и именно Dr.Web откри след нода две вирусчета...

Но какви вируси ти откри?

Иначе, аз работя от доста време с Касперски Интернет Секюрити 6.0.0.300, и съм много доволна, като цяло, от програмата! Малко е тежичка, но затова пък си върши работата, както трябва...Дори нямам нужда и от анти-спай програма!!! :)

Symantec AntiVirus ;)

От почи 1 година е на въоражение на моя компот и до сега не ме е предал.

Средно около 12 часа на ден съм в интернет и се ровя къде ли не, но до сега вирус не е демонстрирал присъствие.

Компота си работи перфектно без преинсталация вече повече от година.

Е, ти щом не си преисталирал вече Уйндоуса от 1 година, значи си добре! Аз когато бях с Нод 32,

преинсталвах ОС през месец!

Здравейте всички.

Не съм чел всичките постове в тази тема и се надявам да не повторя някого,но от това което видях до момента тук има невероятно много фенове на NOD 32.Не съм запознат с програмата защото живея в германия и тук тя не се среща никъде(или почти никъде).Абониран съм за едно от най-добрите списания за компютри в света (PC Welt тираж над 700 000 бройки на месец) и за последните 2 години тази програма я няма почти (слагам почти ,защото все пак може аз да съм в грешка и да не съм я забелязал) в нито един тест на антивирус.А на последният голям тест на мисля 10 програми,който имаше на първо място беше AntivirenKit na G-DATA и след това с равен резултат Kaspersky и Bit Defender.Kaто недостатък на Kaspersky беше посочено,че все още менютата са сложни и нищо че има вече boot диск,той също е много сложен за създаване.При сканиране обаче нещата са съвсем други.Там беше посочено че сега както и преди няма забележка към откриването на вируси.И че конкурентите са успели да достигнат нивото на Kaspersky.Което не е за чудене като се има предвид че победителят на G-Data ползва едновременно сканиращите engine на двамата си подгласника.Тестът за сканиране се провежда с база данни с около 300 000 вируса към които се добавят няколко хиляди от така наречените Zoo вируси(не много широко разпространени или създанени само за доказване на дупки в сигурноста)

Както се сещате вече аз самият съм почитател на Kaspersky и ще ви кажа защо.Имах познат който се оплакваше от бавна и нестабилна система.Попитах го дали има антивирусна програма и той каза че е със Norton Security Suit 2005 и е доволен от нея защото "вируси се не виждат".След деинсталация и пълен скан със 30-дневната безплатна версия на Kasperski 5.0 в списъка имаше 154 гадинки....

Мисля че е излишно да продължавам с обясненията,както и да казвам какво ползва приятелят ми сега cool.gif

С този пост не искам да обиждам привържениците на споменатите програми,просто споделям личен опит и наблюдения,комбинирани със прочетени неща в специализираната литература. (линкът към статията с теста изисква premium account затова не съм го дал)

Здравейте всички.

Което не е за чудене като се има предвид че победителят на G-Data ползва едновременно сканиращите engine на двамата си подгласника.

И AntiVirus Kit, и BitDefender ползват енджина на Kaspersky. Те нямат собствени. Колкото до победителят на G-DATA, ами нормално ми се вижда немците да си поставят програма родно производство на първо място. Не твърдя, че е лоша. Напротив. Просто пристрастието си е фактор.

Night Raven,не бъркай двата щата! Bit Defender и Kaspersky работят в тясно сътрудничество и това не е тайна, но не ползват един и същи енджин! В старите им версии има голяма прилика,но и тогава си бяха различни,сканиращите ядра и на двете са патентовани поотделно,така че.... :)vacation1.gif

Night Raven,не бъркай двата щата! Bit Defender и Kaspersky работят в тясно сътрудничество и това не е тайна, но не ползват един и същи енджин! В старите им версии има голяма прилика,но и тогава си бяха различни,сканиращите ядра и на двете са патентовани поотделно,така че.... :)vacation1.gif

Странно, аз друго съм чувал. И така да е, то това не пречи на швабите да си похвалят продукта. :brick wall:

Уж иначе по-добро от Kaspersky няма, а немците си класират техния продукт. Кара ме да се замисля, доколко са безпристрасни въобще и останалите сайтове за тестове на антивирусни.

G_Data Antivirus Kit е с леко модифициран вариант на kernell-a на Касперски и,по тест на мой добър приятел-по-добър от оригинала :) Така че,не е за чудене.При положение ,че и двете програми гонят над 99% процента успеваемост-какво толкова да ги сравнява човек? Steganos Antivirus-и тия са германци,пък направо си продават руския продукт със собствено лого.....

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.