Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Първо провери,после говори! Точно rootkits си ги спира кат момченце,ако активираш опцията.Това да не ти е NOD-a!

The Almighty Kaspersky - програмата БЕЗ пропуски: ЦЪК

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 242,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ех, защо www.twojakolezanka.com не се отваря, много ми се щеше и на мен десет експлойта с отварянето да ме поразят laugh.gif

Първо провери,после говори! Точно rootkits си ги спира кат момченце,ако активираш опцията.Това да не ти е NOD-a!

Ако не си изпробвал Kaspersky Internet Security,направи го.После пак ще говорим за интерфейс,мониторинг и т.н. Впрочем отдавна предложих адрес за тест на антивируси-www.vx.netlux.org!Ама никой с NOD 32 досега не се е обадил как е мармалада...Защо ли...... :P

Опа недей да се радваш предварително

Засега от всички Trojan-Cliker,Trojan-Downloader,Trojan-Spy,Trojan-Dropper,Viruses-ABAP,ACAD,BAS,BAT,Boot,CSC,HTML,SCRIPT,win32,winreg,WORM-apart,bymer,colio,deborm,donk,fasong,fesber,firkin,leave,lovescan,netres,petik,s

ver,shorm,sorin,различните флудъри,Hack Tools,сниферите,нукърите,флудъри,макро вирусите,IM-Worm,SMS-Flooder,IRC-worm

Заби само при сканиране на Trojan-ArcBomb.Ще продължа да сканирам и останалите и след това се прехвърлям на сорсовете.Нито един пропуснат файл(засега :) )Даже почна да открива и тези писани за Линукс.Като сканирам всичките(а те ич не са малко ще ви кажа) :)

Опа недей да се радваш предварително

Засега от всички Trojan-Cliker,Trojan-Downloader,Trojan-Spy,Trojan-Dropper,Viruses-ABAP,ACAD,BAS,BAT,Boot,CSC,HTML,SCRIPT,win32,winreg,WORM-apart,bymer,colio,deborm,donk,fasong,fesber,firkin,leave,lovescan,netres,petik,s

ver,shorm,sorin,различните флудъри,Hack Tools,сниферите,нукърите,флудъри,макро вирусите,IM-Worm,SMS-Flooder,IRC-worm

Заби само при сканиране на Trojan-ArcBomb.Ще продължа да сканирам и останалите и след това се прехвърлям на сорсовете.Нито един пропуснат файл(засега :hush: )Даже почна да открива и тези писани за Линукс.Като сканирам всичките(а те ич не са малко ще ви кажа) :P

Маааалка подробност-успял си да ги даунлоднеш без особена съпротива от АМОНА-познах ли?Ама честно :beer: ?

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Маааалка подробност-успял си да ги даунлоднеш без особена съпротива от АМОНА-познах ли?Ама честно :beer: ?

Всички файлове са архивирани и ги свалих-да.Ама какво от това ако бяха само файловете нямаше да ги свали.А така архивирани зловредния код не може да се изпълни-тъй че кво ме еве,че са се свалили след като не са се изпълнили(вече даже си имам доста голяма колекцийка от вируси,троянци,експлойти,червей,флудъри :P ),при опит за отваряне,всеки един файл моментално беше изтриван. :hush: Продължавам докато не проверя всеки един файл.

Трябваше да доуточня-става въпрос за настройки! Никъде не видях дадено ли е право на скенера да засича такива неща-така нещо не се връзва. Рууткитовете са по-скоро за хакване и отдалечен достъп-после какво ще правиш с жертвата,е друг въпрос.Впрочем на въпросния сайт освен полския скенер ползват и тоя на Касперски-защото е много скапан,предполагам :beer:

Всички файлове са архивирани и ги свалих-да.Ама какво от това ако бяха само файловете нямаше да ги свали.А така архивирани зловредния код не може да се изпълни-тъй че кво ме еве,че са се свалили след като не са се изпълнили(вече даже си имам доста голяма колекцийка от вируси,троянци,експлойти,червей,флудъри :P ),при опит за отваряне,всеки един файл моментално беше изтриван. :hush: Продължавам докато не проверя всеки един файл.

Като се замисля......съществуват саморазархивиращи се файлове....не малко ехе-та се самосглобяват и самоинсталират......кофти номер.....А? Все пак-БРАВО за куража.....и не ги разархивирай,ЗА БОГА!!!!!!

Пфу....щях да пропусна вградените вируси.......

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Като се замисля......съществуват саморазархивиращи се файлове....не малко ехе-та се самосглобяват и самоинсталират......кофти номер.....А? Все пак-БРАВО за куража.....и не ги разархивирай,ЗА БОГА!!!!!!

Пфу....щях да пропусна вградените вируси.......

:) мерси за съвета вече всичките ги разархивирах и нито един не се записа на диска-просто беше изтрит и ако има едно саморазархивиращо се .exe системата първо ще ме попита дали да го стартирам (кво да правиш сървиз пак)и после все ми се струва,че ако има вирус НОД ще се свърши работата :) може и да греша :) дори и да стане всичко това,което не е невороятно разбира се,имам ограничен акаунт и NTFS файлова система където за да изтриеш един системен файл ти трябват администраторки права,където вече един вирус ги няма и вече някой хакер може да реши да ми хаква системата и да се справя със защитната стена.Разбира се далеч съм от мисълта,че мога да бъда спокоен sad.gif

:) мерси за съвета вече всичките ги разархивирах и нито един не се записа на диска-просто беше изтрит и ако има едно саморазархивиращо се .exe системата първо ще ме попита дали да го стартирам (кво да правиш сървиз пак)и после все ми се струва,че ако има вирус НОД ще се свърши работата :) може и да греша :) дори и да стане всичко това,което не е невороятно разбира се,имам ограничен акаунт и NTFS файлова система където за да изтриеш един системен файл ти трябват администраторки права,където вече един вирус ги няма и вече някой хакер може да реши да ми хаква системата и да се справя със защитната стена.Разбира се далеч съм от мисълта,че мога да бъда спокоен sad.gif

Дано си имал късмет?!?!Може и да са поработили над НОД 32 австралийците все пак.Или вече са добавили дефиниции за колекцията от тоя сайт :) Щото миналия декември работата беше тука има-тука нема ;) Не чакай сървис пака да те пита-тия работи стават бързо с изземване на админския акаунт и айдееее.....

Дано си имал късмет?!?!Може и да са поработили над НОД 32 австралийците все пак.Или вече са добавили дефиниции за колекцията от тоя сайт :) Щото миналия декември работата беше тука има-тука нема :) Не чакай сървис пака да те пита-тия работи стават бързо с изземване на админския акаунт и айдееее.....

Сигурно,все пак дефинициите определят кое е вирус и кое не.И не ме разбирай погрешно в никакъв случай не съм казал,че Кашперки е лоша антивирусна програма.Лично за мен на първо място е Нод-а и след това Кашперския,и той си има свойте предимства,но определено той не е съвършения антивирус както и нод32 разбира се :)

А и забравих да добавя-затова си има и On-demand-skenner който повечето потребители го забравят,а трябва поне веднъж дневно или седмично да се пуска да сканира всичко

Редактирано от randb (преглед на промените)

И не ме разбирай погрешно в никакъв случай не съм казал,че Кашперки е лоша антивирусна програма.

Хе-хе, хабиш си думите. Аз това го говоря от и аз не знам колко време. Повечето потребители на други антивирусни признават наличието и на други качествени продукти, но за повечето потребители на Kaspersky други продукти няма. "Правоверните" си позволяват да се подиграват с всичко, което не е изляло от Kaspersky Labs, но не търпят критика към програмата. Останалите простосмъртни в повечето случаи са длъжни да заяждания постянно, само защото на "избраните" така им харесва.

Хе-хе, хабиш си думите. Повечето потребители на други антивирусни признават наличието и на други качествени продукти, но за повечето потребители на Kaspersky други продукти няма.

Ами и дано не им се налага да имат проблеми и да сменят антивирусните :yanim: защото да си смениш антивирусната заради това,че е пропуснала зловредно файлче и после заминало хардче не го пожелавам и на най-големия си враг хахахаа biggrin.gif

Хайде, хайде, дали Касперски, дали Нод32 - всеки си хвали своето докато не го порази меча на съдбата.

Edit: Аз никога не съм препоръчвал скан с он-деманд сканера периодично. Не виждам смисъл. Какво като има вирус в архив? Като го пусна резидентния ще изпищи. Излишно губене на време и пилеене на харда.

Редактирано от Ghostface Killah (преглед на промените)

А да кажа за Кашперски.Понеже имам админски акаун и ограничен такъв явно не се позволява на ограничения акаунт да записва някой Active X контроли,та реших да видя прочутия им онлайн скенер. При опит да бъде инсталиран на компютъра ми се получи съобщение,че трябва да имам администраторски права за да го инсталирам.Емм не го инсталирах :yanim:

Edit: Аз никога не съм препоръчвал скан с он-деманд сканера периодично. Не виждам смисъл. Какво като има вирус в архив? Като го пусна резидентния ще изпищи. Излишно губене на време и пилеене на харда.

Ми да ти кажа не е баш така.Ако имаш архивиран файл,Нод32 докато не го отвориш няма да изпищи.А с он-деманд сканера си открива всички заразени файлове.

Редактирано от randb (преглед на промените)

Ако вируса е непознат за дефинциите няма да бъде уловен, чак ЕВЕНТУАЛНО след стартирането :yanim: Не си заслужава за мен, единствено би помогнало ако се прави бакъп от неотваряни архиви или се дава диск на приятел.

Ако вируса е непознат за дефинциите няма да бъде уловен, чак ЕВЕНТУАЛНО след стартирането :yanim: Не си заслужава за мен, единствено би помогнало ако се прави бакъп от неотваряни архиви или се дава диск на приятел.

То ако е непознат и за дефинициите и с квото да сканираш пак няма да го хване :wors:

Напротив. Касперски ограничава разпространението на вируса при стартирането му, понякога изцяло може да го неутрализира.

Хе-хе, хабиш си думите. Аз това го говоря от и аз не знам колко време. Повечето потребители на други антивирусни признават наличието и на други качествени продукти, но за повечето потребители на Kaspersky други продукти няма. "Правоверните" си позволяват да се подиграват с всичко, което не е изляло от Kaspersky Labs, но не търпят критика към програмата. Останалите простосмъртни в повечето случаи са длъжни да заяждания постянно, само защото на "избраните" така им харесва.

Така, като чета твойте постове не виждам никаква разлика с постовете на "Правоверните". Единствената разлика е, че ти защитаваш и поставяш друг продукт за номер едно.

Редактирано от Carcass (преглед на промените)

Така, като чета твойте постове не виждам никаква разлика с постовете на "Правоверните". Единствената разлика е, че ти защитаваш и поставяш друг продукт за номер едно.

Направи си труда да прочетеш другите ми коментари и тогава се изказвай. Никога, никъде не съм казвал, че NOD32 е номер 1. Ако имаш достатъчно търпение, ще провериш и ще разбереш.

Реагирам остро, защото не обичам да се плюе по продукт от чиста омраза, ей така за собствено удоволствие.

В интерес на истината,по мои наблюдения руснаците поохлабиха степента на агресивност на евристичния анализ и повече разчитат на дефиниции напоследък.Това намалява фалшивите съобщения,но намалява и способността за реакция на недефиниран още "армаган" ! Май само БитДифендър-а остана с добър емулатор на изпълними файлове........Скоро от една страница имах любопитна случка! Тръгна сваляне на файл,без да съм го поръчвал,естествено беше самостартиращо .exe ,прихвана го чак проактивната защита и вече най-накрая се обади файл антивируса и рече троянец ала-бала нам какъв си........Тъй или инак КИС не го пусна,ама следващия път знам ли?

Моля даите линк към някой архив за проба на avg+kaspersky

Моля даите линк към някой архив за проба на avg+kaspersky

http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/ - Тук има сравнение TOP TEN на антивирусни програми

http://www.toptenreviews.com/

Лично според мен Касперски е най-добър. ползвах го дълго време и нямах никакви проблеми.

http://anti-virus-software-review.toptenreviews.com/ - Тук има сравнение TOP TEN на антивирусни програми

http://www.toptenreviews.com/

Лично според мен Касперски е най-добър. ползвах го дълго време и нямах никакви проблеми.

Точно тези ревюта са толкова фалшиви, че не може да бъде.

По-добре http://www.av-comparatives.org/.

Не че каквито и да било тестове не са относителни, но втория сайт е далеч по-безпристрастен.

Точно тези ревюта са толкова фалшиви, че не може да бъде.

По-добре http://www.av-comparatives.org/.

Не че каквито и да било тестове не са относителни, но втория сайт е далеч по-безпристрастен.

Съгласен съм, че не може много да им се вярва. Тези които ги правят не са загрижени толкова за потребителите, колкото за фирмите производители, на които всъщност правят реклама. Пък и не се знае дали вобще са се състояли такива тестове. Нито ти нито аз сме били там.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.