Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

Здравейте... изчетох доста голямо количество материали за антивирусните и стигнах до извода че незнам коя антивирусна да си сложа. Досега бях с Нод32 и ... еми нз ... общо взето нямах проблеми . Пробвах Касперски но просто беше невъзможно да се работи с нея (компа ми е на вече 2 годинки поостаря миличкия ми :) но за мен си е идеален). Та може ли някой да ми даде обосновано предложение коя АВ програма да си сложа? Ще съм ви адски благодарен. А да ... също така относно Anti-Spyware програмите... и за тях ако може едно предложение :)

Значи моята анти-вирусна програма е опасен шпионски софтуер!!!!

ами тогава каква анти-вирусна програма да си кача!!!!

Бил съм с: Avg,Nod32,Panda,Zonealarm,Bitdefender,F-port

Но всички не ми свършиха работа се нещо ги прецакваше!!!!

Здравейте!

Съветът който мога да дам(от личен опит) и на двама Ви е тази комбинация: AVAST! Pro 4.7 + Spybot Search & Destroy 1.4

Спокойно мога да кажа, че с тях не съм имал проблеми. Да уточня, за антивирусна AVAST! е наистина лекичка програма. Има я и на български с приличен интерфейс и е лесна за работа. :)

Поздрави и Успех!

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 246k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Здравейте!

Съветът който мога да дам(от личен опит) и на двама Ви е тази комбинация: AVAST! Pro 4.7 + Spybot Search & Destroy 1.4

Спокойно мога да кажа, че с тях не съм имал проблеми. Да уточня, за антивирусна AVAST! е наистина лекичка програма. Има я и на български с приличен интерфейс и е лесна за работа. :rolleyes:

Поздрави и Успех!

Братле и аз гласувам с 2 ръце за Avast!Pro 4.7. Имам комп от 1година и съм тествал и прехвалената Нод32. Ами само като пример ще дам - -след като инсталирах Avast!4.7 Pro открих ,за моя изненада, 4 троянеца и 3 червея. Странно нали! при стартиране на компа отнема оклол 1 минута за да провери харда. Мисля, че това е много добре.

От backata:Разбираш от антивирусни,а неможа да се научиш да пишеш.

Редактирано от backata (преглед на промените)

Братле и аз гласувам с 2 ръце за Avast!Pro 4.7. Имам комп от 1година и съм тествал и прехвалената Нод32. Ами само като пример 6те дам - -след като инсталирах Avast!4.7 Pro открих ,за моя изненада, 4 троянеца и 3 4ервея. Странно нали! при стартиране на компа отнема оклол 1 минута за да провери харда. Мисля, 4е това е много добре.

Да, и аз съм бил с Нод32 около година, но от avast! Pro 4.7 съм по-доволен, пък и е къде по-лека. Това което казваш за откритите вируси след слагане на друга антивирусна, махане на Нод32 ми е много познато. Същото ми се беше случило и на мен. Даже бях чел някъде, че и при други е било така. Незнам, но аз лично мисля, че Аваст е наистина добра антивирусна програма. Не ми пука какво говорят другите за нея, на мен ми върши чудесна работа и това си е. :speak:

@Biskata, @plamenski

А защо изпозвате пиратски вариант на антивируса - avast! Pro 4.7, след като за домашни нужди има напълно безплатен вариант?

@Biskata, @plamenski

А защо изпозвате пиратски вариант на антивируса - avast! Pro 4.7, след като за домашни нужди има напълно безплатен вариант?

Интересно! Как така реши, че използвам пиратски варянт на avast! Pro 4.7? :whist: Според теб щом е Pro версия, задължително трябва да е пиратска ли? Ти чувал ли си, че има хора които държът да са с легален софтуер?

Поздрави и Успех!

С уважение,

Biskata

Според мене прозводителя на една OS (Windows,Linux,Mac и прочие) би трябвало да изгражда защити за системата след като самия той би трябвало да знае слабите места най добре а не различни software-ни копмании

Интересно! Как така реши, че използвам пиратски варянт на avast! Pro 4.7? :nono: Според теб щом е Pro версия, задължително трябва да е пиратска ли? Ти чувал ли си, че има хора които държът да са с легален софтуер?

Поздрави и Успех!

С уважение,

Biskata

Мисълта на kayovas беше, че има напълно безплатна версия, която е напълно достатъчна за домашна употреба и това някак обезсмисля закупуването или ползването на пиратска версия.

Интересно! Как така реши, че използвам пиратски варянт на avast! Pro 4.7? :nono: Според теб щом е Pro версия, задължително трябва да е пиратска ли? Ти чувал ли си, че има хора които държът да са с легален софтуер?

Поздрави и Успех!

С уважение,

Biskata

Поднасям своите извинения! Ако кажеш, че живееш и в България, ще ме направиш още по-щастлив, че има хора, които могат и си купуват софтуера. Истината е, че до сега от всички фирми в които съм работил, единствено в една единствена софтуера е бил легален.

Мисълта на kayovas беше, че има напълно безплатна версия, която е напълно достатъчна за домашна употреба и това някак обезсмисля закупуването или ползването на пиратска версия.

Night_Raven, точно това имах в предвид. Но Biskata може да използва avast! Pro 4.7 на служебен компютър. В този случай лицензът на Home версията не важи.

Добре де, като ми се хвалиш че имаш комп от 1 година, аз мога да ти кажа че от 7-8 години имам комп и най яката анти-вирусна е Нод32, която прехваща кажи-речи всичко. След това е Касперски но ми се наплю с Нортън УинДоктора.

Така че мисля, за най-добра Нод32, но има един проблем.

Много са малко версиите за УинМе или 9х. Инсталнах една бета която тръгна, но за съжеление незнам сайт/сървър от където да си дърпам Ъпдейтите. Може ли хелп?

Защото версията няма вградени.

Добре де, като ми се хвалиш че имаш комп от 1 година, аз мога да ти кажа че от 7-8 години имам комп и най яката анти-вирусна е Нод32, която прехваща кажи-речи всичко. След това е Касперски но ми се наплю с Нортън УинДоктора.

Така че мисля, за най-добра Нод32, но има един проблем.

Много са малко версиите за УинМе или 9х. Инсталнах една бета която тръгна, но за съжеление незнам сайт/сървър от където да си дърпам Ъпдейтите. Може ли хелп?

Защото версията няма вградени.

Ако наистина имаш компютър от 7-8 години, но не си го ползвал само за игрички, то ще знаеш колко е добра НОД! А защо на мен Касперски не ми се кара с Уин Доктор!

Поднасям своите извинения! Ако кажеш, че живееш и в България, ще ме направиш още по-щастлив, че има хора, които могат и си купуват софтуера. Истината е, че до сега от всички фирми в които съм работил, единствено в една единствена софтуера е бил легален.

Night_Raven, точно това имах в предвид. Но Biskata може да използва avast! Pro 4.7 на служебен компютър. В този случай лицензът на Home версията не важи.

Няма за какво да ми се извиняваш. А това от къде съм, пише под аватара. Искам да оточня за ползването на avast! Pro 4.7. Вкъщи ползвам безплатната вече година, а на работното ми място, платената(по моя молба) около 8 месеца. Това е. :clap: Иначе това което казваш за софтуера е наистина така. Повечето хора в България ползват нелегален софтуер, но това е нещо нормално за BG, не мислиш ли? cool.gif

KAyovas пи6е ти още един потребител на AVAST!Pro 4.7 ,който си е закупил лиценза. какво странно има в това. И аз живея в Бургас,България! :)

Съжелявам, 4е запо4нах да 4ета коментарите отзад напред и написах прдният коментар. Ами предполагам ,4е си стигнал до този извод защото си роден в България и никога не ти е минавало през акъла, 4е може6 да даде6 40$( 65 лв= 3 каси Загорка.) за година за лицензиран анти-вирус продукт и то за домашен комп. И се надявам правиш разлика м/у характеристиките и възможностите на PRO версиите на продуктите и тези които са FREE. Ако не влез в сайтовете на производителлите и 4ети.

Това е моят съвет :clap:

Точно за AVAST пък да давам пари.... :clap::ph34r:

Ако наистина имаш компютър от 7-8 години, но не си го ползвал само за игрички, то ще знаеш колко е добра НОД! А защо на мен Касперски не ми се кара с Уин Доктор!

Ами не съм казал че е тъпа, а просто че не ми тръгва но ми пратиха лс със сървъри и я ъпдейтнах.

Колкото за игричките не играя игри.

И мога да ти кажа че на мен ми се наплю с Нортън УинДоктор и всеки път като си включа компа ми трака флопито но след 2 преинсталации, когато ползвам нод сичко си ми е добре.

KAyovas пи6е ти още един потребител на AVAST!Pro 4.7 ,който си е закупил лиценза. какво странно има в това. И аз живея в Бургас,България! worshippy.gif

Съжелявам, 4е запо4нах да 4ета коментарите отзад напред и написах прдният коментар. Ами предполагам ,4е си стигнал до този извод защото си роден в България и никога не ти е минавало през акъла, 4е може6 да даде6 40$( 65 лв= 3 каси Загорка.) за година за лицензиран анти-вирус продукт и то за домашен комп. И се надявам правиш разлика м/у характеристиките и възможностите на PRO версиите на продуктите и тези които са FREE. Ако не влез в сайтовете на производителлите и 4ети.

Това е моят съвет

@plamenski в случая с AVAST!Pro и AVAST!Home, разликите са следните:

razlikahomepro1zu.jpg

От всичко в таблицата, кое точно ти липсва от безплатната версия? Иначе се радвам искрено, че има хора, които купуват софтуер. Аз като не мога да си го позволя, карам на безплатен.(Изключение правят програмите за 3D, но те са ми само хоби и ощетявам производителя минимално)

Здравейте ! Като цяло най-добрата защита е Линукс ! ... Преди години имах желязна защита : "Panda Platinum Internet Security .... " .... В момента най-новата версия е : "Panda Platinum Internet Security 2007 v11.00.00" . Това е най-доброто ! До скоро ! cool.gif

95WE8Ax4.jpg

Здравейте ! Като цяло най-добрата защита е Линукс ! ... Преди години имах желязна защита : "Panda Platinum Internet Security .... " .... В момента най-новата версия е : "Panda Platinum Internet Security 2007 v11.00.00" . Това е най-доброто ! До скоро ! cool.gif

95WE8Ax4.jpg

Дали Пандата е най доброто, я виж какво се случи на един с Панда: http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=31968

Касперски.Не че съм позлзвала много други, но ми се струва най-надеждна, въпреки че е тежка

Според един от най-добрите форуми за антивирусни програми (забравих му името, баси) НОД32 е най-добрата антивирусна програма за в монента. На второ място е Касперски. Проведени са десетки тестове на най-различни антиривусни програми и има пълно описание на направените опити и коя антивирусна къде се е справила и как. Разликата между НОД32 и другите е доста внушителна.

От личен опит съм много доволен от НОД. Бях с Касперски и много ми допадна, но много ми товареше системата, затова я махнах. Препоръчвам на всички да тестват само за ивестно време НОД и да решат сами.

За последно искам да кажа че Аваст е невероятно глупава програма според мен и успях да се убедя в това за съжаление.

Не искам да кажа нищо, но това е, което се случи с мен: Инсталирах НОД 32, и след известно време компютъра ми започна да забива и да не работи добре. Тогава я замених с Касперски и познайте колко вируса хвана, които НОД не можа - 9 броя!!! Е, кой каквото да ми каже и каквито и анкети да се правят , никой няма да успее да ме убеди, че НОД 32 е по- добра от Касперски.

Е, всеки си има своите предпочитания, а моето е продиктувано от опита biggrin.gif

Редактирано от hekata (преглед на промените)

Не искам да кажа нищо, но това е, което се случи с мен: Инсталирах НОД 32, и след известно време компютъра ми започна да забива и да не работи добре. Тогава я замених с Касперски и познайте колко вируса хвана, които НОД не можа - 9 броя!!! Е, кой каквото да ми каже и каквито и анкети да се правят , никой няма да успее да ме убеди, че НОД 32 е по- добра от Касперски.

Е, всеки си има своите предпочитания, а моето е продиктувано от опита biggrin.gif

Бате, не е работа да си с пиратски NOD32 :wors:

Пък Panda-та е доволно тежка, а за другото tigertron е дал линк cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

Не искам да кажа нищо, но това е, което се случи с мен: Инсталирах НОД 32, и след известно време компютъра ми започна да забива и да не работи добре. Тогава я замених с Касперски и познайте колко вируса хвана, които НОД не можа - 9 броя!!!

Забиването и недобрата работа може да се дължи и на друго. А и 9 вируса е много общо казано. Имам предвид, че някои от тях може да са били просто adware или нещо подобно (NOD32 не се справя толкова добре с adware), което реално не е нищо опасно.

сега съм с McAffee, моите приятели повечето също. Обаче отскоро почнаха да се заразяват масово и сега се чудя коя антивирусна да сложа. Norton/Kaspersky/или да продължа с McAffee

Бате, не е работа да си с пиратски NOD32 :)

Пък Panda-та е доволно тежка, а за другото tigertron е дал линк cool.gif

Не беше пиратски biggrin.gifbiggrin.gifbiggrin.gif , не го бях купила и аз, но ми го даде човек, който си го е закупил...

каспа си е за сега най-яката .

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.