Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коя антивирусна програма предпочитате и защо? (част 1)

Featured Replies

много антивирусни съм тествал и даже си запазих троянеца които излъга

NOD32 : AVG : SYMANTEC ANTIVIRUS CORPORATE EDITION :McAfee

само kaspersky 5.0.156 и panda titanium 2004 за сега го ловнаха :wors::)

троянеца е trojan.clicker.am.win32.delf.az :)

сега ще пробвам и F-prot

аде със здраве :clap

Редактирано от sokoban (преглед на промените)

• Отговори 1,6k
  • Прегледи 245,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

ако искаш и аз да ти дам един дето няма да го ФАНЕ нищо отглеждам си го от 2 дни и чакам от SYMANTEC да кажат какво е това животно.нЕма да сажеляваш ако ти го дам biggrin.gif

• 2 седмици по-късно...

Ами от както имам PC съм със RAV Antivirus.Нищо,че антивируса е писан предимно за Linux и мейл сървърите ,справя се много добре и с уиндоус.Без update поддържа около 77 000 вирусни дефиниций,направо страхотна програма.САМО ЧЕ>>> M$ купиха основата от румънските братя от Gecad и си представям в какво ще превърнат хубавата програмка.java script:emoticon(':)')

smilie.

Ами от както имам PC съм със RAV Antivirus.Нищо,че антивируса е писан предимно за Linux и мейл сървърите ,справя се много добре и с уиндоус.Без update поддържа около 77 000 вирусни дефиниций,направо страхотна програма.САМО ЧЕ>>> M$ купиха основата от румънските братя от Gecad и си представям в какво ще превърнат хубавата програмка.java script:emoticon(':yanim:')

smilie.

<{POST_SNAPBACK}>

Ще му турнат сървис пак 2!

Аз използвам eTrust EZ Antivirus.

Аз ползвам Kaspersky AntiVirus Personal. Сложил съм SP2 и Microsoft AntiSpyware Beta. Засега съм доволен от тези продукти

Пробвайте "F-Secure Anti-virus Client Security 5.54".Един път инсталирана,просто забравяте за нея.Тя си върши всичко сама.

Пробвайте "F-Secure Anti-virus Client Security 5.54".Един път инсталирана,просто забравяте за нея.Тя си върши всичко сама.

<{POST_SNAPBACK}>

F-Secure са приказка. Не съм имал никакви проблеми с нея, въпреки че сега ползвам Norton. Ма не ми се преинсталира. Иначе и откъм ъпдейт си е добра, работи тихо и елегантно. Много е готина.

PC-Cillin :)

G-YON: има възможност да се инсталира и само антивирусната част ( сега като се замисля не съм много сигурен :) ).

Иначе Касперски, но ми бози повече.

F-Secure са приказка. Не съм имал никакви проблеми с нея, въпреки че сега ползвам Norton. Ма не ми се преинсталира.

Съществува така нареченият Norton Remover, даже в няколко варианта. Ако си решил да го сменяш, няма никаква причина да преинсталираш - просто пускаш програмката и тя те отървава от тоя мастодонт. btw, като човек, който в доброто старо време също започна с Norton, както си му е редът, да попитам: Поглеждал ли си колко са ти големи двете директории на Нортън и колко място и ресурси заема на компютъра ти? Има навика да трупа дефиниции и да си ги пази. При мен навремето беше стигнал до около 1 ГБ... Решението, разбира се, си е твое.

Съществува така нареченият Norton Remover, даже в няколко варианта. Ако си решил да го сменяш, няма никаква причина да преинсталираш - просто пускаш програмката и тя те отървава от тоя мастодонт. btw, като човек, който в доброто старо време също започна с Norton, както си му е редът, да попитам: Поглеждал ли си колко са ти големи двете директории на Нортън и колко място и ресурси заема на компютъра ти? Има навика да трупа дефиниции и да си ги пази. При мен навремето беше стигнал до около 1 ГБ... Решението, разбира се, си е твое.

<{POST_SNAPBACK}>

Не, не съм поглеждал. А и не съм го слагал аз Norton на машинката. Просто мразя да преинсталирам антивирусни. Аз съм човек без късмет. В 99% от случаите се появява проблем, като в 60-70% от проблемните ситуации той се усложнява да безобразие. Но ще помисля по въпроса. Като му дойде времето да си избирам пак антивирусна ще прегледам форума. Сигурен съм че ще открия правилното решение. :)

NOD32 + kerio + CCleaner + Ad-awere SE Prsonal

това е истената бил съм с много анти вирусни ама много моите фаворити са НОД32 Панда и Нртон това са трите анти вирусни които оважавам наи много

в момента съм с нод32 защото е наи лека иначе трине са супер

Искам да поделя с вас впечатленията си от една никому неизвестна антивирка

а иммено BitDefender просто не можех да повярвам че всички по известни антивирусни просто си ги слага в малкия си джоб справи се там кадето се издъниха много известни и предпочитани

NOD32

AVG

Norton Corporate Edition

F-prot

и тн..

:wors::P

Искам да поделя с вас впечатленията си от една никому неизвестна антивирка

а иммено BitDefender просто не можех да повярвам че всички по известни антивирусни просто си ги слага в малкия си джоб справи се там кадето се издъниха много известни и предпочитани

NOD32

AVG

Norton Corporate Edition

F-prot

и тн..

:wors:  :P

<{POST_SNAPBACK}>

Обаче ми е много интересно какво е това "там" и как ги е сложил в малкия си джоб?! :down: Освен това можете да хвърлите едно око и тук: http://www.nod32.bg/index.php?news=307

Обаче ми е много интересно какво е това "там" и как ги е сложил в малкия си джоб?! :down: Освен това можете да хвърлите едно око и тук: http://www.nod32.bg/index.php?news=307

<{POST_SNAPBACK}>

"там" е троянеца които ме побърка кагато бях с NOD32

ако си мислиш че е много надеждна мога да ти дам E-mule link

за да пробваш тази така наречена антивирусна :hush:

"там" е троянеца които ме побърка кагато бях с  NOD32

ако си мислиш че е много надеждна мога да ти дам  E-mule link

за да пробваш тази така наречена антивирусна  :P

<{POST_SNAPBACK}>

Добре, дай линк - тъкмо да си тествам и аз моята антивирусна. А, за кой Bitdefender говорим и пробва ли същия троянец дали го хващат Panda Platinium 2005, Norton IS 2005, F-secure CS 2005 и e-Trust AV?

Редактирано от Q-tech (преглед на промените)

Добре, дай линк - тъкмо да си тествам и аз моята антивирусна. А, за кой Bitdefender говорим и пробва ли същия троянец дали го хващат Panda Platinium 2005, Norton IS 2005, F-secure CS 2005 и e-Trust AV?

<{POST_SNAPBACK}>

пандата трябва да кажа че го закова :down: иначе тези кадето съм ги написал не успяха :P

а версията е BitDefender Client Professional plus v8

аде да видим кои антивирки ще го ловнат cool.gif

ed2k://|file|2_PocketPC.-.Pocket.DVD.Wizard.2.7.zip|306035|5D0D2165CB2A548C9644BA30E5F7FA71|/

троянеца е: Trojan.Clicker.Delf.AZ

успех biggrin.gif

Виж кво пич, мога ти изработя вирус, дето не само NOD32 няма го хване, ми никой земен и незем антивирус няма се осети. Обаче въпроса тук не е "Кой антивирус хваща конкретно този вирус" а кой предпазва максимално системата от зарази. Защото е известно, че 100% защита НЯМА

P.S. за троянците и червеите има защитни стени. Работата на антивируса е да лови вируси, макар че повечето ловят и троянци и напрактика всички стъвременни антивируси ловят и червеи

Здавейте! Пробвала съм доста антивирусни....и смятах, че са добри докато не ми се забави компютъра. И се усъмних, че има нещо:P Ами да имаше....вирусчета. Не съм доволна нито от Avast и смятам, че е пълен боклук....Смятах, че f-prot е добра, ама се убедих, че не е така. Сложих си Kaspersky след ф-прота и излови няколко вирусчета. Проблемът в касперски е, че много ми товари компютъра.....а той не е никак добър. Преди съм била с NOD32 и незнам защо я махнах. Сега пак съм с нея и мисля, че е добра. :wors::down::hush::)

Редактирано от DaSufferer (преглед на промените)

Виж кво пич, мога ти изработя вирус, дето не само NOD32 няма го хване, ми никой земен и незем антивирус няма се осети. Обаче въпроса тук не е "Кой антивирус хваща конкретно този вирус" а кой предпазва максимално системата от зарази. Защото е известно, че 100% защита НЯМА

P.S. за троянците и червеите има защитни стени. Работата на антивируса е да лови вируси, макар че повечето ловят и троянци и напрактика всички стъвременни антивируси ловят и червеи

<{POST_SNAPBACK}>

Darklight е тука вече нагази лука :wors: 100% защита наистина няма, но доста продукти предлагат "универсални" методи, които чисто и просто следят за непозволени операции и по този начин елиминират евентуални заплахи (пример Panda TruePrevent). Тъй-че твоето творчество, освен ако не е някакъв ужасно усукан скрипт дразнител или не е някой опит да се прецака нещо маловажно в интерфейса на ОС-а - няма да е с особен успех (с презюмцията че разбираш достатъчно наистина да напишеш собствен вирус). Т.е. не е така лесно да се направи вирус, който да не го лови (макар и частично) някое професионално антивирусно приложение. Изключение са може би тези вируси които използват експлоити във вътрешните процеси, но в повечето случаи те пак трябва да се подкарат локално, ако има защитна стена.

Естествено, че антивирусните ловят троянци и червеи (от 10 години насам) - въпреки, че много се омешаха понятията. Преди под троянец се разбираше програма, която изтегля и инсталира вирус или дава директен контрол над системата. А, за червей се смяташе вирус, който се "саморазпраща". Сега вече маркират почти всеки вирус за троянец. Не, това вече са някакви мутанти "всичко в едно" - от прости кейлогъри до синхронизирани ботове. Все пак вирусописачите се преориентираха към комбинирани решения и направиха живота на всички ни още по-труден. :P

Sokoban, пробвах с F-prot AV 3.15 и хвана вируса. В архива го даде като съмнителен файл, а след разархивирането го разпозна като някакъв Adclicker и го изтри. Възможно е дефинициите да са ти били стари и затова да си се натресъл. Признавам само, че не може да трие като хората вече заразена система, но това важи и за много други антивирусни и за целта (след като го идентифицираш) си има отделни програмки. Аз ползвам F-prot, защото ми пасва идеално на изискванията. Не е най-доброто, но това не ми е пречка - все пак съм доста внимателен с програмите, които слагам и си следа системата за съмнителни процеси редовно. Всъшност F-prot е отживелица от доброто старо време - от там и произлизат всичките му недостатъци.

Dasuffer, NOD32 е много добра антивирусна, но не лови рекламен/шпионски софтуер. Няма как - ще трябва да я комбинираш с още нещо (Adaware Pro например) или да ползваш друг продукт.

Като си инсталирате читава антивирусна програма (хубаво е да има и intrnet security), firewall, и т.н., като си пооправите настройките на Windows (в статиите на kaldata.com има доста информация по въпроса) е хубаво да си пуснете една Online Virus and Security Check, ето линк: http://security.symantec.com/default.asp?p...id=ie&venid=sym

Още за Online Virus and Security Check има много полезен линк: www.dafighter.data.bg

След многократно търсене и товене из мрежата и моят скромен опит, най-накрая намерих решение на този проблем. Препоръчвам ви да опитате тази комбинация от антивирусни програми: - На първо място - Kasperski 5.0.227 - тежка, но много добра програма; AVG 7 - каквото не свърши Kasperski, го прави AVG 7 и добавете Troyan Remover 6.3.5. - AVG 7 е безплатна за 1 година, Kasperski - ( за съжаление! ) - за две седмици и последната е за 1 месец. Най-важното е, че трите програми работят самостоятелно и не ви забавят компютъра, дори напротив - подобряват му скоростта на работа в Интернет. Просто опитайте и пишете дали сте доволни от резултата! :wors::angry: :clap

След многократно търсене и товене из мрежата и моят скромен опит, най-накрая намерих решение на този проблем. Препоръчвам ви да опитате тази комбинация от антивирусни програми: - На първо място - Kasperski 5.0.227 - тежка, но много добра програма; AVG 7 - каквото не свърши Kasperski, го прави AVG 7 и добавете Troyan Remover 6.3.5. - AVG 7 е безплатна за 1 година, Kasperski - ( за съжаление! ) - за две седмици и последната е за 1 месец. Най-важното е, че трите програми работят самостоятелно и не ви забавят компютъра, дори напротив - подобряват му скоростта на работа в Интернет. Просто опитайте и пишете дали сте доволни от резултата! :wors:  :angry:  :clap

<{POST_SNAPBACK}>

Пълни глупости ... няма нищо по глупаво от две антивирусни програми на един компютър ..

<{POST_SNAPBACK}>

Все едно да си сложиш две шапки на главата :angry: ефекта пак ще е същият :angry:

Пълни глупости ... няма нищо по глупаво от две антивирусни програми на един компютър ..

<{POST_SNAPBACK}>

Има и по-глупаво cool.gif

Две антивирусни и две защитни стени :clap

Редактирано от pitman (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.