Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Искате ли да гледате bTV? Купете си антена.

Искате ли bTV в пакета на кабелната си телевизия? 27 гласували потребители

1. 1. Искате ли bTV ?

• да, разбира се-аз основно нея гледам
      34%
      9
    • ако ще ми повишат таксата за кабелната-по-добре без нея
      30%
      8
    • не-аз този канал не го гледам
      11%
      3
    • ще си купя антена и пак ще си я гледам
      7%
      2
    • нямам кабелна телевизия и изобщо не ме интересува проблема
      15%
      4

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Кабелни оператори ще спрат да излъчват Би Ти Ви

Както колективните така и индивидуалните преговори с Би Ти Ви, продължили над месец, не са довели до задоволителен резултат

Асоциацията на българските кабелни оператори (АБКО) и сдружение "ТВ клуб 2000" съобщават, че в рамките на тази седмица много кабелни оператори в цяла България ще преустановят излъчването на Би Ти Ви.

Както колективните така и индивидуалните преговори с Би Ти Ви, продължили над месец, не са довели до задоволителен резултат за когото и да било от членовете на двете сдружения или на оператори, които не са членове на асоциациите.

В началото на септември няколко кабелни оператори от Северозападна и Югозападна България спряха разпространението на Би Ти Ви заради неуредени спорове за цената и условията, които телевизията поставя.

През август телевизията поискала кабелните оператори да й плащат лицензионна такса 2.32 лева на абонат от 1 септември. Досега такива такси не са съществували и кабелните оператори възразиха срещу въвеждането им. Така би се покачила цената на абонаментната такса за кабелната телевизия с около 15%.

Сега от АБКО казват, че от Би Ти Ви са предложили различни варианти на договори на различните оператори, но на практика тези оферти отново не са приемливи за кабелните оператори.

"За ефирна телевизионна програма, каквато е Би Ти Ви, не би следвало да се дължат такси за кабелно разпространение, така че за кабелните оператори е неприемлива каквато и да било оферта, в която под една или друга форма съществува условието за дължимост на такси за излъчване по кабел на ефирна телевизионна програма", се казва в съобщение на Асоциацията на кабелните оператори.

Те смятат за "напълно неприемливо и в противоречие с всички принципи на търговско договаряне пакетирането на телевизионни програми, още повече на такива, които се създават от различни търговски дружества".

Това се отнасяло до искане на Би Ти Ви да се продава и разпространява заедно с кабелните канали Фокс (Fox| и Ей Екс Ен (AXN).

Позицията на АБКО, "ТВ клуб 2000" и всички оператори е, че Би Ти Ви би трябвало да се предлага отделно и извън какъвто и да било пакет с други програми.

"За кабелните оператори е неприемливо и напълно необяснимо въвеждането на такси за бъдещи и все още несъществуващи телевизионни програми и включването им в оферта, която изисква подписването на договор в настоящия момент, а не за в бъдеще и, то обвързан с предлагането на програмата на Би Ти и", се посочва още в съобщението на АБКО.

След като продължилите толкова дълго преговори не доведоха до желания резултат, повечето от операторите са информирали АБКО, че не виждат смисъл в тяхното продължаване и използват случая да уведомят крайните си потребители, че възнамеряват да преустановят излъчването на програмата на Би Ти Ви.

От АБКО и ТВ клуб 2000 заявяват, че съобщението им обобщава информацията от цялата страна, но решението за преустановяване на излъчването на Би Ти Ви е индивидуален акт на всеки отделен оператор.

Междувременно стана ясно, че очакваната до края на септември продажба на Би Ти Ви може да се проточи, тъй като Рупърт Мърдок смята да назначи нов консултант по сделката на телевизионните си канали в България, Латвия и Сърбия, след като досегашният - американската инвестиционна банка "Лемън Брадърс" фалира.

Източник: http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=1235777

Док , намалиха таксата на 97 стотинки ! И ако се спира да се спира нацяло, а не избирателно както направиха телевизия " Скат ".

• Автор

Да, ама все още няма споразумение.Ето информация от днес :

Кабелните оператори ще сезират КЗК за действията на Би Ти Ви

в. Дневник

Асоциацията на българските кабелни оператори (АБКО) до дни ще свика управителния си съвет и ще сезира Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) заради спора с Би Ти Ви за исканите от телевизията цени и пакетното излъчване на програмите й. Това съобщи изпълнителният директор на асоциацията Магдалена Георгиева.

Засега антимонополният регулатор няма позиция по казуса, защото не е получил жалби от собственици на кабелни телевизии или граждани. Според Георгиева начинът, по който Би Ти Ви води преговорите за новите такси за излъчване и изискванията в договорите, нарушава принципите на добрите търговски практики и Закона за защита на конкуренцията. Регулаторът има практика в тази област, каза Георгиева и припомни случая с "Диема вижън", която също продаваше в пакет програмите си.

ohmy.gif

През август телевизията поискала кабелните оператори да й плащат лицензионна такса 2.32 лева на абонат от 1 септември. Досега такива такси не са съществували и кабелните оператори възразиха срещу въвеждането им. Така би се покачила цената на абонаментната такса за кабелната телевизия с около 15%.

Аз ли не разбирам правилно, или, ако даден кабелен оператор има 100 клиента, трябва да им плаща 232 лв. на тези от Btv Брей, а уж е ефирна телевизия, даже национална...

Док , намалиха таксата на 97 стотинки ! И ако се спира да се спира нацяло, а не избирателно както направиха телевизия " Скат ".

Намалили таксата, ама пак искат пари. Не разбирам защо им е, толкова малко ли печелят от рекламите? :huh:

Повечето кабелни оператори транслират bTV не ефирно, а от сателит и това няма как да е безплатно. А и това "пакетно" разпространение не е нищо ново, ами вижте двата сателитни оператора - те не предлагат ли куп боклуци с нулева гледаемост, но част от таксата? Срещу 12 лв месечно получавам около 65 канала, поне 50 от които са ми ненужни. Съгласен съм тях да спрат, но да си остане bTV, ако и да е срещу заплащане. Като ще давам пари, то поне да е за програма на родния ми език, а не за куп турски и сръбски програми, да не говорим за откровено скучните западни канали.

В краен случай - на терасата имам антена и не ме бърка, но мисля, че проблемът съзнателно се раздухва и преекспонира. Същото бе и с Диема неотдавна, оказа се много шум за нищо.

Айде, и без нея мога..то така скоро можем само БНТ да си гледаме...те хората пари за хляб нямат, сега за BTV ще трябва да плащат...

намалиха таксата на 97 стотинки

Искаха ги , мога да покажа официалната им оферта. След това свалиха на 49 евроцента без ДДС, или безплатно, но ако се подпишеш че ще излъчваш две неизвестни бъдещи техни програми и ще ги плащаш. Това второто също го имам като документ от тях.

Повечето кабелни оператори транслират bTV не ефирно, а от сателит и това няма как да е безплатно. А и това "пакетно" разпространение не е нищо ново, ами вижте двата сателитни оператора - те не предлагат ли куп боклуци с нулева гледаемост, но част от таксата? Срещу 12 лв месечно получавам около 65 канала, поне 50 от които са ми ненужни. Съгласен съм тях да спрат, но да си остане bTV, ако и да е срещу заплащане.
Така е, но аз съм за принципа. Щом е ефирна, нищо не трябва да се дава. Много нагли бе. То какво остава, да ни цакат. Пускам си антена да си я гледам безплатно, но за да имам и другите канали които вървят в пакета на оператора ми - пак бецален. Аааа НЕ. Прави от АБКО. Не знам как са се произнесли от КЗК, но сега остава БНТ и Нова също да си дирят левчето. Не, че на националната не си го плащаме ние де, но пък кво толкова, ще се бръкнем и за още...

Честно казано - дреме ми...По БТВ гледам само мачовете от шампионската лига. Ако ми я спрат на кабелната,ще си гледам въпросните мачове наживо по интернет...Все тая. ;)

• Автор

yvsot, мисля, че нещо с WhiteHart бъркате-bTV си е безплатна-независимо дали по кабела или ефирно.От "Нюзкорп" искат да продават пакет от няколко телевизии, като всички от тях са платени, а само bTV е без пари. Но за да могат кабеларките да излъчват безплатната bTV_трябва да си купят другите.....

БНТ 1 и нямат други канали , а "Нова" си имат -"Нова + ", който е платен, но не го продават в пакет с основния си канал.....

P.s.а в къщи основно гледаме bTV sad.gif от сутринта до през нощта.Само за някои програми и филми превключвам на други канали..... Представям си как си играя постоянно с кабели за антени зад телевизора ми - чак тръпки ме побиват

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

yvsot, мисля, че нещо с WhiteHart бъркате-bTV си е безплатна-независимо дали по кабела или ефирно.От "Нюзкорп" искат да продават пакет от няколко телевизии, като всички от тях са платени, а само bTV е без пари. Но за да могат кабеларките да излъчват безплатната bTV_трябва да си купят другите.....

БНТ 1 и нямат други канали , а "Нова" си имат -"Нова + ", който е платен, но не го продават в пакет с основния си канал.....

P.s.а в къщи основно гледаме bTV sad.gif от сутринта до през нощта.Само за някои програми и филми превключвам на други канали..... Представям си как си играя постоянно с кабели за антени зад телевизора ми - чак тръпки ме побиват

Абсолютно разбрах идеята, но нищо не пречи "Нова" да влезе в пакет с "Нова +", нали?! Това е логиката на бТВ, защо от Нова да не следват същата политика. Аз ако бях... качинг :grimace: (нали това беше звука от монети излизащи от изралните автомати) А пък, ако посмеят да ми оскъпят пакета, просто ще се откажа. То операторите могат много лесно да им отрежат крилцата, нека само да ми ги предложат отделно от основния. biggrin.gif

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

• Автор
Абсолютно разбрах идеята, но нищо не пречи "Нова" да влезе в пакет с "Нова +", нали?! Това е логиката на бТВ, защо от Нова да не следват същата политика. Аз ако бях... качинг :ass: (нали това беше звука от монети излизащи от изралните автомати) А пък, ако посмеят да ми оскъпят пакета, просто ще се откажа. То операторите могат много лесно да им отрежат крилцата, нека само да ми ги предложат отделно от основния. biggrin.gif

biggrin.gif Аз в теб не съм се и съмнявал - дано не станеш мениджър продажби на някоя телевизия, че тогава......

Все ми е едно и да я спрат и да не я няма да е голяма загуба поне за мен и без това негледам телевизия.

Единственото което ми е интересно по БТВ е "Сървайвър","Шоуто на Слави" - което го гледам с всеки изминал ден все по-малко.И двете неща ги качват в интернет,така че няма да е голяма загубата.

Отговорих на анкетата: ако ще ми повишат таксата за кабелната-по-добре без нея

Не дават кой знае какви неща,че да плащам за нея.

Държа да кажа,че не съм на кабелна :rolleyes: Но ако бях,това щях да направя.

...P.s.а в къщи основно гледаме bTV sad.gif от сутринта до през нощта.Само за някои програми и филми превключвам на други канали...

Изхождам от почти същата позиция, а и GTV съвсем не е чак толкова слаб и скучен канал. Не знам дали във въпросния пакет попадат и двата канала Fox, но и те си струват, поне не по-малко от куп други канали, също неизлъчващи почти нищо ново (Fox Life). Четох и за предстоящи 2 (ако не греша) нови канали, които ще тръгнат под шапката на bTV наскоро, вероятно те са ядрото на спора.

Всеки си има право на избор, но мен не ме устройва гледането на телевизия по Интернет, не живея сам, а и определено предпочитам да заспивам на телевизор, а не на компютър :).

А за БНТ май не си спомняте как се плащаше по 12 лв годишно (или 10,80 лв ако се платеше до края на януари). Сега не ги (да напомня и за БНТ Сат) плащаме само буквално, а нали плащам данъци в тази държава.

• Автор
.....

Всеки си има право на избор, но мен не ме устройва гледането на телевизия по Интернет, не живея сам, а и определено предпочитам да заспивам на телевизор, а не на компютър :).

А за БНТ май не си спомняте как се плащаше по 12 лв годишно (или 10,80 лв ако се платеше до края на януари). Сега не ги (да напомня и за БНТ Сат) плащаме само буквално, а нали плащам данъци в тази държава.

Мда.

Има и нещо друго- аз не мога да разбера защо ще се сезира КЗП и т.н., при положение, че bTV не е в положение на монополист - маркетингът на компанията има пълносто право да прави такива "пакетни" предложения към кабелните оператори.Но защо, не мога да разбера, кабелните оператори се сдружават против една телевизия ?

Тук ми намирисва точно на картелно споразумение между тях......

Изхождам от почти същата позиция, а и GTV съвсем не е чак толкова слаб и скучен канал. Не знам дали във въпросния пакет попадат и двата канала Fox, но и те си струват, поне не по-малко от куп други канали, също неизлъчващи почти нищо ново (Fox Life). Четох и за предстоящи 2 (ако не греша) нови канали, които ще тръгнат под шапката на bTV наскоро, вероятно те са ядрото на спора.

А и нали БНТ щеше да пуска спортен канал (ам чи то баш като Диема). Та не може да се допускат такива изнудвания. Няма значение колко качествени са програмите. Това е моето мнение. Но като говорим за прилики, нали осъдиха Майкрософт за ИЕ :)

• Автор
А и нали БНТ щеше да пуска спортен канал (ам чи то баш като Диема). Та не може да се допускат такива изнудвания. Няма значение колко качествени са програмите. Това е моето мнение. Но като говорим за прилики, нали осъдиха Майкрософт за ИЕ :)

А правилно ли е всички кабелни оператори да заявят, че няма да сключват договори при такива условия ?

Нали уж са независими и конкурентни ?

А правилно ли е всички кабелни оператори да заявят, че няма да сключват договори при такива условия ?

Нали уж са независими и конкурентни ?

Те може да са си независими и конкуренти, но интереса им е общ. За какво иначе са сдруженията, профсъюзите, гилдиите... да се защитават взаимно. От стачката на учителите в България, през транспортната във Франция, до тази на сценаристите в САЩ. Какво беше онова за обединението прави силата. Друг е въпроса какво могат да постигнат. :)
  • Автор

Добре де....

Права си-признавам sad.gif

ама не ми пречи да си се възмущавам тихичко, нали ?

Може и шумничко biggrin.gif

Вкъщи сме на сателит, в апартамента има кабелна, а на вилата е ефирна (т.е. антенка). В 99% от случаите ТВ гледаме чрез Булсатком, та аз по-добре да си мълча. Даже не съм гласувала тук, че подходящ отговор за мен няма. biggrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.