Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Силата на мисълта и самовнушението

Featured Replies

Ако сте имали такава тема, дайте линк към нея.

Вярвате ли в това, което пише в почти всички книги за духовно самоусъвършенстване и постигане на успехи чрез силата на мисълта, че положителното мислене може да прломени живота ви? Вярвате ли, че чрез самовнушение променяте не само себе си - характер и други подобни, но и целия ви живот може да се промени?

Ако сте имали доказателства, случки с вас самите, споделете ги. Кога със силата на мисълта си или да го наречем самовнушението сте променили себе си, живота си, другите?

• Отговори 129
  • Прегледи 29,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Самовнушението може да бъде от полза в много отношения, най-вече ако желаем някаква вътрешна промяна в нас самите. Влияние върху външни събития чрез мисълта също е възможно, но реализирането на тези събития се влияят от много странични фактори и в същото време може да повлияят по непредвидим начин върху други хора. Важно е мисълта да е положителна, утвърждаваща. Прекаленото желание нещо да се случи пречи за осъществяването му. От друга страна без съпътстващо желание мисълта ще бъде слаба и нежизнеспособна. Важно е да се знае, че мисълта се акумулира и нараства, т.е. ако мислим за едно и също нещо често (а още по-добре през един и същ интервал от време) постепенно ще създадем мисъл, който ще е достатъчно силна за да осигури подходящите физически условия за да се реализира. Начинът по който ще се реализира мисълта може да бъде най-неочакван и това трябва да се има в предвид. Не трябва да се опитваме да налагаме точно определен начин по който мисълта ще се реализира, а да се концентрираме върху самия резултат. Човек не трябва да се притеснява и затова, че мисълта му не дава резултат. Да се достигне до необходимата яснота и сила на мислене не е лесно, а е възможно да съществуват множество възпрепятстващи реализирането на мисълта фактори, вкл. и кармични. Като заключение е добре да се напомни, че човек носи отговорност за всяка своя мисъл.

Shiniasu, напълно се съгласявам с теб. Въпреки, че на много места го пише, така и не разбрах защо прекалено силното желание нещо да се случи, пречи на осъществяването му. Как трябва да се мисли, за да се сбъдне нещо - хем желанието да не е прекалено силно, хем да е достатъчно слино, за да се осъществи. Това ми е големият въпрос?

Некоректен израз -"САМОвнушение". ;) По принцип, егото се boost-ва от демоните , а душата от девите и Свръхдушата в сърцето. Индивидът не е сам, нито на материално, нито на духовно ниво, дори, ако ги няма другите живи същества. ;)

Искаш да кажеш, че не вярваш в самовнушението, а във внушението, отправено ни от други същества? Напълно се съгласявам с това. И все пак, всички се надяваме да подобрим нещо в своя живот, било чрез самовнушение или по друг начин. Ти използвал/а ли си силата на мисълта или самовнушението в своя живот? Какво постигна? Можеш ли да дадеш поне малък пример?

Сега малко ще се отклоня от темата, но няма да пускам нова тема само за да попитам нещо един човек.

U.Ra, видях, че разбираш от архетипи и символи. Можеш ли да ми кажеш какво означава символа на дивото магаре. По-точно, какво означава, когато човек язди диво магаре и те са партньори в живота - в смисъл, работят заедно. На по-късен етап от живота на човека той вече не язди дивото магаре, а го води за юздите. Това е символ, касаещ един човек. Ти как го тълкуваш.

хаххаах, без да 'разбирам от символи', които са извън контекст на ВЕДА, т.е. симовли, от фантастиката на подсъзнанието?..... :P , т.е дивото магаре е сивмол на точно това що е т.нар. "абрахамски религии". хем невежи, хем бунтовни. Асоциира се с архетипа Овен :baby: и половината на Близнаци... :clap:

Дивото магаре се бие като кон на бойното поле, нали?... Джихад/саваот вижда от батковците си кончета?... cool.gif

Единственото магаре, което е приемливо е това, що го язди гуруто на семитите -Исус, тъй като Исус е аватар за извънкастови. Само дето христяните все още спорят какъв е полът му и чак водят междуособни кръстносни войни на тази тема... :mark:

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Не разбрах точно. Какъв човек според теб е човек, който първо язди диво магаре, а после го води за юздите и вървят заедно. Това трябва да е част от характера на човек.

Това, което казваш означава ли, че човека се опитва да постигне неща, които не са му по силите, щом е магаре, но се бие като кон?

да не дава Господ да се занимаваш с магаре! :baby: Това е символ ана демократите в САЩ. питай тях... cool.gif

Значи, за да инкаранира душата в магаре, вместо кон, има някаква причина, нали?. :P .. тези две животни се ползват за идентична работа, нали?...

Душа на коня деволюира в магаре, а душата на кравата- в овца.. biggrin.gif:mark:

Може би чичко Оруел ще ти отговори по-добре ТУК!

Shiniasu, напълно се съгласявам с теб. Въпреки, че на много места го пише, така и не разбрах защо прекалено силното желание нещо да се случи, пречи на осъществяването му. Как трябва да се мисли, за да се сбъдне нещо - хем желанието да не е прекалено силно, хем да е достатъчно слино, за да се осъществи. Това ми е големият въпрос?

Появява се притеснение дали това нещо наистина ще се случи, което поглъща огромната част от енергията на мисълта. Правилната умствена нагласа е "ако стане", т.е. просто предявяваш желанието си, без да се съмняваш в положителния резултат (ако желанието ти е положително, такъв винаги има дори и да не е този който очакваш), но и без прекалени очаквания.

Значи човекът-диво магаре е деволюирал, така ли?

А това, което казваш, че се асоциира с архетипа на Овен, не знам дали е така. Този човек почти напълно отговаря на своята зодия - зодия Телец.

Значи, излиза, че дивото магаре всъщност е пропаднал човек.

Или всъщност, дивите магарета трябва да изпълняват същите задачи като конете, но са по-неспособни от конете, защото са деволюирали? Не можеш ли да го кажеш ясно и точно?

U.Ra кажи нещо и за силата на самовнушението. Или както ти го наричаш - внушението от външни сили.

А, твоят ник от името на бог Ра ли идва?

'Самовнушение' е нонсесн, според мене. Прочети по-горния ми постинг за въпроса.. cool.gif

Когато се говори за самовнушение това означава въздействие върху нас самите - навици, страхове, добиване на хармония, спокойствие, увереност и други под. Самовнушението не е насочено към външни резултати. Външни резултати могат да се постигнат със силата на мисълта, но това вече не е самовнушение.

До самовнушение прибягвам винаги в моменти на свръхнапрегнатост, преди важно събитие, когато почувствам страх или друга нежелана емоция. Резултатите обикновено са почти незабавни. За да може самовнушението да бъде ефективно, човек трябва да е развил своята наблюдателност и да се научи да я прилага честно и откровено върху себе си, емоционалното си състояние и мислите си.

Значи ти не вярваш в силата на самовнушението? Жалко. Имах друга представа за теб.

Все пак се съгласявам с това, което написа, че всъщност всичко ни се внушава от други сили.

Между другото, Ура да не се превежда като поздрав към Ра?

някак си не можеш да осъзнаеш, че всичко, което имаш не е твое, а не става дума само за това, което виждаш. cool.gif Ако искаш да си 'самовнушаваш' идва някой, прави сделка с тебе*договор, тъй като забелязва, че не осъзнаваш, че душата иде от друга природа.. cool.gif

U Ra e "царят на всички У-стои"- http://u-ra.blogspot.com/2008/05/ur-caldean.html :)

И в какво се състои този договор U.Ra? Досега никой не е идвал при мен да ми предлага договор. Имам предвид, нямам усещане, че трябва да сключвам договор с някого.

U.Ra, ти вярваш ли, че чрез силата на мисълта можем да променим нещо, свързано с нас? Нищо, че нищо от това, което притежаваме не е наше.

'Силата'? ;) ...Уау, нека да не бъде с мене! :eek: Който сила вади, от сила умира...ахаххаа cool.gif

'Договорът' за който ти говорих се намира в левият ти заден джоб на старите ти дънки..хиххи ;)

Може пък ваденето на силата да е част от съдбата ти. Не смятам, че който вади сила от сила умира.

Предпочитам, аз лично, методите на Венера, а не на Марс. :eek: Венера няма сила, въпреки, че често я товарят с някаква сила.

;)

............."Силата на блаЖенството"... ohmy.gif нали е нонсенс? ;) ...Венера е инсенс! cool.gif

U.Ra, ти вярваш ли, че със силата на мисълта може да се промени нещо в живота?

Някои друг да вярва в това и да е имал личен опит? Май не сте много склонни да си признаете или нямате личен опит.

Прилагали ли сте върху себе си силата на самовнушението или автогенни тренировки? Лесно ли ви е било? Споделете впечатленията си. Не ми се вярва, че повечето от хората, които се интересуват от мистика не са прилагали някои от тези методи.

Здравей,tuksum!

У.Ра ти отговори на всички въпроси ,струва ми се.Но явно не искаш видиш отговор различен от този който очакваш.Да.Отговора на всичките ти въпроси е :Да.Въпроса обаче който си пропуснал е :Сигурен ли си че ще ти харесат последствията?Дали ще успееш да ги понесеш? cool.gif Но като си решил да правиш нещо - действай ,а не питай.Всеки сам трябва да си извърви пътя.Ако търсиш материални облаги си на прав път,ако не все някога ще разбереш какво ти казахме. cool.gif

Здравей,tuksum!

У.Ра ти отговори на всички въпроси ,струва ми се.Но явно не искаш видиш отговор различен от този който очакваш.Да.Отговора на всичките ти въпроси е :Да.Въпроса обаче който си пропуснал е :Сигурен ли си че ще ти харесат последствията?Дали ще успееш да ги понесеш? cool.gif Но като си решил да правиш нещо - действай ,а не питай.Всеки сам трябва да си извърви пътя.Ако търсиш материални облаги си на прав път,ако не все някога ще разбереш какво ти казахме. cool.gif

Резултатите от самовнушението са само временни. Понякога желаното надвива действителността, ако е решил Господ. Но както е казал Нео ще ти харесат ли последствията?

Има един филм, казва се "Тайната". Гледайте го и ще разберете каква е силата на самовнушението като цяло.

Защо да са временни. Човек като повтори едно действие 20 пъти, дори и да му е било трудно в началото, се научава и му става по-лесно. При самовнушението обаче съществува възможността само да си мислим, че сме постигнали това, което се опитваме да си внушим, особенно ако се отнася за качества на характера ни, които искаме да развием или от които да се освободим. За да бъде ефективно самовнушението, трябва да съблюдаваме всички наши мисли, чувства и действия да отговарят на това, което искаме да си внушим. Това, което казвам все пак е много общо.

Да, филмът е хубав. Целите и стремежите на участниците в случаите, които са застъпени, според мене са твърде материални, но всеки е свободен да употреби волята си, както намери за добре.

Във връзка с темата за силата на мисълта, която може да промени материята, какво мислите за филма "Матрицата"? Мислите ли, че в него по художествен начин са описали някои от възможностите на силата на мисълта? Разбира се, там нещата са малко преувеличени.

Това е филм - фантастика.

Силата на мисълта, може да се тълкува, като твоята сила, ако я използваш правилно.

Има един филм, казва се "Тайната". Гледайте го и ще разберете каква е силата на самовнушението като цяло.

Нещо повече?

Къде да го търся този филм?

Според мен не може силата на мисълта да промени материята,

интересно хрумване иначе..

Ти tuksum какво би искал да постигнеш със силата на мисълта?

Ю-ра- пак успя да затвориш ислямската тема :question:

Моля те за напред да си съсредоточиш мисловните си сили в друга тема!

Нещо повече?

Ти tuksum какво би искал да постигнеш със силата на мисълта?

Ю-ра- пак успя да затвориш ислямската тема :)

Моля те за напред да си съсредоточиш мисловните си сили в друга тема!

не, съжалявам, Прекрасна Лайла, този път молбата ти трябва да чуе аллах, не аз.. :)

не съм виновен, че показвам другата страна на медалят...... а тя Истината не може да се скрие, бъди сигурна! ;)

,,Истината,, запази за себе си.

Ние нямаме нужда от твоята ,,истина,,.

Ужасен си Юра,вече няма да ти чета постовете,

зареждат ме с отрицателна енергия,която дори

силата на мисълта ми не може да победи в момента.

Точка.

,,Истината,, запази за себе си.

Ние нямаме нужда от твоята ,,истина,,.

Ужасен си Юра,вече няма да ти чета постовете,

зареждат ме с отрицателна енергия,която дори

силата на мисълта ми не може да победи в момента.

Точка.

Тука ми приличаш на Овенче... :P Не си Стрелкинче! :P

Истината ще я запазя, няма проблеми. :P Но илюзията и беззаконието в което си въвлечена ще ти донесе страдание, не моите постинги. :P А защо да я запазя пак не се разбра? нали тука е форум, а не- джамия?... Не съм аз виновен за това, че ти разкривам неща, които знаеш, но защо криеш САМО ТИ СИ ЗНАЕШ...и аллах може би?... cool.gif

....не си искрена, Лайла, не си тука... ;)

Във връзка с темата за силата на мисълта, която може да промени материята, какво мислите за филма "Матрицата"? Мислите ли, че в него по художествен начин са описали някои от възможностите на силата на мисълта? Разбира се, там нещата са малко преувеличени.
Проблема в Матрицата е след като можеш да правиш тези неща ,защо да ги правиш,да поясня - не може с насилие да се прави добро.има хора които са достигнали това ниво и българи включително .щях да забравя тези хора на насилието ще отвърнат с добро и ще излезнат победители
Нещо повече?

Първо ще ти кажа, че доста грешиш, но отношение на силата на мисълта.

Сега гледай и филма, ето ти 2 линка, сваляй от където ти е по-удобно ;)

The Secret

The Secret

Сега гледай и филма, ето ти 2 линка, сваляй от където ти е по-удобно ;)

The Secret

The Secret

Мисълта е също вид фина материя, тя не е още 'Дух', ма понеже Лайла е мат'рилано момиче в главата и все груба материя, която е "нумеро Уно".. cool.gif

Сега гледай и филма, ето ти 2 линка, сваляй от където ти е по-удобно :)

The Secret

The Secret

Благодаря за линковете!

Разбира се,че греша.

Ще гледам филма.

Гледам Ура оспамил целия форум...супер досадно :P трябва да прескачам като кон, за да не му чета глупостите...

Силата на мисълта може да материализира желанията от света на мислите в реалния...това на което аз също искам да си дам обяснение е, защо когато силно желаеш нещо, прекалено силно, то не се случва или се забавя...някой тук изрази мнение (ще ме извини не обърнах внимание на ника, а не ми се рови пак в темата и да мина през всички тъпотии на Ура), че влагаме много от енергията си и това го възпрепятства, а да повтаряме "ако стане", в такъв случай не поставяме ли отново под съмнение вероятността желанието ни да се превърне в реалност? Освен това мнозина твърдят, че колкото повече споделяш тези неща, то те повече се блокират...аз смятам, че това се случва само в ума ни и самия страх не позволява.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.