Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Силата на мисълта и самовнушението

Featured Replies

Излиза, че 'силата на самовнушението' е нещо, което е формулирано в твоята глава? Т.е. "формулировката му в твоята глава" е потвърждение, че 'силата на самовнушението' има 2 източника:

1)собстеността ни

2)чужд произход

Аз казвам, че ние не притежаваме нищо. Дори и нематериалната ни душа е собствност на Бога, а финоматериалното ни тяло( разум, ум и его_ се командват от паднали духове, ако предварително съзнанието ни, като симптом на душата, не е идентифицирало Бога.

Ти, като, Телец с девиз 'Аз имам', може да имаш друга версия за собствеността?... cool.gif

Поздрав с

:P

"....Whatever comes of you and me

I love to leave my memories with you..."

ПС: Ако ти се занимава с дребни проблеми, ти предлагам да разнищеш темата "Стефан Чолак офф" cool.gif

Стефан Чолаков ( http://netinfo.bg/?tid=40&oid=1241026 )

Редовен потребител

Неизвестна възраст години

Полът не е посочен

Неизвестно местонахождение

Неизвестна рождена дата

Интереси:

Няма информация

Статистика

Регистриран: 16.12.2007г.

Прегледи на профила: 1 994*

Последна активност: 15:48 - 7.10.2008г. ohmy.gif

У.РА, това беше много ,много не на място.Независимо дали някой влиза в акаунта му Стефан наистина не е вече тук.Явно и теб те е засегнал,но толкова ли сериозно?Пак ще повторя и потретя...С най голямо удоволствие ще обявя ,че съм най-тъпия тъпунгер на света ,ако ми докажете че Стефан Чолаков е жив и здрав.Иначе е ясно кои са малоумниците.... :Pcool.gif

• 4 седмици по-късно...
  • Отговори 129
  • Прегледи 29,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

В Писанието ще намерите онзи стих, в който Христос говори за човека, съградил къщата си на пясък и на канара. По правилата на този окултен закон имайте предвид, че в отношенията си вие не сте свободни да мислите, да чувствате, нито да действате както искате. Някой казва: „Аз съм свободен да правя каквото искам!” Това е една крива мисъл. За да може да стане това, трябва да си свободен от всички чужди мисли. Ако ти мислиш това, което хората искат, то не е право. То е подобно на някой, когото водят стражари – той върви натам, накъдето го карат десет души стражари. Пазете следната мисъл: аз не искам да ви убеждавам в нищо, не искам да ви налагам нищо, аз искам да ви освободя от робството, в което се намирате.

http://www.beinsadouno.com/lectures.php?id=253

tuksum в тази тема съм събрала някои неща, ако ти е интересно може да хвърлиш едно оченце ;):) Поздрави :)

Ако сте имали такава тема, дайте линк към нея.

Вярвате ли в това, което пише в почти всички книги за духовно самоусъвършенстване и постигане на успехи чрез силата на мисълта, че положителното мислене може да прломени живота ви? Вярвате ли, че чрез самовнушение променяте не само себе си - характер и други подобни, но и целия ви живот може да се промени?

Ако сте имали доказателства, случки с вас самите, споделете ги. Кога със силата на мисълта си или да го наречем самовнушението сте променили себе си, живота си, другите?

По принцип положителното мислене помага за положителната настройка на мисълта, а от там и когато се мисли положително се постигат и положителни резултати! Както и когато си настроен негативно, няма как да се случи нещо положително!Това си е нещо нормално поне според мен и в това няма никаква мистика!

Очевидно темата не е за теб, щом не я разбираш. Тук изобщо не става въпрос за просто положително мислене. Говорим за самовнушение от една страна и за силата на мисълта от друга страна, които са свързани.

Силата на мисълта е нещо реално и аз го приемам като даденост, а не нещо необичайно...може би защото съм чела някой неща по въпроса! А какво разбирам аз или не, това го знам само и единствено аз! Но явно тук става дума за окултизъм ?! ;)

Редактирано от ^^ANGELSING^^ (преглед на промените)

И какво по-точно си чела по темата?

Книга, която няма как да постна тук...Лек ден!

Най- пълна информация по въпроса за силата на мисълта получих чрез Хосе Силва. Езикът му е най- разбираем за мен. След това стана ясно, че такава сила има, че тя е почти неограничена. Но после се сетих, че в любимите ми приказки от 1001 нощ говорят за джиновете- дето могат почти неограничено, с изключение на едно- не могат да искат.

След това трябваше да се замисля за приключенията на Сашка Привалов с умклайдета- от гениалната Книга "Понеделник започва в събота" И тогава не повярвах. Завъртях умклайдета, зер- паднало ми се е. "Ударих си краката в тавана"., " добре, че не изтекох през канализацията" (пак оттам). Захвърлих умклайдета. Първо трябва да станеш Маг...

Не е за вярване, а още по- малко- за приемане. Обаче ... Човек правел каквото иска, но после идвало каквото следва. ( Петър Дънов).

разбира се ,че самовнушението можа да повлияе на много неща.хората и идея си нямат(поне повечето)

колко е важно да се стремят към позитивните мисли ....

Тук нещо не схванах. Искаш да кажеш, че само тези, които имат способности на маг могат да си служат със силата на мисълта си ли? Може и да се съглася с теб, до известна степен. Ти това ли имаше предвид? Иначе Петър Дънов правилно го е казал - после идва каквото следва.

Уви, нещата стоят по- зле. Мисълта на всички има "сила", твори разни неща. Но - каквото иска "творецът", или каквото съумее, само че после идва каквото следва. Немагът обикновено е неприятно изненадан. Затова и казват хората: "Аз ли криво ти се молих, ти ли криво ме разбра?!?"

Ами ... прочети "Понеделник започва в събота", ако не си я чел. Забавна приказка, но и не само. Има подсказка за творбите на мислещите, за разликата между мага и немага. понеже е забавно и не се отнася конкретно за читателя, може да поразбере това- онова.

Ето ви един пример

Сега гледам "Горещо" с Венета Райкова

Та нейните думи са:

"Каквото Господ е решил"

"Той знае най-добре"

и т.н.

Много е зле милата с тия взаимоотношения

Господ не е роб на никого

В кошара също тъй не вкарва

И не Господ ти е написал Живота,Съдбата

Ти си пишеш всичко

Ти и само ти

Ти си пишеш всичко

Ти и само ти

Голяма досада. Как да се сърдиш на себе си ... Още по-зле- и да се сърдиш, и да не се сърдиш- все тая. Вече е написано. Проблемът е, че докато пишем, не знаем какво. После, при четенето разбираме.

Уви, нещата стоят по- зле. Мисълта на всички има "сила", твори разни неща. Но - каквото иска "творецът", или каквото съумее, само че после идва каквото следва. Немагът обикновено е неприятно изненадан. Затова и казват хората: "Аз ли криво ти се молих, ти ли криво ме разбра?!?"

Ами ... прочети "Понеделник започва в събота", ако не си я чел. Забавна приказка, но и не само. Има подсказка за творбите на мислещите, за разликата между мага и немага. понеже е забавно и не се отнася конкретно за читателя, може да поразбере това- онова.

Бих прочел с удоволствие "Сказание за Мага и Мъгъла" ,ако някой вече я е написал.Иначе най -опасни са самоуките магове,особено ако са и не разбрали че са такива.Докато си овладеят силата на мисълта правят големи поразии.Е и профитата понякога правят големи идиотщини,така че не е зле да се внимава. cool.gif

Ето ви един пример

Сега гледам "Горещо" с Венета Райкова

Та нейните думи са:

"Каквото Господ е решил"

"Той знае най-добре"

и т.н.

Много е зле милата с тия взаимоотношения

Господ не е роб на никого

В кошара също тъй не вкарва

Ти си пишеш всичко

Ти и само ти

И вярно и невярно е.

Вярното е, че ти като направиш 1 крачка към Господ, той прави 100 към тебе, но Той ще те измъкне от тресавището, сам(а) не можеш!

Отдруга страна си права, че Господ затова е 'Господ', защото не се натрапва, та- камо ли да издава заповеди на сила.

Венетчето е пример как след слободията си човек разбира, че не е Господар на съдбата си и се изоставя на течението, нова грешка ... :help:

• 2 седмици по-късно...
Благодаря за линковете!

Разбира се,че греша.

Ще гледам филма.

Гледа ли го или не?

Сподели някое впечатление де!

:P

Не сме гадатели всичките все пак ;)

• 2 седмици по-късно...

Хей,хора вярвайте,мислете позитивно.. дори тезо които се колебаят.. пробвайте,нищо не губите :speak:

• 3 седмици по-късно...
Това, което искам да ви питам не е свързано със силата на мисълта, а с :idea: вида на мисълта.

Допреди няколко години си мислех, че всички хора мислят като мен, т. е., че имат "образно" мислене. Когато мисля, аз "виждам" образи така, все едно, че са пред мен в момента или ги "виждам" като по-далечен обект, в зависимост от желанието ми. Та, докато мисля, аз виждат обектите, за които мисля съвсем ясно и цветно. Освен това могат и да "чувам" каквото искам или просто моят собствен вътрешен глас, но наблягам най-вече на образите. Обаче, преди време разбрах, че не всички хора мислели като мен и се учудих. Изглежда, че някои хора не са способни да "виждат" това, за което си мислят. ohmy.gif:idea: Всъщност, изобщо не ги знам как мислят, като не могат да виждат всичко пред себе си, по-точно в главата си. Аз знам, че малките деца имат точно такова мислене. Древните хора пък имали точно такова мислене, което по-късно през вековете започнали да губят (е, не всички започнали да го губят).

Въпросът ми е вие какво мислене имате и виждате ли всичко, което си поискате (най-вече това, за което си мислите) в главата си като мен?

Това вече е интересно.Аз имам такова точно мислене,но вече имаме поставена диагноза.Аз все пак имам повече шанс ,защото ме нарече шизофреник инженер,а теб лекар.Какво ще правим?Партия ?/Секта на шизоидното съзнание? :P

Истината е че сме запазили детското светоусещане! :friends1:

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Ти знаеше ли досега, че не всички хора мислят по този начин?

Естествено!От 6 годишен го зная!

Я да си повторя въпроса, че да го забележите.

Аха, да видим и ние въпроса ти. А ти виждаш ли настоящия си въпрос - продукт на твоето мислене - в главата си и какво точно виждаш? :wors:

Сега сериозно - при човека се различават главно два вида мислене - предметно-образно и логично.

Първото си служи предимно с механични асоциации по сходство и близост - един вид мислене про форма. Този вид мислене е основа на съзерцанието и фантазмите.

Логичното мислене си служи с логични асоциации - асоциации по смисъл и по този начин лежи в основата на абстракциите.

Предметно образнато мислене наистина е присъщо на децата, може би и затова вие с Нео сте незабравими образи и половина. kiss.gif Знаех си, че все ще изнамерите нещо общо помежду ви. biggrin.gif:wors:cool.gif

А какъв е твоят начин на мислене? Явно не е предметно-образен?! cool.gif

Предметно-образното мислене е залегнало в основата на символизма в религиите. Всички притчи и символи са продукт именно на този вид мислене. Но, ако вярваме, пак на религиите - с притчи Исус е говорил на масите, а истината е казал само на 12 отбрани от него човека. И ако вярваме пак на религията, "В началото беше Словото" - демек Логосът...

Това, което искам да ви питам не е свързано със силата на мисълта, а с :idea: вида на мисълта.

Допреди няколко години си мислех, че всички хора мислят като мен, т. е., че имат "образно" мислене. Когато мисля, аз "виждам" образи така, все едно, че са пред мен в момента или ги "виждам" като по-далечен обект, в зависимост от желанието ми. Та, докато мисля, аз виждат обектите, за които мисля съвсем ясно и цветно. Освен това могат и да "чувам" каквото искам или просто моят собствен вътрешен глас, но наблягам най-вече на образите. Обаче, преди време разбрах, че не всички хора мислели като мен и се учудих. Изглежда, че някои хора не са способни да "виждат" това, за което си мислят. ohmy.gif:idea: Всъщност, изобщо не ги знам как мислят, като не могат да виждат всичко пред себе си, по-точно в главата си. Аз знам, че малките деца имат точно такова мислене. Древните хора пък имали точно такова мислене, което по-късно през вековете започнали да губят (е, не всички започнали да го губят).

Въпросът ми е вие какво мислене имате и виждате ли всичко, което си поискате (най-вече това, за което си мислите) в главата си като мен?

Това с чуването на вътрешния глас,не го мога .И за колко древни хора говориш?Всичко зависи от това дали едно умение се използва или не.Ако не го развиваш-забравяш го.Но мога да ти посоча повече от милиард души,дето са си запазили образното мислене.

Сещаш ли се? cool.gif

Предметно-образното мислене е залегнало в основата на символизма в религиите. Всички притчи и символи са продукт именно на този вид мислене. Но, ако вярваме, пак на религиите - с притчи Исус е говорил на масите, а истината е казал само на 12 отбрани от него човека. И ако вярваме пак на религията, "В началото беше Словото" - демек Логосът...

Ей за това не трябва да се вярва на религиите.Щом те лъжат с първото изречение.... :idea:

Редактирано от neo2311 (преглед на промените)

Ей за това не трябва да се вярва на религиите.Щом те лъжат с първото изречение.... :P

Това е една от най- злокачествените религии. Религията на неверието. Неверието на изграждащия свят по свой образ и подобие. Като не вярва барем да не изгражда...

Това е една от най- злокачествените религии. Религията на неверието. Неверието на изграждащия свят по свой образ и подобие. Като не вярва барем да не изгражда...

Багира, остави ги да словоблудстват и оплюват всичко, което не е тяхно - от това явно имат нужда хората.

Весело посрещане на новата година!

А това, вероятно, е най-"доброкачествената" религия - отричането на всичко, което е различно от нечий фанатизъм, наречен с гръмки имена, едно от които е "религия".

Багира, остави ги да словоблудстват и оплюват всичко, което не е тяхно - от това явно имат нужда хората.

Весело посрещане на новата година!

А това пък, вече е направо "свята религия" - окачествяването на други със собствените сенчести характеристики, които или не се виждат, просто поради слепота и невъзможност за това, или се "чистят", замеряйки други с тях с надеждата, че държейки ги по този начин далеч от себе си, това не са техни сенки, просто щото са се проточили на голямо разстояние от тях самите...

Весело е, наистина. biggrin.gif

По темата - силата на мисълта не я прави сборът от много слабомислещи глави, събрани на едно място, колкото и голямо да е числото им...

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Когато Кришна казва "Изостави всички религии и просто ми се отдай, аз ще те избавя от греховните реакции" означава, че се изоставят религиите, но не тръгва индивидът по пътя на егото и прищявките си, а напротив- към царството на Бога.

Както Исус Христос идва да "повдигне летвата на юдаизмаът", който е ориентиран към безсмислено циклене в материята, така и Кришна го прави преди Него.

Религиите са създадени с цел 'ред на земята, ред в космоса, ред в материята'. Без религиите ще настъпи хаос в НИЗШЕТО непораснало съзнание, но ако останат вечно религиите имаме безмислено циклене в детерминираната матрица.

Религиите са необходими за матер. съзнание както затворите и полицията за държавата. Ако ги няма ще има хаос и терор и анархия. Но ако се налагат със сила имаме казармено общество. Затовата абрахамските религии на юдаизъм, ислям, национализма и националсоциализъм СА КАЗАРМЕНИ ОБЩЕСТВА!

така, че изоставянето на религиите е подобно както "за деца над 18 год. които могат да гледат кожени канали",

Анархистът не е навършил 18 години и иска вече - изоставя коженаия канал.... ohmy.gif ...как не?... та той се стреми с пълна сила към него, но без позволение.

:lol6:

Така и анархистът не, че иска да се освободи от религиите(сиреч- от материалния свят и циклите) а някак си да иска измисли "нова религия", като отрече старата и да си цикли в материята безконтролно и блаженно. Т.е притчата на СДС- "Стани за Да Седна"

.

За това Христос е 'нов' в сравнение с юдаизма, защото им посочва пъят отвъд матриацата и циклите. А братята мюсли флиртуват с Него, не защото им се напуска матрицата без кръв и меч, а просто защото подочули, че не бил съгласен с юдеите(техните кръвни врагове), както и че имал муста и брадаци и че им бил "земляк"(от Мала Азия) cool.gif

Форма на анархизъм са абрахамските религии. те изместват предните с презумцията, че било единсветните монотеистични и 'водещи до Бога'.

РЕЛИГИИТЕ НЕ ВОДЯТ ДО БОГА, а само създават ред в матрициата, следвайки циклите и.

Въпростния арахист си представя, че светът е фантасмагория и няма контрол. Той разбира 'без религии' все едно без причина и без отговорност.

Нещо подобно май се случи с т.нар. демокрация в България? Комунистите натикаха съзнанието от кошарата в блатото. :P

А това, вероятно, е най-"доброкачествената" религия - отричането на всичко, което е различно от нечий фанатизъм, наречен с гръмки имена, едно от които е "религия".

А това пък, вече е направо "свята религия" - окачествяването на други със собствените сенчести характеристики, които или не се виждат, просто поради слепота и невъзможност за това, или се "чистят", замеряйки други с тях с надеждата, че държейки ги по този начин далеч от себе си, това не са техни сенки, просто щото са се проточили на голямо разстояние от тях самите...

Весело е, наистина. biggrin.gif

По темата - силата на мисълта не я прави сборът от много слабомислещи глави, събрани на едно място, колкото и голямо да е числото им...

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Ама не отговаряш на въпроса ми и не казваш какъв вид е твоето мислене - образно или друго!

Мисленето не съзнанието, ма нейсе. cool.gif

Моето мислене не е фотографско, въпреки, че се занимавам с изображения. cool.gif Иначе щях да се казвам "Фотев" :idea:

Искаш да кажеш, че не е образно, така ли?

не е, защото рядко сънувам. :) Образното мислене често се съпътства с виденя от духове в матрицата. нещо като мечтата ти. :scared:

...мисля, че Луната ми в Козирог ми помага за това мое 'мислене' :idea:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.