Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой е любимият ви автор?

Featured Replies

Ричард Бах..начина му на писане,всяка негова книга,е отворила очите ми по някакъв начин!

• Отговори 62
  • Прегледи 21,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Артът Конан Дойл - как да не оцениш автора на Шерлок Холмс ;) Агата Кристи - пък в същия дух :P заради гения й, който е създал Еркюл Поаро :) Димитър Димов - уникален човек!

• 3 седмици по-късно...

Ми на мен са два.Единия е Вилхелм Буш.Главно заради Макс и Мориц.А другия Тери Пратчет!

Любимият ми автор постоянно се сменя, в зависимост от книгата, която ми е оказала най-голямо внимание за даден период. Във всеки случай не е само един. Нов любим автор ми е Хал Дънкан. За години напред любима авторка ще ми остане Лоис Макмастър Бюджолд. И Нора Робъртс ми е любима от романтичния жанр. И Юстайн Гордер, макар да съм чела само една негова книга.

Дж. Р. Р. Толкиен , Джон Стайнбек , Джеймс Клавел (охх Цар Плъх беше УНИКАЛНА книга) , Ерик Мария Ремарк

Димитър Димов Елин Пелин Йордан Йовков

Й.Йовков - класик,мисля че е променил съзнанието на доста читатели Е.М.Ремарк - често олицетворяван с комунизма,но книгите му са много истински Дж.Гришъм - просто ме вълнува правото Ч.Буковски - нестандартен

А. Конан Дойл Агата Кристи Димитър Димов Умберто Еко

Агата Кристи,Александър Дюма„Паулу Коелю,Чехов,Роулинг и Софи Кинсела

• 10 месеца по-късно...

Достоевски - има нещо в неговият стил на писане и героите в романите му, което ме кара, всеки път името му да изскача в съзнанието ми при въпроса за любим автор. Виктор Пелевин - няма негова книга, която да не съм прочитала на един дъх. Много са писателите, които уважавам от руската школа, но той е един от най-забележителните, които някога съм чела. Фредерик Бегдебе - започнах да го чета, много преди да стане популярен автор в България и куцо, кьораво и сакато да започне да разбира от модерна френска литература. Три негови книги заслужават силни аплодисменти "9,99", "Любовта трае три години" и "Windows on the world". "Разкази под екстази" и т.н. са абсолютен боклук, родени от буржоазната му ексцентричност, която е толкова дразнеща, колкото и забележителна. И въпреки всичко, си остава един от любимците ми, независимо колко се комерсиализира и излага. Самюъл Бекет - като започнахме да говорим за френска литература...Бекет е ирландец по рождение, но парижанин по душа. Книгите му, пиесите, безкрайните вътрешни монолози и уникалният му стил на писане, изразяване, построяване на диалога са просто уникални! Ако имаше само един единствен автор, който трябваше да избера да чета до края на живота си, това щеше да бъде Бекет! Баси изрода ;) Чарлс Буковски - истинския живот изписан на бял лист. Супер истински! Понякога го чета и се чудя как е оцелял...

Редактирано от Amadea (преглед на промените)

• 3 месеца по-късно...

Артър Конан Дойл - с неговото творчество израснах, а и до ден-днешен си препрочитам някои негови книги. Други : Стивън Кинг, Ремънд Чандлър, Сидни Шелдън, Нора Робъртс, Иван Вазов, Агата Кристи, Селинджър.. :P

Мисля, че любим автор мога да кажа за този, който е успял така да ми въздейства, че да ми се е приискало да го познавам лично. Такова чувство съм изпитала за Ерих Мария Ремарк, Антон Чехов и Владимир Висоцки - най-вече. Това го казвам, защото има някои велики автори, които задължително трябва да се прочетат, но не ме е срам да си признавая, че Вълшебната планина на Томас Ман я започвах шест пъти и стигнах до 30 страница. И спрях да се напъвам. Не го разбирам просто.

Не мога да направя такова нещо, няма да е честно да посоча един. Всички които чета са ми любими, макар, че май начело стоят Джек Лондон и Ричард Бах, след тях са Клавел и Робърт ван Хюлих, братята Стугатски, Макиавели .... Не не отказвам се ... :wors:

Габриел Гарсия Маркес, Емил Зола, Владимир Набоков, Херман Хесе

• 2 седмици по-късно...

Хипократова клетва.
Трите соновни правила, изказани от него: ,,Лекарят трябва да бъде свободна личност; той няма право да убива; длъжен е да пази във тайна своите действия и това, което му е поверено" запазва актуалността си и днес.
:headphones:

Публикувано изображение

Хипократ

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Хипократ е най-великият лекар на Античността, още наричан баща на медицината и смятан за една от най-значими фигури в областта на медицината. С името му се свързва Хипократовата клетва. Известни Хипократови принципи са На първо място не причинявай вреда (Primum non nocere) и Изкуството е вечно, а животът - кратък (Ars longa, vita brevis).

Според биографичните данни за него той е бил обучен в лечителския храм на остров Кос и може би е бил ученик на Херодик. Хипократ странства много преди да се установи в Кос да практикува и преподава медицина.

Работите приписвани на Хипократ, наречени още "Хипократова колекция", наброяващи около 70 и писани между 430 и 200 пр.н.е. Смята се, че в действителност може би около 6 са негови, а всъщност колекцията е остатък от голямата библиотека на медицинското училище на остров Кос. Неговото обучение вероятно е повлияло други автори в посоката на неговите идеи, които отричат суеверията, божествения произход на болестите, също и магията на примитивната медицина и по този начин поставят основите на науката медицина.

Малко е известно за живота на Хипократ, но някои от неговите постижения като медик са документирани от Аристотел и Платон.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Редактирано от MIIGLENE (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Харесвам доста автори от доста различни жанрове, но любими са ми само двама: Стивън Кинг и Лоръл Хамилтън. Харесва ми колко умело смесват реалността с измислицата, как те отвеждат в един страшен, жесток, уж нереален свят, а в същото време, ако се замислиш, осъзнаваш, че чудовищата от този свят сме самите ние!

• 1 година по-късно...

Ами много са :shy11: Но ще изредя поне част от тях:Стивън Кинг, Нора Робърт,Сандра Браун,Дж.Р.Уорд,Джейн Ан Кренц и др. :D

М.Раили. А.Азимов Й.Йовков и много други

Паулу Коелю, Дан Браун, Иво Сиромахов, Стефани Майър и др.

Редактирано от Митьо Пищова (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.