Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Featured Replies

What is real? How do you define real?
If you're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then real is simply electrical signals interpreted by your brain.

The Matrix

Какво е реално? Как ще дефинираш реално?
Ако говориш за това, което можеш да усетиш, да помиришеш, да вкусиш и да видиш, тогава реалното това са само интерпретирани от мозъка ти електричски сигнали.

Матрицата

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 577,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много." Ал Пачино

• Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и д

• "....Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чув

Публикувани изображения

15137e547a64fb2e.jpg

„Тежко и горко на нашият народ, ако той остане дотолкова назад, щото различни шарлатани да защитават интересите му!”

Любен Каравелов

"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."
Волтер

11188381_1417438268575732_24204778210211

"Чашата ми може и да не е голяма, но аз пия от своята чаша."

Алфред дьо Мюсе

"Някои губеха разума си и ставаха целите душа, други губеха душата си и ставаха целите разум, а трети губеха и двете и ставаха добре приети в обществото." 
Чарлз Буковски

"Не си губете времето със дълги речи. Докосването струва повече от всички думи."  - Роман Гожелски

"Не мога да понасям женското "не", което значи "да". Когато искам, аз казвам "да", а когато не искам, казвам "не". Жени, аз ви връщам човешкия език!"

Блага Димитрова

"Смехът е сериозно нещо. Не можем да караме хората, да се смеят на глупости."

Георги Парцалев

"Не сме ли забравили вече истинското значение на думата добродетел? Някога тя е била символ на доброто начало, заложено у човека, дори ако редом с него са съществували и пороци, като плевели сред пшеницата. Ние премахнахме добродетелта и я заменихме с добродетелчици. Нашият днешен идеал не е героят - той има много недостатъци, - а безупречният прислужник, не човекът, създаващ добро, а оня, който не е уличен в нито една лоша постъпка. Ако изхождаме от тази нова теория, трябва да обявим стридата за най-добродетелното същество на този свят. Тя винаги си седи у дома и винаги е трезва. Тя не е шумна и не създава грижи на полицията. И доколкото знам, не е нарушила нито една от десетте заповеди. Никога и на нищо не се е наслаждавала и никога през целия си живот не е създала на другите дори мимолетна радост." – "За изключителното значение, което придаваме на нещата, които възнамеряваме да направим" Джеръм К. Джеръм

"Ако живееш достатъчно дълго, виждаш, че дребните отстъпки водят до големи загуби. И ти се иска по-открито да заявиш позицията си, понеже това много те тормози."
Йосиф Бродски

"Тогава изглежда вероятно, рекох аз,
че тиранията се установява не от някакво друго устройство,
а от демокрацията;
и по-точно, мисля аз, от твърде крайната свобода
се поражда твърде голямо и твърде жестоко робство."

Платон, „Държавата"

"Аз искам това. Значи това ще бъде."  -  Хенри Форд

"Власт не пада от закани. От обиди. От дърдорене. Властта пада само когато се наруши балансът на живота и естествените закони на живота на човека."

Атанас Буров

„Колкото по-голямо е осъзнаването – отбелязва Киркегор, – толкова по-проявен е Азът“
Да станеш личност означава именно проявата на това повишено съзнание, на това засилено изживяване за „Азовост“; преживяването за това, че тъкмо Азът – действащият Аз, е субектът на това, което се случва."
Роло Мей

Всеки човек има потенциал да бъде или храм, или склад за оръжие. Всеки човек може да бъде храм, или склад за оръжие. Всеки човек трябва да знае дали е храм, или склад за оръжие. Понякога слепи хора заливат храма с нечистотии. То е защото не виждат. Храмът от това не се променя. Той се вижда и през нечистотиите. Изкуството е там, да си храм, с каквото и да си покрит. И, да не ставаш склад за оръжие, само защото някой сляп човек те е оплескал...

Милка Кралева

На командно дишане

Ремарк е написал: "Човешкият живот е твърде дълъг за една любов. Просто твърде дълъг." А на нас, човеците, не ни се иска да е така. Толкова е човешко и толкова ужасно страшно е, че искаме да се притежаваме. И че продължаваме да искаме да се притежаваме дори след любовта. Имитирайки я, за да се самоубедим, че имаме право да я оставим на командно дишане. В името на връзката. Но не и в името на любовта. И тогава почваме да мерим връзките си в минало. И да си вменяваме дълг към даденото, направеното. От себе си към другия, от другия към нас. И започваме да мерим връзките във време - другата ни велика заблуда. Щом съм бил/а толкова дълго с някого, значи е ТОЙ/ТЯ. Не винаги количеството е белег за качество. Особено за човешките отношения. Затънали в мерки и теглилки дори не подозираме, че следващата ни крачка е търговията. Първо с нас самите, после с другия, когото не искаме да пуснем. Или да напуснем. Поради дълг, вина, навик, страх. Без значение. И си спомних филма "Войната на семейство Роуз" и големия цитат от този филм - "Единият, който можеше да си тръгне, но не искаше и другият, който искаше да си тръгне, но не можеше."
Ей така се убиваме.

Мария Лалева
Неизпратени писма до Теб

-Казах на сина ти, че скалите са като мъж, уморен от себе си мъж... А мъжете се уморяват най-много от сенките на жени, които не могат да забравят. Най-много ми тежат сенките, от които не съм поискал прошка.
Мария Лалева, "Живот в скалите"

"Не можеш да разбереш един човек, докато не обмислиш нещата от неговата гледна точка…"
Харпър Ли, "Да убиеш присмехулник"

"Влюбването не е избор. Да останеш влюбен е.” – Неизвестен автор

"Ако нямаше лоши хора, нямаше да има и добри адвокати.“
Чарлз Дикенс

преди 1 минута, Gregory House написа:

Любовта е тежко душевно заболяване ! :emoji_smiley-07:

Да се самолайкваш с любов, какво е ;)

Да си постна цитата, че се отплеснах :)

###

Лудост: да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати.

Алберт Айнщайн

И ти имаш душевно заболяване :D

преди 6 минути, rust написа:

Да се самолайкваш с любов, какво е ;)

Да си постна цитата, че се отплеснах :)

###

Лудост: да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати.

Алберт Айнщайн

И ти имаш душевно заболяване :D

"За да може да се самосъхрани, злото трябва да се маскира като добро. Може да се каже, че злото винаги е имало комплекс за малоценност и затова то никога не е откровено."

Борис Пастернак

преди 2 минути, Мойра написа:

"За да може да се самосъхрани, злото трябва да се маскира като добро. Може да се каже, че злото винаги е имало комплекс за малоценност и затова то никога не е откровено."

Борис Пастернак

Зло не съществува а лоши (неправилни , недообмислени ) решения  !

Аз !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.