Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Featured Replies

„В света няма абсолютно зло или абсолютно добро, няма нито черно, нито бяло. Така че не трябва да има стремеж към идеален живот, всичко е относително.“
от Седем грешки на човечеството (Елена Голунова)

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 577,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много." Ал Пачино

• Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и д

• "....Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чув

Публикувани изображения

преди 6 минути, jhoro написа:

„В света няма абсолютно зло или абсолютно добро, няма нито черно, нито бяло. Така че не трябва да има стремеж към идеален живот, всичко е относително.“
от Седем грешки на човечеството (Елена Голунова)

Всъщност няма нито добро нито зло !

По скоро са инструмент за контрол и манипулиране на наивните и глупави хора !

Аз !

„Отстрани погледнато, не беше голяма красавица. Но аз не я гледах отстрани, а право в очите.”

Михаил Шолохов

"Казвате: “Голямо е злото в света.” Отговарям: И доброто е голямо. Злото и доброто са две сестри. Едната е грозна, а другата – красива. Няма по-грозно същество от злото. Няма по-красиво същество от доброто. Видиш ли някога злото, повече няма да пожелаеш да го срещнеш. Видиш ли доброто, винаги ще искаш да го виждаш. Злото е грозотата в човека."

Петър Дънов, (Начало на мъдростта, Лекции пред общия окултен клас, 1931-32)

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

преди 8 часа, Мойра написа:

"Казвате: “Голямо е злото в света.” Отговарям: И доброто е голямо. Злото и доброто са две сестри. Едната е грозна, а другата – красива. Няма по-грозно същество от злото. Няма по-красиво същество от доброто. Видиш ли някога злото, повече няма да пожелаеш да го срещнеш. Видиш ли доброто, винаги ще искаш да го виждаш. Злото е грозотата в човека."

Петър Дънов, (Начало на мъдростта, Лекции пред общия окултен клас, 1931-32)

Доброто и злото са човешка измишльотина !

Инструменти за контрол на наивните и глупави хора от силните на деня !

АЗ !

преди 18 часа, Рик написа:

„Отстрани погледнато, не беше голяма красавица. Но аз не я гледах отстрани, а право в очите.”

Михаил Шолохов

Любовта е просто самовнушение на човешкото съзнание !

АЗ !

"Прасето си е прасе: то не мисли какво да посее, а какво да изяде."

Николай Хайтов,  "Диви разкази"

преди 22 минути, Мойра написа:

"Прасето си е прасе: то не мисли какво да посее, а какво да изяде."

Николай Хайтов,  "Диви разкази"

Прасето всъщност стана професор и вече мисли за сеене и отдавна е на диета от остроумни всезнайковци !

Аз !

"Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение."
Джордж Оруел

преди 9 часа, Мойра написа:

"Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение."
Джордж Оруел

Никой няма власт над хората ,над тялото или разума ! Властта е просто една илюзия на човешкото съзнание !

Аз !

„Ако се опиташ да се бориш, защитеният винаги е простакът, тъпият, идиотът без задръжки, животното с мускулите – не интелектуалецът, интелигентният, ученият, челият.”
Тодор Колев
28.08.1939 - 15.02.2013

преди 12 часа, Мойра написа:

„Ако се опиташ да се бориш, защитеният винаги е простакът, тъпият, идиотът без задръжки, животното с мускулите – не интелектуалецът, интелигентният, ученият, челият.”
Тодор Колев
28.08.1939 - 15.02.2013

Ако се опиташ да се бориш ще загубиш защото истинската борба се води в човешкото съзнание !

Аз !

"Ако ревността, изправена пред свършени факти, ни убива или кара да убиваме, съмнението е жесток и подъл мъчител, който изтезава отдалеч.” - ("Поручик Бенц")

преди 10 часа, Agamirion написа:

"Ако ревността, изправена пред свършени факти, ни убива или кара да убиваме, съмнението е жесток и подъл мъчител, който изтезава отдалеч.” - ("Поручик Бенц")

Ревността лесно може да бъде контролирана чрез пренасочване на мисълта към друго любимо занимание , което ни дава удовлетвореност !

Аз !

"Ние все чакаме да дойде нещо, а то не идва и не идва. Защо е така? Защо всичко е илюзия - животът, смъртта, желанието да бъдем обичани..."

Димитър Димов 

Осъдени души

Винаги трябва да се прощава: на разкаялия се – заради самия него; на неразкаялия се – заради самия себе си.
Мария фон Ебнер-Ешенбах

"Армия от овни, оглавявана от лъв, винаги ще удържи победа над войска от лъвове, оглавявана от овен."
Наполеон Бонапарт

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

на 23.01.2018 г. в 2:00, jhoro написа:

"Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш."
Волтер

Те не го ли заколиха него ?

преди 22 часа, Мойра написа:
"Армия от овни, оглавявана от лъв, винаги ще удържи победа над войска от лъвове, оглавявана от овен."
Наполеон Бонапарт

"Пияна паплач, оглавявана от трезвен, може да победи Наполеон"

Кутузов

Пошегувах се. Не го е казал Кутузов. А може и да го е казал

"Колко много се заблуждават хората, когато си мислят, че това, което са научили, са го и разбрали."

Гьоте

Здравей Капитане!!!

преди 9 часа, Реджеп Иведик написа:

"Пияна паплач, оглавявана от трезвен, може да победи Наполеон"
Кутузов
Пошегувах се. Не го е казал Кутузов. А може и да го е казал

Какво е казал Кутузов - не знам (не съм бил там), но ето какво се приписва на товариш Путин:

Spoiler

Путин и Тръмп се договорили за пълно ядрено разоръжаване. Всички бойни глави били взривени в космоса. След седмица в Кремъл се позвънило:
- Алоо Вова, при мен са останали още седем ракети, така че Русия вече е колония на САЩ...
Путин се замислил, чеше си главата. Изведнъж в кабинета нахлува министъра на отбраната:
- Владимир Владимирович, беда! Един пиян лейтенант е забравил да разоръжи цяла база, от порядъка на 40 ракети! Какво да правим?
Путин:
- Първо не е лейтенант, а генерал-лейтенант, и второ ...

... когато Русия пие, тя е непобедима!

"Креслото на властта не отговаряше на размера на главата му."

Барон Станислав Йежи Лец

• …не ще се намери нито едно държавно устройство, в което да няма примес от церемониално тщеславие или лъжа – за да се държи народът под юзда."

Мишел дьо Монтен

преди 9 часа, Реджеп Иведик написа:

"Държавата аз съм я измислил"

Луи XIV

Тоя е измислил френската - чудя се кой е измислил българската??? Много ... измислена ми се вижда!!!

преди 11 часа, jhoro написа:

Тоя е измислил френската - чудя се кой е измислил българската??? Много ... измислена ми се вижда!!!

Едни казват Бог Дионисий, други свети Трифон

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.