Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Featured Replies

"Детето в теб съвсем не си отива.
И старостта е най-голямата измама.
Докато то живее, ти си жива!
И запомни: душата бръчки няма!"

Мадлен Алгафари

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 577,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много." Ал Пачино

• Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и д

• "....Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чув

Публикувани изображения

Мая Анджелоу -

„Хората ще забравят какво си казал. Ще забравят какво си направил. Но никога няма да забравят как си ги накарал да се чувстват“ 

"Новогодишния ден: Това е добър момент да вземете решения за новата година. От следващата седмица можете да започнете да ги сеете по пътя към Ада, както обикновено."
Марк Твен

Лев Николаевич Толстой -

"Любовта е като войната — лесно е да се започне, но е трудно да се спре."

Без бряг е времето! О, скръбен дял - нима аз бих го в брегове сковал

Уилям Шекспир 

"Хамлет"

Предател е този, който казва сбогом, когато пътят стане труден.
Дж. Р. Р. Толкин

Редактирано от Гост (преглед на промените)

"Ако не тренираш паметта си, ставаш идиот, ако я обогатяваш, ще изживееш хиляди животи."

Умберто Еко

"Никога не се опитвайте да си разчиствате сметките с враговете, защото по този начин ще нанесете на себе си много повече щети, отколкото на тях."
Дейл Карнеги

"Любовта не се изразява в това да се взираме един в друг, а да гледаме в една и съща посока." – Антоан дьо Сент Екзюпери

"Този, който често се обръща назад, може лесно да се препъне и да падне." – Ерих Ремарк

Цитат

Мразя глупавите мъже с техните още по-глупави игри. Смешни са ми жалките им уловки, фалшивите им пози. Измъчена  съм от тях. Писна ми да  разгадавам загадки, по точно да се правя на впечатлена от уж загадъчното в тях. Така може би трябва да им доказвам, че са достойни за съдбата ми. И в тази проклета сутрин го срещнах – него поредният. Този човек е трябвало да не излиза на улицата въобще. Да остане да си спи при котката или хамстера. Знам ли на какво обича да му мирише вкъщи. Блъсна се като сутрешен блок в лицето ми. Не, не се ударихме, просто ме оглуши свежият му ритмичен вид. Ходеше сякаш танцува, за да буди кварталите. С игрива мъжка усмивка премина пред мен, като че бях невидима. Ето го, казах си и този се прави на загадка. Може би най-голямата досега. Спрях и погледнах след него. Все едно се разделях с тежък сън. Видях го как спира на ръба на тротоара. После забелязах кучето до него. Чакаха сигнал за преминаване. Беше сляп. Имах ли право да го причислявам към останалите.Не, ни най-малко. Засрамих се, давайки си сметка, че съм изпълнена с клишета. Че самата аз съм вече едно клише. Прекалено втренчена бях в собствения си свят, за да усетя света на незримото. Силва Грийн

"Тежко е на този, който помни всичко." – Еренбург

"Да обичаш дълбоко значи да забравиш себе си." – Русо

"Всичко, което някога си искал се намира от другата страна на страха." – Дордж Адаир

О, Музо, следвай ти съдбата си послушно, не чакай почести, обидите презри, хвалби и клевети приемай равнодушно и със глупака не спори.

☙ А. С. Пушкин

"Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път." – Паулу Коелю

"Да познаваш другите е умение. Да познаваш себе си е същинска мъдрост." – Лао Дзъ

"Да обичаш значи да намериш в щастието на друг своето собствено щастие." – Лайбниц

Цитат

<<<Из дневника на един кло(w)н

Клонът поддаде, преди да бутнат пъна. Много искаше да види как пъна пада.Изви кривото си тяло и се наведе настрани... Но нещо прищрака. Стар клон беше. Много въжета му висяха на съвестта. Много ръце се бяха протягали за помощ към него. Но той винаги устояваше позицията си на безразличие и неутралитет.
А ето, че сега направи генералната си грешка – прояви някакво несходно с дървения му произход чувство - макар да беше чиста проба любопитство с привкус на злорадство.
Май беше дошъл моментът, когато не виждаше смисъл в своя оТстраничен живот. И тогава започна да търси наслада в чуждата драма.
Нямаше много фантазия. Разполагаше с няколко малки разклонения, почти вейки. Отъняващи с времето на показност, когато ги размахваше като празни думи и предимно, след като  духнеше вятър. Сам нищо не можеше да стори. Нямаше потенциал, нямаше стимул - никога нямаше да се превърне дори в пън. Не беше от корен, не беше ствол. Знаеше, че наоколо е гора от силни и могъщи дървета, появяваха се и фиданки, едни такива лъскави, стройни, още неукрепнали, но толкова витални, че не можеше да не се зацепят като клин в дрезгавия му светоглед. Особено го вбесяваха тези нови, от не знам къде си поникнали стебълца надежност.
Колко мъка имаше в неудовлетвореността, колко незаситена острота и пропиляни удари с камшика на ограниченията. 
Един обикновен клон. Пораснал толкова, колкото му е дадено от дървото, което и без него ще продължи да следва върха си. Един остаряващ израстък, на който вече не може да се обеси и най – голямото престъпление или отчаяние. Край на зрелищата.
Беше се счупил. Сам. И мъртъв. Останал да виси, докато изсъхне съвсем. 
Не беше в състояние нищо да го спаси, освен единствено да изпита сияйния си миг в ръцете на огъня...>>>  Силва Грийн

"Любовта е съставена от една душа, населяваща два органа." – Аристотел

"Най-дълбоките чувства най-трудно се изразяват с думи." – Карл Маркс

"Истинските любовни истории никога нямат край." –  Ричард Бах

"Никога не позволявай да изливат върху теб купчина токсична язвителност само за да се нарекат след това "говорещи истината". Никога не прави това и ти с другите! 
Искреност, която не е моделирана от състрадание, е просто една фалшива добродетел и обикновено е оправдание за проявяване на жестокост. Така че не го прави. И не позволявай да се прави с теб..."

Елизабет Гилбърт

"Сърцето може да бъде разбрано само със сърце!" - Карлос Сантана

"Не бързай да помагаш на онзи, който не те е молил за това!
Не тичай със съвет при онзи, който не ти го е искал!
Цени себе си, своята дума, своите мисли!"
Омар Хайям

"Езикът на тялото е понятен за всеки. Езикът на душата е разбираем само за онзи, който е в състояние да улови стоновете и безгласния смях в трептенията й." - Силвия Кристъл

"Една от най-шеметните тайни на човешката душа се състои в следното:
- Разумът никога не може да обясни това, което душата чувствува!"    
- РУДОЛФ ЩАЙНЕР

"Тухла без причина на никого и никога на главата няма да падне."
Михаил Булгаков,  “Maйстора и Маргарита“

"Единственият начин да се отървеш от изкушението е да му се отдадеш. Устой му, и душата ти ще се разболее от копнеж по нещата, които си е забранила." - Оскар Уайлд

"Потомъкът

Свързали се чума със вампир,

сътворили щастие и мир;

като минали години — ето:

депутат им станало детето."

Змей Горянин

1938

За страха от неизвестността

Някога, в едно кралство, мъж извършил престъпление. Хванали го и го отвели при краля на съд. Наказанието, предвидено за такова престъпление било смърт, но кралят предложил на нещастника да избере: бесилото, или да провери какво има зад една голяма, тайнствена, черна, желязна врата в подземията на двореца.
Помислил престъпникът и избрал бесилото. Когато му надянали примката на врата, той изведнъж казал:
- Ваше Височество, стана ми любопитно, какво все пак има зад тази врата?.
Кралят се усмихнал загадъчно:
- Много странно, но досега все така се получава… Предлагам на всеки, запътил се към смъртта, този избор и всеки избира бесилото.
- Но, какво все пак има зад тази врата? Така или иначе на никого няма да кажа… – настоявал престъпникът, сочейки примката на шията си.

Помълчал кралят и накрая отвърнал:
- Там е свободата! Но, хората толкова се страхуват от неизвестността, че предпочитат въжето пред нея!

„Всеки човек, който има власт, е склонен да злоупотреби с нея.”

„Всяка власт корумпира, а абсолютната власт – абсолютно.”

„Законите трябва да имат еднакъв смисъл за всички.”

Шарл дьо Монтескьо

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.