Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Featured Replies

" - Поетите винаги и може би съзнателно създават погрешна представа за любовта. Любовта е стар главорез. Не е сляпа, а е канибал с изключително остро зрение. Любовта е хищно животно и е винаги гладна.
- С какво се храни?
- С приятелство. Храни се с приятелството. "

"Кристин"- Стивън Кинг

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 577,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много." Ал Пачино

• Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и д

• "....Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чув

Публикувани изображения

„Колкото повече дреболии смяташ за късмет, толкова по-често ти върви“
Ерих Мария Ремарк

„Винаги е по-трудно да унищожаваш, отколкото да създаваш, а когато трябва да унищожаваш простащина и глупост, задачата изисква не 
само смелост, но и презрение.“

Оскар Уайлд, „Критикът като художник“

"Когато те видях аз се влюбих , а ти се усмихна , защото знаеше." 

Шекспир

"Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последния романс на мъжа."

Оскар Уайлд, "Жена без значение"

преди 3 часа, Мойра написа:

"Мъжете винаги искат да бъдат първата любов на жените. Това е тяхната тромава суетност. Жените притежават по-тънък инстинкт за нещата - харесва им да бъдат последния романс на мъжа."

Оскар Уайлд, "Жена без значение"

Хайде сега - претенции. За първа - не може да се промени, а за последния романс - само, ако пистолета е вече зареден.

Абе да има някаква любов и някакъв романс - номерата нямат значение!!!

"Не задържай това , което си отива и не отблъсквай онова , което идва. Само тогава щастието ще те намери само." 

Омар Хайям 

Цитат

"My God," he said. "That was... That was so stupid."
"Actually, when you survive it gets reclassified as 'courageous.'"

Цитат

- Боже, - каза той - това беше... това беше толкова глупаво."
 - Всъщност, когато го преживееш, се преквалифицира на 'смело'."

Джим Бъчър, Досиетата на Дрезден книга 7, "Dead beat".

“Когато отчаяние залее сърцето ти, вдигни поглед към небето. Там винаги летят птици. И помни, че една от тях носи благата вест.”

Антон Дончев, "Време разделно"

"Такъв е светът: може да се превърнете в ангел, глупак или престъпник – и никой няма да забележи. Но ако ви липсва едно копче, всички ще го видят."

Триумфалната арка - Ерих Мария Ремарк

"Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чувстват щастливи.

Младите, забързани и нетърпеливи, винаги се чувстват длъжни да нарушат мълчанието. И напразно, защото тишината е съвършена. Тишината е свещена. Тя сближава хората, защото само онези, на които им е хубаво един с друг, могат да седят заедно, без да разговарят. Просто един парадокс." - "Тетрадката"

10891831_783808755025903_234829858007589

21463184_1508357119229907_29377171971465

"- Винаги съм смятал, че духовните спътници споделят безусловна любов, че нищо не е в състояние да ги раздели.
- Безусловна? - повтори тя. - Ако аз съм жестока и изпълнена с безпричинна омраза, ако постоянно те тъпча, винаги ли ще ме обичаш? Ако те пребивам до смърт, ако се запилявам с дни, ако проигравам на комар последното ни петаче и се прибирам пияна-заляна, пак ли ще ме обичаш?
- Хм, като се замисля, любовта ми сигурно ще поохладнее - признах аз. Колкото по-застрашение сме, толкова по-малко обичаме. - Интересно, да обичаш някого безусловно означава да не те е грижа какъв е този човек и какво върши! Излиза, че безусловната любов е равносилна на безразличието!"
"Едно" - Ричард Бах

"...знаеха безкрайно много, но нима беше полезно да се знае всичко това, след като онова единствено важно си оставаше неизвестно?"

Херман Хесе- "Сидхарта"

на 1.06.2017 г. в 7:45, Мойра написа:

Някои хора изхвърлят детството си като стара шапка

"Сакън, шапка ни са фърля !"

Кавичките не са случайни. Да е офтопика по темата, затуй

Редактирано от Реджеп Иведик (преглед на промените)

" Колкото и да са кратки думите “да’ и “не” те изискват най-сериозният размисъл."

Питагор

“Една неистова любов, обсебване, зараза на душата, от която никъде не можеш да се скриеш, от която никога не можеш да избягаш. Любов по-страшна от страха, по-жива от живота. Няма думи, свещи, комплименти. Няма тела. Нито цветя и усмивки. Няма аз и ти, ние двамата. Любов, в която аз съм ти.”

Елиф Шафак  "Любов" 

"...Сега много жени смятат, че луксът в любовта е пътуване до Барбадос. А според мен луксът в любовта е тя да оцелее.
Това е лукс, който малко двойки си позволяват. Много повече са онези, които пътуват до Барбадос." Фредерик Бегбеде, " Любовта трае три години"

"Днес повсеместно човешкият ум започва насмешливо да не разбира, че истинското осигуряване на човека не е в личното му уединено усилие, а в общата човешка цялост."
Ф. М. Достоевски, "Братя Карамазови"

"-Къде е по-добре да отида?-запитал свещеника един умиращ.
-И двете места имат свои положителни страни-отговорил свещеникът -в рая е по-добър климатът, а в ада - компанията."

Марк Твен

Открий лика си: розови градини аз жадувам!
Проговори: медът на сладостна роса жадувам!
Чердата облаци ти, слънце, разпръсни,
че твоя лъчезарен блясък аз жадувам!
Повикай ме къмто далечните страни –
като сокол да литна аз жадувам.
Дари ме с капките на дъжд свещен –
безбрежните лазури аз жадувам.
Безценни камъни не ме бъзторгват мен –
скали, пронизани от светлина, жадувам!

Омар Хайям 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.