Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Featured Replies

А ти да не искаш наказание ?

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 577,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много." Ал Пачино

• Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и д

• "....Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чув

Публикувани изображения

Гледай си живота и не се прави на интересен.

Древна китайска мъдрост

• 2 седмици по-късно...

14199489_1299484743397392_75031960378720

на 8/27/2016 в 16:38, rrruuummm написа:

Мойра и haidukpicaso, що не си пишете по вайбъра и там си се харесвате една-друга?

Absit dicto (verbo) invidia (Livius)

"Нека думата бъде свободна от завист."

Ливий

"Няма по-страшно бедствие за нацията от безработицата. Тя води до всички пороци и грешки. До глада, до болестите, до пороците, до кражбите, до насилията, до проституцията. Престъпник е този държавник, който допуска безработица."

Атанас Буров

"Натъкнете ли се на злото в човека, не се мъчете да го възпитавате. Във всеки човек – мъж, жена, дете, има освен добро и нещо зло, което не се подава на обработване. Докато човек сам не съзнава злото в себе си и не започне да се самовъзпитава, никой не е в състояние да се справи с него." 

Петър Дънов

„Ако се опиташ да се бориш, защитеният винаги е простакът, тъпият, идиотът без задръжки, животното с мускулите – не интелектуалецът, интелигентният, ученият, челият.”

Тодор Колев

Когато лъжата се качи на асансьора, истината започва да се изкачва по стълбите. Рано или късно и тя идва!

на 27.08.2016 г. в 16:38, rrruuummm написа:

Мойра и haidukpicaso, що не си пишете по вайбъра и там си се харесвате една-друга?

Далеч по-страшното в случая е, че не са чели тези автори, които цитират, а копи-пействат цитати от нета. Така често срещано в наши дни сред кифленските профили във фейсбук - някаква куха лейка публикувала цитат на Ницше примерно, а ако я питаш кой е този Ницше и какво е прочела от него, ще има да гледа като теле в железница.

"Да говорят истината - това могат малцина."

"На много умни личности преставаш да им вярваш, когато ги видиш смутени."

Баща ми е казвал тези думи( не в същия словоред ) и въобще не чете Ницше.Доматите искат да се засадят,полеят и прекопаят.И те не се интересуват от Ницше.

на 10.10.2016 г. в 9:19, името ми е .... написа:

Доматите искат да се засадят,полеят и прекопаят.И те не се интересуват от Ницше.

Така е, Санчо - накрая побеждава саламът.

Това го мярнах някъде и ... ми допадна.

Цитат

Хората не винаги се нуждаят от съвет. 
Понякога им е нужна ръка, която подкрепя, ухо, което изслушва и сърце, което разбира.

• 2 седмици по-късно...

nai+smeloto+neshto+koeto+sym+pravila.jpg

• 2 седмици по-късно...

"От днес съм решил да не слушам вече никого, разбра ли? Ще правя това, което душата и натурата ми искат. Може и да е погрешно, но майната му. Светът си живее. Жените са хубави, виното е чудесно, градът мирише на пържоли, а сред него се лутам аз като идиот.
Дай ми ти сега още половин кило и ми опечи една свинска пържола. Искам да стана най-после човек - човекът е съчетание от грешки."

Елин Пелин, "Аз, ти, той"

"За злобния светът е зъл и злобен:

И вижда той във всекиго подобен."

Уилям Шекспир, Сонет №121

По стълбата нагоре поздравявай тези които слизат защото на връщане може да ги срещнеш.

%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0

"Не разбирате ли, че някъде сме сбъркали пътя? Човешкият мравуняк е по-богат от преди, имаме повече блага и повече свободно време и все пак ни липсва нещо съществено, което ни е трудно да определим. По-малко се чувстваме човеци, някъде сме изгубили някои свои тайнствени привилегии."

Антоан дьо Сент-Екзюпери, "Военни записки"

"Дори най-честните съдии развързват очите на Темида, когато разглеждат дело за тридесет милиона.”

Димитър Димов, "Тютюн"

4862131.jpg?v=0

"Искаш ли да разбереш истината за човек, не слушай думите му, а погледни в очите му. Те никога не лъжат, защото са огледалото на душата. С очи можеш да кажеш това, които устните не искат да изрекат. Да продължиш да говориш, дори когато мълчиш. Да крещиш, да плачеш от щастие, да даваш сила, да заблуждаваш... От мен да знаеш - очи, които гледат - много. Но такива, които виждат са малко. Вие, младите, затова си слагате тъмни очила, за да скриете какво носите в душите си. Защото с думи винаги можеш да излъжеш, но с поглед - никога..."
"Рошавите мисли на едно влюбено момиче",
Галя Кутулева

• 2 седмици по-късно...
Цитат

"Мечтая за свят, където истината, оформя политиката на хората, вместо политиката да оформя, какво хората смятат за истина."

Нийл деГрас Тайсън.

преводът е мой и са възможни неточности.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.