Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Любими цитати

Featured Replies

"Приятелите могат да се разделят на две категории. Те се появяват изведнъж в обкръжението ви и за известно време стават част от живота ви. Като в старомодните танци с ленти. Те преминават през живота ви така, както и през тях. Но съществуват и други, не толкова многобройни, които аз бих нарекла „избрани”; с тях ви свързва истинска взаимна привързаност, те остават завинаги и, ако обстоятелствата позволяват, ви съпровождат през целия ви живот."

Агата Кристи

• Отговори 1,9k
  • Прегледи 577,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• "Да ти кажа ли от какво човек става безчувствен и циничен? От това, че са го предавали, захвърляли и заменяли за други хора, а той е бил готов да даде ако не всичко, то твърде много." Ал Пачино

• Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и д

• "....Седим мълчаливо и наблюдаваме света около нас. Отне ни цял живот, за да се научим да правим това. Изглежда само старите хора умеят да седят един до друг, да не си говорят и въпреки това да се чув

Публикувани изображения

37227524_10211522956859878_5362998016087

"…ако можеше само да стане така, че всеки от нас да опише всичко за себе си, но така, че да не се стесни да изкаже не само онова, което не смее да каже и за нищо на света няма да каже на хората, не само онова, което не смее да каже дори на най-близките си приятели, но дори и онова, което не смее да признае понякога и на самия себе си – тогава по целия свят би се разнесла такава смрад, че всички ще се издушим."

Ф. М. Достоевски, „Унижените и оскърбените“

Капанът е капан, когато не знаеш, че го има. Когато знаеш, че го има - е предизвикателство.
Чайна Миевил

"Всеки камък, всяка тревичка, всяко цвете, всяка къпина, всяко животно расте, живее, действа и чувства само по "собствено желание", и ето в това се състои и основата, че светът е добър, богат и прекрасен."
Херман Хесе

"Защото както се видя добре през последните години, на огромното мнозинство от обикновените българи им е по-добре да се правят на ни чули, ни видяли, защото така снемат от себе си моралната отговорност за собственото си настояще. И още повече – за собственото си бъдеще."
Алеко Константинов

преди 1 час, Мойра написа:

"Защото както се видя добре през последните години, на огромното мнозинство от обикновените българи им е по-добре да се правят на ни чули, ни видяли, защото така снемат от себе си моралната отговорност за собственото си настояще. И още повече – за собственото си бъдеще."
Алеко Константинов

Какво точно биха могли да направят обикновените българи .......примерно срещу армиите на Германия и СССР тогава ?

....А  "необикновените" направиха !:nono:

Идеалистите от всички цветове и разцветки си изядоха боя . А с историческа обеца на ухото , нови не се родиха....

"Правилните" интересчии пък , пак от всички цветове и разцветки , използваха ситуацията , взеха властта и пратиха идеалистите в пета глуха......казано иначе на май`ата си .

И нека да отбележа , че тук К.Маркс не е причастен (да не стават грешки!) , защото казано е още много преди Маркс : " Интереса клати феса !".

Разликата сравнено с днес е само една . Тогава е имало Идеалисти с Идеи (наред с Бай Ганьо и Големанов е имало Алеко Константинов , Костов ....ама другия Костов :)) , а днес вече няма.....Какво да се прави - историческо развитие ! :nono:

Интересчии е имало , има и винаги ще има ! Ако ще : " След нас - Потоп ! ".......І-ви закон на всяко Живо (Лакомия) : " Усвоява околната среда за целите на собственото си съществуване " . Докато има ! Може да се проследи тенденцията !.... Мисленето е после - я доди , я не доди....! :)

Е , скоро май няма да има ! Следва продължение.....на ново качествено равнище....Т.е. ще трябва да се поумнява..... :lol6:

Моля за извинение , че в темата не цитирам , а споделям свои мисли.........то , от четене на цитатите ми идва......

37206613_1964825596861444_82825702181489

на 22.07.2018 г. в 19:21, haidukpikaso написа:

37206613_1964825596861444_82825702181489

При всичкото ми уважение към великият Айнщайн , той осъзнавайки отговорността си , вероятно е изхождал пак от цитат , ама никак не си спомням от къде :

" Историята се прави от личности ! "

Така ,че свързано и с предния ми пост :

Не вменявайте вина на народа каквато народът няма ! Така по Пилатски , лидерите на този народ си измиват от безотговорност и некадърност ръцете....после маТ`реалът бил лош....

Ð¥ÑиÑÑо Шопов каÑо ÐÐ¸Ð»Ð°Ñ ÐонÑийÑки и ÐÐ¶ÐµÐ¹Ð¼Ñ ÐавийзÑл каÑо ÐиÑÑÑ Ð¥ÑиÑÑÐ¾Ñ Ð²Ñв Ñилма "СÑÑаÑÑиÑе Ð¥ÑиÑÑови" на ÑежиÑÑоÑа Ðел ÐибÑÑн (2004)

Никой народ не изобретява ядрени бомби и ракети , нито пък ги употребява !

"Слабата върховна власт е най-страшното народно бедствие."
Наполеон Бонапарт

преди 19 часа, Мойра написа:

"Слабата върховна власт е най-страшното народно бедствие."
Наполеон Бонапарт

Това не е вярно !

Крадливата власт , тази която мисли само за себе си ! Защото същност и призвание на върховната власт е да мисли за общността , за държавата....

А две-три крадливи власти обединени в едно цяло , кой да открадне повече от държавата - за това въобще не ми се мисли ! Можем само да го наблюдаваме ... 

Върховната власт без мисъл за държавност е най-страшното бедствие ! Камък върху камък не остава !

Казано съвсем простичко и достъпно за мислене , върховната власт е стопанина на стопанството - каквото стопанина го направи...това и най-простия селянин знае .

По-слаба или по-силна власт , като критерии идва после ......

....т.е. когато се привеждат цитати , следва да се има предвид за какво точно се отнасят . По този повод често се случват недоразумения . Какъвто е случаят с Наполеон . Имайки цялата власт , какво донесе той на народите освен мъка и разорение .....? (въпросът е риторичен)

"Жената, която следва тълпата, няма да стигне по-далече от тълпата. Жената, която върви сама, може да открие себе си на места, на които никой не е стъпвал преди."
Алберт Айнщайн

"В човешката душа зараснали рани няма. Може с времето да се смалят до убодено с топлийка, но винаги са там."
Франсис Скот Фицджералд

"Таралежите са странни птици… Докато не ги ритнеш, не излитат…
Не знам кой е прозрял тази велика истина, но е ужасно прав. Аз съм таралеж. И отдавна си мечтаех да полетя. Все небето ми беше в мечтите. Е… Ритнаха ме… Полетях малко… Обаче никой не ме беше предупредил как боли приземяването.
Сега имам фрактура на щастието, три счупени прешлена на доверието, а обичта ми е на командно дишане. Ама нали летях…
Явно такава е цената на мечтите. Имам нужда от прегръдка…
Обаче кой е достатъчно луд да прегръща таралежи… Ще го боли повече, отколкото мен ме боли, навярно. Пък и никой не е обещал, че прегърнеш ли таралеж, той ще се превърне в принц.
А и аз не искам да ме превръщат в принц. Ако някой ще ме превръща в нещо, бих желал да ме превърне в… Смисъла на живота си. Да… И скромност не ми липсва. Аз съм таралеж…
Време ми е… да се събудя някога, когато нищо вече няма да помня."

Из "Амазонката на Варое" от Боян Биолчев

И всеки си мисли, че може да влиза с кални обувки в душата ти, след като ти си отворила вратата. Ще ти дават съвети, ще ти посочват грешките - те са доволни да ти покажат къде си сбъркала. Даже ще го смятат за помощ - а ти трябва да си им благодарна! Това са туристите, които късат цветята в планината, за да ги изхвърлят в кошчето на автобусната спирка...

Снежана Живкова

38046184_2113826115359534_55201658588836

38014004_1824724910915976_75047891058431

„Всеки е звезда и заслужава правото да сияе.”

Мерилин Монро

"Живота е като махало: колкото по-силно страдаш, толкова по-безумно ще бъде след това щастието; колкото по-дълбока е скръбта, толкова по-ярка ще бъде радостта."
Айседора Дънкан

39196730_1860045427409569_58454600590431

"Да обичаш значи да изпитваш болка, и ако телата се свързват чрез насладата, душите се свързват чрез болката."

- Унамуно

"Хората, които не знаят нищо, обикновено са добри оратори, докато тези, които знаят много, казват малко."

Жан-Жак Русо

"Ако свободата и равноправието, както някои мислят, са част от демокрацията, те могат да имат смисъл само ако всеки отделен човек участва равностойно в управлението на страната."
Аристотел

39291383_2037912432907312_59402606774394

"Всяко добро и всяко зло произтичат от мислите. Мисълта има огромна сила и мощ. Тя въздейства не само на разумното естество и животинския свят, а и на растителния свят. Ако имаме мирни, тихи, благи и кротки мисли, те дават мир на нас и на всичко около нас. Това състояние се излъчва от нас. Напротив, когато сме натоварени от много грижи и притеснения, тогава завиждаме и се озлобяваме към хората. Приемаме мисли, които прогонват мира в нас и в околните, затова нямаме покой. Ние самите не знаем какво правим в семействата си. Със своите мисли прогонваме мира и често от рай правим ад. Твърде малобройни са хората, които идват на себе си и разбират, че от самите нас произтича и доброто, и злото."

Отец Тадей Витовнишки (1914 – 2003 г.)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.