Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 2

Featured Replies

Dr. Web

http://sky323.cn/down/pp39.exe infected with Trojan.PWS.Gamania.origin

- info

http://www.virustotal.com/analisis/efa586b...21c19ee10fefe7a

http://virscan.org/report/ebb03927c6fe7a31...79420d8c95.html

http://www.kaolabao.net/bo/BO1024.exe - не се засича

Kaspersky не реагира поне за сега.

Comodo IS не намира нищо:

b6bva9.jpg

Също така и Windows Defender не лови...

P.S. Panda ActiveScan също няма индикации:

1z4ih6s.jpg

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 97,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още един нов файл, за който няма още индикации от: AhnLab-V3, AntiVir, Authentium, CAT-QuickHeal, eSafe, eTrust-Vet, Ewido, F-Prot, F-Secure, Fortinet, Ikarus, K7AntiVirus, Kaspersky, Norman, Panda, P

• Самата програма не засича , но файлове в нея ги засича.

Публикувани изображения

Във връзка с поста ми ТУК да поясня.Имам впредвид НЯКАКВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАСТРОЙКИ ПО ПРОГРАМАТА за да довърша тестването на този архив.

Моля,само за настройки а не линкове,такива бол

Във връзка с поста ми ТУК да поясня.Имам впредвид НЯКАКВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА НАСТРОЙКИ ПО ПРОГРАМАТА за да довърша тестването на този архив.

Моля,само за настройки а не линкове,такива бол

Добре, имам една идея:

Изключи Кис нацяло от трея,свали файла,разархивирай го(нали е двойно архивиран няма да има последствия) пръсни отделните архивчета някъде по харда ( по единия )и тогава го включи.

вероятно от КАСПЕРСКИ не добавят в дефинициите през почивните дни:hush:;) за разлика от мързеливите в AVAST които обаче са го добавили :slap1:

http://sky323.cn/down/pp39.exe

виждам че и Rising го лови :P не мога да повярвам това вече е недопустимо

http://virscan.org/report/ebb03927c6fe7a31...79420d8c95.html

http://www.virustotal.com/analisis/fe2de40...da769338cda5289

http://prikachi.com/files/430579x.jpg

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

Би ли казал все пак, колко е реалният брой вируси и заразени файлове в архива. Питам, за да можем все пак да направим някакво по-точно обобщение и класация на програмите, според резултатите които показват от този мъничък тест, който, колкото и да е аматьорски, все пак би дал някаква по-обективна картина.

п.с. като инженер, обичам статистиката и систематизирането и класифицирането на нещата....колкото и условни да са в случая.

Вече отговори човека.

Пак повтарям, аз съм събрал 157 зарази, даже съм дал описание за всяка една в архивите. Има само един подархив, която има 2 инфектирани файла
Би ли казал все пак, колко е реалният брой вируси и заразени файлове в архива. Питам, за да можем все пак да направим някакво по-точно обобщение и класация на програмите, според резултатите които показват от този мъничък тест, който, колкото и да е аматьорски, все пак би дал някаква по-обективна картина.

п.с. като инженер, обичам статистиката и систематизирането и класифицирането на нещата....колкото и условни да са в случая.

Виж на предишната страница коментар 552. Не съм ли достатъчно ясен? А тестът въобще не е аматьорски. Истински е. Все още няма резултати от доста прехвалени програми за сигурност, за съжаление. Нека да видим крайните резултати, все пак. Няма да е честно. ;)

Значи да разбирам, че реално имаш 157+2= 159 заразени файла...така ли?

Значи не съм обяснил правилно. Има един подархив с 2 инфекции, а останалите са 155. Значи общо инфекциите са 157. Сложил съм един фалшив файл с име "noname" нарочно - той не е вирус. Общо броят на файловете в първата степен на архива са 157. Този трик съм го научил от приятелите си от форумите за сигурност, които правят подобни архиви и ги пускат за тест. Нали обясних защо?

nologo, не знам какво си тествал, обаче имаш грешка. ESET NOD32 Antivirus не открива само 6.

Дам...

Предишните тест-архиви бяха коментирани по подобен начин. Аз съм пуснал 157 истински инфекции и няма да споря повече. Възможно подобно на другите тестове ESET отново да не е с пълен комплект дефиниции. Не те разбирам, приятелю. Това защита на програма за сигурност ли е? ESET някакъв еталон ли са, по който трябва да се равняват другите? Мисля, че с подобни пристрастия към любима програмка ще изпаднем отново в сериозен офтопик.

Фиксер добре дошъл отново.Би ли пробвал и показал снимки и лог файл.Без разхивиране.

Тука не става въпрос КОЯ е по добра,а как реагира на инфекции и колко отчита.Мисля,че е ясно.

Аз пък мисля, че вие изобщо не четете какво се пише. Казвам, че не засича само 6 заплахи, естествено ако са реални, утре ще разбера. Аз не съм казал коя колко е добра, не си ги насаждайте както подобава. Не ме разбирал.... Кое не разбираш? Как се смята ли? Казвам ти, че лично съм ги тествал и ти казвам, че не засича точно 6. Нямам време в момента, за да пусна лог файлове и скрииншотове. Точно това искам да обясня на nologo.

Просто минавам!

Аз пък мисля, че вие изобщо не четете какво се пише. Казвам, че не засича само 6 заплахи, естествено ако са реални, утре ще разбера. Аз не съм казал коя колко е добра, не си ги насаждайте както подобава. Не ме разбирал.... Кое не разбираш? Как се смята ли? Казвам ти, че лично съм ги тествал и ти казвам, че не засича точно 6. Нямам време в момента, за да пусна лог файлове и скрииншотове. Точно това искам да обясня на nologo.

Просто минавам!

Да,утре минавайки ще ни пуснеш и инфо нали? biggrin.gif Фиксер,не се прави на обиден ами заставай в редиците.

Поздрави

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Между другото ми хрумна да направим един по обстоен тест с друг архив, с набор от всички типове вируси /вкл. и непознати...ако някой има и такива.. :P /, вредни линкове и т.н.....като се тестват повече антивирусни, но освен броя открити заплахи, да се отчита и натоварването RAM което дърпа всяка програма, което не е никак маловажно! Класирането да се направи както общо, така и по видове програми: платени и безплатни....би бил полезен резултата за да се ориентира човек какво да търси. Ако някой има подходящ архив, нека го пусне, а аз лично се наемам да тествам...естествено когато имам свободно време, след което ще пусна резултатите за обобщение.

:P Страхотно предложение.Това е вече нещо.Поддържам го 100% Трябва да се помисли по въпроса.Аз съм навит.На мене също ми направи впечатления,как така някои програми засичат повече гадини отколкото има в наличност.

Подкрепям мнението на engineer. Мисля, че ще успеем да се направим много по-добър тест от този, който пуснах в тази тема. Наистина трябва да има по-добро аранжиране и да има по-ясни условия.

Подкрепям идеята :)

Ем...значи очакваме архива с точния брой зарази или няма да има точен определен брой?

И мен бройте в кюпа. biggrin.gif

engineer ще помагаме за да се оформи добре теста и самия процес.

Но ще ви помоля,да прилагаме снимки към постовете си,за да бъде всичко нагледно, за да избегнем OFFTOPIC и излишен SPAM .

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Ем...значи очакваме архива с точния брой зарази или няма да има точен определен брой?

И мен бройте в кюпа. biggrin.gif

engineer ще помагаме за да се оформи добре теста и самия процес.

Но ще ви помоля,да прилагаме снимки към постовете си,за да бъде всичко нагледно, за да избегнем OFFTOPIC и излишен SPAM .

Нееее, не трябва да има предварително точен брой.Както и какво има вътре в архивите.Може би е добре и да има някое архивче с парола вътре :)

Тестовете смятам,че е удачно да се правят на препоръчителни настройки и отделно на максимални,както и няколко вариации.Подкрепени със материал снимков и лог файлове

Само си мисля какъв според вас трябва да е обемът като бройка?100-300-1000 ohmy.gif

Нееее, не трябва да има предварително точен брой.Както и какво има вътре в архивите.Може би е добре и да има някое архивче с парола вътре :rolleyes:

Тестовете смятам,че е удачно да се правят на препоръчителни настройки и отделно на максимални,както и няколко вариации.Подкрепени със материал снимков и лог файлове

Само си мисля какъв според вас трябва да е обемът като бройка?100-300-1000 ohmy.gif

Заемам се с единия архив(двойно/тройно архивиране) ,знаеш от къде.

Ако има нещо на ЛС.

Според това, което виждам,очаквам архива да е около : 3539 kB,НО няма как да разбера, колко точно и какви са заразите в него.

Който има желание да прави втори архив.

Предлагам следните 20 програми за тестване, като всяка от програмите е в двата си вида- платен и безплатен /ако има такъв/. Класацията ще бъде извършвана отделно за платените, отделно за безплатните!

I. Програми

1. AntiVir /Avira/

2. Ashampoo Antivirus

3. Avast

4. AVG

5. Bit Defender

6. CA-AntiVirus

7. Comodo Antivirus

8. Dr.Web

9. F-Prot

10.F-Secure

11.Ikarus

12.Kaspersky

13.McAfee

14.Nod32

15.Norton

16.Panda

17.RAV

18.Sophos

19.Symantec

20.Steganos Antivirus

II. Условия

1. Архив със известни заплахи от всички видове

2. Архив с неизвестни заплахи /ако може да се намерят такива/

3. Смесен архив от 1 и 2

4. Във всеки архив да има /по възможност/ поне 200 заплахи, като предварително е обявен точния брой /за да няма после спекулации/

5. Архивирането да е двойно /както беше в досега разглеждания тест/

5. Настройките на програмите да са по подразбиране /мисля, че така е най-справедливо, а и май така се правят официалните тестове/

6. Всеки резултат да е придружен със снимка /както препоръчва "михнев"/

Който е съгласен с тези условия моля да се присъедини.

Ще чакам с нетърпения архиви.... :rolleyes:

Без точен брой.По разбираеми причини.Ако трябва точният брой да бъде казан на някой модератор АКО иска да участва разбира се.

пп.И по добре продуктите да участват с настройки по подразбиране.Аваст например по подразбиране не проверява архиви при сканиране или настройките да бъдат на макс ?

Според мене е чесно на настройки по подразбиране.С най нови версии и последън ъпдейт.Бета версии ще участват ли?

Внимание!!! Вируси!!! Който не знае какво прави да не кликва на линка даден по-долу.

Име на файл: spe_v121.zip

Размер на файл: 3.36 MB

spe_v121.zip

Сканирани 978

Открити 705 от Kis 2009 454 final с настройки по-подразбиране

Не те разбирам? Ако не е известен, след това ,който дава архива, може да измисли друго число, а така....всичко си е ясно предварително, естествено архивите да са с парола, за да няма.....сещаш се... ;) За бета версии- по добре не...нека тестваме само официалните последни версии с последни ъпдейти. Прелагам да се разделим на групи, като всеки "поеме" по 3-4 програми, за да стане по експедитивно.

:laughing5: момко,не ме дразни бре,направи ТИ архива тогава, по-горе казах изрично:

Заемам се с единия архив(двойно/тройно архивиране) ,знаеш от къде.

Ако има нещо на ЛС.

Според това, което виждам,очаквам архива да е около : 3539 kB,НО няма как да разбера, колко точно и какви са заразите в него.

Който има желание да прави втори архив.

Без точен брой.По разбираеми причини.Ако трябва точният брой да бъде казан на някой модератор АКО иска да участва разбира се.

пп.И по добре продуктите да участват с настройки по подразбиране.Аваст например по подразбиране не проверява архиви при сканиране или настройките да бъдат на макс ?

Според мене е чесно на настройки по подразбиране.С най нови версии и последън ъпдейт.Бета версии ще участват ли?

виждам колко си запознат с AVAST въпреки че си го ползвал много години,грешиш с настройки по подразбиране бета версия ето какво прави:

http://prikachi.com/files/431103B.jpg

http://prikachi.com/files/431108Q.jpg

Добре де. Аз вече пратих на engineer един архив с някаква класификация. После ще дам още по-нови неща. Тази тестове не стават ей-така веднага. Нека да помислим какво точно правим. :laughing5:

Прочее имам резултат от теста на mihnev_sz (пост 579).

Детайли:

Операционна система: Windows XP SP3

Програма за сигурност: Comodo Internet Security 3.5.54375.427

Установени зарази: 638.

Снимка:

al6dxx.jpg

Давам лог от Comodo IS към моя коментар (vir1.txt).

Мисля, че вече се изпада в обичайната стихийност....всеки хвърля по някакъв архив, сканира с нещо си....така няма да направим нищо сериозно!

Предлагам да се организират нещата по спокойно:

1. Един да даде архив...само един архив с който да работив всички, а не всеки да подхвърля по нещо.

2. Да си разделим програмите, така, че всеки да тества не повече от 4-5 програми.

3. Резултати да не се казват нокато всички не прикючат с тестването

4. Аз ще обощя получените резултати.

Кой се наема да прати архив, или ще се работи с архива на Михнев?

Това означава да си определим определена дата за поднасяне на резултатите.Реда ще го спазим,който ти си посочил.

Кой сега ще прави архива или продължаваме с моя?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.