Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 2

Featured Replies

Всички ли са етични и спазват правилата? cool.gif Нека представят екран с настройките си и лог файл за сканирането иначе това е поредният фарс biggrin.gif

За да няма тарикатлъци - ВСИЧКИ ТЕСТОВЕ НА МАКСИМАЛНА ЗАЩИТА Без правила,както е на улицата ;)

Eто снимка на настройките на ESET Smart Security при мен, инсталирана е на виртуална машина с 519 МБ RAM, Windows XP SP3:

wjut4z.jpg

Откакто съм я инсталирал, не е променяно нищо по настройките. Ако по-знаещ за ESET ми каже как да докажа, че не съм бутал нищо по настройките - нека да ме пита. Не съм пуснал лог, за съжаление. Ще пробвам пак след известно време.

P.S. Ще пусна ESS на максимални настройки тогава. Дано да изкара по-различен резултат. :baby:

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 97,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още един нов файл, за който няма още индикации от: AhnLab-V3, AntiVir, Authentium, CAT-QuickHeal, eSafe, eTrust-Vet, Ewido, F-Prot, F-Secure, Fortinet, Ikarus, K7AntiVirus, Kaspersky, Norman, Panda, P

• Самата програма не засича , но файлове в нея ги засича.

Публикувани изображения

ако някой ми каже за някой настройки на Аваст ,които иска да види ще ги има.другото е че програмта вади доклад само при сканиране на директория...когато сканирам дясно копчена даден файл сканирай не прави лог.

ето едо шотче-вижда се версията,настройките на резидентния щит и резултата

d9d943b414a4.jpg

Ето ESS с максимални (доколкото можах) настройки:

Открити зарази за V5:

Сканирани файлове: 3733, с един повече от default.

Открити зарази: 3618, както и в предишния резултат, направен при настройки по подразбиране.

Лог от сканирането - прикачен е към този коментар. :rolleyes:

Вижте внимателно лога. В края пише следното:

Notes:

[7] Object is probably infected with an unknown virus.

А аз може-би трябва да инсталирам тази, дето отброява най-много !? Трети ден спомагателните ми програми скучаят и нищо не намират след австрийската програма ! Dr WEB - безплатният скенер също нищо не намери преди малко. Не твърдя да е чиста тази ОС - зная, че не е така. Като преброители ли ще се пробваме ? Какво броим е пълна стъкмистика - май трябва да си уточним друг начин за съпоставка. Или който има желание - нека си вярва... Аз предпочитам да пробвам на практика различни продукти при еднакви по възможност конкретности. Поздрави

Ето един нов архив. Съдържа доста инфекции. Взет е от друг форум, към който ще дам линк по-късно.

.........................

Цитирам се. Надявам се да си прочел това, драги TNN. Дай резултат. Философията - после.

Цитирам се. Надявам се да си прочел това, драги TNN. Дай резултат. Философията - после.
Аз Ви дадох резултат - но той дозатвърди предното ми мнение . Мога да дам резултати за още продукти - но защо да се занимавам с недообосновани занимания ? В работен режим са Symantec и Mc Afee -но не желая да ги тествам по този начин ! Блокаторите никога няма да станат преброители - но често са с по-добро справяне. Поздрави
Аз Ви дадох резултат - но той дозатвърди предното ми мнение . Мога да дам резултати за още продукти - но защо да се занимавам с недообосновани занимания ? В работен режим са Symantec и Mc Afee -но не желая да ги тествам по този начин ! Блокаторите никога няма да станат преброители - но често са с по-добро справяне. Поздрави

Странни определения отново :clap:

За да се "преброят" заплахите,това означава,че са най-малко разпознати в случая и блокирани.

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Ами дай тогава резултатите за другите "продукти" или спри да философстваш. Темата се нарича: "На кого колко му лови антивирусната програма". Напоследък малко потребители реват за щяло и нещяло по този въпрос - M_power/ РЕНЕГАТ и клонингите им, както и ти. :clap:

"На кого колко му лови антивирусната програма" еднакво ли е с на кого колко отброява !? Блокирането ще го пропуснем ли ? Мога и да не отстоявам мнението си - Вие се сещате докъде ще стигнете в изводите си... Поздрави

Предлагам да се пробват продуктите при махнати всички отметки за заплахи.

Нека се види кой засича най добре проактивно това ще е по интересно.Някой ще се навие ли да пробва с Касперски,като начало?

Настройки-Защита-Въстанови- - въстановявате настройките като махате отметките за заплахите.Пробвайте се.

Аз спрях участието си в тестовете понеже нееднократно бях обвиняван,че съм ги съботирал.

Тествайте Вие аз ще си зяпам biggrin.gif Нолого защо не направиш един малък архив със незаразени вътре файлове - имам впред вътре да има някой плеър или нещо такова.Нека да се види кой ще изтрие заплахите и кой ще му отреже главата.

Поздрави

"На кого колко му лови антивирусната програма" еднакво ли е с на кого колко отброява !? Блокирането ще го пропуснем ли ? Мога и да не отстоявам мнението си - Вие се сещате докъде ще стигнете в изводите си... Поздрави

Не се сещаме докъде ще стигнем до изводите. Нали видя моя лог на ESET от последния тест? Или пак се опитваш да размиеш темата? Не знам какво отстояваш. Има архив, линк - пробваме колко лови. Не винаги е важна бройката. В случая с архива V5 този път ще ти е изключително трудно да лавираш и да се клонираш*, както обичаш и както очакваме от теб. :rolleyes:

*Добавено по-късно за клонингите на TNN.

всъщност забрвих да ви кажа ,че всички архиви Vx аваст ги спира на входа и се наложи да го спирам за да установя бройка...незнам дали TNN има нещо такова впредвид...

Nologo, за какво ми са тези гимнастики ? Ако ме убедите ще добавя и американските грандове като отброявания - но за мен това е доста абстрактно. Поздрави

Nologo, за какво ми са тези гимнастики ? Ако ме убедите ще добавя и американските грандове като отброявания - но за мен това е доста абстрактно. Поздрави

A защо пускаш коментари в тази тема? Грандове? Абстрактно отброяване, при положение че този път има нещо, което те тормози? Аз спирам с отговорите на твоите коментари по тази тема. Научихме ти репликите наизуст за китайските, американските, австрийските и не знам защо пропуснатите австралийски, новозеландски и прочее островни плеъри.

И двете са заразени но днес засичам само http://virusresponse2009.com/

съвсем преснички са и двата адреса за това не ги ловите,от преди 2 дена.

rogue

- http://www.winavpro.com/

- http://virusresponse2009.com/

http://fetishbeach.com/ptrack.php?action=analyze тук има доста материал за разходка ....пробвайте ако не хващате не значи че няма.

Eто снимка от разходката на Ikarus по тези линкове

http://prikachi.com/files/446648Z.jpg

Nologo e без антивирусна - а аз скоро не съм пробвал така ... Няма проблем - мога да ги деинсталирам - но тогава как и какво ще отброяваме с него двамата - защото и тогава сигурно пак ще намерим за какво да спорим ! Важно е да не е скучно ! Поздрави

Ето ESS при спряна защита. Хайде да видим другите как се справят без отметките за откриване на вируси :)

84f5aa1df9345528.JPG

Касперски мълчи като шаран какво се тества всъщност?

Нали най великия що мълчи като шаран.

ESS и тя мълчи. Въпрос на време е да го добавят

...... спира на входа и се наложи да го спирам за да установя бройка...незнам дали TNN има нещо такова впредвид...

Всъщност,какво общо има това със сканирането на архиви в случая ?Всяка една антивирусна с уеб сканиращ модул, засича заразата била тя в архив или не, още на сървъра за сваляне.От там естествено се предприема действие,което или е "автоматично" зададено(прекъсва връзката) или се подканва с въпрос и изскачащ прозорец,какво действие да се предприеме,решението в случая е ваше.Друг е въпроса,че при някои други защитни програми,но в никакъв случай това не е "минус," сканирането и засичането на заразите/файловете става по време на самия процес на изтегляне,естествено зависи и от вида на самите файлове,било то заразени, инфектирани,инжектирани,повредени и пр.Други пък позволяват записване,след което веднага алармират и файла/архива се изтрива моментално.Но това пак казвам,не зависи само от програмата а и от вида на самите файлове.

И да е имал TNN това в предвид,не се вмъква в самия процес на тестване с архиви,който провеждаме тук и с регламента към него.

напротив хващат се... но трябва да се свалят... и си зависи от браузъра - всеки сваля по различен начин - като свалям с k-meleon антивирусната не пищи ама с flasget и internet експлодер пищи... става дума за avira... и това не са вируси ами ad-aware - нежелани реклами, вирусите са деструктивни програми които повреждат файлове и се разпространяват сами, а тези само имитират че са антивирусни, но нито се размножават нито инфектират файлове... всеки ден чистя по няколко компа на работа... и ги чистя много по бързо от антивирусната дето слагам - MCafee (за мене е пълен боклук, малко по малък от касперски и най гадния - norton fucking virus (NAV200x) ама шефа я харесва и не му противореча)... лично за мене щом 1 програма опре до по големия приоритет в таск мениджъра да си върши работата не струва, няма 100% откриваща вируси антивирусна и с 0% фалшиви тревоги...

и без антивирусна да карам пак няма да лепна вирус... на уиндоус 2000 съм със забранен ауторън, няма състем рестор да възстановява вирусите, интернет експлорер позвам само в сигурни сайтове а иначе k-meleon... таск мениджъра съм сменил c procexp и съм на ntfs - много лесно спирам достъпа до някой файл дето не ще да се трие за да не се зарежда :) и след рестарта си го трия... а ако не ща някой файл да се създава - създавам папка със името на файла и разширение... за папка обратно - създавам файл без разширение (тва е ограничение на файловата система - два файла с 1 и също име на 1 и също място не може да има, а папката реално е файл (като се счупи файловата система папките стават файлове с размер 32 байта)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Касперски мълчи като шаран какво се тества всъщност?

Нали най великия що мълчи като шаран.

А за какво да не мълчи? Да не би SpyHunter да менте или клонинг като теб? Това ли "тества":

http://spyhunter-scanner-download.a013.com/d1/SpyHunter-Scanner-Install.exe

Symantec не се ли обажда? Само Пандата и E-safe го класифицират като Suspicious File. Ей, не се спря.:)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.