Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 2

Featured Replies

довечера ще има шотове и от Икарус

http://prikachi.com/files/447042F.jpg

До довечера маса програми,ще ги добавят в дефинициите си.Някой няма ли да пробва СЕГА.

Струва ми се,че липсва желание.Нима броенето е по важно от истинските заплахи?Ето ГИ.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 97,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още един нов файл, за който няма още индикации от: AhnLab-V3, AntiVir, Authentium, CAT-QuickHeal, eSafe, eTrust-Vet, Ewido, F-Prot, F-Secure, Fortinet, Ikarus, K7AntiVirus, Kaspersky, Norman, Panda, P

• Самата програма не засича , но файлове в нея ги засича.

Публикувани изображения

До довечера маса програми,ще ги добавят в дефинициите си.Някой няма ли да пробва СЕГА.

Струва ми се,че липсва желание.Нима броенето е по важно от истинските заплахи?Ето ГИ.

Мне, не ги засича сега. Както и Kaspersky не засича почти нищо, от това което му давам да пробва. :sobbing:

Редактирано от raketata2 (преглед на промените)

В Авира бях сигурен.Как ли са Нортон и Аваст ?

Този сайт е известен отдавна - но нека дда видим кой ги е добавил в дефинициите си и кой все още смята,че не са заплахи.

Касперски много неща не засича...но при поява на новми файлове веднага се реагира.Хайде да видим реакцията на останалите.О кей?

Няма как да пробвам с друг продукт затова моля давайте Вие.TNN бих искал и двоето мнение ако имаш желание.

Сайта ти е известен-там чисти работи няма.

Поздрави

Fact

Avast ме изyми много все пак link-а които даде TNN с последните проy4вания е верен.

Пробвах Kaspersky и Avast

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1156580

Хайде душице :) Време е за малко екшън.Ще пробваш ли тука Аваста?

Авира ги лови всичките наред без проблеми. Надявам се да ми вярваш и без шотове, че толкова много сега не ми се правят.

Ще опитам накратко да погледна нещата от обратната страна, а именно „На кого колко не му лови антивирусната програма?”

За какво става въпрос? Преди няколко дни пуснах едно запитване, което ми изглеждаше по-скоро безобидно и резултат на някакъв дребен бъг в системата, но в последствие, точно като в романа на Богомил Райнов, се оказа, че „денят не си личи по заранта”. Бях сканирал предварително с ъпдейтнати до дупка МВАМ и SUPERAntispyware Pro (въпреки резидентният й режим), после с Panda AntiRootkit и F-Secure BlackLight – нищо, а и KIS .454 не даде основания за тревога.

Споделих проблема с рестартирането на Windows Explorer с B-boy[style] и по негова препоръка сканирах системата с програмата GMER. Въпросният процес explorer.exe веднага се оцвети (само той) в червено, пратих снимката на B-boy[style] и той отсече: „rootkit!”.

Започнахме почти луда гонитба, но заразата изчезна нейде, прикри се. Последващите сканирания с GMER на всички дялове даваха само черни (нормални) резултати. Експлорер-ът престана да се рестартира, чакахме следващата изява и я дочакахме снощи – както си пишех ЛС-та във форума ми излезе съобщение, че не всички модули на KIS са включени и компютърът е в опасност, после се оцвети в жълто и … се изключи, буквичката „К” изчезна от трея. Появи се познатия за всички ни надпис, че компютърът няма антивирусна защита… бля, бля…

Зяпнах, но се усетих овреме и дръпнах кабела. Миг колебание и реших, че не време за „размисли и страсти”, веднага прибегнах до имиджа на Acronis.

После деинсталирах KIS, сложих Avira Premium и стена, като последната все още не е окончателна.

Отново споделих B-boy[style] (тук е мястото отново да му благодаря за оказаната за кой ли път безценна помощ) за развитието на ситуацията. Жалко, че изпуснахме заразата и не успяхме да я уловим, освен ако не се е скатала някъде и чака в засада.

Та изводът от цялата афера – вируси всяка антивирусна програма спира в по-голяма или по-малка степен, но явно евристиката, проактивната защита, контролът върху процесите, а и самозащитата са по-скоро пожелания, отколкото реалност.

За съжаление, при връщането на имиджа всички направени снимки изчезнаха, в бързината не ми бе до тях, но са на разположение на B-boy[style] и не се съмнявам, че той ще потвърди всичко казано от мен.

Авира ги лови всичките наред без проблеми. Надявам се да ми вярваш и без шотове, че толкова много сега не ми се правят.

Вярвам ти. Авира се справя това го знам,в момента на единият комп съм с нея.

Питанката ми е за другите.Аваст,Нортон,Нод и всички останали които някой ползва.

http://thefullversions.com/2008/07/24/stei...b-studio-6.html

Тук също е интересно cool.gif

(IP/Domain: 91.203.93.25)

% This is the RIPE Whois query server #3.

% The objects are in RPSL format.

%

% Rights restricted by copyright.

% See http://www.ripe.net/db/copyright.html

% Note: This output has been filtered.

% To receive output for a database update, use the "-B" flag.

% Information related to '91.203.93.1 - 91.203.93.128'

inetnum: 91.203.93.1 - 91.203.93.128

netname: ZHITOMIR-NET

descr: pool for co-location customers

country: UA

admin-c: ML7676-RIPE

tech-c: ML7676-RIPE

status: ASSIGNED PI

mnt-by: UATELECOM-MNT

source: RIPE # Filtered

person: Mark Liberman

address: Kiev, Ukraine

e-mail: [email protected]

phone: +380963801326

Украинско излъчване. Настройките на защитата начело със Symantec Antivirus не ми позволяват да ги тегля тези файлове - не мисля че трябва да се коригират. А и няма какво да се брои там. Касае се за archiveviewsoftware.com Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Та изводът от цялата афера – вируси всяка антивирусна програма спира в по-голяма или по-малка степен, но явно евристиката, проактивната защита, контролът върху процесите, а и самозащитата са по-скоро пожелания, отколкото реалност.

Няма нужда от снимки.На мене така ми праснаха Outposta доре,че бях с Кис 2009 та го спря гадът му...поне достатъчно,че да реагирам.

Изводът е,че това тука е занимавка.Никога не си напълно защитен.Никога.Само си въобразяваш.

Предполагам не виниш за това КИС или го определяш като несправяща се програма?

Мерси

(IP/Domain: 91.203.93.25)

% This is the RIPE Whois query server #3.

% The objects are in RPSL format.

%

% Rights restricted by copyright.

% See http://www.ripe.net/db/copyright.html

% Note: This output has been filtered.

% To receive output for a database update, use the "-B" flag.

% Information related to '91.203.93.1 - 91.203.93.128'

inetnum: 91.203.93.1 - 91.203.93.128

netname: ZHITOMIR-NET

descr: pool for co-location customers

country: UA

admin-c: ML7676-RIPE

tech-c: ML7676-RIPE

status: ASSIGNED PI

mnt-by: UATELECOM-MNT

source: RIPE # Filtered

person: Mark Liberman

address: Kiev, Ukraine

e-mail: [email protected]

phone: +380963801326

Украинско излъчване. Настройките на защитата начело със Symantec Antivirus не ми позволяват да ги тегля тези файлове - не мисля че трябва да се коригират. А и няма какво да се брои там. Касае се за archiveviewsoftware.com Поздрави

Да бе нали благодарение на мене разбраха за този сайт.Може да видиш поназад в постовете - около 30 страница май

Всъщност за момента Ikarus & Avira са добри единствено. Преди година Kaspersky беше най-добрата. Но тази й версия я прецакаха като не можеше да функционира правиолно компюръра. Жалко че чак сега сте разбрали за това че не е важно коя колко лови. Защото ако сте нападнати от хакер софтуер като анти-вирус не може да го спре.

Ще опитам накратко да погледна нещата от обратната страна, а именно „На кого колко не му лови антивирусната програма?”

За какво става въпрос? Преди няколко дни пуснах едно запитване, което ми изглеждаше по-скоро безобидно и резултат на някакъв дребен бъг в системата, но в последствие, точно като в романа на Богомил Райнов, се оказа, че „денят не си личи по заранта”. Бях сканирал предварително с ъпдейтнати до дупка МВАМ и SUPERAntispyware Pro (въпреки резидентният й режим), после с Panda AntiRootkit и F-Secure BlackLight – нищо, а и KIS .454 не даде основания за тревога.

Споделих проблема с рестартирането на Windows Explorer с B-boy[style] и по негова препоръка сканирах системата с програмата GMER. Въпросният процес explorer.exe веднага се оцвети (само той) в червено, пратих снимката на B-boy[style] и той отсече: „rootkit!”.

Започнахме почти луда гонитба, но заразата изчезна нейде, прикри се. Последващите сканирания с GMER на всички дялове даваха само черни (нормални) резултати. Експлорер-ът престана да се рестартира, чакахме следващата изява и я дочакахме снощи – както си пишех ЛС-та във форума ми излезе съобщение, че не всички модули на KIS са включени и компютърът е в опасност, после се оцвети в жълто и … се изключи, буквичката „К” изчезна от трея. Появи се познатия за всички ни надпис, че компютърът няма антивирусна защита… бля, бля…

Зяпнах, но се усетих овреме и дръпнах кабела. Миг колебание и реших, че не време за „размисли и страсти”, веднага прибегнах до имиджа на Acronis.

После деинсталирах KIS, сложих Avira Premium и стена, като последната все още не е окончателна.

Отново споделих B-boy[style] (тук е мястото отново да му благодаря за оказаната за кой ли път безценна помощ) за развитието на ситуацията. Жалко, че изпуснахме заразата и не успяхме да я уловим, освен ако не се е скатала някъде и чака в засада.

За съжаление, при връщането на имиджа всички направени снимки изчезнаха, в бързината не ми бе до тях, но са на разположение на B-boy[style] и не се съмнявам, че той ще потвърди всичко казано от мен.

Потвърждавам... :)

ФАЗА 1 => explorer.exe "гърми" та се къса:

winexpl1bx6.jpg

ФАЗА 2 => GMER в действие

gmerprocessessx4.jpg

gmerprocesses2oj2.jpg

gmerrootkitrm4.jpg

ФАЗА 3 => rootkit-a крие местоположението си (C:\Program) от Windows API:

progr1ju4.jpg

ПС: Докато се опитаме да го докопаме през "файловия мениджър на Gmer" нямаше и следа от него... :)

ФАЗА 4 => тъмна Индия: sad.gif

gmer2wc3.jpg

Каква бета какви пет лева бре.Пълниш форума с бисери biggrin.gif Нещо си трае в онези предните линкове дето давах.То не беше само той де,но пък нали го видях какво толкова му е златното...то и говното си е златце...

http://archiveviewsoftware.com/get/3913704...08.6.1.1229.exe

http://archiveviewsoftware.com/get/3913704...etector.4.0.exe

http://archiveviewsoftware.com/get/3913704...rofessional.exe

http://archiveviewsoftware.com/get/3913704...Screensaver.exe

http://archiveviewsoftware.com/get/3913704...Where.Is.It.exe

http://archiveviewsoftware.com/get/3913704...k.3ds.Max.9.exe

Как се представят първенците тука cool.gif Не забравяйте банерчетата biggrin.gif

Nikssi знам че, си позеленял от яд като си чел поста ми,но друго и не очаквах от луд маняк на касперски.

За съжаление това са тестовете за 2008г. от немските тестващи специалисти и публикувани в най престижния сайт вирус-бюлетин.

Ще се видим догодина на следващия за поправителен на Касперски biggrin.gif

Редактирано от РЕНЕГАТ (преглед на промените)

Nikssi знам че, си позеленял от яд като си чел поста ми,но друго и не очаквах от луд маняк на касперски.

За съжаление това са тестовете за 2008г. от немските тестващи специалисти и публикувани в най престижния сайт вирус-бюлетин.

Ще се видим догодина на следващия за поправителен на Касперски biggrin.gif

Ами има по нови данни и те са изнесени отдавна.Само,че там май Symantec нещо пропуска доста.Не ми се търси линка.Намери си го.

Не се пукам.Напротив в момента ми е кеф. :clap: Кога ще дойде Коледа да се върнеш със старото си име angry.gif

Symantec блокира доста творби без да уведомява ползвателя. Оня ден не ме уведомяваше дори за вируси установени първо от тяхната лаборатория. Не губи стабилност като някои други. Качеството се усеща. Но те на мен всичките ми харесват - защото са ми занимавка заради едно хоби. И обикновено изглежда, че все критикувам тези, които ползвам. Нормално - установява се къде и с какво не са се справили. Поздрави

Всъщност за момента Ikarus & Avira са добри единствено. Преди година Kaspersky беше най-добрата. Но тази й версия я прецакаха като не можеше да функционира правиолно компюръра. Жалко че чак сега сте разбрали за това че не е важно коя колко лови. Защото ако сте нападнати от хакер софтуер като анти-вирус не може да го спре.

Колега ти опитвал ли си се да чистиш заразен компютър с Авирата та говориш, че е най-добрата ,заедно с икарус и че превъзхожда Касперски. Аз преди една седмица станах свидетел на стерилността на тази програма в безполезните и опити да изчисти една заразена машина. Добре че имах под ръка Malwarebytes, който оправи машинката. 2 МБ програма разгроми 22 МБ Авира. И този случай с авирата не й е сефте.

Колега ти опитвал ли си се да чистиш заразен компютър с Авирата та говориш, че е най-добрата ,заедно с икарус и че превъзхожда Касперски. Аз преди една седмица станах свидетел на стерилността на тази програма в безполезните и опити да изчисти една заразена машина. Добре че имах под ръка Malwarebytes, който оправи машинката. 2 МБ програма разгроми 22 МБ Авира. И този случай с авирата не й е сефте.

mbam не е kaspersky

а и, целта ти е да не се заразиш, шото ако се заразиш тогава няма спасение, Kaspersky също няма да те спаси, тя става все по-зле, а в момента е тотално зле. Не лови почти нищо.

съгласен съм Икарус не може да се справи със заразен компютър пробвах го.Авира не съм я пробвал но Аваст се справя перфектно със заразени компютри нямам никакви забележки.

съгласен съм Икарус не може да се справи със заразен компютър пробвах го.Авира не съм я пробвал но Аваст се справя перфектно със заразени компютри нямам никакви забележки.

И Avira не успява, особено ако към компютъра ти има rootkit и аз съм я пробвал.

Но, следното нещо е много важно, опасните вируси още при заразяването първите секунди/минути ти взимат информацията и я пращат на недоброжелателни хорица.

Да допълня: Avast, напоследък е станала много добра и мисля че, става все по-добра.

Symantec блокира доста творби без да уведомява ползвателя. Оня ден не ме уведомяваше дори за вируси установени първо от тяхната лаборатория. Не губи стабилност като някои други. Качеството се усеща. Но те на мен всичките ми харесват - защото са ми занимавка заради едно хоби. И обикновено изглежда, че все критикувам тези, които ползвам. Нормално - установява се къде и с какво не са се справили. Поздрави

Той си мисли че,като не му пълни екрана с съобщения като касперски

и вече компютъра му е заразен,обича да му изкачат картинки това е.

И Avira не успява, особено ако към компютъра ти има rootkit и аз съм я пробвал.

Но, следното нещо е много важно, опасните вируси още при заразяването първите секунди/минути ти взимат информацията и я пращат на недоброжелателни хорица.

ако имаш добра стена едва ли ще излезе нещо.пробвай Аваст при заразяване и сподели как се е представил.

... Изводът е,че това тука е занимавка.Никога не си напълно защитен.Никога.Само си въобразяваш.

Предполагам не виниш за това КИС или го определяш като несправяща се програма?

Не, не виня KIS, защото едва ли която и да е друга би се справила със заразата (по-горе B-boy[styLe] онагледи ситуацията), но се чувствам някак унизен от безпомощността си.

Едно е да се тестват обезопасени архиви, пък колкото и зарази да има вътре, друго е една единственгад да мине без никой да го усети и да започне да ти трови живота.

Не, не виня KIS, защото едва ли която и да е друга би се справила със заразата (по-горе B-boy[styLe] онагледи ситуацията), но се чувствам някак унизен от безпомощността си.

Едно е да се тестват обезопасени архиви, пък колкото и зарази да има вътре, друго е една единственгад да мине без никой да го усети и да започне да ти трови живота.

Разбира се че си прав.Убеден съм в това и го казах.Някои ентусиасти вървят по същият път.Сега се очаква масово хулене на КИС.

Аре какво чакате.Давайте линкове,че тествам новият емулатор.

Сега нещо сгряващо,че е студено.Нещо против cool.gif

http://highwayside.st/img/

http://openquality.net/feedklik/click2.php...740&saff=26

Брейййй, по колко чудовища има на тези страници? Авирата ми изкара по няколко лога и на двата адреса. :hush:

Търсейки нещо полека лека попаднах на нещо :P Как е КИС 2009 на тези линкове? При мене реагира но съм с друга база данни.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.