Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 2

Featured Replies

това вирус ли е или не KAV 2009 не реагира.инсталирах си тази програма и сканирах със MBAM но не открива инфекции,а във вирустотал само една антивирусна вижда заплаха.що за програма е това Prevx http://prikachi.com/files/449817M.jpg има нещо гнило оставам с впечатление че е зараза.

http://prikachi.com/files/449814e.jpg

http://prikachi.com/files/449813U.jpg

http://prikachi.com/files/449810X.jpg

http://www.virustotal.com/analisis/4e219ce...99301e2d6011367

Не е вирус. Просто Comodo ти казва, че не може да разпознае приложението, което се опитва да се свърже с интернет.

А защо се връзва ли ? Ами безплатната версия на този скенер за malware се connect-ва, защото не разполага със собствена база с дефиниции, а с онлайн такава.

Да, може би е некадърно приложение, но не е вирус... cool.gif

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 99,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още един нов файл, за който няма още индикации от: AhnLab-V3, AntiVir, Authentium, CAT-QuickHeal, eSafe, eTrust-Vet, Ewido, F-Prot, F-Secure, Fortinet, Ikarus, K7AntiVirus, Kaspersky, Norman, Panda, P

• Самата програма не засича , но файлове в нея ги засича.

Публикувани изображения

Не е вирус. Просто Comodo ти казва, че не може да разпознае приложението, което се опитва да се свърже с интернет.

А защо се връзва ли ? Ами безплатната версия на този скенер за malware се connect-ва, защото не разполага със собствена база с дефиниции, а с онлайн такава.

Да, може би е некадърно приложение, но не е вирус... cool.gif

това не можах да го открия след като го затворих за да се пробвам да го деинсталирам в старт менюто го нямаше.виждаше го само RemoveIT Pro че е активно,но добре че бях взел мерки преди да го инсталирам.

По някои път(даже честичко)пробвам нови за мен програми и ми се случва да не разбирам точно как трябва да я настроя за да може да бъде на максимални настройки(едвали някои от вас иска минимални)Гледам в Калдата има някои друг Tutorial,но те преди всичко са да покажат програмата и толкова!Например Kaspersky Интернет Security е доста сложна за настройки и ако нямаш 1 рамо от човек които вече се е сблъскал с нея,ще ти трябва доста време до куто я опознаеш.

Предлагам :

Ако модераторите нямат нищо против да се отвори Нова Тема от рода Tutorials на Антизащитни програми за сигyрност(или нещо от този роd)Вместо да се влиза в форумаи да се чете всичко и пак нищо да не си разбрал да се направят точни обяснения със снимков материал в които да са показани как трябва да бъдат настроени програмите за максимална защита!!!

Можем и ние да направим това а може и с помоща на Модераторите.Смятам,че това ще вдигне повече рейтинга на Калдата а и ще стане като 1 истински западен форум!!!

По този начин ще има нови "users" и ще има какво наистина да наyчиш от този форум!!!

p.с Ето 1 Френски форум които също посещавам под същия "Ник" тук можете да видите как е направен!От начинаещи до Професионалисти.Форума е направен от 1 човек!!!!

http://www.malekal.com/menu_tutorials_logiciels.php

Благодаря за вниманието!

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

Не знам как при вас не се чете?????

Вижда тоя PDF. Ако и сега не ви се чете- не знам....оправете си кирилизацията.

Кирилизацията си ми е добре. Просто използвай някой шрифт, който го има на почти всички компютри, като Arial или Microsoft Sans Serif.

За PDF-а доколкото виждам си ползвал Calibri, а не всички ползваме Office 2007.

"""Отлично предложения подкрепям го напълно и адреналина щее по-висок от такъв род тестове. Как само ще окапят и Авирите и Битдефендерите и нодовете ще настане купон. Подкрепям с две ръце!!!""" Защо мислиш така ? Нали непрекъснато съпоставям при подобни условия - определено не считам руските програми за най-добри в този смисъл. Дори при среща с някои непознати за тях кодове те понякога стават напълно неадекватни-същото се случва и при много от останалите. През последните години това май само при Symantec не съм го установявал и затова не го сменям - нищо, че не лови най-много! Нали блокира успешно при запазена стабилност. Нали най-важно е и заразената ОС да продължи нормално да функционира. Те повечето потребители нямат и представа какви и колко творения неусетно за тях са им били "на гости". Поздрави

"""Отлично предложения подкрепям го напълно и адреналина щее по-висок от такъв род тестове. Как само ще окапят и Авирите и Битдефендерите и нодовете ще настане купон. Подкрепям с две ръце!!!""" Защо мислиш така ? Нали непрекъснато съпоставям при подобни условия - определено не считам руските програми за най-добри в този смисъл. Дори при среща с някои непознати за тях кодове те понякога стават напълно неадекватни-същото се случва и при много от останалите. През последните години това май само при Symantec не съм го установявал и затова не го сменям - нищо, че не лови най-много! Нали блокира успешно при запазена стабилност. Нали най-важно е и заразената ОС да продължи нормално да функционира. Те повечето потребители нямат и представа какви и колко творения неусетно за тях са им били "на гости". Поздрави

да иначе рискуваме да си играем като на плейстейшън само с отброяване.ами ако не го хване антивируса и се заразим какво ще правим преинстал ли?ако е така се обезмисля ползването на антивирусна.

По някои път(даже честичко)пробвам нови за мен програми и ми се случва да не разбирам точно как трябва да я настроя за да може да бъде на максимални настройки(едвали някои от вас иска минимални)Гледам в Калдата има някои друг Tutorial,но те преди всичко са да покажат програмата и толкова!Например Kaspersky Интернет Security е доста сложна за настройки и ако нямаш 1 рамо от човек които вече се е сблъскал с нея,ще ти трябва доста време до куто я опознаеш.

Предлагам :

Ако модераторите нямат нищо против да се отвори Нова Тема от рода Tutorials на Антизащитни програми за сигyрност(или нещо от този роd)Вместо да се влиза в форумаи да се чете всичко и пак нищо да не си разбрал да се направят точни обяснения със снимков материал в които да са показани как трябва да бъдат настроени програмите за максимална защита!!!

Можем и ние да направим това а може и с помоща на Модераторите.Смятам,че това ще вдигне повече рейтинга на Калдата а и ще стане като 1 истински западен форум!!!

По този начин ще има нови "users" и ще има какво наистина да наyчиш от този форум!!!

p.с Ето 1 Френски форум които също посещавам под същия "Ник" тук можете да видите как е направен!От начинаещи до Професионалисти.Форума е направен от 1 човек!!!!

http://www.malekal.com/menu_tutorials_logiciels.php

Благодаря за вниманието!

Разбирам мисълта ти. В много от темите както има интрукции за оптимални настройки. Преди време предложих да се направят така наречените"ШАПКИ" за основните неща.Връзки и друга полезна информация.Сега ми е интересно дали някой ще се реши да го направи. tigertron според мене би дал най правилните настройки за Касперски, B-boy и delig за Авира,Михнев за Аваст - няма да е зле това да стане.Но имат ли време хората?Пък и виждам,че доста хора не споделят вижданията на съфорумците затова мисля,че всеки сам трябва да си решава как да я настрои.За това има ръководства,специални форуми и ако някой попрочете ще се справи.

Поздрави

Не разбрах това което предложи дали наистина го подкрепяш или не.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Разбирам мисълта ти. В много от темите както има интрукции за оптимални настройки. Преди време предложих да се направят така наречените"ШАПКИ" за основните неща.Връзки и друга полезна информация.Сега ми е интересно дали някой ще се реши да го направи. tigertron според мене би дал най правилните настройки за Касперски, B-boy и delig за Авира,Михнев за Аваст - няма да е зле това да стане.Но имат ли време хората?Пък и виждам,че доста хора не споделят вижданията на съфорумците затова мисля,че всеки сам трябва да си решава как да я настрои.За това има ръководства,специални форуми и ако някой попрочете ще се справи.

Поздрави

Не разбрах това което предложи дали наистина го подкрепяш или не.

щом съм го предложил значи го подкрепям иначе защо да давам подобна идея.

щом съм го предложил значи го подкрепям иначе защо да давам подобна идея.

Извини ме след следващото ти мнение се обърках. Дори търсих да видя дали не беше го предложил друг ;)

Надявам се nologo да даде едно рамо в начинанието... cool.gif:D

Е,рекох и аз да се включа,но понеже пожела помощ само от nologo ,ще си пасувам. :angry:

Ще тествам новата версия на Avast! 4.8.1282

"""Тест за посещение/отваряне/ на опасна интернет страница. Страниците да са поне 30-тина.""" Нещата не са константа - появяват се, изчезват, ротират или видоизменят вредоносни кодове. Това можем да пробваме да го правим по досегашния начин във форума. Поздрави

"""Тест за посещение/отваряне/ на опасна интернет страница. Страниците да са поне 30-тина.""" Нещата не са константа - появяват се, изчезват, ротират или видоизменят вредоносни кодове. Това можем да пробваме да го правим по досегашния начин във форума. Поздрави

И още повече,кое/какво/кой , ще е база за сравнение?

Трудно може да се определи,бих казал невъзможно.

Bloodhound.Exsploit.20 аз предпочитам реалните заплахи като тази.

http://78.107.238.161/fie/exploits/x16b.php

Няма да участвам в смехотворни тестове,правени от самодейци.

avast! Home Bulgarian 4.8.1282

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

Няма да участвам в смехотворни тестове,правени от самодейци.

KAV 2009 BETA

http://prikachi.com/files/450461R.jpg

http://prikachi.com/files/450465H.jpg

Предизвиквам KAV 2009 BETA с/у Аvast! Home 4.8.1282 ,платена с/у безплатна програма за защита,приемаш ли?

Предизвиквам KAV 2009 BETA с/у Аvast! Home 4.8.1282 ,приемаш ли?

ахахахахах

Mod. Edit:

2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения ("Хахахахахахаха", "Жестоко е!", "Много яко", "Харесва ми!", емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

При пще едно такова нарушение ще има и "награда"!

iovi

ахахахахах

Това коментар ли е?

Най-вероятно изблик на страх и несигурност.

Това коментар ли е?

Най-вероятно изблик на страх и несигурност.

Защо смяташ така?

Предизвиквам KAV 2009 BETA с/у Аvast! Home 4.8.1282 ,платена с/у безплатна програма за защита,приемаш ли?

винаги защо не,кажи условията.

address: CORBINA TELECOM/Internet Network Operations

address: Ryazanskii pr. 30/15

address: Moscow, Russia

address: 109428

phone: +7 495 728 4000

fax-no: +7 495 728 4001

Отново руско творчество.RENEGAT, нали ти бяха омръзнали...Колега ИНЖЕНЕР - моето ако е стихийност, твоето ми прилича на смехотворен хаос създаден от мераклия - аз обичам да ми е весело - но не като сеирджия...Иначе е интересно ! Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

винаги защо не,кажи условията.

Ok.

Радвам се ,че прие,наистина. :speak:

Регламента предполагам,че е ясен,условията на ЛС ,след като се разберем двамата,тогава ще ги изнесем тук.

Ok.

Радвам се ,че прие,наистина. :speak:

Регламента предполагам,че е ясен,условията на ЛС ,като се разберем двамата,тогава ще ги изнесем тук.

п.с Ако искаш да изчакаме, първо предложението на engineer.

разбира се.може да ги тестваме на заразени компютри със по 5 вируса като за начало.нека бъдат тествани в най-екстремни условия.

mihnev_sz, Kaspersky няма дефиниций колкото Avast, но за разлика от Avast, Kaspersky има proactive defence. Не може да се сравнява програма която има защита на по-различно ниво. Се едно да сравняваш Kaspersky със Ikarus или Avira. Ikarus лови най-много, след него е Avira. Kaspersky почти не лови вируси, но те пита ако се модифицират регистри или някой програма иска да ти извлече лична информация и прочие. Друг е въпроса че ако ползваш KIS, вместо KAV ще имаш и firewall на ниво, който по друг начин не може да имаш.

Типично за българския манталитет, е да оплюе някого, когато някой, малко отмалко се опитва да направи нещо смислено, пък било то и на не такова професионално ниво. Ако мислите, че с подхвърляне един на друг, на някой друг линк, някое друго вирусче, когато единия казва : мен ми го лови, друг-на мен не, правите нещо- жестоко се лъжете...детска игра. Ако някой се навие да направи нещо по -смислено, по.сериозно и организирано- да се обади.

За съжаление си прав в случая.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.