Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи-част 2

Featured Replies

mihnev_sz, Kaspersky няма дефиниций колкото Avast, но за разлика от Avast, Kaspersky има proactive defence. Не може да се сравнява програма която има защита на по-различно ниво. Се едно да сравняваш Kaspersky със Ikarus или Avira. Ikarus лови най-много, след него е Avira. Kaspersky почти не лови вируси, но те пита ако се модифицират регистри или някой програма иска да ти извлече лична информация и прочие. Друг е въпроса че ако ползваш KIS, вместо KAV ще имаш и firewall на ниво, който по друг начин не може да имаш.

да прав си но аз съм пробвал аваст на компютър със 100 стартирани вируса и знам на какво е способен.включих го след като ги стартирах всички за около час проблема беше решен на 97% а ОС си летеше.

• Отговори 1,4k
  • Прегледи 99,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Още един нов файл, за който няма още индикации от: AhnLab-V3, AntiVir, Authentium, CAT-QuickHeal, eSafe, eTrust-Vet, Ewido, F-Prot, F-Secure, Fortinet, Ikarus, K7AntiVirus, Kaspersky, Norman, Panda, P

• Самата програма не засича , но файлове в нея ги засича.

Публикувани изображения

mihnev_sz, Kaspersky няма дефиниций колкото Avast, но за разлика от Avast, Kaspersky има proactive defence. Не може да се сравнява програма която има защита на по-различно ниво. Се едно да сравняваш Kaspersky със Ikarus или Avira. Ikarus лови най-много, след него е Avira. Kaspersky почти не лови вируси, но те пита ако се модифицират регистри или някой програма иска да ти извлече лична информация и прочие. Друг е въпроса че ако ползваш KIS, вместо KAV ще имаш и firewall на ниво, който по друг начин не може да имаш.
Понеже съм напълно съгласен - значи е вероятно и твоето мислене да се класифицира неправилно като стихийно. Колегата не оценява, че съм фен на всички продукти и съответно съм ги ползвал , ползвам ги и ще ги ползвам...Така е най правилно. Затова не вярвам на тестовете - те са стъкмистика с определени цели в повечето случаи. Поздрави
Понеже съм напълно съгласен - значи е вероятно и твоето мислене да се класифицира неправилно като стихийно. Колегата не оценява, че съм фен на всички продукти и съответно съм ги ползвал , ползвам ги и ще ги ползвам...Така е най правилно. Затова не вярвам на тестовете - те са стъкмистика с определени цели в повечето случаи. Поздрави

raketata2 много добре съм запознат и с двете програми,защо не погледнете от другата страна на моето "предизвикателство",може би трябваше да уточня,за такива като вас.

Може да се разбере в случая, на какво ниво е Аваст ,сега предполагам съм достатъчно ясен.

Затова и се оттеглям, публично да го известя и теста ще се състои пред спуснати завеси ,ако е съгласен tanganika ,ще се предостави, само на колеги по-наше усмотрение.

raketata2 много добре съм запознат и с двете програми,защо не погледнете от другата страна на моето "предизвикателство",може би трябваше да уточня,за такива като вас.

Може да се разбере в случая, на какво ниво е Аваст ,сега предполагам съм достатъчно ясен.

Затова и се оттеглям, публично да го известя и теста ще се състои пред спуснати завеси ,ако е съгласен tanganika ,ще се предостави, само на колеги по-наше усмотрение.

Съгласен съм

Явно не си разбрал за какво говоря.

В случая ще го кажа така че, да го разбереш. Казваш че предизвикваш Avast срещу Kaspersky. Защо не погледнеш http://bg.wiktionary.org/wiki/предизвиквам

Редактирано от raketata2 (преглед на промените)

"""Отлично предложения подкрепям го напълно и адреналина щее по-висок от такъв род тестове. Как само ще окапят и Авирите и Битдефендерите и нодовете ще настане купон. Подкрепям с две ръце!!!""" Защо мислиш така ? Нали непрекъснато съпоставям при подобни условия - определено не считам руските програми за най-добри в този смисъл. Дори при среща с някои непознати за тях кодове те понякога стават напълно неадекватни-същото се случва и при много от останалите. През последните години това май само при Symantec не съм го установявал и затова не го сменям - нищо, че не лови най-много! Нали блокира успешно при запазена стабилност. Нали най-важно е и заразената ОС да продължи нормално да функционира. Те повечето потребители нямат и представа какви и колко творения неусетно за тях са им били "на гости". Поздрави

Твърдя това от собствения си опит който е 4 годишен. аз съм чистил с касперски компютър който едва крета, не можеш даму пузнаеш декстопа камо ли да заредиш страница едва инсталирах самия касперски. След скенирането машината беше все едно си я преинсталирал и това нее единствен случай Malwarebytes също се справя добре с чистенето. Докато Авирата мале каква трагедия е тя лови и не може да изтрие и издава звук през 2 секунди и ти се чудиш закакво иде реч за чистачка не става, това е нейния дългогодишен проблем.

Ако смяташ че броя на дефинициите е определяш тогава нода с неговите над 20 милиона такива щеше да лови най-много от всички. Всяка програма си има алгоритъм на разпознаване и 1 дефиниция може да отговаря не за 1 вирус а за група вирусни приложения, така че това е много относително мнение. А този мохабет, че касперски почти не лови вируси е пълен балон, не може да пускаш такива мухи в нета. Касперски ще победи аваста при тестовете в това съм убеден. Аваст си има отколешната слабост към червеи тип варезов.

...Kaspersky почти не лови вируси...

А за какво тогава се използва?

Kaspersky (който тествам в момента) не го лови, но си направих експеримент. Свалих умишлено AntiVirus 2008 от горепосочения сайт и го стартирах на ръка на компютъра си. След поредица от кликания с мишката в/у прозорци на Kaspersky (Блокирай/Забрани) няма следа от този вирус.

Няма грешка Аваста, аз даже не погледнах че може да е заплаха ми направо чукнах laugh.gif

Kaspersky (който тествам в момента) не го лови, но си направих експеримент. Свалих умишлено AntiVirus 2008 от горепосочения сайт и го стартирах на ръка на компютъра си. След поредица от кликания с мишката в/у прозорци на Kaspersky (Блокирай/Забрани) няма следа от този вирус.

Какво не лови балами ли?

450800Q.jpg

Това трябва да е някой балама от Калдата biggrin.gif

Имам идея за нов по- обстоен и по-задълбочен тест,този път на цялостна защита- антивирус + защитна стена.

.............................................

Ако някой ми предостави файлове и линкове, аз се наемам да тествам, НО без да бъда пришпорван във времето...за да може да стане все пак качествен тест. Надявам се nologo да даде едно рамо в начинанието... cool.gif:whist:

С най-голямо удоволствие ще ти дам линкове. Но тестов архив засега нямам намерение да правя, защото има един-двама разрушителя в този форум. Докато те биват търпени от всички да пишат глупост след глупост и почти само празни мнения и спам - не участвам. Само в тази тема празните мнения от спамърите са повече от половината. :ass:

Редактирано от nologo (преглед на промените)

С най-голямо удоволствие ще ти дам линкове. Но тестов архив засега нямам намерение да правя, защото има един-двама разрушителя в този форум. Докато те биват търпени от всички да пишат глупост след глупост и почти само празни мнения и спам - не участвам. Само в тази тема празните мнения от спамърите са повече от половината. :)

Аз няма да участвам.Отсега да го знаете.Защо ми е ...

Видях,че във форума няма толерантност,няма приятелски реплики.Всичко друго - това НЕ!

Тестовете в Полша,Малайзия,Украина защо да са по достоверни?

Айде сега все специалисти се извъдиха ...като не и харесва да не четат или да си затварят устата. Обществото е по важно.

Никой не искам да обидя просто тука от няколко месеца се навъди със такава мръсотия,че нямам думи.Затова и някои вече не се включват тук.Излишно е да споменавам имена.

Поздрави и не се карайте за простотии cool.gif

Какво не лови балами ли?

450800Q.jpg

Това трябва да е някой балама от Калдата biggrin.gif

При мене не го лови, ползвам същата програма като твойто и също така не лови и други вируси който във virustotal ги засича. На това не му се вика стабилна програма :)

Antivirus 2009 - вече ми омръзнаха техните еднаквости и за разлика от доста съфорумци нямам проблеми с ответната реакция ! Понякога и събирането на дефиниции омръзва - но не всеки все още го може...Всъщност трябва да се пробва и началото е налице. Поздрави

Ако ще правите тестове обърнете внимание на точка 4 http://drweb.bg/updatedll.php?id=53 и материала е интересен

Основните качества на антивирусът не се проявяват при рутинно сканиране на колекция от файлове, а в реална ситуация свързана с вирусна атака – при опит за заразяване на компютър или при ситуация в която компютърът е вече заразен.

При мене не го лови, ползвам същата програма като твойто и също така не лови и други вируси който във virustotal ги засича. На това не му се вика стабилна програма :yanim:

Какво и е на програмата? Мене да ме би да ме обича :) Направо ме преби с това изказване.

Я,виж версията там във VIRUS TOTAL и тогава се изказвай :) Това първо.

Второ - има голяма разлика между версии 7 и версиите 8,коворя за енжина.Различно е при двете версии.

Прочети из темите TNN беше дал линк там е описано доста подробно.Ако има желание и му е под ръка да го представи отново.Беше от руски сайт и тест на програмата.

ЗАЩО на един му лови на друг НЕ? Ами всичко зависи от тоя дето дава командите май :yanim:

Добре,че постнах снимка,че ...

Като не ти хваща програмата изхвърли компа през прозореца , или най добре му сложи чисто копие и чиста програма

ЗАЩО на един му лови на друг НЕ? Ами всичко зависи от тоя дето дава командите май :)

Виж с това съм много съгласен. Ама напълно. "Аз имам антивирусна , мога да права каквото искам", е докато разсъждават, че е така, така ще е. Кой казва , че дадена програма е много добра, лови всичко и т.н? Домашния майстор дет преинсталира в мазата за 5-10 кинта ли? Същия който слага кракнато Нод-че , флекс тайп - "да може да пишеш на български" и вече карай да върви. Ако ще по 100 пъти на ден да обновяват уиндоус , дефиниции , драйвери и всичко друго, винаги има хора които няма да са доволни, я от антивирус, я от Майкрософт, я от ISP доставчик "щото ми е бавен нета" cool.gif Жалко че уина не върви в комплект с едно хубаво ЗКУ. :)

С най-голямо удоволствие ще ти дам линкове. Но тестов архив засега нямам намерение да правя, защото има един-двама разрушителя в този форум. Докато те биват търпени от всички да пишат глупост след глупост и почти само празни мнения и спам - не участвам. Само в тази тема празните мнения от спамърите са повече от половината. :angry:
Забравихте ли - за да има развитие е задължително да има опозиция... При добронамерена етичност - всичко е нормално. И аз мога да посоча доста линкове. Защо да споря - споделих мнение - Панда е качествена и си струва да се пробва- нали тя бе Вашият най-добър продукт !? На мен ми бе любопитно и вече съм го направил - преди Вашия тест - деинсталирах я заради един троянец, с който единствено Авира се справяше ! Може и да не съм напълно прав - никой не е безгрешен. Поздрави
С най-голямо удоволствие ще ти дам линкове. Но тестов архив засега нямам намерение да правя, защото има един-двама разрушителя в този форум. Докато те биват търпени от всички да пишат глупост след глупост и почти само празни мнения и спам - не участвам. Само в тази тема празните мнения от спамърите са повече от половината. :lol6:

кажи кои са тези разрушители на форума ако съм и аз от тези обещавам да не пиша повече,и какво ще стане пет човека само ще си пишете.Защо го приемате толкова лично нямам представа?Виновен ли съм аз че Икарус не се справя на вече заразен компютър,че на Аваст му липсват два модула,че Туистър е параноик и може да съсипе ОС и т.н.Какво да правя да им оправдавам недостатъците ли,истината трябва да се казва,но щом не искате истината ще пиша само възхвали.

Забравихте ли - за да има развитие е задължително да има опозиция... При добронамерена етичност - всичко е нормално.

............................

Опозиция има, както казах от няколко потребители - на всяка цена и със всички средства да се оспорва без аргумент. Тази опозиция не е никак добронамерена, не е етична и не е нормална.

TNN, цитирам те:

Twister - първи при поляците и последен при българите .... Как е постигнато това достижение на логиката и математическата мисъл ? Заинтригуван съм много и нищо не оспорвам.

............................

Ето тук си заинтригуван и нищо не оспорваш за резултатите на тест V4, публикувани от engineer. :lol6:

После се хващаш в типичния ти стил на "оспорване", естествено без какъвто и да е аргумент:

Авторите на мероприятието с тестването успяха да учудят всички - такива резултати абсолютно никъде няма ! Поне си е автентично - явно навсякъде субективното начало е над останалото ....

...............................

Май поляците са по-близо до реалностите...

...............................

Изразяваш се изключително неясно. Разбира се, че такива резултати никъде няма. Тестът е автентичен и е пускан само тук - на потребители на калдата форуми. Субективното начало го няма, за твое най-голямо съжаление. Има 210 доказано съществуващи зарази - факт. Ако желаеш - провери ги една по една. :)

P.S Имаш ЛС с линк от архива.

Славяните от Полша са по-близо до реалностите - но аз сега не Ви критикувам ... Изразил съм се напълно ясно и без иронии - изненадан съм за неразбирането. Какво могат Twister - Ikarus при всичките си недостатъци - препоръчвам да бъдат пробвани лично ! Може-би после ще си говорим на един език ... Поздрави

Славяните от Полша са по-близо до реалностите - но аз сега не Ви критикувам ... Изразил съм се напълно ясно и без иронии - изненадан съм за неразбирането. Какво могат Twister - Ikarus при всичките си недостатъци - препоръчвам да бъдат пробвани лично ! Може-би после ще си говорим на един език ... Поздрави

Добре, но имаш ли представа как се прави тест архив със заразени файлове? Наистина поляците са събрали хубави неща в архива си, който пуснах - V5. Както обещах, давам линк към форума на ArcaBit. Тестът класира програмата им за сигурност - ArcaVir не на първо, а на тринайсто място. Не реват за играчката си, подобно на нашенци...

P.S.

кажи кои са тези разрушители на форума ако съм и аз от тези обещавам да не пиша повече

....................

tanganika, нямам предвид теб. Ето свеж пример - РЕНЕГАТ. Той си признава, че влиза вероятно през прокси, след като е зажулен по IP. Защо? Ами предполагам за спам и за многократно използване на URL към опасни сайтове в профила си. Както виждаш - търпи се спамърчето М_power да си развява байрака и да пълни с глупости форума...

Добре, но имаш ли представа как се прави тест архив със заразени файлове? Наистина поляците са събрали хубави неща в архива си, който пуснах - V5. Както обещах, давам линк към форума на ArcaBit. Тестът класира програмата им за сигурност - ArcaVir не на първо, а на тринайсто място. Не реват за играчката си, подобно на нашенци...

P.S.

tanganika, нямам предвид теб. Ето свеж пример - РЕНЕГАТ. Той си признава, че влиза вероятно през прокси, след като е зажулен по IP. Защо? Ами предполагам за спам и за многократно използване на URL към опасни сайтове в профила си. Както виждаш - търпи се спамърчето М_power да си развява байрака и да пълни с глупости форума...

Ами лично аз се чудя какво толкова пише РЕНЕГАТ та се дразните а и никой не е обидил.Като се замислям това което е писал винаги е по темата и без него няма да е интересно.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.