Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Анонимно уеб сърфиране и криптиране на данни

Featured Replies

На Google Chrome инкогнито как ви се струва? Добре ли е за ползване?

• Отговори 356
  • Прегледи 74,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

На Google Chrome инкогнито как ви се струва? Добре ли е за ползване?

Това има връзка само с вашия компютър в случай ,че го споделяте с повече хора,не се запазват никакви следи къде сте влизали и какво сте сваляли.

Публикувано изображение

http://www.google.com/support/chrome/bin/a...mp;answer=95464

Редактирано от mihnev_sz (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Смяна на DNS за уиндоус XP

Старт -->контролен панел

Публикувано изображение

след това

Публикувано изображение

Натискате пропъртис

Публикувано изображение

Въвеждате:

Preferred DNS server: 67.128.50.23

Alternate DNS server: 67.128.50.24

потвърждавате ок и рестартирате.

Смяна на DNS за уиндоус XP

Старт -->контролен панел

след това

Натискате пропъртис

Въвеждате:

Preferred DNS server: 67.128.50.23

Alternate DNS server: 67.128.50.24

потвърждавате ок и рестартирате.

1. защо да рестартираме?

2. каква връзка има с анонимното сърфиране?

• 5 месеца по-късно...

хайде да попитам пак: ти имаш ли поне малка представа какво означава да се прилагат филтри на трафик 1 гигабит в секунда. Хайде помисли малко

съвременен процесор 3.6 гигахерца / 100 мегабайта в секунда = 36 процесорни такта да обработиш един TCP/IP пакет

Чакай сега. Който е стигнал трафици от порядък гигабит или е забравил отдавна за PC-тата, или бързо ще си загуби клиентите. В момента около 600-700 мегабита при две пълни таблици е максимума, който изобщо има шанс относително стабилно да се рутира през X86 компютър, но дори това е страшна цигания. Стигнал ли си подобни трафици е очевидно, че купуването на рутер не ти е проблем (а и разликата в цените вече не е толкова сериозна).

А иначе има хардуерни рутери, които поддържат подобни функции. Друг е въпроса че примерно цената на Firewall модула с content analyze и data extraction функции, който е позволява на M40-ката ми да обработи 2 гигабита е над три пъти по-висока от цената на модула с 4 гигабитови интерфейса. Освен това за да е подсигурена мрежата ми имам два рутера, така че трябва да умножа цената по две.

Това разбира се се отнася само за международния. Никой доставчик на едро и никой вменяем по-голям квартален доставчик не използва PC-та или хардуерни рутери за ексчейнджите си. Използват се или L3 суичове (няколко, навързани в стек при нужда), или съчетание на модуларни агрегейшън суичове и L3-ки за BGP-тата (при по-голям брой на ексчейнджите и клиентите, стек L3-ки с толкова портове ще излезе златен, дори да е от 3750-ки). Трафиците там могат като нищо да достигнат стотици гигабити при голям доставчик на едро.

Принцип съществува техника, способна до обработва в реално време и повече (виж "китайската стена" например), но ценовите категории там са такива, че и БТК не може да си я позволи. Да не говорим че това е само извличането на информацията. Съхранението и обработката на информацията, обучението на персонала и съобразяването на щата с това, че към останалите си задължения администраторите ще трябва да умеят да се занимават и с полицейска и контраразузнавателна дейност са отделни въпроси.

Според простотията, която вече толкова пъти се мъчат да приемат всички разходи трябва да се поемат от доставчика. Реално обаче дори за квартален доставчик със стотина клиента стойността на нужната нова техника надминава поне двойно стойността на използваната в момента. За по-големите разликата в стойността е много по-сериозна, като при доставчиците на едро с десетките им ексчейнджи и грандиозните BG трафици стойността на нужната техника мже да се окаже няколко десетки пъти по-голяма от стойността на сегашното им оборудване. Очевидно е че при тези условия никой няма да бърза да изпълни този закон, още повече че контент анализа, с който държавата задължава доставчиците да се занимават е забранен от конституцията.

Разбира се в момента у нас са взети мерки да се гарантира че народното събрание може да приема противоконституционни закони и никой извън държавната администрация няма право да ги оспорва. Всеки подзаконов акт базиран на противоконституционни положения в закон обаче подлежи на оспорване в съда. Иначе казано това ще е просто още един закон, който ще бъде приет за да се гарантира че се нарушава и доставчиците (с изключение на малките квартални и може би някои в по-малките градове в провинцията, където БГ трафика е малко и скъп) масово ще го игнорират.

Предполагам че переодически "неспазването на закона" ще се използва като претекст за саморазправа с някой конкретен доставчик - когато някой в държавната администрация нареди това, или когато някой от конкурентите му "финансира" операцията, а жертвата не може да си позволи да плати за отмяната и. В края на краищата функцията на подобни закони в една правова държава е именно да гарантира че всяко физическо и юридическо лице е закононарушител и държавата има законното право да предприема спрямо него съответните мерки.

Реалната опасност от промените в закона е съвсем другаде. На практика с тях логовете на анализаторите на трафик се обявяват за доказателство със сила в съда. Всеки, който има представа как работи TCP/IP разбира що за безумно кретенски прецедент се създава с това. А за който не разбира - това е равносилно на озаконяване на едновремешната практика за осъждане на базата на анонимен донос или слух. С тази разлика че дори в Сталинска Русия това се е правило извън закона, а не според него.

Редактирано от asa (преглед на промените)

• 11 месеца по-късно...

Има ли начин да бъдеш напълно невидим в интернет,дори от службите, възможно ли е?

Има ли начин да бъдеш напълно невидим в интернет,дори от службите, възможно ли е?

Ако става въпрос за торентите - попаднах на една интересна статия. На руски е Сетевые прятки, или Как остаться незамеченным в торрент-сетях - http://www4.zippyshare.com/v/65984437/file.html

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Някой знае ли как да си туря proxy-това е защита на компа поне така ми казаха да не ме проследят.някой ако знае как се слага да ми кайе

Някой знае ли как да си туря proxy-това е защита на компа поне така ми казаха да не ме проследят.някой ако знае как се слага да ми кайе

Инсталираш си CCproxy и готово.

Но тази програма е да не ме проследяват никой нали така ми казаха

същото така може да ползваш анонимни проксита или Hide IP !

от каде мога мога да ги изтегля изтеглих я хареса ми ама ще работи ли?Но ми трябва да не ме проследяват полицаи или други. Защо немога да включа програмата

Полицаи,казваш :cant believe: проксито променя IP адреса ти,ако ползваш Firefox,сложи си добавката FoxyProxy и си готов,няма нужда да си пълниш компютъра с безмислени инсталации.

Редактирано от atamatsu (преглед на промените)

Искам некфи програми да ми промени IP-то на компа ми да не могат да ме проследяват

Аз си мисля,че си говорим за едни и същи работи,FoxyProxy ти променя Ip адреса и за нета примерно си Джони от Зимбабве.

И с тази програма няма да могат да ме проследяд?незнам как се работи с нея и дали работи

И с тази програма няма да могат да ме проследяд?незнам как се работи с нея и дали работи

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=47758

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.