Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Може ли от грип зверски да те заболи ухото?

Featured Replies

В работата ми имаше тия дни грипава жена и се опасявам че ме е прихванал грипът. Дяснато ухо и дясната част на венците ме болят страшно.Болката преминава надолу по шията като изшипяване.Дори имам чувството че ме тресе.Има ли лекове за ухобол?Освен капките.

Само в краен случай и при нетърпими болки-нимезил(прах).На моя син съм давала течен аналгин,ако не става въпрос за чести приеми,няма проблеми(защото ще чуеш ужасии за течния аналгин).

Винаги при грипна епидемия ние сме със усложнения и винаги са всички видове отити.

Не подценявай лекарския консулт-аз не съм такъв!

Може,и зъб може да имаш развален-болката е същата

Та върви на лекар незабавно,не се самолекувай!

внимавай с капките за уши, често пише да не се слагат око ти е спукано тъпанчето, обаче може и само на се е пропукало или нацепило и доктора да не го види това и после става КОФТИ.

Може да ти расте мъдрец, болката е такава и в ухото и в гърлото.

• Автор
Може да ти расте мъдрец, болката е такава и в ухото и в гърлото.

А мъдреците трябва ли да се извадят? Казаха ми че не пречат.

А мъдреците трябва ли да се извадят? Казаха ми че не пречат.

Между другото болката ми продължава. Ходих на зъболекари,преди малко на спешен кабинет за уши-здрави са.

Адска болка!И не откриват нища нито на ушите, нито на зъбите.и грип нямам ужким.

Сложи си топъл компрес, вземи някакав аналгетик, най добре аспирин. Ако до утре няма изменение.... при доктора. Не се самолекувай. Имаш най-вероятно лимфно възпаление, което може да се получи от много неща... грип, настинка, синузит, зъб и пр..

снимка направиха ли ти? :ph34r::speak:

Между другото болката ми продължава. Ходих на зъболекари,преди малко на спешен кабинет за уши-здрави са.

Адска болка!И не откриват нища нито на ушите, нито на зъбите.и грип нямам ужким.

ohmy.gif

Стига бе-как така нищо ти няма

Май на тях не им трябва дипломата

Давай наново-дано уцелиш ЛЕКАР

Това е много сериозно нещо-засяга ти и ухо,мозък и т.н.

biggrin.gif

може да те заболи ухото ,да, но не точно от самия грип, а от усложнения вследствия на него.Аз самата в момента карам такова усложнение.Първо бях грипава, а от снощи зверски ме боли ухото.Днес бях на лекар, и се оказа че имам страхотно възпаление точно на ухото.Нали се сещаш какво последва-много силен антибиотик,капки за уши и стоене на топло в къщи.Ужасно е гадна болката, но може да стане и по-зле ако не се вземат мерки навреме.Не искам да те плаша, но ако това възпаление не се лекувало навреме, можело да тръгне към мозъка.Така че съветвам те, ако все още те боли-търси веднага лекар.Не подценявай болката!

FIGI_78, да не си правила магии на колежката си? cool.gif Не се шегувам.

Иначе, затова се казва "уши-нос-гърло" - защото тези неща са свързани. Като се разболее едното е много вероятно да се разболеят и другите.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

В работата ми имаше тия дни грипава жена и се опасявам че ме е прихванал грипът. Дяснато ухо и дясната част на венците ме болят страшно.Болката преминава надолу по шията като изшипяване.Дори имам чувството че ме тресе.Има ли лекове за ухобол?Освен капките.

Може ли от грип зверски да те заболи ухото ? - Може, даже се случва редовно в хода на всяка инфекция на носоглътката.

Дали има "лекове" - да, има - отиваш при лекар УНГ или дори и при личния си лекар за преглед и ще ти каже.

ohmy.gif

Стига бе-как така нищо ти няма

Май на тях не им трябва дипломата

Давай наново-дано уцелиш ЛЕКАР

Това е много сериозно нещо-засяга ти и ухо,мозък и т.н.

biggrin.gif

Айде малко по-сериозно, а ? :P

Ти да не си мислиш, че един вирусен среден отит ще се "види " .Туй да не ти е кръстословица ?

След като са я прегледали и не са установили нищо- означава, че или болката не е от отогенен произход (тоест-трябва да се търси друга причина) или причината е незначителна и не се е установила от един преглед.

Съвет към FIGI_78 - обади се на личния си лекар, консултирай се с него, и послушай съветите му.

В понеделник- контролен преглед, и ако не ти е минало- ще се търси друга причина за болката ти.

Наистина трябва да се внимава. Понякога може да има усложнения и много неприятни последици.

Айде малко по-сериозно, а ? :ph34r:

Ти да не си мислиш, че един вирусен среден отит ще се "види " .Туй да не ти е кръстословица ?

След като са я прегледали и не са установили нищо- означава, че или болката не е от отогенен произход (тоест-трябва да се търси друга причина) или причината е незначителна и не се е установила от един преглед.

Съвет към FIGI_78 - обади се на личния си лекар, консултирай се с него, и послушай съветите му.

В понеделник- контролен преглед, и ако не ти е минало- ще се търси друга причина за болката ти.

Нищо лично,Док

Винаги съм казвала-уважавам и ценя труда ви (недооценен и нискозаплатен) на вас,лекарите

Ама навсякъде има плява-при нас енигматиците също

Аз от медицина не разбирам

Но болката където и да е-е сигнал за нещо сериозно

Не знам как се диагностицира среден отит

Знам че от ухото за кратко време може да ти отиде инфекцията в мозъка

sad.gif

От дете знам да не излизам с мокра коса

И ако ме заболи зъб или ухо да търся незабавно помощ

На това са ме научили родителите ми

• Автор
Нищо лично,Док

Винаги съм казвала-уважавам и ценя труда ви (недооценен и нискозаплатен) на вас,лекарите

Ама навсякъде има плява-при нас енигматиците също

Аз от медицина не разбирам

Но болката където и да е-е сигнал за нещо сериозно

Не знам как се диагностицира среден отит

Знам че от ухото за кратко време може да ти отиде инфекцията в мозъка

sad.gif

От дете знам да не излизам с мокра коса

И ако ме заболи зъб или ухо да търся незабавно помощ

На това са ме научили родителите ми

Ок, купих си нови лекарства за възпаление. Ще видим как ще повлияят. Помолете се за мен-моля ви!

Ок,купих си нови лекарства за възпаление. Ще видим как ще повлияят. Помолете се за мен-моля ви!

Моля се,Слънчо

:P

Каква диагноза ти поставиха?

:rolleyes:

• Автор
Моля се,Слънчо

:help:

Каква диагноза ти поставиха?

:rolleyes:

А, без лекарско предписание- такива за последици от грип. Хапчета някакви.Вече не вярвам на доктори.

А, без лекарско предписание- такива за последици от грип. Хапчета някакви.Вече не вярвам на доктори.

Там ти е грешката.

Адски боли само нерв... Отиди спешно на лекар, добре е да те прегледа невролог. Следи за обриви като малки мехурчета по кожата в областта, където те боли, защото с такава болка започва херпес зостер - не се плаши, лечимо заболяване е, само отиди навреме на лекар. Не е зле да си направиш и преглед при стоматолог.

• Автор
Там ти е грешката.

Адски боли само нерв... Отиди спешно на лекар, добре е да те прегледа невролог. Следи за обриви като малки мехурчета по кожата в областта, където те боли, защото с такава болка започва херпес зостер - не се плаши, лечимо заболяване е, само отиди навреме на лекар. Не е зле да си направиш и преглед при стоматолог.

и аз мисля че е нерв. По принцип съм изключително "нервозно" същество.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.