Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Егрегорите - какво представляват и влиянието им върху хората

Featured Replies

Да! Ужасно е! Първо те карат да се чувстваш нещастен, за да те накарат да се молиш. Ама се молиш продължително и отделяш много енергия, заради изключително силните емоции - и то доста далго време. Публикувано изображениеПубликувано изображение;)

А дали Абсолюта и той е така?! ;)

Е, слава Богу, не!

Тази енергийна схема важи за хората и техните "произведения" - сиреч зависят от нашата свободна воля. Нашият баща - Абсолюта - ни е дарил свободна воля и никой не може да ни я отнеме. Така че при нас идва само това, на което сме отворили прозорец в кристалната си сфера /ауричната ни защита/. Затова винаги носи тежка карма опитите ни да погазим свободната воля на другите същности. И тази карма трябва да се изкупи с лихвите, за да можем да се освободим от самсара...

• Отговори 118
  • Прегледи 20,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Е, слава Богу, не!

Тази енергийна схема важи за хората и техните "произведения" - сиреч зависят от нашата свободна воля. Нашият баща - Абсолюта - ни е дарил свободна воля и никой не може да ни я отнеме. Така че при нас идва само това, на което сме отворили прозорец в кристалната си сфера /ауричната ни защита/. Затова винаги носи тежка карма опитите ни да погазим свободната воля на другите същности. И тази карма трябва да се изкупи с лихвите, за да можем да се освободим от самсара...

Тези егрегори обаче, освен че вредят, също така и помагат на създалите ги, нали?

Древногърцките богове са до един егрегори, нали?

Тези егрегори обаче, освен че вредят, също така и помагат на създалите ги, нали?

Древногърцките богове са до един егрегори, нали?

Доста по-сложно е ;)

В Елада са съществували мистерийни школи - Елевзинска, Питагорейска, Орфическа и т.н.

Там се е практикувал Вътрешния път към трансцеденталното. На външните хора периодично са представяни сценки, в които качествата и силите на Управителите /космократорите/, "назначени" от Абсолюта да поддържат тази реалност са представяни в притчи, които между другото са били и тест към хората - който разбере посланието и покаже вътрешна готовност е бивал приет в тези школи. За другите това е бил разказ за боговете и така Управителите са били принизени до антропоморфни карикатури и "накичени" с качества и характер според разбиранията на публиката.

Ерго,

Елинските божества са креатури на действително съществуващите Управители на Космоса /нашата планетарна система/ с елементи на егрегори, а в друг аспект са и "очовечени" лица на астралните течения, управляващи живота - еоните.

Е, стана малко сложно, та стига толкова :rolleyes:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Доста по-сложно е :)

В Елада са съществували мистерийни школи - Елевзинска, Питагорейска, Орфическа и т.н.

Там се е практикувал Вътрешния път към трансцеденталното. На външните хора периодично са представяни сценки, в които качествата и силите на Управителите /космократорите/, "назначени" от Абсолюта да поддържат тази реалност са представяни в притчи, които между другото са били и тест към хората - който разбере посланието и покаже вътрешна готовност е бивал приет в тези школи. За другите това е бил разказ за боговете и така Управителите са били принизени до антропоморфни карикатури и "накичени" с качества и характер според разбиранията на публиката.

Ерго,

Елинските божества са креатури на действително съществуващите Управители на Космоса /нашата планетарна система/ с елементи на егрегори, а в друг аспект са и "очовечени" лица на астралните течения, управляващи живота - еоните.

Е, стана малко сложно, та стига толкова :rolleyes:

Елена Блаватска ли ги разправя тези неща за управителите и еоните? ;)

Елена Блаватска ли ги разправя тези неща за управителите и еоните? :speak:

и тя

и тя

Я кажи, тя как е разбрала за тези управители. Сега, ако трябва да ходя да и чета нещата, дето ги е писала ще ми отнеме време, а сега нямам много време. Кажи тя откъде ги знае тези работи.

Редактирано от tuksum (преглед на промените)

Я кажи, тя как е разбрала за тези управители. Сега, ако трябва да ходя да и чета нещата, дето ги е писала ще ми отнеме време, а сега нямам много време. Кажи тя откъде ги знае тези работи.

Хм, доста отдавна съм я чел

Фундаменталният и труд Тайната доктрина" е изграден /според Е. П. Блаватска/

- недостъпен за непосветени манускрипт, до който е имала достъп при посещенията си в Тибет.

- достъп до "Акашевите хроники" - планетарната липика /магнитен слой в менталното тяло на Земята, където се "записва" информацията за всичко протичащо/

- ментална връзка с учители от два центъра - "Мемфис" в Египет /за Европа/ и в Тибет.

Правилно, но в някои случаи, след продължително насочване на много хора, с молитви /магнитна връзка/, ритуали /церемониална магия/, обслужваща йерархия в материята и отвъд воала на смъртта, и т.н. се стига до момент, когато набралия сила егрегор получава самосъзнание - това е една експлозия в астрала на планетата, която става трайна благодарение на непрекъснатото подхранвате с етерни сили от вярващите /миряни/ , и посредством обслужващата йерархия /свещеничество/. Така егрегора се превръща в "божествено" същество. И тъй като това същество не може само да си набавя необходимите му етерни сили / няма собствен микрокосмос, тела, чакрова система и т.н. / то принуждава магнитно свързаните с него вярващи да отдават все- повече етерни сили...и ето ти една нова религия

Много увлекателно разказвате. И това, което сте написал, е абсолютно вярно.

А ще ни разкажете ли как стои въпросът с егрегорите в така наречените духовни школи?

Чела съм, че понеже егрегорите на големите религии са по-нахранени енергийно, поради голямата си бройка последователи, били и по-неагресивни, а егрегорчетата на малките духовни школички, тоест сектичките, били доста по-гладнички и съответно по-нападателни и стръвни.

Вашият Абсолют какво си мислите, че представлява...

Много увлекателно разказвате. И това, което сте написал, е абсолютно вярно.

А ще ни разкажете ли как стои въпросът с егрегорите в така наречените духовни школи?

Чела съм, че понеже егрегорите на големите религии са по-нахранени енергийно, поради голямата си бройка последователи, били и по-неагресивни, а егрегорчетата на малките духовни школички, тоест сектичките, били доста по-гладнички и съответно по-нападателни и стръвни.

Вашият Абсолют какво си мислите, че представлява...

Да, това е доста интересно. Само д авметна, ей тъй, между другото, че в тоя раздел има е други интересни теми - не само за секстите и за Кришна. Има теми като архетипите, темата за Луната. Ама там напоследък само аз пиша. :ph34r:Публикувано изображение

Да не сме като коне с капаци и да не се ограничаваме само до разните му религии и сексти, ами да разгледаме и други теми, все пак. :jumping11::sobbing:

Да, това е доста интересно. Само д авметна, ей тъй, между другото, че в тоя раздел има е други интересни теми - не само за секстите и за Кришна. Има теми като архетипите, темата за Луната. Ама там напоследък само аз пиша. :ph34r:Публикувано изображение

Да не сме като коне с капаци и да не се ограничаваме само до разните му религии и сексти, ами да разгледаме и други теми, все пак. :jumping11::sobbing:

ОК, ще пиша и там, но нали не си мислиш, че нямам и друга работа. За архетипите ако седна да пиша, не тема, не раздел, ами цял сайт трябва да се отвори. Това е огромна тема. Темище.

А за Луната по-добре питай хамериканците, те нали вече бяха там. Публикувано изображение

Сега аз питам Валентинус за егрегорите... Интересно ми е какво и как ще ми отговори.

Сега аз питам Валентинус за егрегорите... Интересно ми е какво и как ще ми отговори.

И на мен. Чакаме те valentinus. Публикувано изображение

Явно его-центризмът ти, че само ти си пишеш в темите е обратно пропорционалне на "безинтересните теми" за Кришна.

Как да те похваля, че си признаваш, като е очеизвадно?... Публикувано изображение

Въпросът тука е: егото ти ще се смачка ли, ако го разбере този момент ,или още повече ще се надуе, като парче плодородна земя?.. :ph34r:

Нали разбираш, че всеки си Е от определена гуна. Не може да се надскочи кръвното и кармично наследство. Трябва сами да се откупим от владиците на самсара. Или поне да искаме да се откупим, да работим за да се откупим...и може би тогава ще дойде помощ. Но не и преди това. Затова има толкова много секти, деноминации, религии...гуна за всеки, пътечки към всяка посока, и спекуланти от всякакъв вид. Затова единствено сърцето трябва да се слуша, само то ни е компаса. И да се научим да разбираме и уважаваме другия, нищо че не е на нашата си пътечка.

Може би нашата си пътечка е "път за никъде" за него, другия.

Нали?

Нали разбираш, че всеки си Е от определена гуна. Не може да се надскочи кръвното и кармично наследство. Трябва сами да се откупим от владиците на самсара. Или поне да искаме да се откупим, да работим за да се откупим...и може би тогава ще дойде помощ. Но не и преди това. Затова има толкова много секти, деноминации, религии...гуна за всеки, пътечки към всяка посока, и спекуланти от всякакъв вид. Затова единствено сърцето трябва да се слуша, само то ни е компаса. И да се научим да разбираме и уважаваме другия, нищо че не е на нашата си пътечка.

Може би нашата си пътечка е "път за никъде" за него, другия.

Нали?

Ами аз точно това и правя - слушам сърцето си... и интуицията - нищо, че понякога ме лъже. :ph34r: В повечето случаи ми разкрива удивителни неща. Ти кажи за егрегорите, че двама човека, най-малко те чакат - виж на предната страница.

И така - чакам Валентинус с отговора си за егрегорите. Умирам си от любопитство.

И аз го чакам.

Айде де! Кажи за егрегорите ма малките секти. Всички искаме да знаем.

И аз го чакам.

Айде де! Кажи за егрегорите ма малките секти. Всички искаме да знаем.

Е, при малки, големи - този принцип си важи. Но не само при религиозните организации. Егрегори се създават навсякъде, където група хора имат обща насоченост. Например в спорта. Представете си какъв е егрегора на някой спортен клуб, например при "Манчестър юнайтед" - милиони почитатели, десетки хиляди на стадиона -ухааа, емоции колкото щеш! А точно при емоционална превъзбуденост се отделят етери в астрала - и - гоиляяямо пиршество за егрегора...Също и в шоу - бизнеса. Например концерт на "Меноар" - етерни изригвания, които раздуват егрегора до космически мащаб. Той от своя страна по обратната връзка внушава на феновете пак да слушат метъла, пак да ходят на концерти или да ги "изживяват" свръхемоционално по масмедиите и...охаааа, още храна!

Такава е тъжната картина - в действителност ние не живеем живота си, а биваме живени от собствените си творения :ph34r:

Е, при малки, големи - този принцип си важи. Но не само при религиозните организации. Егрегори се създават навсякъде, където група хора имат обща насоченост. Например в спорта. Представете си какъв е егрегора на някой спортен клуб, например при "Манчестър юнайтед" - милиони почитатели, десетки хиляди на стадиона -ухааа, емоции колкото щеш! А точно при емоционална превъзбуденост се отделят етери в астрала - и - гоиляяямо пиршество за егрегора...Също и в шоу - бизнеса. Например концерт на "Меноар" - етерни изригвания, които раздуват егрегора до космически мащаб. Той от своя страна по обратната връзка внушава на феновете пак да слушат метъла, пак да ходят на концерти или да ги "изживяват" свръхемоционално по масмедиите и...охаааа, още храна!

Такава е тъжната картина - в действителност ние не живеем живота си, а биваме живени от собствените си творения :ph34r:

Правилно! Говори ми още за егрегорите. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Каквото се сетиш. :)

Правилно! Говори ми още за егрегорите. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Каквото се сетиш. :speak:

Та егрегорите /и големи, и малки, и по-лакоми, и по-оядени :clap: / заедно с другите астрални същества са подчинени и на еоните /астралните макрокосмични течения, извесни и като зодии/. Всяко астрално същество или поне астралният му аспект се влияе от еоните и принадлежи в определена степен към един от тях. Това и определя характера и поведението на съответната същност.

Ерго

егрегорите, рожба на всички нас, се подчиняват предимно на някой от еоните и влизат в някой от 12 -те знака на зодиака. И така, инспирирани и хранени от хората, движени от еоните, егрегорите по обратната връзка внушават съответните мисъл/форми и идеи на нас и така,

ние, движени като кукли на конци от собствените си творения - егрегорите, а те от своя страна управлявани от еоните, играем тъжния си танц през времената...

това е танцуващият Шива.

Та егрегорите /и големи, и малки, и по-лакоми, и по-оядени :hush: / заедно с другите астрални същества са подчинени и на еоните /астралните макрокосмични течения, извесни и като зодии/. Всяко астрално същество или поне астралният му аспект се влияе от еоните и принадлежи в определена степен към един от тях. Това и определя характера и поведението на съответната същност.

Ерго

егрегорите, рожба на всички нас, се подчиняват предимно на някой от еоните и влизат в някой от 12 -те знака на зодиака. И така, инспирирани и хранени от хората, движени от еоните, егрегорите по обратната връзка внушават съответните мисъл/форми и идеи на нас и така,

ние, движени като кукли на конци от собствените си творения - егрегорите, а те от своя страна управлявани от еоните, играем тъжния си танц през времената...

това е танцуващият Шива.

Не разбрах за връзката със зодиите. Я пак обясни за зодиите. Значи зодиите са над егрегорите, ясно. :P Еони и зодии едно и също ли е? Публикувано изображение:eek: Всеки егрегор принадлежи към някакви еони-зодии, така ли?!

Не разбрах връзката със зодиите.

Мдаааа, егрегорите особено обичат бебешки плач, майчина мъка, ракови болки, групови оргазми, абе страшна страхотия..... Извинете.....да не обидя някого: вие не ходите ли на работа? Човек трябва да има доста свободно време, за да се отплесва по толкова отнесено-емпирични, псевдо-гностични, холистично-гинекологични и граничещи със здравия разум теми....Ще помоля постът ми да не бъде трит и редактиран.Обещавам повече да не влизам в темата. Казах,каквото мисля.

Редактирано от thomson (преглед на промените)

Не разбрах за връзката със зодиите. Я пак обясни за зодиите. Значи зодиите са над егрегорите, ясно. :hush: Еони и зодии едно и също ли е? Публикувано изображение:eek: Всеки егрегор принадлежи към някакви еони-зодии, така ли?!

Не разбрах връзката със зодиите.

Нашата планетарна система /макрокосмоса/ е проникната от астрални течения, астрални сили, които управляват/определят/тласкат/охарактеризират/дават цел на всичски астрални форми и същества, както и астралните аспекти на по-сложните същности.

До тук ясно ли се изразих?

Който знае нещо по въпроса да пише. Да разнищим този въпрос. Кажете и откъде може да се чете по въпроса.

Преместих мненията тук и се надявам да се пише сериозно. Туки, не са шега работа егрегорите, затова - пази си темичката...

Преместих мненията тук и се надявам да се пише сериозно.

Туки, не са шега работа егрегорите, затова - пази си темичката...

Наистина, не са шега работа егрегорите. Аз си я пазя темата, ама като дойдат лошите с голямата уста какво да правя?

Наистина, не са шега работа егрегорите. Аз си я пазя темата, ама като дойдат лошите с голямата уста какво да правя?

Правиш една магия и включваш 'силата на мисълта'... :ph34r::beat:

:lol6:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.