Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

AVZ - вашето мнение: за или против

Featured Replies

Ползвам антивир на авира и спайбот. но бих искал още някоя друга програма против вируси и разузнавачи да ги ползвам като скенери а няма обществено мнение за авз, та моля споделете мненията си. А интернет скенерите им нямам доверие че само чистят,а ако не са те нищо не пречи някой да се преобщи към тях и да гледа какво има на компа ми. cool.gif

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Твърдо ЗА.

Мощен инструмент - добър anti-rootkit модул, търсачка за скрити драйвери и процеси, проверява за опасни отворени портове, keyloggers, грешни интернет настройки - Winsock Layer (LSP), стартирани потенциално опасни услуги, автоматично поправя някои настройки до препоръчителните такива, доста добро изтриване на намерените файлове "File deletion and heuristic system cleanup", използване на скриптове за премахване на по-упорити паразити и още куп благинки за новаци и напреднали потребители...

За програмата на Олег Зайцев мнението ми е доста противоречиво - по-скоро е против... Зависи кой е основния защитен продукт... Поздрави

• Автор

Благодаря за отзивите.

TNN основни са ми Авира антивирус безплатна и спайбот .

разбрах че може езикът нa avz да се промени на руски , дали е лесно , как става

Редактирано от Стоби (преглед на промените)

Благодаря за отзивите.

TNN основни са ми Авира антивирус безплатна и спайбот .

разбрах че може езикът нa avz да се промени на руски , дали е лесно , как става

Става лесно...сменя се от конзолата.

Стартирай Start => run => cmd => навигирай до папката, където се намира програмата и въведи следния ред avz.exe lang=ru

avzbw5.jpg

@TNN не пита за Avira на руски...а за AVZ cool.gif

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

• Автор

Става лесно...сменя се от конзолата.

Стартирай Start => run => cmd => навигирай до папката, където се намира програмата и въведи следния ред avz.exe lang=ru

avzbw5.jpg

@TNN не пита за Avira на руски...а за AVZ cool.gif

много благодаря ( за първи път се престраших на тоолкоз сложна операция да я свърша сам) :)

и ми се появи модул за защита в реално време. вашето мнение да я включа защитата или не

Защо изобщо не мога да я включа ? Заради външен Root- контрол или заради конфликтност с другите ми защитни програми !? Странно - значи трябва да проверявам !

Браво - остава да споделиш резултата от проверките си... Близо си до реален извод - следва забравянето на творчеството... Поздрави

• 1 година по-късно...

Мнението ми за програмата е повече от положително.Програмата е разработка на Олег Зайтцев-един от технолозите на *Каспрерски Лаб* а последната весия е 4.32.AVZ е изключително мощен инструмент който според моето скромно мнение,трябва да се използва много внимателно...програма с характер..програма за разбирачи!Тя е предназначена основно за откриване и премахване на:

- Spyware и Adware

- Dialer (Trojan.Dialer)

- Троянски коне

- BackDoor модули

- Червеи

- TrojanSpy, TrojanDownloader, TrojanDropper

Освен това:

- AVZ използва евристичен анализ на системата

- използва голяма база данни която се обновявя ежедневно

- притежава мощна систена за откриване на Rootkit

- притежава детектор за откриване на Keylogger и троянски DLL

- вграден анализатор Winsock SPI / LSP

- вграден контролер за процеси ,услуги и драйвери

- възможност за намиране на файлове на диска и данни от регистъра

- анализатор на отворени портове TCP / UDP

- анализатор Downloaded Program Files (DPF)

- опция за възстановявяне на системата

- евристично изтриване на файлове

- проверка на архиви

- тестване и лечение на потоци NTFS

- анализатор на процеси

- система AVZGuard предназначена за трудноизтриваеми злонамерени програми

- драйвер за мониторинг на процеси и драйвер AVZPM предназначен за проследяване,пускане и спиране на процеси

- Boot Cleaner предназначен за почистване на системата

Много добра програма в ръцете на опитен ползвател!!!

AVZ за ,,n-ти'' ми засича klif.sys за подозрителен обект - съмнение за RootKit ..това за мен е FP защото този файл е в C:\WINDOWS\system32\DRIVERS\klif.sys Касперски го инсталирал и по точно..KLIF = _K_aspersky _L_ab _I_nternet _F_irewall .Питам за мнението ви...?

Онлайн интервю с Олег Зайцев

http://www.anti-malware.ru/forum/index.php?showtopic=9392

nikssi, много благодаря за това интервю. За огромно мое съжаление AVZ и подобни чудесни програми, както и методите за отстраняване на зарази срещат понякога сериозна съпротива в този форум. Разбира се, това е съвсем необосновано и обикновено се "излъчва" от един-двама потребители. Същото важи и за ComboFix, Gmer и подобни. Някои автори на програми за сигурност се престарават във фалшивите си показания за тези полезни инструменти. Донякъде си го обяснявам с това, че за създаване на подобен тип инструменти се използва Delphi. Да не забравяме и феновете на максималната параноя...

Пресни примери за фалшиви засичания на програми за сигурност от virustotal:

1. фалшиви показания за AVZ (2/41).

2. фалшиви показания за ComboFix (5/41).

3. фалшиви показания за Gmer (1/41).

За ComboFix ни е болна тема. Проблемът е, че не можем да открием начин да се свържем с лабораторията на eSafe, за да им се докладва. Техните представители, просто не отговарят на е-мейл, не успях да открия никакъв е-мейл, нямам идея. Тази програма много страда от тези FPs и след като няма как да и се сигнализира ще пропада все повече.

nikssi, много благодаря за това интервю. За огромно мое съжаление AVZ и подобни чудесни програми, както и методите за отстраняване на зарази срещат понякога сериозна съпротива в този форум. Разбира се, това е съвсем необосновано и обикновено се "излъчва" от един-двама потребители. Същото важи и за ComboFix, Gmer и подобни. Някои автори на програми за сигурност се престарават във фалшивите си показания за тези полезни инструменти. Донякъде си го обяснявам с това, че за създаване на подобен тип инструменти се използва Delphi. Да не забравяме и феновете на максималната параноя...

Пресни примери за фалшиви засичания на програми за сигурност от virustotal:

1. фалшиви показания за AVZ (2/41).

2. фалшиви показания за ComboFix (5/41).

3. фалшиви показания за Gmer (1/41).

Напълно съм съгласен с теб.....мисля че AVZ в този форум е необичана програма.Ако четеш по нагоре аз на няколко пъти се опитах да разбуня някъкъв диалог ...но неуспешно...но така или иначе за мен специално AVZ си остава една изключително добра програма,едно отлично интерактивно средство за изучаване на компютъра с цел намиране и унищожаване на зловреден софтуер...и не само това...!

http://virusinfo.info/showpost.php?p=453450&postcount=1

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

Не мога да бъда против програма, която ми е помагала не един и два пъти при почиставане на нечий заразен компютър. Необходимо е само да се внимава при работа с нея, но това за коя програма не се отнася?

• 2 месеца по-късно...

Oт днес до 22 .11 .2009г тук;

http://forum.kasperskyclub.ru/index.php?showtopic=13042

можете да задавате въпроси на Олег Зайцев по всякъкви въпроси за програмата AVZ.Хора не излагайте България с кофти въпроси..!

Задължителна програма за всеки !!!

Задължителна програма за всеки !!!

Това е програма от категорията "Специализиран софтуер", не е за всеки ден и определено не е за всеки.

Това е програма от категорията "Специализиран софтуер", не е за всеки ден и определено не е за всеки.

Така е....ако не си наясно какво правиш и защо го правиш...по добре не използвай програмата.Най-малко ще ви посети синия екран!!cool.gif

Ako желаете да използвате програмата в този форум има достатъчно хора които биха ви помогнали.Обърнете се за помощ в съответния раздел..!wink.gif

Редактирано от icotonev (преглед на промените)

Oт днес до 22 .11 .2009г тук;

http://forum.kasperskyclub.ru/index.php?showtopic=13042

Уж за AVZ искаш да си говорим (то не, че аз имам какво да кажа), ама ни хвърляш към форума на....една добре позната програмка.... на скрита рекламка ми замирсва нещо... :( дето се вика: върти го, печи го, все към едно и също място бием... поне пари да ти даваха за това.... :)

Уж за AVZ искаш да си говорим (то не, че аз имам какво да кажа), ама ни хвърляш към форума на....една добре позната програмка.... на скрита рекламка ми замирсва нещо... cool.gif дето се вика: върти го, печи го, все към едно и също място бием... поне пари да ти даваха за това.... hush.gif

Виж сега..вие се опитвате от няколко дни насам да се заяждате с мен...няма да се получи,просто те моля да

престанеш,ако имаш нещо лично към мен ,просто ми кажи!

Що се отнася до линка който съм дал..мисля че трябва хубаво да прочетеш за какво иде реч...само ще ти кажа че съм искал лично разрешение от въпросния човек да дам този линк..!

Уж за AVZ искаш да си говорим (то не, че аз имам какво да кажа), ама ни хвърляш към форума на....една добре позната програмка.... на скрита рекламка ми замирсва нещо... ;) дето се вика: върти го, печи го, все към едно и също място бием... поне пари да ти даваха за това.... ;)

Програмата е доста добра пробвал съм я няколко пъти и чесно да си кажа беше ми трудничко с нея.

Ти защо непрекъснато пускаш мнения в тема,за програма която дори не си помирисвал :baby:

Програмата е много сложна, но това е, защото автора е решил да бъде такава. Определено е мощна, но и ComboFix е мощна и все пак създаването на скриптове е много удобно, отколкото при AVZ. И пак повтарям, AVZ е много мощна, но и много сложна, така че не си експериментирайте. И icotonev, може да Ви каже документацията е около 200 страници и все пак не всичко е споменато там.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.