Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Сама тайната на танца

Featured Replies

...

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Елевзински мистерии

Триптолем получава житото от Деметра и благословия от Персефона, релеф от V в. пр. Хр., Национален Археологически музей, АтинаЕлевзински мистерии( Ἐλευσίνια Μυστήρια) се наричат ритуалите в чест на Деметра и Персефона, извършвани в Елевзина, град в Атика на около 20 км североизточно от Атина. Според свещената легенда, именно в Елевзина Персефона е върната на своята майка, след като е отвлечена от Хадес. Деметра основава мистериите в знак на благодарност.

Извършвани са два ритуала - Големи и Малки мистерии. Малките мистерии се провеждат през Антестерион (Февруари-Март) (точно време не е фиксирано и се сменя понякога, за разлика от това на Големите мистерии). Жреците очистват кандидатите за посвещение, като преди това принасят в жертва на Деметра прасенце.

Единствените изисквания за желаещите да се посветят в Елевзинските тайнства са липса на "кръвна вина" (да не са извършили убийство) и разбиране на гръцки език. Мъже, жени, чужденци и роби са могли да бъдат (и са били) посвещавани

http://66.102.9.104/search?q=cache:imtV7hj...;cd=2&gl=bg

В два поредни дни-чистя раздел "Религия, Мистика, Езотерика" от офтопици , заяждания и откровенна глупост ! mad.gif

Това предупреждение изпращам аватоматично до всички активни потребители в раздела, като при следващо нарушение на правилата на форума, ще бъдата взети административни мерки към всеки, без оглед на пол, раса, вероизповедание или пристрастие.

Ако искате да разберете до къде стига търпението ми-моля .

• 2 месеца по-късно...

Паневритмията и евритмията танци ли са или нещо повече?

Ха, съвсем точно! Но това може да се отнесе до всяко действие на човека! (нали това показва приказката за царкинята - жаба- Василиса прекрасна... :) )

И ето, че отново се срещаме с един ключов въпрос- танцът може ли да осигури качествената промяна на човека? Все пак Иисус говори за новораждане, от вода и дух, без което не може да се влезе в Царството небесно...

Обаче пък може и изобщо да не ни се ходи там...

Тогава си танцуваме обикновен танц и му се радваме обикновено!

Не бях се замислял за танца.

Танцът е баланс на сили и енергии, на маса и гравитация, на дух и материя, на живот и смърт.

Танцът е нашият Път

Път през живота ни, танц между кармата и кръвното ни наследство, между свободата и необходимостта, между егото и себето ни.

И всяка грешна стъпка, всяко нарушение на баланса, всяка дисхармония се наказва от журито.

А това жури е неподкупно и безкомпромисно.

И отсъдения резултат ще е стартът, от който ще започне следващият в новата инкарнация. Така и ние сме започнали от отсъдения резултат на предишните танцьори - нашите предшественици в микрокосмосите ни. Та нали точно сборът от техните резултати е нашата карма - началният резуртат.

Така че от нашия танц зависи следващият - а той ни е по-близък от всичко друго на този свят - нашата еманация.

Та танцуваме качествено, приятели...

ОЛЕ! :speak:

http://www.youtube.com/watch?v=Jcp7v0uoybc

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Танцът е най-доброто нещо за хармонизиране и издигане на енергиите.

Нестинарството е МАГИЯ!!!

Да преминеш през жарта с икона в ръце ... за мен е мечта, за сега не сбъдната.

Само за информация "Сама" се слага след имената на много важни личности ... нещо като господарю и такива :rolleyes:

Хората си мислят: "Ще спра да вървя, когато пристигна". Но всъщност ние пристигаме, когато спрем да вървим.

Когато спрем да вървим - умираме.

Там, докъдето сме стигнали.

По пътя към целта.

Но дали в целта?!

Когато спрем да вървим - умираме.

Там, докъдето сме стигнали.

По пътя към целта.

Но дали в целта?!

В този момент вече е без значение.

В този момент вече е без значение.

Ако тогава вече е без значение, значи значение въобще не съществува :speak:

• 1 месец по-късно...
  • 4 седмици по-късно...
" Всеки човек символизира един танц в живота. Танцът сам по себе си не е важен. А важно е кой танцува - Любовта или смъртта. Ако Любовта танцува, движенията нямат значение, танцът е без правила. Ако смъртта танцува, тя танцува по определени правила и закони. Любовта танцува за себе си, а смъртта се представя пред другите. Любовта танцува само за Аллах, а смъртта танцува само за хората. Ето защо светът е танц на смъртта." Учителя

Ззравейте,

Вие ;итирате Учител - Петър Дънов, нали? Аз съм православна и зная, че православните малко са му сърдити, но аз уважавам от лични впеч(атления този голям човек - умен,мъдър и милостив. Имам връзка с много дъновисти и до един са добри хора.

близък за мен човек беше нарисувал маслен портрет на Дънов и притежателят му и досега много се гордее с него.

Нека да кажа мои мисли за танца - не за самия танц, а за танцуващите: Според мен, когато двама - или повече души се хванат за ръце, когато се приближат, аурата им се слива и те добиват нещо общо - връзката чрез дланите е нещо подобно.

" Всеки човек символизира един танц в живота. Танцът сам по себе си не е важен. А важно е кой танцува - Любовта или смъртта. Ако Любовта танцува, движенията нямат значение, танцът е без правила. Ако смъртта танцува, тя танцува по определени правила и закони. Любовта танцува за себе си, а смъртта се представя пред другите. Любовта танцува само за Аллах, а смъртта танцува само за хората. Ето защо светът е танц на смъртта." Учителя

Помослих си , че няма да е от Учителя, защото споменава Аллах. Но този цитат при всички случаи е силен, мен поне доста ме впречатли. От кого е Алморот?

Струва ми се много мъдро и вярно това- Танцът на Любовта няма правила, тя танцува за Бог. Смъртта танцува по определени правила и само пред хората.

Как би го интерпретирала?

Тук съм,танцувам танцът на любовта.;)

Наистина добре си го казала в пост 1. ;)

"Сама означава тайната на танца. Ще го разгледаме така както го разбират мистиците,посветените...

Какво е танцът? Танцът е послание...

...Танцът извиква вътрешния изгрев...в танца се разгръща вътрешната светлина на човека, неговата собствена светлина, която излиза от душата му. Това означава, че чрез танца човек призовава рая отвътре. Раят е бил скрит, сега почва да излиза навън. Танцът е призоваване на рая отвътре.... Танцът е оръжие. Да воюваш със злото което е скрито вътре в тебе...това е радостта. Това е бойната готовност на този, който е буден." Из* Сама тайната на танца - Тайна и духовност - Елеазар Хараш

Обичате ли да танцувате? Как се чувствате когато го правите? Познавате ли някой който танцува така? Гледали ли сте танц на посветени? Чувала съм, че и бойните изкуства са вид танц, владеете ли бойно изкуство? Бихте ли споделили? Японският масаж който владея (е, не до съвършенство) също прилича на танц и след един масаж се чувствам самата аз като възродена и усещам как енергиите ми наистина разцъфтяват. Какво мислите, за всичко това. Пишете на воля пускайте линкове и т.н... Поздрави!

Редактирано от Атлантида (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...
Танцът...

354149795_s.JPG

п.п. Да направим комромис и да кажем, че танцът е огън :P

п.п.п. В случая паднал огън брррррр :rolleyes:

Хубав танц....Паднал огън наистина звучи страховито.... ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.