Премини към съдържанието

Атлантида

Потребител
 • Публикации

  51
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

2 Неутрална репутация

3 Последователи

Всичко за Атлантида

 • Титла
  Редовен потребител

Информация

 • Пол
  Жена
 • Интереси
  "Не е важно какво казваш на тревата.Можеш и да си измисляш разни думи;<br />важното е чувството, че 'и се радваш и че се отнасяш с нея като с равна."<br /><br />

Контакти

 • Twitter
  Atlant_ida
 • ICQ
  0

Последни посетители

3372 прегледа на профила
 1. Тук съм,танцувам танцът на любовта. Наистина добре си го казала в пост 1.
 2. Да естествено, за това го дадох като противовес малко. Все пак защитата на човешките права и уважение към закона у нас е сериозен проблем. Едно от нещата, които всеки живял малко в някои други европейски страни, примерно, щото САЩ абсолютно залитат в другата крайност, усеща.
 3. Помослих си , че няма да е от Учителя, защото споменава Аллах. Но този цитат при всички случаи е силен, мен поне доста ме впречатли. От кого е Алморот? Струва ми се много мъдро и вярно това- Танцът на Любовта няма правила, тя танцува за Бог. Смъртта танцува по определени правила и само пред хората. Как би го интерпретирала?
 4. Не очаквах, че подобно погазване на човешките права и реда си е ежедневие в болниците, въпреки че сега като се замисля, то това си е най-естествено за Булгеристан. Особено на фона на неуредиците и недомислиците в законодателството и здравеопазването. Разбира се в по-цивилизовани страни си има механизми срещу подобни ситуации, а ако се стигне до там, не само за физическа саморазправа, дори и за обида на публично/работно място най-обикновен и простосмъртен потърпевш, "редови" гражданин ( а не само някои по-така особи) е защитен от закона и получава компенсации. Тук законите не са много балансирано и интелигентно съставени. И може би най-сериозният проблем е, че никой не ги спазва и уважава. ( То в някои от тях са залегнали такива пропуски и безумия, че трудно можеш да ги уважаваш, но все пак си мисля, че позитивното отношение към закона е ключов момент, за да "се оправим") Преди време сериозно си разсъждавах върху абсурдната, според мен, ситуация тук- законите се нарушават повсеместно и хората така са свикнали, че дори не си дават сметка и не се замислят. Аз лично искрено уважавам и ценя високо професията на медика. Сега установявам, че освен че е много благородна, в Булгеристан е станала и доста рискова. Бих апелирала: Пазете лекарите, за да има кой да ви лекува/да ви бие инжекциите! п.п Един приятел, живеещ в САЩ ми разказа за сучай там- крадец влиза през покрива, чупи си крака и ОСЪЖДА успешно собственика, получава компенсация. Е, това ми се струва малко крайно. Чак до там не е нужно да стигаме.
 5. Лотос бял е твоята душа Мой приятелю, Ти усещаш,че освен тяло си и друго,което не могат да видят земните ти очи-нещо,което е по-важно от тялото ти,нещо, което го прави трепетно и го движи по особен начин,извежда го от прозаичните всекидневни усещания. Ти интуитивно схващаш,че това е Душата ти,която носи други измерения и други ценности,която има други нужди и други стремежи.-и това са твоите истински нужди и стремежи,това са твоите копнежи,това са твоите полети и творчески импулси.Душата ти раздвижва в теб добрите ти желания.Тя неуморно се бори с физическия човек в теб. Тя е твоя изповедница и приятелка,тя е в твоя спомен и в твоето бъдеще. Ръката 'и е непрекъснато върху сърцето ти,защото чрез него усещаш любовта. Когато се радваш и когато тъгуваш, ти изразяваш състоянието на Душата си. За твоя ум Душата е нещо нереално и мистично, което е по-скоро символ, отколкото действителност.Въпреки това ти се улавяш, че се съобразяваш не с реалните неща,а именно с този символ.Той има някакво странно влияние над теб-влияние,което е по-силно от всичко друго.Много пъти ти пренебрегваш важни за теб земни дела, за да удовлетвориш Душата си.Тогава с часове гледаш небето,цветята и дърветата,слушаш музика и излъчваш обожание към света. Често в теб напират странни желания и ти се чудиш от къде идват.Те идват отдалеч,от Родината на твоята Душа,от твоята истинска Родина. Когато на сън виждаш познати красиви светове,ти ги виждаш чрез душата си.Когато чуваш непозната,неземна музика,ти я чуваш чрез Душата си.Когато Бог говори в теб,Той говори чрез душата ти. Когато се бунтуваш срещу неправдата и грозотата,знай,че това е бунт на твоята Душа.Когато искаш да напуснеш земята,знай,че това е желанието на твоята уморена Душа.Когато страдаш от изневярата,предателството и подлостта,знай,това е страдание на твоята Душа.Когато откриваш знанието,без да положиш усилия,знай,то идва от твоята Душа. Ако искаш да я видиш, представи си един бял лотос,поръсен с утринна роса,около който се носят бяло ухание и бяла музика.Той е така непокътнат,така девствен и чист,отворен към сиянието на зората,погълнат от светлината,която разлива дъгата си върху неговата белота! Такава е всяка човешка Душа в началото на своя път-непорочна, добродетелна и красива, отворена за светлината. Тя тръгва с теб по твоите човешки пътища и непрекъснато брани бялата си дреха.Много пъти ти забравяш за нея, за нейното изконно право на чистота и я захвърляш по бунищата, изтриваш мръсните си мисли в нея, завещаваш и жестоки погледи и лоши думи. Приятелю, когато забравяш за твоята Душа,ти забравяш за Божественото в себе си.Но не забравяй, Божественото не може да бъде омърсено. Лотос бял е твоята Душа /От 1973г. Багрина Кларк записва 33 есета, под общото заглавие "Писма от Христос". Те са получени чрез медиумичен контакт и имат силен енергиен заряд,който създава дълбоки положителни емоции у читателя./ Вало, моя отговор е - Душата е лотос бял. Всяка една Душа.
 6. Атлантида

  Розово-бяло

  Нежни и ефирни са. Като сребърен прашец върху криле на пеперуда... Така ги усещам поне.
 7. Един древногръцки мъдрец бе сравнил знанията, които придобиваме с кръг. Радиусът му расте и тогава периметърът му расте още по-бързо(по формулата 2.пи.ер . Може би е точно така, колкото повече човек знае, то толкова повече въпроси си задава и нови неизвестни области открива. За мен истините се откриват единствено дълбоко в нас и трябва да сме отворени да ги преразглеждаме и подлагаме винаги на проверка. Книгите могат да бъдат безценни като "сверяване",потвърждение и доосветяване на това, до което сме достигнали в себе си, както и един стимул и насочване към по нататъшно търсене (пак в нас). Всички гледни точки към "изследвания обект" и всички мнения, когато са истински преживяни са безценен дар, без значение ако са в противоречие с нашите. Приемайки ги открито и добронамерено и опитвайки се да ги пречупим през вътрешната си призма можем да разширим кръга на собственото си истинското познание. Каква полза ако наизустим някоя много мъдра книга и я рецитираме гръмко? - Абсолютно никаква. Поне според мен. В написаното се крие многопластов смисъл, голяма част от информацията не е вербална, остава далеч отвъд буквите. Има много дълбоки слова, завещани ни от мъдреците. Когато ги четем, всеки открива нещо(само част от вложената информация) за себе си, за вътрешните си търсения.Ако само се цитира,се скрива личното познание, не е ясно кое "ниво" или "пласт " от дадения текст цитиращия е преживял вътрешно. Искреното споделяне на това , до което някой е достигнал, преживял го е в себе си е като нешлифован диамант- трябва много да се цени и при всички случаи поне да се уважава, изконното право на всеки на мнение и гледна точка също. Истината е многостранна и трудно може да бъде обхваната. Такова е моето мнение. Както мъдро е отбелязал Сократ :"Аз знам, че нищо не знам." За да го кажеш, разбира се, трябва да имаш вяра в себе си. Вероятно си много права Еси, вкопчването в една книга ,без да разсъждаваш и да си задаваш въпроси , било то и най-мъдрата (ако има такава), трябва да е поради липса на убеденост, че можеш сам да достигнеш до отговори. Съмнение, че истината се крие дъбоко в нас. Точно в наши дни трябва много да се насърчава четенето на книги, мъдростта, която те крият. Но аз все си мисля, че то "не става само с четене..."
 8. Атлантида

  бяло и черно

  Един от любимите ми коани: Ето какво разказва учителят Соджи за един свой сън: - Веднъж спях и сънувах, че съм пеперуда. Истинска пеперуда, пърхаща с крилца насам-натам. В съня си знаех, че съм пеперуда и изобщо не се съзнавах като човек. Изведнъж се събудих и си казах, че отново сам аз. Но кой бях аз? Вече не зная дали съм човек, сънувал, че е пеперуда, или съм пеперуда, която сънува, че е човек... Защото ние не сме и в същото време сме точно това, което сме. И на мен ми е малко трудно да се разбера понякога.
 9. + 1 x Vie glasuvahte za http://www.kaldata.com/. Blagodarim Vi. от мен ! И много LUCKY !
 10. Атлантида

  спомен за морето

  по skype каза, че си останал 3 дни ерген и ето как те е ударила музата. "...празни бутилки, черупки от миди и захвърлен бандаж на земята... " мечти, мечти...
 11. "...много хора намират начин да оправдаят омразата си и я систематизират в теории за „правилния житейски ред”. Не бива да забравяме обаче, че без оглед на мотивите, желанието да причиниш вреда на другиго (дори само по отношение на достойнството или самочувствието му) е неморално." Тъжно е колко жестоки и нетолерантни могат да бъдат понякога хората, често изобщо не си дават сметка за това.Поздравления за добрата статия Сталик!
 12. Хареса ми mecholari, силно и истинско!
 13. Освен да се включа и аз в черния хумор с една песничка: Весело беше моето погребение- всички приятели бяха в настроение ла ла ла и т. н. Все пак заглавието на твоя разказ ми звучи оптимистично. Апропо, прочетох го с голямо удоволствие и ме накара да се кикотя сама пред компа.
 14. АЛБЕНА по Йордан Йовков Била смугла и млада. Била дива и ничия. Все за нея буяли ливадите, на самодива, казват, приличала... Денем хващала път през кориите, към усоите горски затичана... Казват, търсела някакво биле... Не със здравец, със горски цветя се закичвала. Нощем ходела с менци на извора, само по риза и боса, със месечината, казват, приказвала на дългокоси сибили водата си носела... Не се дочаквали лудите-млади. Тя ги била урочасала. Те сами надничали в очите й - клади, а после старите казвали ”Пустата не миряса...” То не хубост - чудо било нейното... Хората сън не ги хващало. Зли езици казват, че била омагьосана, нечисти сили за лошо я пращали. Тъмна била, млада била, била дива, на несвястна приличала. Била истина, не самодива. Била ничия. Соня Момчилова
 15. За какво говориш Валентинус, малко се зачудих. Защото с рима и без рима- КРАСИВА КЛЕТКА- НЕ МОЖЕ ДА ИМА! А Гена явно вече не е във депресия! Хе хе- поредния купон отнесе я! Е не прекали ли с тез купони? Терапия,нали - с шампанско и бомбони! И разни други неща, да не изброявам повече сега...
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...