Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защита на Windows и опасни ли са Adware.Flash Tracking cookie ?

Featured Replies

Бих искал тук да пишем, колкото и да нямаме опит все още, как ще защитаваме Windows 7, с какви конфигурации на защитни програми ще му помагаме.

Дали е по-неуязвим от XP.

Достатъчно ли е добра защитната му стена, или ще е по-добре да се ползва някоя друга.

Дали препоръчаните от Майкрософт производители на защитен софтуер( Касперски, Нортон, АВГ, Мкафе...) са най-способни да го защитят, или може да работи добре със всички останали антивирусни програми, и то кои?

Аз си позволих да го инсталирам освен на моя и още на два компютъра, съчетано с различни комбинации (Авира 9 Фрее, НОД32 v4, Norton 360), но и в трите слуая оставих вградената стена, като при Нортон 360 се получи някаква странна комбинация м/у двете стени, при което стената на Нортън пое нещата в свои ръце, и не дава да се изключи уиндоуската стена( опцията стана неактивна).

Общо погледа ми за около 10-на дни е, че работи добре и с трите програми ( като бързина и натоварване), но качеството тепърва ще се проверява....

При пъвите ми опити с Windows 7 го инсталирах на Sun VirtualBox, като му зададох само 350 МБ РАМ, понеже компа ми бе тогава с обща 1ГБ РАМ, и то с вградено видео ...

След пробване на няколко защитни програми, почти при всички започна да излиза съобщение на син екран за краш на физикал мемори, освен на една, която ползвам и в момента - ESET NOD32 Antivirus v4.

Имаше и случай в които изписваше, че паметта за хост системата остава малко и трябва да се освободи памет за да продължи работата си виртуалката....

Трябва да подчертая, че преди инсталирането на защитен софтуер седмака си работеше перфектно (бързо и ефективно), като съвсем не слагам първа защитната програма -бяха инсталирани и други програми.

Изпробваните програми са от онлайн препоръчаните от контрол центъра на уин7- Касперски, Norton Antivirus, McAfee.

Мисля, че най-нересурсоемка е в моента НОД32, въпреки че на истинска машина останалите си работят добре (сносно).

Вие какво мислите?

• Автор
Ама оти му се косиш на тоя уин като няма още RTM (= финална) версия?

Въпроса за защитата му е принципен, нищо че е RC.

Просто ме интересува, дали и каква разлика ще има м/у 7 и XP и Vista, дали има подобрени модули за самозащита, и дали вирусите създадени за старите оп. системи ще го поразяват ( наясно съм че и той тепърва ще привлича вниманието на зловредния софтуер).

Важат ли основните правила за 7, както за XP - антивирус, защитна стена, антиспай в реалновремева охрана.

П.П. Ясно е че всички изисквания на 7 се виждат в секурити центъра, но все пак....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Зависи за коя версия говориш - x86 или x64.

64 битовите версии на Виста (и предполагам на Windows 7) са в пъти по-сигурни. (поне засега).

А колкото до промените в Security Center-a/Action Center-a (май не са много):

62g2jt3objxmihv64l9tsmbj68u2x5adqktaxujy.jpg

Важат ли основните правила за 7, както за XP - антивирус, защитна стена, антиспай в реалновремева охрана.

Все още няма интегрирана антивирусна, така че е добре да се добави такава.Друг е въпросът, че и те не са на 100% ефективни и дават чат-пат някой FP.

Защитната стена още от времето на Вистата е доста подобрена в сравнение с тази на XP и макар да не предлага възможностите на външните стени, не е чак толкова зле.

За анти-шпионска програма, коя ще използваш ? Повечето не са безплатни, а от другите...Spyware Terminator-a не е много удачен избор, Spybot S & D TeaTimer засича някои промени в регистъра, но не достатъчно, Ad-Aware безплатната версия има само базова real-time защита. А и Windows Defender (който в Windows 7 няма Software Explorer) става все по-добър (Често му пращам файлове за анализ, но няма начин) и като за интегрирано решение не е никак зле. Отделно повечето антивирусни имат и anti-spy модули...

До момента съм нямал проблеми със съвместимостта с повечето решения за сигурност...

outpost и online armor към момента не са съвместими с уиндоус 7. изпробвах нод32 4 + пс тулс файъруола и трет файър - засега всичко е на 6, комбинацията е доста лека и нямат конфликти помежду си.

• Автор
outpost и online armor към момента не са съвместими с уиндоус 7. изпробвах нод32 4 + пс тулс файъруола и трет файър - засега всичко е на 6, комбинацията е доста лека и нямат конфликти помежду си.

Почнах и аз да си мисля да сложа друга защитна стена на 7. Може неговата да е добра, но се чуствам някак си "сляп" с нея, след като съм свикнал с интерфейса на най-добрите под XP. (Comodo, Online Armor, Outpost, Kaspersky)

Липсва ми подробен мониторинг за мрежовата активност на всяко едно приложение, история с всяко едно действие на стената, няма HIPS.....

• Автор

Може и да е единичен случай, но ЕСЕТ отново са в издънка заедно с един от най-известните тракери, а аз отново почнах да си позволявам да им вярвам, но беше за последно- от там само филмчета и музика....-никакъв софтуер....

ето......

И аз ще махам НОД, и ще сложа отново Авира Премиум от промоциите....

• 10 месеца по-късно...

Бих искал тук да пишем, колкото и да нямаме опит все още, как ще защитаваме Windows 7, с какви конфигурации на защитни програми ще му помагаме.

Дали е по-неуязвим от XP.

Достатъчно ли е добра защитната му стена, или ще е по-добре да се ползва някоя друга.

Дали препоръчаните от Майкрософт производители на защитен софтуер( Касперски, Нортон, АВГ, Мкафе...) са най-способни да го защитят, или може да работи добре със всички останали антивирусни програми, и то кои?

Аз си позволих да го инсталирам освен на моя и още на два компютъра, съчетано с различни комбинации (Авира 9 Фрее, НОД32 v4, Norton 360), но и в трите слуая оставих вградената стена, като при Нортон 360 се получи някаква странна комбинация м/у двете стени, при което стената на Нортън пое нещата в свои ръце, и не дава да се изключи уиндоуската стена( опцията стана неактивна).

Общо погледа ми за около 10-на дни е, че работи добре и с трите програми ( като бързина и натоварване), но качеството тепърва ще се проверява....

При пъвите ми опити с Windows 7 го инсталирах на Sun VirtualBox, като му зададох само 350 МБ РАМ, понеже компа ми бе тогава с обща 1ГБ РАМ, и то с вградено видео ...

След пробване на няколко защитни програми, почти при всички започна да излиза съобщение на син екран за краш на физикал мемори, освен на една, която ползвам и в момента - ESET NOD32 Antivirus v4.

Имаше и случай в които изписваше, че паметта за хост системата остава малко и трябва да се освободи памет за да продължи работата си виртуалката....

Трябва да подчертая, че преди инсталирането на защитен софтуер седмака си работеше перфектно (бързо и ефективно), като съвсем не слагам първа защитната програма -бяха инсталирани и други програми.

Изпробваните програми са от онлайн препоръчаните от контрол центъра на уин7- Касперски, Norton Antivirus, McAfee.

Мисля, че най-нересурсоемка е в моента НОД32, въпреки че на истинска машина останалите си работят добре (сносно).

Вие какво мислите?

Моето скромно мнение: преди два дни качих 7-цата и аваст 5... По някое време изписа, че работата на Windows Defender и Avast!!! заедно могат да направят работата на Уиндоуса нестабилна (каквото и да означава това).

Съветът ми е да ползвате (като преди това разгледате) защитната стена на C.O.M.O.D.O.

Аз въобще не мога да разбера защо XP влиза в списъка. XP е морално остаряла технология, тя е вече на 9 години, догодина прави 10 годинки. За каква сигурност говорим?! При опит да инфектираш Windows 7 и XP ще видиш, че седмицата пада много по-трудно и не се инфектира така сериозно. Няма значение дали ще е 32 бита или 64 битов вариант, разликата е огромна.

Дали ще говорим за XP/Vista или 7, всеки един потребител се нуждае от обичайния комплект софтуер - Антивирусна програма и защитна стена. Ако иска може да си прибави и anti-spyware или anti-malware приложение към защитата, тук вече всеки сам може да си прецени. Другият вариант е да се използва интегриран пакет, който има преимущества. Почти всички имат сертификат от Microsoft, че програмата им е напълно съвместима с Windows 7, така че не е никакъв проблема.

• 2 месеца по-късно...

Ето интересни клипове за това как да защитим уиндоус 7

и
и
и
и

А сигурен ли си за това ? Мога да ти кажа , че се разбират изключително добре. Използвам win 7 ultimate x64 ,KIS 2010 и Outpost Firewall PRO 7.0 и те уверявам , че всичко е на "6" /пробвай - Никси е направил един коментар за последователността на инсталациите /.

А сигурен ли си за това ?...

Ами преди 13 месеца, когато е писал коментара си, вероятно е бил сигурен.

• 1 месец по-късно...

Привет.Използвам Windows 7 Ultimate-с антивирусна програма AVAST,но реших да добавя още няколко нива на защита и инсталирах от качените програмки от този сайт(за което съм благодарен)-SUPERAntiSpyware;Malwarebytes и SpywareBlaster-запознах се добре с функциите им,но....при редовно сканиране всеки ден с SUPERAntiSpyware непрекъснато ми открива :Adware.Flash Tracking Cockie. и Adware.Tracking Cockie-минимум по една от вид на ден,а ако пропусна ден-и по цяла "кутия" бисквитки-10-15.... :cool: -къде е пробива?Съвместими ли са тези програми и изпълняват ли те предназначението си в Windows 7....

Привет.Използвам Windows 7 Ultimate-с антивирусна програма AVAST,но реших да добавя още няколко нива на защита и инсталирах от качените програмки от този сайт(за което съм благодарен)-SUPERAntiSpyware;Malwarebytes и SpywareBlaster-запознах се добре с функциите им,но....при редовно сканиране всеки ден с SUPERAntiSpyware непрекъснато ми открива :Adware.Flash Tracking Cockie. и Adware.Tracking Cockie-минимум по една от вид на ден,а ако пропусна ден-и по цяла "кутия" бисквитки-10-15.... :cool: -къде е пробива?Съвместими ли са тези програми и изпълняват ли те предназначението си в Windows 7....

Това са просто бисквитки -не са страшни !

Чисти си кеша на браузъра и готово ...

Това са просто бисквитки -не са страшни !

Чисти си кеша на браузъра и готово ...

-Благодаря,сега съм малко по-спокоен :cool: ,но според вас,добра ли е комбинацията от защитни програми-имам усещането че се застъпват(поне така си мисля)а и доколкото се запознах с SpywareBlaster,той би трябвало да ограничи входа на именно такъв зловреден софтуер....

-Благодаря,сега съм малко по-спокоен :cool: ,но според вас,добра ли е комбинацията от защитни програми-имам усещането че се застъпват(поне така си мисля)а и доколкото се запознах с SpywareBlaster,той би трябвало да ограничи входа на именно такъв зловреден софтуер....

Остави само аваст да е с реалновремева защита -другите просто ги използвай за сканиране

Остави само аваст да е с реалновремева защита -другите просто ги използвай за сканиране

- :cool: това как мога да го разбера-AVAST-а ми е FREE,а в настройките съм активирал всичко необходимо....

- :cool: това как мога да го разбера-AVAST-а ми е FREE,а в настройките съм активирал всичко необходимо....

Другите програми и те ли са Free?

Другите програми и те ли са Free?

-да,изтеглих си ги от този сайт-от страницата в която са качени програмите за защита....

-да,изтеглих си ги от този сайт-от страницата в която са качени програмите за защита....

Тогава всичко е наред и така ги остави макар че spyware blaster е излишен за мен !

Тогава всичко е наред и така ги остави макар че spyware blaster е излишен за мен !

-мислите ли-Дано,а има ли вариант,в който да не проникват тези "бисквитки"-имах желанието да ви покажа точно в кой файл се намират бисквитките всеки път,но съм ги изчистил-все на едно и също място(когато са 1-2)...евентуално по-късно-при следващото сканиране...

-мислите ли-Дано,а има ли вариант,в който да не проникват тези "бисквитки"-имах желанието да ви покажа точно в кой файл се намират бисквитките всеки път,но съм ги изчистил-все на едно и също място(когато са 1-2)...евентуално по-късно-при следващото сканиране...

С кой браузър си ?

С кой браузър си ?

-най-често ползвания е Mozilla Firefox но се използва и Google Chrome....

Виж аз как съм си настройл Мозилата -при затваряне всичко се изчиства

Не оставят бисквитки и каквото и да е било след затваряне !

А за Chrome влизаш в опции и после сам изчистваш историята от тук

Има и една добавка ама аз не я харесвам че много стърже като чисти !

Или превключваш на инкогнито режим ...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.