Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Индианците в любовните романи

Featured Replies

Истински дива и свободна страна. Страна на силни,горди мъже и също толкова горди жени. Една приказка за любовта, страстта, гордостта, свободата, приятелството и сбъднатите желания. :cupid:post-193051-1261141141,51_thumb.jpg

1."Диви мъгли"-Каси Едуърдс

Железния облак - великия водач на индианците от племето омаха.Единственото,което той желае е мир за народа му.Но постоянните оскърбления от безскрупулните правителствени агенти прнуждават воина да избере опасен курс.Никога не се е замислял,че желанието за мъст ще го срещне с една жена,която може да изпълни всичките му желания.

Бялата върба- младата, невинна и красива Дамита отказва да се подчини на главатаря на омаха и той я грабва от новия й дом край границата.Но когато Железния облак завладява сърцето й с изгаряща страст и в дивите му прегръдки тя достига до висините на забранения екстаз и се заклева да преодолее всяко препядствие,което заплашва да я раздели от мъжа събудил любовта в нея.

Оценка з ( 1 глас)

2."Обещанието на Тъндър" - Кони Мейсън

Сторм Кенеди не може да повярва, има такъв късмет.И единствения начин по които може отново да се справи е чрез женитба с Грейди Страйкър, като поеме отговорност за отглеждането на неговият син сирак.Сторм се съгласява на условията на Страйкър, а след това отхвърля неговия достъп до последната й скъпоценност - сочното тяло което Грейди мисли, че притежава завинаги...

Там където се срещнат Сторм и Тъндър...

Там където се срещнат Бурята и Гръмотевицата....

Оценка 10 ( 1 глас )

Редактирано от Xesi (преглед на промените)

На "Диви мъгли" й давам 3 точки, че и тези не знам дали не са много - страшно скучна книга, бях я взела за редакция и трябваше всичко внимателно да чета, едва я приключих. Много им е хубава историята на главните, но на мен изобщо не ми беше вълнуващо - още в началото на книгата индианеца отвлече главната, а тя на секундата се влюби в него и тръгна за селото му. Лично мое мнение и преди съм го казвала, но все пак мисля, че повечето от вас я харесват, така че най-добре всеки сам да си прецени след като я прочете.

Аз искам да предложа две книги на Кони Мейсън - "Отвъд хоризонта" и "Обещанието на Тъндър" - и двете книги са страхотни, на мен много ми харесаха, особено "Отвъд хоризонта", освен това са свързани хронологично. По 10 точки за всяка една :rolleyes:

Романът,който най ми харесва на тази тематика е "Изпепеляваща жарава" на Каси Едуърдс.Страхотен роман,бях го чела преди години и немирясах докато не го намерих.главната героиня е бяла,която е избягала от домаси,след като е била изнасилена от съдружника на баща си,Франк,но преди избяга прибира от сейфа голяма сума пари и успява да се качи във един фургон,където,един мъж на педсет години,я открива.Няколко седмици по-късно установява,че е бременна и се жени затози който е открил.Към края на бременноста,мъжът и умира и тя тръгва към място където може да роди детото,където ще и помогнат.По време на пътеществието тя среща Ловен сокол.коато той я вижда веднага я пожелаваТя му разказва историята си без да му споменава изнасилването и това,че е бременна.Той и предлага да я заведе до племето сикогато стигат там разбира,че е бременна и се ядосва,че не му е казала.Тя ражда момиченце,което кръщават Небесно очи,малко по малко тя започва да възприема индиянските обичаи,трудно и е,но свиква.Една от индианките които желаят нащия се опитва постоянно да я злепостави,но не успява.Нащите се женят по индиански обичай.Свидетел на сватбата става Франк,който е проследил нашата до тук,за да си върне парите.Той залавя гадната и я кара да му доведе нашата и тя вижда начина да се отърве от нея и детето.Чрез някакво опиятно растение успява да я доведе до гаднаря.Той я заплашва,че ако не му върне парите ще убие детето.тя съгласява и отива за парите като се надява Ловен сокол,който в момента отсъсътва нищо да не разбере,но тъкмо когато изравя парите,той я сварва и я пита какво прави.Тя му разказва какво става.Тогава той поема всичко в свои ръце и измисля план,как да спаси и двете.Планът му успява и гаднаря е мъртъв те се прибрат живи и невредими.Тя му разказва всичко от край до край без премъчава нищо и те се сдобравят.Май се олях,но книгата е прекрасна и ще си я препрочета отново.Оценка-10 :)

Редактирано от margc (преглед на промените)

Диво сърце на Джоана Линдзи е една от най-любимите ми книжки.Чела съм я многократно и пак ще я чета.Не е типичния роман за индианци, но главния мисля, че беше полуиндианец. Давам 10

Така и аз да се разпиша :)

Първо разбира се Блейз на Сюзън Джонсън,честно казано не знам дали е за тук или за американско висше общество,но ще кажа,че книжката е много интригуваща,сюжетът е интересен - много любов,страст и разбира се искри между главните Блейз - бостънската принцеса и Хазърд - чувствения вожд на абсароките,не липсват и лоште персонажи,но всичко е представено по много интригуващ и спиращ дъха начин 10 ++ от мен

И сега Кони Мейсън Отвъд хоризонта,страхотна книжка в поредица с Обещанието на Тъндър,която е продължение,честно казано първата част ми харесва много повече-на пръв поглед невъзможната любов между главните и борбата да преборят обстоятелствата застанали между тях и накрая премеждията,които им поднася индианския произход на главния 10 и тук :wors:

Дойдохме си на думата с "Блейз"! Аз като една от най - върлите фенки на Сюзън Джонсън най - сетне мога да се изкажа! Според мен Блейз е една от най - добрите книги на авторката....както и останалите книги от поредицата! Смятам, че мястото й е тук, защото глевния герой все пак е индианец! Та първо за Главния герой - типично в стила на Сюзън Джонсън - абсолютен женкар и прелъстител...мадамите направо припадат по него....има някак екзотично излъчване, нали е индианец...не го и крие. Главната - Венеция, но накратко й викат Блейз - червенокоса, темпераментна...много любопитна....Тя пътува с баща си, който има компания и изкупуват участъци, в който има злато...и се оказва, че един от тези участъци е този на главния - Хейзард - той обаче твърдо отказва да продава и нашата девойка отива да се пазари с него....но нали си е "дивак" нашия, отказва всякакви преговори и я взима за заложница...междувременно се залюбват и спят заедно...после ги нападат съдружниците на баща й и те решават да отидат при неговото племе....там той я представя за съпруга....имат разногласия, но се обичат....връщят се обратно баща й е починал и майката на Блейз и нейния любовник, взривяват мината на Хейзард заедно с него вътре и отвличат Блейз, която помисля, че Хейзард е мъртъв....тя обаче е бременна...майка й и любовника я заключват и я карат насила да направи аборт, защото иначе не могат да приберат наследството, Блейз обаче има план как да го предотврати....междувременно Хеизард с 300 мъки горкия, смазан, потрошен успява да се измъкне от мината, крепен единствено от мисълта за нея...но щом влиза в къщата намира бележка (подхвърлена от майката) че го изоставя....съсипан той се възстановява под грижите на негова приятелка. Накрая обаче решава, че нещата не могат да останат така и тръгва да я намери и я открива....на път да прави аборт с неговото бебе.....направо побеснява и я взима със себе си като й казва, че след като роди, взима бебето и не иска да я вижда повече.....тя е много нещастна защото той не й вярва, че тя е нямала намерение да абортира и че не му е писала бележката....докато пътуват и двамата са нещастни и измъчвани от проблемите помежду им...все още се обичат, но доверието е разрушено! Все пак се сдобряват и вече заедно се изправят срещу общия враг - смели и силни....наистина една невероятна история, изпълнена с много силна любов и естествено пречки за преодоляване...Препоръчвам я на всички и оценката ми е голямо 10!!!

Хммм и в този поджанр съм много боса, но има една книга която съм чела 14-15 пъти и я обожавам! "Нежни екстази" на Джанел Тейлър. Сивият орел и принцеса Шали (Алиша) са женени и си имат детенце, и си живеят шастливо (книгата е част от голяма непреведена поредица и в предходните книги е описано събирането на главните). И както всичко си върви по мед и масло, в племето като пленница се появява Лия, която е бяла като Шали и супер много си харесва Сивия орел, и направи някаква мръсотия, Шали я нападнаха офицери, тя падна от една скала в реката и всички решиха че е мъртва. Сивия орел беше съсипан, много ми беше мъчно за него. Обаче реката отвлякла тялото на Шали до място където я намериха приятели на Сивия орел и се разбра че е жива. Главния отиде да си я прибере, супер щастлив че съдбата му дава втори шанс, и там изненада Шали не помни нищо от живота си с него, едвам я убедиха да си тръгне с него, защото тя виждаше просто един дивак. И отведе я Сивия орели при племето, онази кучка Лия като я видя и направо почина от страх, че ще я разкрият, обаче като разбра че Шали не помни нищо започна да й се мазни и да й се прави на приятелка, като непрекъснато очерняше Сивия орел пред нея, насади й страх от него, в общи линии изигра си картите перфектно, като през цялото време докато Шали отблъскваше главния, Лия се опитваше да му се намърда в постелята. Ама Сивия орел беше железен хич не й се водеше по игричките и имаше очи само за Шали, непрекъснато се стараеше да й се хареса и да й угоди, беше много сладък.

Шали постепенно отново се влюби в него и скоро започна да си връща лека по лека паметта. Накрая Лия си получи заслуженото, а Сивия орел и Шали отново си заживяха щастливо.

Книжката беше пълна със страхотни моменти, и я препоръчвам горещо на всички които не са я чели! Уникален роман - от мен оценка 10.

• 2 седмици по-късно...

:Отвът хоризонта" и "Обещанието на Тъндър" са едни от най-страхотните книги. Давам 10 и за двете. "Диви мъгли" 9, "Диво сърце" 9 и за "Блейз" 10. И бих искала да препоръчам "Албина" от поредицата на Евразия. Първата индианска книга която съм чела, и много я обичам.

• 4 седмици по-късно...

Май не съм чела много книги на тема индианци. Има ли роман, в който и двамата главни да са индианци, например от различни племена или нещо такова?

Отвъд хоризонта и Обещанието на Тъндър наистина са едни от най - хубавите книги на Кони Мейсън!

В Отвъд хоризонта става дума за красивата Шанън, която се сблъсква с метиса - разузнавач Суифт Блейд, който е водач на фургоните. Между тях се разпалва страст и любов, която изглежда невъзможна заради цвета на кожата на Суифт....но те преодоляват трудностите независимо от всичко! Чудесна книжка и аз й давам 10!

Обещанието на Тъндър е продължение и е за синът на Шанън и Суифт - Ъъкмо кгато пристига в града Сторм Кенеди заедно със своя годеник, се случва инцидент и той умира, като виновник за това се оказва Тъндър (Грейди е истинското му име, а Тъндър индианското)Той решава да й помогне за да изкупи вината си и неусетно започва да я желае все по - силно.....нали се сещате какво се случва когато се съберат на едно място Тъндър и Сторм......страхотна любовна история! Оценка - 10!

Нежни екстази - също много хубав роман! Интересно беше да се проследи как едни влюбени, които са семейство трябва отново да намерят любовта си и да извоюват доверието си....много драматична и изпълнена с трогателни моменти...Заслужава 10!!!

• 2 седмици по-късно...

Романът,който най ми харесва на тази тематика е "Изпепеляваща жарава" на Каси Едуърдс.Страхотен роман,бях го чела преди години и немирясах докато не го намерих.главната героиня е бяла,която е избягала от домаси,след като е била изнасилена от съдружника на баща си,Франк,но преди избяга прибира от сейфа голяма сума пари и успява да се качи във един фургон,където,един мъж на педсет години,я открива.Няколко седмици по-късно установява,че е бременна и се жени затози който е открил.Към края на бременноста,мъжът и умира и тя тръгва към място където може да роди детото,където ще и помогнат.По време на пътеществието тя среща Ловен сокол.коато той я вижда веднага я пожелаваТя му разказва историята си без да му споменава изнасилването и това,че е бременна.Той и предлага да я заведе до племето сикогато стигат там разбира,че е бременна и се ядосва,че не му е казала.Тя ражда момиченце,което кръщават Небесно очи,малко по малко тя започва да възприема индиянските обичаи,трудно и е,но свиква.Една от индианките които желаят нащия се опитва постоянно да я злепостави,но не успява.Нащите се женят по индиански обичай.Свидетел на сватбата става Франк,който е проследил нашата до тук,за да си върне парите.Той залавя гадната и я кара да му доведе нашата и тя вижда начина да се отърве от нея и детето.Чрез някакво опиятно растение успява да я доведе до гаднаря.Той я заплашва,че ако не му върне парите ще убие детето.тя съгласява и отива за парите като се надява Ловен сокол,който в момента отсъсътва нищо да не разбере,но тъкмо когато изравя парите,той я сварва и я пита какво прави.Тя му разказва какво става.Тогава той поема всичко в свои ръце и измисля план,как да спаси и двете.Планът му успява и гаднаря е мъртъв те се прибрат живи и невредими.Тя му разказва всичко от край до край без премъчава нищо и те се сдобравят.Май се олях,но книгата е прекрасна и ще си я препрочета отново.Оценка-10 :wors:

Много сам щтастлива че ровеики се открих този твои коментар аз сащо преди години бях я чела тази книга но беше назаем и не си спомнях името както и да е наистина е мн интересна и завладяваща чете се на един дъх според мен де.Такаче и аз сам с теб :ph34r::D:baby:10

Романът,който най ми харесва на тази тематика е "Изпепеляваща жарава" на Каси Едуърдс.Страхотен роман,бях го чела преди години и немирясах докато не го намерих.главната героиня е бяла,която е избягала от домаси,след като е била изнасилена от съдружника на баща си,Франк,но преди избяга прибира от сейфа голяма сума пари и успява да се качи във един фургон,където,един мъж на педсет години,я открива.Няколко седмици по-късно установява,че е бременна и се жени затози който е открил.Към края на бременноста,мъжът и умира и тя тръгва към място където може да роди детото,където ще и помогнат.По време на пътеществието тя среща Ловен сокол.коато той я вижда веднага я пожелаваТя му разказва историята си без да му споменава изнасилването и това,че е бременна.Той и предлага да я заведе до племето сикогато стигат там разбира,че е бременна и се ядосва,че не му е казала.Тя ражда момиченце,което кръщават Небесно очи,малко по малко тя започва да възприема индиянските обичаи,трудно и е,но свиква.Една от индианките които желаят нащия се опитва постоянно да я злепостави,но не успява.Нащите се женят по индиански обичай.Свидетел на сватбата става Франк,който е проследил нашата до тук,за да си върне парите.Той залавя гадната и я кара да му доведе нашата и тя вижда начина да се отърве от нея и детето.Чрез някакво опиятно растение успява да я доведе до гаднаря.Той я заплашва,че ако не му върне парите ще убие детето.тя съгласява и отива за парите като се надява Ловен сокол,който в момента отсъсътва нищо да не разбере,но тъкмо когато изравя парите,той я сварва и я пита какво прави.Тя му разказва какво става.Тогава той поема всичко в свои ръце и измисля план,как да спаси и двете.Планът му успява и гаднаря е мъртъв те се прибрат живи и невредими.Тя му разказва всичко от край до край без премъчава нищо и те се сдобравят.Май се олях,но книгата е прекрасна и ще си я препрочета отново.Оценка-10 :ph34r:

Аз тъкмо го прочетох, от мен 9, че на моменти ми беше дразнещо, но иначе наистина беше хубава книгата.

А аз номинирам с грамадна ДЕСЯТКА "Нежна грубост" на Катрин Харт. Още не съм я дочела, но е страхотна (като любопитно дяте я прелистих до края и съм сигурна), като я прочета ще пусна една дъъъъълго коментарче. :baby:

• 1 месец по-късно...

Аз съм приятно изненадана от Колийн Фокнър - Дива любов. Принципно индианците не са ми присърце, но Танцуващия Ураган тотално ме спечели - търпелив, искрен, прям и с нежно сърце. От мен тотална 10

• 3 месеца по-късно...

Не знам дали мястото на коментара ми е тук, но ако не е...преместете го, където трябва. Тук искам да споделя мнението си за Дивата котка на Хедър Греъм...нито главния нито главната са индианци, но имаше сблъсък с индианците. Докато четях книгата много, много се ядосвах и през цялото време мислех, че ще ми приседне и е по-добре да я оставя. Но нали съм упорита, стиснах зъби и я прочетох. Като цяло книгата не е лоша, сюжета е хубав, действието също, но отношенията между главните ме докараха почти до истерия, то не бяха обиди, не беше чудо. През цялото време ми идеше да удуша главните Жаси и Джейми, той как ли не я обиждаше, а и тя не бе по стока, през половината книга си мислеше, че е влюбена в най-добрият приятел на Джейми - Робърт (който в последствие стана съпруг на сестра й Леонор). Има няколко неща, които ми попречиха да се насладя на книгата и ме караха да я оставя...отношенията между главните бяха ужасни почти до края на книгата. Те не си вярваха, обиждаха се и то доста грубо, което на мен ми дойде в повече. Другото, което не ми хареса е, че Жаси виждаше мъртвата си майка, разложена и нападната от червеите...малко ми стана гадно. Към края на книгата обаче нещата взеха да се променят, взе да ми допада (тъкмо главните започваха да откриват пътя един към друг) и Жаси и сестра й Елизабет бяха отвлечени от индианците. Там Елизабет бе многократно изнасилвана от вожда на индианците, но с течение на времето взе да става нежен и добър и се влюбиха. Тогава се появи и Джейми, търсещ жена си...той се би за нея и я спечели. Много ми харесаха думите на любов, които си размениха.

— Искам да кажа, в Англия. Аз, разбира се, ще се върна в Новия свят, но повече няма да те принуждавам да живееш тук с мен. Никога не бях помислял, че индианците ще предприемат такова клане… — Джейми отчаяно си припомни колко много бели заселници бяха избити в колонията Вирджиния. Едно от най-ужасните неща беше, че Джон Ролф, вдовецът на принцеса Покахонтас, беше убит от роднините на жена си. За щастие синът им живееше в Англия и беше останал здрав и читав. — Не искам никога вече да се страхуваш — пошушна Джейми — и да те заплашва опасност…

Жаси се обърна и го изгледа. После нежно докосна небръснатата му брада.

— Не ме е страх.

— Ще те върна в Англия.

Жаси решително дръпна юздите, скочи на земята и сърдито изгледа съпруга си.

— Защо тогава ме освободи от пленничеството, мой великолепни лорде? Само за да се отървеш от мен, нали?

— Казах само…

— Аз съм твоя жена — прекъсна го с усмивка Жаси. — И няма да ти позволя да ме отдалечиш от себе си. Мястото ми е тук.

— Какво? — В погледа му се четеше недоверие.

Ти си женен за мен, нали? Мое право е да живея с теб и аз възнамерявам да направя точно това. — След кратка пауза едва чуто прибави: — Повярвай ми, Джейми, тук съм си у дома.

Джейми скочи от коня и в очите му проблесна лъч на надежда.

— Вече нямаме дом — проговори дрезгаво той. — Огънят пощади само основите му. »

Жаси прехапа устни, за да не заплаче, после решително промълви:

— Щом са останали каменните основи, значи имаме всичко, каквото ни трябва.

Джейми стисна ръцете й толкова силно, че тя едва не извика от болка. Ала издържа изпитателния му поглед, без да протестира.

— Наистина ли искаш да останеш тук? — попита задъхано той.

— Да!

— Защо?

— Защо ли? — повтори тя.

— Защо? — изрева сърдито Джейми, внезапно възвърнал част от старата си безогледност.

Жаси се изтръгна от ръцете му. Сълзи опариха бузите й. Заби нокти в треперещите си длани и самозабравила се, изкрещя в отговор:

— Защото те обичам, глупав и дързък негоднико!

— Какво? — изгърмя Джейми и пристъпи крачка към нея. Дали не се готвеше да я сграбчи и да изтръгне от гърдите й дълго пазената тайна? Понечи да хукне нанякъде, но той я хвана, обви ръка около талията й и двамата се отпуснаха на тревата Джейми седна отгоре й и улови здраво китките й.

— Кажи го пак.

— Ти, глупав, дързък…

— Не това!

— Нали искаше…

— Другото! Кажи го, по дяволите!

Сълзите се стичаха от очите й. Поиска да изкрещи, но от гърлото й се изтръгна само шепот.

— Обичам те, Джейми.

— Още веднъж.

— Обичам те…

Устните му затвориха устата й — нежни, жадни, упойващо сладки. Зацелува я, сякаш на света нямаше нищо по-важно, а може би и в този миг, когато нощните сенки се спускаха над замлъкналата гора, наистина нямаше нищо, което да заслужава внимание.

Благодарение на ето този момент ми се спаси мнението за цялата книга.

А още по-милички ми станаха, след като прочетох следващите две книги - просто като казват колко са се обичали и как са се борили, за да оцелеят, за това оценката ми е 7.5, иначе щеше да е между 4 и 5.

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.