Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатици и всичко свързано с тях

Featured Replies

Може ли да ми препоръчате някаква марка климатик.Какви са вашите впечатления. Обиколих доста места, но както винаги магазинера се опитва да ти пробута стоката без компетентно разяснение. Предварително благодаряза вашите мнения ;)

• Отговори 334
  • Прегледи 260,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Може ли да ми препоръчате някаква марка климатик.Какви са вашите впечатления. Обиколих доста места, но както винаги магазинера се опитва да ти пробута стоката без компетентно разяснение. Предварително благодаря за вашите мнения  ;)

CoolStar са добри климатици..Пък и не са особено скъпи.Това ти препоръчвам, сега се утоплявам с такъв, че съм малко студенокръвна или зиморничева се казваше и вечно ми е студено:beer:

Аз съм с инверторен "Panasonic" (мисля беше с 5г гаранция)- доволен съм.

• Администратор

Mitsubishi са много добри климатици, но за съжаление да доста скъпи.От друга страна отопление с климатик не е най-доброто решение (тока ще поскъпва все повече), а и повечето климатици не работят оптимално при ниски температури.Ако все пак си решила да взимаш гледай да има възможност за саморазмразяване на външния топлообменник (ако термина не е верен, моля някои да ме поправи), че при ниски температури там се натрупва лед поради замръзването на конденза.

zazzko е прав, че трябва да си вземеш климатик, който да работи при ниски външни климатици, защото стандартните климатици замръзват при температури от сорта на -10 -15 градуса.

Доста често провадачите лъжат за консумираната енегрия от климатиците и дават нереални данни. Също така трябва да съобразиш какъв обем ще топлиш с този климатик.

На мен доста са ми хвалили марката "Осака", но все пак всичко си остава въпрос на личен избор.

В най-скоро време ще попитам един приятел, който работи във фирма за поправка на климатици и ще ви дам допълнителни мнения.

А защо точно климатик?

Само една вметка. Фирмата, която продаваше "Осака", продаваше и Mitsubiсhi. Предния ми климатик. Не че не беше добър за лятото, но за отопление не го биваше много.

И инверторните, доколкото съм чувал са и за температури под -20°C ;)

Аз съм от две години с климатик GENERAL,но не GENERAL ELECTRIC,и съм много доволен от него.Зимно време при много ниски температури се държи доста добре,а и не ми се е случвало външното тяло да замръзне.Направен е много добре,работи много тихо,а и все пак е от фамилията FUGITSU,които са едни от най-добрите климатични системи в света.Като разход на ток съм го изчислявал някъде около 1.3kw на час.Имам познати които също са с такъв модел климатици и са доволни от тях.Освен това във фирмата където работя има климатици от тази фирма които работят вече около 7 години без никакъв проблем.Така,че мойто мнение е взимай си GENERAL и няма да съжаляваш.

• Автор

Когато попитам в магазина дали климатика е нискотемпературен т.е. да работи при -15 -20 градуса получавам следния отговор : "Всички работят при тази температура" а аз знам че не е така .Имам познат на който по-миналата годинаму замръзна климатика при -10 градуса. А имало и някои модели на коитовътрешните тела били много шумни

Когато попитам в магазина дали климатика е нискотемпературен т.е. да работи при -15 -20 градуса получавам следния отговор : "Всички работят при тази температура" а аз знам че не е така .Имам познат на който по-миналата година му замръзна климатика при -10 градуса. А имало и някои модели на които вътрешните тела били много шумни

Както p_floyd каза, трябва да е инверторен, за да не замръзва. Иначе от обикновениете има и такива, които при -5 градуса замръзват...

Както ви обещах ето го мнението на моя приятел (благодаря ти Паца :down: ) :"Най-добрите са инверторните климатици. При тях компресора работи постоянно и живота на самия компресор се увеличава многократно. Панасоник и Мицубиши може да се каже че са лидерите за момента, но и цената им е "лидерска". След това според мен (и много други) е ЛГ. Ако е необходим климатик за малко пари най добрия вариант остава марката Медея. Това са климатиците които засега заемат лидерство между цена и качество (според някой колеги).Накрая няколко думи за замръзването и за обема на стаята.хубаво е климатика да е за 2 пъти по голям обем отколкото е стаята. така той няма да се товари и ще стопля стаята по бързо (режима на работа ше му е по лек)За замръзването - проблема е във влажния въздух и то ж границите от -5 до -10. До този момент ако не е замръзнал би трябвало да работи коректно."Дано това да ви е помогнало, ако не е - ще го тормозя още.

Наскоро закупих климатик "MITSUBISHI".Цената му е /цитирам точно/ 1399.99лв.Допълнително се плаща монтажа /150лв./На края казват , че това е Паджерото на климатиците."А дали е така кой да ти каже...."

• 1 година по-късно...

Отварям тази тема в която всеки може да каже каква клима има или каква иска да си купи, да потърси съвет за покупката, проблеми с техниката, да призове да не се купува определена марка защото не е получил очакваното и т.н. Ако темата се развие има вероятност да се сдобием с раздел "Битова техника" ама засега е само замисъл, Tragedy каза че при интерес може да стане реалност. Започвам пръв. Притежавам климатик Sumec (китайски ама от хубавите) с компресор Hitachi 9-ка. За първа зима ме топли, за пример при минус 5 градуса навън държи вътре 23. Парното не пускам в стаята в която е климатика който работи когато има човек вкъщи. Сметките са от порядъка на 40-50лв като си ми е топло. Лятото живот и здраве ще сложа и един в кухнята. Въпреки добрите отзиви от Midea на работата има едно голямо чудовище което хич не топли, вярно няма никаква изолация и има три външни стени (самостоятелна сграда е) ама нещо немога да се стопля добре. При колегите в другото помещение има едно LG което категорично отказва да работи като температурата падне под нулата. Е, вие сте?

Мисля че няма да е некоректно и ще дам линкове от форума на Сетком в който има едни специализирани теми по въпроса в които влизат много техници на хладилна техника и определено разбират доста.

Климатици(обсъждане на всякакви климатици)

Климатици от ниския ценови клас

Оделно там се казва че Осака лежат на стара слава и имаше снимки на едни замръзнали външни тела,при Нео показаха същия проблем.Panasonic,Mitsubishi,General,Hitachi както и някои скъпи американски марки са най-доброто на пазара и естествено много скъпи.Като се огледам няма много такива.Казват че от евтините марки(каквито са 90% в Бг)са хубави Мидея и Хайер.Моля ако някой прецени че линковете са някаква реклама да ги изтрие,аз ги давам с образователна цел.

@sanig,не казваш за какво помещение ще ти трябва клима и с какви пари можеш да отделиш.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Имам климатик Hitachi - инвертор. Родителите ми имат същия . Ползвам го почти 8 години и съм много доволен, особенно по отношение на отоплението. Смятам, че всички климатици охлаждат, но само качествените отопляват добре. Сметката за тока скача с 35-40 лева през отоплителния сезон. Моят съвет е вземете си нещо качествено, макар и по-скъпо - не си купувате климатик всяка година.Все пак има и варианти с лизинг и т.н. Другият ми съвет е : правете си профилактика на климатика! Това удължава живота му.Нямате си представа колко мръсотия се събира вътре /моят климатик е в стая, в която НЕ се готви,Не се пуши/ :bye:

• 3 седмици по-късно...

Отварям тази тема в която всеки може да каже каква клима има или каква иска да си купи, да потърси съвет за покупката, проблеми с техниката, да призове да не се купува определена марка защото не е получил очакваното и т.н. Ако темата се развие има вероятност да се сдобием с раздел "Битова техника" ама засега е само замисъл, Tragedy каза че при интерес може да стане реалност.

Започвам пръв. Притежавам климатик Sumec (китайски ама от хубавите) с компресор Hitachi 9-ка. За първа зима ме топли, за пример при минус 5 градуса навън държи вътре 23. Парното не пускам в стаята в която е климатика който работи когато има човек вкъщи. Сметките са от порядъка на 40-50лв като си ми е топло. Лятото живот и здраве ще сложа и един в кухнята. Въпреки добрите отзиви от Midea на работата има едно голямо чудовище което хич не топли, вярно няма никаква изолация и има три външни стени (самостоятелна сграда е) ама нещо немога да се стопля добре. При колегите в другото помещение има едно LG което категорично отказва да работи като температурата падне под нулата.

ами да ти кажа аз съм с някакво НЕО 19ка, вече втора година го ползвам, миналата седмица в най големите студове, ако може да се вярва на синоптиците че е било -20 градуса, той си работешепрефектно, според тези които го поддържат това също се дължи и на изолацията в студиото, но все пак си мисля че  при допустима норма както е посочено в книжката -7 , този климатик е повече от герой:)

Е, вие сте?

<{POST_SNAPBACK}>

Имам два климатика HITACHI от 4 години ги ползвам и немога да кажа че съм доволен през зимата. Незнам дали са Invertor но досега не са ми замразвали. Баща ми има SAMSUNG и той не е доволен през зимата. Искам да кажа на всеки който е решил да си купува климатик да не се заблуждава че зимата ще се стопли. Похарчете по-малко пари като си купите климатик който е само за лятото. Не съм видял никъде климатик да топли колкото печка със твърдо гориво (дърва и въглища). Един мои комшия когато си купуваше климатик миналото лято спореше със мен че зимата ще се стопли сега е на друго мнение LG си купи той.

Климатиците за отопление се ползват само в БГ. Това си е наша измислица. То по принцип климата е само за лятото. Имам 12-ка в БГ. LG. Купувал съм го преди 4 години. Да знаех тогава да си взема Haier или GE. С една дума ще го опиша LG-то кратко, точно и ясно. Боклук. Говоря за зимно време. Лятото е (пак ще го опиша с една дума) перфектен. В момента най-добрата или една от най-добрите марки за клими е Haier.

Не съм съгласен че LG-тата са боклук. :wors: Вече четвърта година съм с LG 12-ка (не е инвертор)и си работи перфектно.Отоплявам се само с него и съм доволен.За да топли един климатик трябва да се спазват няколко условия а те са: 1.Филтрите да се чистят редовно. 2.Профилактика. 3.Но не на последно място дограмата да е уплътнена,защото в противен случай ако щете и индиански огън да запалите в къщи ще има да треперите като цигани. :) Това е моето мнение! ;)

Не съм съгласен че LG-тата са боклук. :wors: Вече четвърта година съм с LG 12-ка (не е инвертор)и си работи перфектно.Отоплявам се само с него и съм доволен.За да топли един климатик трябва да се спазват няколко условия а те са:

1.Филтрите да се чистят редовно.

2.Профилактика.

3.Но не на последно място дограмата да е уплътнена,защото в противен случай ако щете и индиански огън да запалите в къщи ще има да треперите като цигани. :)

Това е моето мнение! ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Живея в апартамент на третия етаж.Стаята във която спя е със три външни стени.Отоплявам се със печка на дърва и въглища, вечер спя по бельо.Донеси го този твоя климатик във моята северна стая да видим дали ще можеш да изкараш една вечер.

Не съм съгласен че само в Бг се топлим с климатици,напротив.Разбира се не всички марки стават и LG е една от тях(поне масовите).На работата при комшиите от другия магазин има едно LG което като падне температурата под 0 градуса просто отказва да работи което ще рече че не е точно за тая работа.Тоя в нас издържа големите студове макар че му беше трудно и на моменти помагах с парното.Пробвах само на парно ама е по-студено.Мидеята на работата(инвертор 21-ца мисля) така и неможа да ме стопли през големия студ ама там са три външни стени.Виждах огромни ледени блокове на които трудно се разбираше че пише НЕО.Хадих на гости една вечер при приятел който има бебе и се топлят с климатик Панасоник ама за 1000 лева с монтажа,беше топло и неговия е значително тих и не се мореше.

ДОБАВЕНО:

@handcream,и аз в родната Монтана имам камина.Топлината е несравнима ама говорим за места на които е невъзможно това решение.Тук в София не съм видял да се топли някой на твърдо гориво(малко са де).Някои сгради дори нямат комини.Ако някога имам къща ще си направя локално парно на твърдо гориво.

Стана ми жега Публикувано изображение

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Живея в апартамент на третия етаж.Стаята във която спя е със три външни стени.Отоплявам се със печка на дърва и въглища, вечер спя по бельо.Донеси го този твоя климатик във моята северна стая да видим дали ще можеш да изкараш една вечер.

<{POST_SNAPBACK}>

Handcream ти да не мислиш че аз спя с кожух и ботуши ;) нее.. спя също като теб по бельо(някой път и без него) :P и ми е топличко.А за това че стаята ти е с три външни стени не се притеснявай поне лятото ще ти е топло. Публикувано изображение

Не съм съгласен че само в Бг се топлим с климатици,напротив.Разбира се не всички марки стават и LG е една от тях(поне масовите).На работата при комшиите от другия магазин има едно LG което като падне температурата под 0 градуса  просто отказва да работи което ще рече че не е точно за тая работа.Тоя в нас издържа големите студове макар че му беше трудно и на моменти помагах с парното.Пробвах само на парно ама е по-студено.Мидеята на работата(инвертор 21-ца мисля) така и неможа да ме стопли през големия студ ама там са три външни стени.Виждах огромни ледени блокове на които трудно се разбираше че пише НЕО.Хадих на гости една вечер при приятел който има бебе и се топлят с климатик Панасоник ама за 1000 лева с монтажа,беше топло и неговия е значително тих и не се мореше.

ДОБАВЕНО:

@handcream,и аз в родната Монтана имам камина.Топлината е несравнима ама говорим за места на които е невъзможно това решение.Тук в София не съм видял да се топли някой на твърдо гориво(малко са де).Някои сгради дори нямат комини.Ако някога имам къща ще си направя локално парно на твърдо гориво.

Стана ми жега  Публикувано изображение

<{POST_SNAPBACK}>

Пожелавам ти го от все сърце!!! :computer2: Това е истината!Там е топлината,която наистина може да те сгрее.Всичко останало е просто компромис и примирение.Стига да можеш да го признаеш,че е така.Аз съм минал през всички кръгове на ада по отношение на отоплението,така,че можете да ми вярвате.Ако искате.

Редактирано от pland (преглед на промените)

Аз съм много доволен от мите климатици OSAKA имам ги 4 броя три в апартамента и един в офиса. Те са нискотемпературни и в големите студове поддържаха 25 градуса през деня и 20 градуса през нощта.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.