Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатици и всичко свързано с тях

Featured Replies

Fujitsu-то изглежда супер найстина но пък е доста парички а не разполагам с такъв бюджет. Дали ще сгреша ако заложа на нещо по-евтино като марка но пък не най-евтиния модел като това: http://osaka.bg/%D0%98%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82o%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%BA-Osaka-CH-12-DSBP . Знам че има много хора против осаката ама пък имам познати с много стари осаки които си бачкат до ден днешен. Коя осака е най-добрия избор някой стар модел може би или просто не най-евтиния?

• Отговори 334
  • Прегледи 260,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Осака беше марка преди време - сега новите модели не струват. Аз имам 2 стари осаки (неинверторни) и съм много доволен от тях на над 7 години са без особенна профилактика и нямам проблеми да чукна на дърво. Но като идваха да сменят кондензатор на единия - като го отвориха - сервизния на осака се учуди колко стабилно е направен, а стария майстор каза: стария материал са така, ама новите не струват....

• 2 месеца по-късно...

Планирам да купя инверторен климатик. Ще отоплявам и охлаждам около 25 кв.м. стая зад PVC дограма и изолация на балкона. Бюджета ми е много малък. И затова смятам, че определящо освен цената да са и годините гаранция. Разбира се и другите показатели. Дайте предложение за климатици с 5 години гаранция, знам че някои от Мидея са такива. Бюджет около 600лв. 10х

Редактирано от JohnDow (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте! Аз съм много доволен от една фирма във гр.Варна! Фирмата е ТАЗИ и вече година климатика ми не е мръднал.Тая фирма продава оригинални японски климатици втора употреба, като цените варират от около 800лв до 1500.Другото което ми прави впечатление е че тук обсъждате само климатици като най големия КОП е 4, а на моя (12000BTU) е 5.40 :) .Фирмата наистина е много добра и предлага 3 години гаранция за климатиците, аз лично до сега нямам абсолютно никакви проблеми и се надявам да помогна на някого с тази информация...ако сте от Варна и си търсите хубав климатик..препоръчвам тази фирма :) имат 2 магазина единият е даден в сайта а другият се намира на Колхозния пазар на улица Др-Пискюлиев 52 (на главния път където минава 14ка-та) ами това е като информация която мога да дам и се надявам да съм помогнал на много хора които имат колебания :) ако имате някакви въпроси пишете ми на лично :)

Редактирано от Trichocephalus
реклама ! (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Предлагат ми употребяван рециклиран марков японски климатик Toshiba RAS-2255ADV на цена 820 лв Toshiba RAS-2555ADV на цена 920 лв. Безплатен монтаж и отстъпка 100 лв от общата цена, съответно на 770 лв и 870 лв. Като разбрах, че при монтаж искат по 25 лв за тампони за "обезшумяване". Единствените информации за моделите излизат едва на 2-3 страници на японски и от преди 2 години излезе едно мнение от форум - Toshiba RAS-2255DV/RAS-2255ADV

Публикувано изображение

Модел: 2005 година

Параметри на климатика при 7°С външна температура:

Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.7 – 3.1)

Консумация: 450 W (155 – 790)

COP: 4.89 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)

Отоплителна мощност: 2.2 kW (0.7 – 3.9)

Консумация: 390 W (170 – 1015)

COP: 5.64 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)

Параметри на климатика при 2°С външна температура:

Отоплителна мощност: 2.8 kW

Консумация: 900 W

COP: 5.27 (средна стойност)

APF: 4.80 (коефициент на ефективност при всички режими)

Базов модел, не блести с параметри. Много зависи в какво помещение ще се постави. Колкото до трансформатора, консумацията му е между 20 ~ 50 вата, т.е. нищо...

Толкова стари климатици на по 8 години ли се продават по фирмите и моля дайте мнение за цените и препоръки.

от прочетеното до тук разбрах, че Daikin са много добри климатици, но и цените им са добри. Разбрах също, че е по-добре да си купя инверторен климатик, защото хаби по-малко ток, по-тих е и като цяло всичко му е по-хубаво от конвенционалния с изключение на цената. Въпросът ми е какво смятате за марката Fujitsu и дали си заслужава парите. Днес бях в един магазин и продавачът ми препоръча промоционалния им климатик Fujitsu ASUG 12LE http://klimatici.biz...asyg-12-le.html, като много го похвали и каза че е нов модел. Наистина е намален и то доста и ако наистина е толкова хубав съм сериозно изкушен да го взема. Ще се радвам на мнения и оценки от ваша страна

Аз преди няколко дни се сдобих с него,вярно цената му е малко солена,но пък се надявам да върши работа.Супер тихо външно тяло,не обледенява така лесно,има турбо режим за постигане на желаната температура по-бързо,няма скърцания от вътрешното тяло на пластмасата,абе за сега съм много доволен от него.Ще видим когато паднат температурите как ще се справя.

Предлагат ми употребяван рециклиран марков японски климатик Toshiba RAS-2255ADV на цена 820 лв Toshiba RAS-2555ADV на цена 920 лв. Безплатен монтаж и отстъпка 100 лв от общата цена, съответно на 770 лв и 870 лв. Като разбрах, че при монтаж искат по 25 лв за тампони за "обезшумяване". Единствените информации за моделите излизат едва на 2-3 страници на японски и от преди 2 години излезе едно мнение от форум - Toshiba RAS-2255DV/RAS-2255ADV

Публикувано изображение

Модел: 2005 година

Параметри на климатика при 7°С външна температура:

Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.7 – 3.1)

Консумация: 450 W (155 – 790)

COP: 4.89 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)

Отоплителна мощност: 2.2 kW (0.7 – 3.9)

Консумация: 390 W (170 – 1015)

COP: 5.64 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)

Параметри на климатика при 2°С външна температура:

Отоплителна мощност: 2.8 kW

Консумация: 900 W

COP: 5.27 (средна стойност)

APF: 4.80 (коефициент на ефективност при всички режими)

Базов модел, не блести с параметри. Много зависи в какво помещение ще се постави. Колкото до трансформатора, консумацията му е между 20 ~ 50 вата, т.е. нищо...

Толкова стари климатици на по 8 години ли се продават по фирмите и моля дайте мнение за цените и препоръки.

Такова нещо като безплатен монтаж няма ! значи ти говориш за 10ка климатик, на която цената му по принцип 2ра употреба е около 700лв и има монтаж 150 лв ...това са цените, а те ти го предлагат с безплатен монтаж и отстъпката от 920 на 820 и трябва да платиш 25лв за тампони....колко стават 845 хахахаха не се лъжи колега...при монтажа има прекалено много работи които се слагат за да е безплатен ;) иначе успех с климатика

Редактирано от alienH (преглед на промените)

• 5 седмици по-късно...

"какво значи забравен киматик"- прочетох във весника като причина за пожар при условие че хората са си били в къщи.

в затворена тема по-доло пречетох живот на климатик 6 години че било повече от добре

това означава ли че на всеки 5 години трябва да давам по 2000лв за всяка стая?

Значи, че калпавите вестници както винаги се оливат с простотиите. Но..климатиците също не са неуязвими. Виждал съм леко запалени елементи на  вътрешна платка и други подобни, най често се получава, когато с времето някоя връзка отслабне, започва да нагрява и в някакъв момент се овъглява...въпрос на мал-шанс е да се получи пламък. Много рядко явление, но не е невъзможно... има си значение и начина на монтаж и елетрическата инсталация. А бе...медии :)

Така..значи аз съм на 17 години и уча в Електротехникума във Варна.. специалност 'КВТ' - Климатична и Вентилационна техника.

От малкото опит, който съм натрупал ще кажа, че със сигорност Дайкин са най-хубавата марка..верно доста скъпичко, но за сметка на това--- най-добрите!

Иначе съм имал практика на Панасоник и Хитачи ( от старите модел ) и не съм много впечатлен от мощността им и при това на какви ниски температиру работят.., но до колкото знам, вече няма климатик, който да неможе да работи на -20градуса

И все пак - Дайкин -!! :)

Как така решавате че Daikin e най-добрата марка. Повечето хора си търсят Daikin и си купуват най-евтиния (съответно китайски) и после Daikin та Daikin  :D .Според мен Mitsubishi e най-доброто. Ето какво си взех аз и сам много доволна

Mitsubishi ZJ-S

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.