Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатици и всичко свързано с тях

Featured Replies

По-добре си купи вентилатор, вместо мобилен климатик :help wanted: Общо взето са голяма набутвация...

• Отговори 334
  • Прегледи 260,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Поогледах се и аз за климатик (най-вече за отопление)Колебая се между това фуджитсо и братовчеда му.Ще топля стая 40 кубика на село.Поради туй ,че е село ме съветват да взема конвенционалния защото повече издържал на колебанията на напрежението в мрежата.Аз обаче се притеснявам да не вземе да замръзне през зимата.Какво бихте ме посъветвали ?

Ще топля стая 40 кубика на село.Поради туй ,че е село ме съветват да взема конвенционалния защото повече издържал на колебанията на напрежението в мрежата.Аз обаче се притеснявам да не вземе да замръзне през зимата.Какво бихте ме посъветвали ?

Нямам особено мнение по въпроса с напрежението, защото не разбирам много там. На теб електротехник ли ти го каза това? Инверторните до колкото знам си имат токоизправител, но дали е по-вероятно да се развали от колебанията в сравнение с обикновения, малко ме съмнява, но все пак и друг да каже. Ако обаче е така, може да вземеш обикновен, но с по-голям запас от мощност.

На твое място бих си купил инверторния. Ако е добре изолирана стаята, може да опиташ и с обикновения.

Изказвам ти някакво мнение, но консултирай се и с други.

Нямам особено мнение по въпроса с напрежението, защото не разбирам много там. На теб електротехник ли ти го каза това? Инверторните до колкото знам си имат токоизправител, но дали е по-вероятно да се развали от колебанията в сравнение с обикновения, малко ме съмнява, но все пак и друг да каже. Ако обаче е така, може да вземеш обикновен, но с по-голям запас от мощност.

На твое място бих си купил инверторния. Ако е добре изолирана стаята, може да опиташ и с обикновения.

Изказвам ти някакво мнение, но консултирай се и с други.

Ако имам два климатика с еднакви параметри и условия на работа инверторния ли ще ме топли по добре или конвенционалния ?

Ако имам два климатика с еднакви параметри и условия на работа инверторния ли ще ме топли по добре или конвенционалния ?

Инверторния ще те топли по добре и ще ти реализира икономия на електроенергия...

Инверторния ще те топли по добре и ще ти реализира икономия на електроенергия...

..... докато не падне гръмотевица на 5 километра, някой от енергото не иде да разлашка някой сериозен "шалтер" под пълен товар или не се скъса кабел на 30 години със "заводски дефект" ( мале как се смях онзи ден като говореха за резила по Черноморието ) и като пукне някоя хубавичка платка /чипа IPM и ще си изравните сметките...тъжно , но е факт. Затова въпроса е: скъп надежден инвертор със сериозна гаранция или конвенционалка .... :baby: иначе - инвертор "тънка поста" - :cool:

От инвертор до инвертор има голяма разлика...Занимавам се десетина години с инверторни климатизатори, така че това мога да го твърдя с ръка на сърцето...

Пообиколих из магазини и сервизи и направо ме отказаха да взимам инвертор за село. За сега се спрях на това Fudjitsu .Утре ще подиря и японски инвертори втора ръка да чуя отзивите на тяхните специалисти.

..... докато не падне гръмотевица на 5 километра, някой от енергото не иде да разлашка някой сериозен "шалтер" под пълен товар или не се скъса кабел на 30 години със "заводски дефект" ( мале как се смях онзи ден като говореха за резила по Черноморието ) и като пукне някоя хубавичка платка /чипа IPM и ще си изравните сметките...тъжно , но е факт. Затова въпроса е: скъп надежден инвертор със сериозна гаранция или конвенционалка .... :wors: иначе - инвертор "тънка поста" - :)

<спам>

Миналата седмица издумкаха въпросните платчици на двама мои познати, покрай бурите или кой знае от какво точно проблемче на тока. По около 120-140 доларес едната платчица със седмица-две изчакване... Икономията плясна с ръце и не се видя повече ;) Трябва да се Фнимава наистина с тая гаранция, модел инвертор и избора на фирма. Това в центъра на наше село, оппссс градче май беше. По селата не ми се мисли как е с тоците.

</спам>

Попаднах на една Тошиба RAS2255DV ама туй явно и е модела за Япония и всички сайтове са на японски. Ще ми се да и разгледам параметрите на някой по човешки език :baby: Та ако някой знае като как я пробутват на европейския пазар да сподели. П.П. Сетих се че и външен траф ще има. Много ли са загубите при него?

Редактирано от aidee (преглед на промените)

Toshiba RAS-2255DV/RAS-2255ADV

Публикувано изображение

Модел: 2005 година

Параметри на климатика при 7°С външна температура:

Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.7 – 3.1)

Консумация: 450 W (155 – 790)

COP: 4.89 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)

Отоплителна мощност: 2.2 kW (0.7 – 3.9)

Консумация: 390 W (170 – 1015)

COP: 5.64 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)

Параметри на климатика при 2°С външна температура:

Отоплителна мощност: 2.8 kW

Консумация: 900 W

COP: 5.27 (средна стойност)

APF: 4.80 (коефициент на ефективност при всички режими)

Базов модел, не блести с параметри. Много зависи в какво помещение ще се постави. Колкото до трансформатора, консумацията му е между 20 ~ 50 вата, т.е. нищо...

• 1 месец по-късно...

smalllll, емурата е новата серия на Дайкин и все още не е навлезнал напълно на пазара в България. Висок клас машина, но все още няма впечатления от нейната работа при отрицателни температури. Колкото до подовия модел - добро решение за спално помещение, а и не само - самите подови климатизатори създават повече комфорт от стенните модели, по простата причина, че циркулацията на въздуха в помещението се извършва по равномерно. Трето предложение...честно да ти кажа ще се въздържа от коментар...По малките модели от серията LGC не ми харесват. Не, че LGC серията ми харесва, но са модели среден клас които, ако не са поставени в подходящото помещение, не работят добре.

Редактирано от Aleksandars (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Daikin

Panasonic

Fujitsu

Засега съм се ориентирала към тези модели, но приемам и други предложения.

Търся клима за всекидневна от 28 кв.м с външна изолация, PVC дограма, две външни стени - на север и на запад (с тераса). Очаква се зимата да е голям студ - климатикът е желан най-вече за отопление. Бюджетът е около 1700 лв без монтаж.

Дайкина изглежда най-добре, но имам нужда от резервен вариант, защото не се знае дали ще го намеря на тази цена..

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, бих искал да разбера нещо за марката DAIKIN - препоръчват ми я, искам да слагам инверторен 18-ка ..ще съм благодарен за мненията ви, жилището е ново - изолирано Panasonic-а не е ли по добро?! все пак ми казаха че ДАЙКИН като цена-качество е отличен, било доста хубава марк, много здрава и качествена техника

Редактирано от favorit klimatici (преглед на промените)

Здравейте, бих искал да разбера нещо за марката DAIKIN - препоръчват ми я, искам да слагам инверторен 18-ка

..ще съм благодарен за мненията ви, жилището е ново - изолирано

Panasonic-а не е ли по добро?!

все пак ми казаха че ДАЙКИН като цена-качество е отличен, било доста хубава марк, много здрава и качествена техника

А защо ти не ни разкажеш за предимствата и недостатъците?

Взех си LG K09AH, горе малко съм се объркал - стаята е 30 куб.м. 559 лв с безплатен монтаж. Единственото което ме притеснява е миризмата на бира която остава ?!?

за LG поне по магазините където съм питал, незнайно защо не ми ги препоръчват, дали защото не ги продават в магазините, или пък са им малки отстъпките, които получават търговците - незнал, но съм забелязал че всеки ми вика, "Бягай от LG, не ти го препоръчвам", пък като гледам какви готини дизайни им правят - незнам все пак си е известна марка (според мене явно търговците не искат да ги продават незнайно поради какви причини) - изглеждат на външен вид хубави - други наблюдения нямам

..та каква миризма на бира казваш че остава, ...интересно ми е да разбера ?!!?

А защо ти не ни разкажеш за предимствата и недостатъците?

бих ви казал но незнам, ако знаех няма да питам :-)

..ако се лъжете по линка по отдолу на подписа ми - несъм собственик на сайта, просто на приятели, ....а аз си оборудвам новото жилище и търся нещо хем да е на хубава цена - хем да топли през зимата, ..и ще се радвам на повече отзиви, ..препоръчаха ми ДАЙКИН, затова разпитвам за него

...досега са ми казвали за Панасоник че са много добри, но пък и цената им е по хубава

...Виждал съм една марка Yamatsu, и останах много очарован, неможеш да го чуеш как работи този климатик - същото ми казаха и за ДАЙКИН, но тъй като несъм го виждал в действие, ..бих се радвал на повече отзиви, все пак от хора които са го тествали, иначе за тази марка YAMATSU мога да кажа само положителни отговори, много топли, и адски безшумен (само където незнам каква е сметката на края на месеца)

бив ви казал но незнам, ако знаех няма да ви питам

..ако се лъжете по линка по отдолу на подписа ми - несъм собственик на сайта, просто на приятели, ....а аз си оборудвам новото жилище и търся нещо хем да е на хубава цена - хем да топли през зимата, ..и ще се радвам на повече отзиви, ..препоръчаха ми ДАЙКИН, затова разпитвам за него

...досега са ми казвали за Панасоник че са много добри, но пък и цената им е по хубава

...Виждал съм една марка Yamatsu, и останах много очарован, неможеш да го чуеш как работи този климатик - същото ми казаха и за ДАЙКИН, но тъй като несъм го виждал в действие, ..бих се радвал на повече отзиви, все пак от хора които са го тествали, иначе за тази марка YAMATSU мога да кажа само положителни отговори, много топли, и адски безшумен (само където незнам каква е сметката на края на месеца)

Имам тука едни приятели дето се занимават с климатици(явно са добри щом ги рекламираш), ама я вие ми кажете какъв да си взема че им нямам доверие нещо. Усещаш ли колко смешно звучи написаното? Вече сме ги чували тези неща. Поне имайте смелостта да си признаете кои сте, всичко друго е трагично и жалко.

&lt;br&gt;Имам тука едни приятели дето се занимават с климатици(явно са добри щом ги рекламираш), ама я вие ми кажете какъв да си взема че им нямам доверие нещо. Усещаш ли колко смешно звучи написаното? Вече сме ги чували тези неща. Поне имайте смелостта да си признаете кои сте, всичко друго е трагично и жалко.&lt;br&gt;

&lt;br&gt;&lt;br&gt;Приятелю щом така си мислиш - няма да споря - аз се занимавам с други неща, а не с климатици, и тъй като искам да си купя нещо качествено и съм решил хем да разцъкам някое линкче за да се индексира сайта по добре, и същевременно да събера информация за климатика който смятам да си закупя, все пак веднъж се дават пари, ако разбера че тоя климатик не е стока, няма да се циганя за 100 -200-300 лв. когато даваш да речем 1400 лв. може и да дадеш още 200 лв. за да вземеш по добро, &lt;br&gt;&lt;br&gt;..не ги рекламирам, никъде не пиша нищо за тях, само пускам линк, както и на тях, така и на другите 2-ма&lt;br&gt;..извинете ме, но наистина неискам да спамя, а да прочета мнения, наистина съм добронамерен&lt;br&gt;&lt;br&gt;

&lt;br&gt;Имам тука едни приятели дето се занимават с климатици(явно са добри щом ги рекламираш), ама я вие ми кажете какъв да си взема че им нямам доверие нещо. Усещаш ли колко смешно звучи написаното? Вече сме ги чували тези неща. Поне имайте смелостта да си признаете кои сте, всичко друго е трагично и жалко.&lt;br&gt;

&lt;br&gt;&lt;br&gt;добри няма в тази област, (човека идва и ти го монтира) .....какъв климатик ти се падне това е (все пак производител не са самите магазините) - другото е да разбереш коя марка правят качествени машини (макар че всичко се троши, ..вечна радост няма, ..идеята е да не започне да се троши всяка година, ..пари се дават, не клечки :-)&amp;nbsp; )&lt;br&gt; (именно затова искам да събера мнения относно Дайкините, тъй като това ми предлагат на добра цена, хората ги продават на добра цена но ако ще е някоя друга марка по добра - ще взема по доброто - стига разбира се цената да не е от порядъка на 500-600 лв. отгоре, ако е 200 - 300 лв. бих взел по доброто&lt;br&gt;бих искал да чуя отзиви от хора които ги имат тези марки <br><br>....виж само колко смешно ти се изказваш, ...както виждаш никъде несъм писал че им нямам доверие (това ти си го измисляш), не бъди така зле настроен

......никой ли от съфорумниците няма в къщи Дайкин ..Да доколкото прочетох насам - натам, ще се спра на марката Дайкин, доколкото разбрах преди години това са били бутикови климатици, хората не са ги взимали поради скъпата им цена - за разлика от сега, когато са станали по достъпни (относно18-ката разбрах че била супер безшумна и изобщо не се чувало когато клапите отпред се движат) ...а повярвайте ми това е много изнервящо

......никой ли от съфорумниците няма в къщи Дайкин

..Да доколкото прочетох насам - натам, ще се спра на марката Дайкин, доколкото разбрах преди години това са били бутикови климатици, хората не са ги взимали поради скъпата им цена - за разлика от сега, когато са станали по достъпни (относно18-ката разбрах че била супер безшумна и изобщо не се чувало когато клапите отпред се движат) ...а повярвайте ми това е много изнервящо

ЕЕЕ човек , направо ме изкефи с тази твоя реклама :P Онзи ден бях на семинар - фирмата Х "промотира" новата си линия климатични Х системи. Възхитих се както винаги на добре изиграните карти на лекторите - както винаги другите са поне леко на опашката , ако не са тотално назад :wors: Та и чета твоето мнение и както съм загрял от тогава му правя анализ:

доколкото разбрах преди години това са били бутикови климатици

Демек , народе това са едни чудеса на техниката и се изработват не като "серсемите" а внимателно , с грижа ..а бе направо климатика от завода почти носи твоето име и е поръчков модел ..за ТЕБ :)

за разлика от сега, когато са станали по достъпни

демек бяха скъпи , ама сега са без пари, в тази криза, "разбииш ли " хем ефтинко, хем поръково....кой ти дава :)

супер безшумна и изобщо не се чувало когато клапите отпред се движат

Е,па как няма да е така бе..язе не разбирам от климатици, само линковете рекламирам така..ма....елате и вижте това чудо на природата и техниката :) вв сайта мааалко по надолу :wors:

п.с Не казвам че Даикин са лоши.Много са си хубави даже, ама.... написах горното не за да се заям, а за да направя :wors: на уменията в днешно време - предполагам подобен род маркетинг е измислил и тоалетната хартия с лика на ....който трябва - хем повдига патриотичния дух, хен пари се правят ... Хвала :lighter:

Редактирано от juve (преглед на промените)

ЕЕЕ човек , направо ме изкефи с тази твоя реклама :wors: Онзи ден бях на семинар - фирмата Х "промотира" новата си линия климатични Х системи. Възхитих се както винаги на добре изиграните карти на лекторите - както винаги другите са поне леко на опашката , ако не са тотално назад :P Та и чета твоето мнение и както съм загрял от тогава му правя анализ:

Демек , народе това са едни чудеса на техниката и се изработват не като "серсемите" а внимателно , с грижа ..а бе направо климатика от завода почти носи твоето име и е поръчков модел ..за ТЕБ :baby:

демек бяха скъпи , ама сега са без пари, в тази криза, "разбииш ли " хем ефтинко, хем поръково....кой ти дава :wors:

Е,па как няма да е така бе..язе не разбирам от климатици, само линковете рекламирам така..ма....елате и вижте това чудо на природата и техниката :speak: вв сайта мааалко по надолу :wors:

п.с Не казвам че Даикин са лоши.Много са си хубави даже, ама.... написах горното не за да се заям, а за да направя :wors: на уменията в днешно време - предполагам подобен род маркетинг е измислил и тоалетната хартия с лика на ....който трябва - хем повдига патриотичния дух, хен пари се правят ... Хвала :offtopic_s:

приятелю, ..много смешно се изказваш, вече съжалявам че отправих запитване в този форум, явно сте хора които няма какво да правите и само спамите по форумите, съжалявам че го казвам но е така, само не разбирам за каква криза говорите, чул недочул по радиото че говорят за криза и вие започнахте да бъбрите за криза - къде намесваш кризата незнам

..смятам да прекратим с спама иначе по добре да се заключи темата - аз спирам да пиша тука

... а като чета това и ще се разцепя от смях

"Демек , народе това са едни чудеса на техниката и се изработват не като "серсемите" а внимателно , с грижа ..а бе направо климатика от завода почти носи твоето име и е поръчков модел ..за ТЕБ "

..убиваш ме бре човек, ..на колко си години ..?!

приятелю, ..много смешно се изказваш, вече съжалявам че отправих запитване в този форум, явно сте хора които няма какво да правите и само спамите по форумите, съжалявам че го казвам но е така, само не разбирам за каква криза говорите, чул недочул по радиото че говорят за криза и вие започнахте да бъбрите за криза - къде намесваш кризата незнам

..смятам да прекратим с спама иначе по добре да се заключи темата - аз спирам да пиша тука

... а като чета това и ще се разцепя от смях

"Демек , народе това са едни чудеса на техниката и се изработват не като "серсемите" а внимателно , с грижа ..а бе направо климатика от завода почти носи твоето име и е поръчков модел ..за ТЕБ "

..убиваш ме бре човек, ..на колко си години ..?!

Радвам се, че си се развеселил :rolleyes: Твоите писания също ме развеселиха. Не знам има ли значение на колко съм години, но мисля, че трябва да си ми благодарен - направих дисекция на твоите писания за да ги разберат даже и тези , които не са сигурни защо въобще си ги написал и ето - посланието стигна до когото трябва. Сега ще видиш че и ти ще имаш полза - тези твоите "приятели, дето не ги зачиташ много" и чиито "линкове просто разхождаш из нета" като започнат да продават вече по 20 дайкина дневно ще ти сложат и на теб един - за благодарност... :wors:

пък иначе пиши, що ще спираш, не ми пречи, даже току ако посочиш модел ще ида в склада и ще пусна един - да видя дали си прав... все пак за кризата може и да си прав - каква криза, къде криза, за кого криза... всичко и цъфнало и вързало , навсякъде има работа и пари ... пак съм бил пиян предполагам .... :nono:

......никой ли от съфорумниците няма в къщи Дайкин

...

Има си Дайкин, и то не един - 2 от стаите са ми с климатици, и то точно с тази марка.

.... вече съжалявам че отправих запитване в този форум, явно сте хора които няма какво да правите и само спамите по форумите, с.....

А аз, прочитайки това ти изказване си зададох въпроса кой си ти, и стигнах до следното :

1.)регистрираш акаунт с име " Фаворит климатици" във IT-форум, и първата ти работа е да зададеш въпрос в подфорума за климатици.

2.)в подписа си си поставил линк към сайта на фирма "Фаворит Климатици"-Пловдив и директно с реклама на "Дайкин"

Какво се получава като съберем двете ?

-или си потребител фен на тази фирма, което означава, че си наясно със всичко, свързано с климатиците и няма нужда да "питаш" из форуми

-или си от самата фирма и използваш форума тук за реклама на дейността си.Ако е това, знай следното :

1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни.

а ако все пак искаш да рекламираш дейността си при нас - заповядай, като чукнеш тук

Този акаунт ще бъде под наблюдение.

При нарушение на правилата за ползване на форумите ще последват административни наказания.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.