Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатици и всичко свързано с тях

Featured Replies

a_andreew, ами има движещи се части, износват се нормално е да се увеличи шума... за тези няколко години нещо сменяно ли е? agur, да нормално е да духа студено, защото когато се обезскрежава климатика си обръща цикъла и топлото отива към външното тяло да се размрази, а студеното няма къде другаде да отива освен в помещението :rolleyes:

• Отговори 334
  • Прегледи 260,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

a_andreew, ами има движещи се части, износват се нормално е да се увеличи шума... за тези няколко години нещо сменяно ли е?

agur, да нормално е да духа студено, защото когато се обезскрежава климатика си обръща цикъла и топлото отива към външното тяло да се размрази, а студеното няма къде другаде да отива освен в помещението :wors:

Здрасти, климатика се ползва само за отопление вече 3 години.Предполагам ,че моге нещо да товари моторчето ама е почистван редовно на всеки 2 седмици.Даже със прахосмукачка и четчица съм изтеглял праха полепнал по питите.

a_andreew, възможните прични за повишаване на шума по време на работа на климатика са: износване на лагерите на електродвигателя на компресора или вентилатора; попадане на замърсявания; Щом твърдиш, че го чистиш редовно възможно е да иска смазване или да са износени лагерите и да искат подмяна и затова да шуми повече... Ако нещо мазилната с-ма на компресора ти се е сдухала... ама ти каза, че климатика ти е панасоник, а те уж са надеждни, така че едва ли е мазилната с-ма. По-скоро е някакъв лагер... на вентилатора. А възможно ли е шума в помещението или от околните помещения да е намалял и така да ти се струва, че шуми повече ?

a_andreew, възможните прични за повишаване на шума по време на работа на климатика са: износване на лагерите на електродвигателя на компресора или вентилатора; попадане на замърсявания; Щом твърдиш, че го чистиш редовно възможно е да иска смазване или да са износени лагерите и да искат подмяна и затова да шуми повече... Ако нещо мазилната с-ма на компресора ти се е сдухала... ама ти каза, че климатика ти е панасоник, а те уж са надеждни, така че едва ли е мазилната с-ма. По-скоро е някакъв лагер... на вентилатора. А възможно ли е шума в помещението или от околните помещения да е намалял и така да ти се струва, че шуми повече ?

Хай , утре идва човек от сервиза да го видят .А шума се засилва според мен ,защото в тази стая спахме миналата зима и не се чуваше толкова . Та утре ще кажа какво ще ми измъдрят от сервиза.

Здравейте ,днес отново ме пратиха за зелен хайвер.Пак не дойдоха "майсторите" от Техноклима - Егати подръжката ми осигуряват опитвам се от 3 седмици да дойдат и да го диагностицират. Ако някой е имал подобен проблем нека да сподели как се е справил мисля ,че ще бъде полезно за всички.

a_andreew, концентрирай се върху причните на шума, които съм ти писал. Най-добре ако можеш отвори вътрешното тяло и виж перката дали всичко е по реда си, смажи я и дано да стане работата. Възможно е да е нарушена съосността между вентилатора и електродвигателя, тогава се получават вибрации и пак шуми... Забележка: Внимавай ако още е в гаранция да не нарушиш някой от индексите по гаранционния ти договор! П.С. И все пак не ми отговори на колко години ти е климатика ?

a_andreew, концентрирай се върху причните на шума, които съм ти писал. Най-добре ако можеш отвори вътрешното тяло и виж перката дали всичко е по реда си, смажи я и дано да стане работата. Възможно е да е нарушена съосността между вентилатора и електродвигателя, тогава се получават вибрации и пак шуми...

Забележка: Внимавай ако още е в гаранция да не нарушиш някой от индексите по гаранционния ти договор!

П.С. И все пак не ми отговори на колко години ти е климатика ?

Стана на 3 години и сега съм пред дилема как да накарам фирмата да се заинтересува от мен или да си търся друг майстор или фирма.Аз го ползвам само за отопление и в момента си работи и разчитам да има защита двигателчето ,защото май проблема е в някой лагер защото според мен тегаво върти турбинката ,като се опитах на ръка да я завъртя.Все пак аз не съм на ти със тази техника. утре сте се опитам да се свържа отново със някой от техните шефове.Май аз не съм единствен само ,като се напише името на фирмата Техноклима се вижда ,че и в други градове е така Публикувано изображение

Не знам как да го отворя иначе до сега да съм го направил смазването на лагерите

a_andreew, в гаранция ли ти е климатика ?

a_andreew, в гаранция ли ти е климатика ?

Изтече гаранцята на 2.02. и успях да се измъкна от работа и ги дочаках .Според тях е моторчето на вентилатора то било със лагер и от там се явявал шума.Но този двигател е капсолован и трябва да се смени дори да е проблема във някоя втулка към привода за турбинката

Та това е обяснението на майсторите .Ще се чуем пак със фирмата за да ми дадат цените за тази операция тази седмица и лошото е че съм обвързан със фирмата заради гаранцята на компресора

• 3 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Здравейте, бихте ли ми препоръчали инверторна 12ка за около 1500лв.

Panasonic CS/CU E12HKW - 1520 лв.

Toshiba RAS 13 SKV-E - 1550 лв.

Fudjitsu ASYA-12LC - 1580 лв.

Близко си до истината, ако все пак 1500 е тавана:

Carrier 38NYV012/42NQV12 - 1390 лв.

Panasonic CS/CU RE12HKW - 1200 лв.

HAIER HSU-12HV03R2(DB) -1060 лв.

HITACHI RAS/RAC 35 FH5 - 1420 лв.

Редактирано от nebelservice (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте. Реших да купя климатик за хола ( 5 Х 3 метра) , но незнам какъв да взема. Ще го използвам за охлаждане, но зимата може да го пробвам и за отопление, но все пак основната цел ще е да охлаждам стаята (най-вече компютъра). Имам няколко въпроса относно климатиците: 1. Каква е разликата между инверторен и обикновен климатик? 2. От кой магазин е най-добре да потърся климатик? 3. За мойта стая ( 5 Х 3 ) колко мощен климатик ще трябва и евентуално колко ще струва? И препоръчайте някой добър модел за моите нужди, ако може и да е по-евтин :clap:

ето го твоя климатик :))

Продавам климатик Midea конвекционал 9000 БТУ (до 40 куб.м.) http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09021113 , работил е около 4 месеца, в отлично състояние. Цена 350 лв.. + (1 година гаранция при монтаж от моя страна, цената на монтажа е 150 лв. до 3м.)

за повече инфо -> 0883306000 - Niki

Какво ще рече по-евтин (някакви цифри ако може). Аз лично бих ти препроръчал японско SANYO, DS серия. Наистина са малко по-скъпички от останалите климатици, но пък си заслужават всяка стотинка (монтирал съм над 50 само за изминалата година и няма нито едно оплакване. Даже при големите студове от -15 всички климатици работиха). Освен ниския разход на ел. енергия има и доста екстри. Ако те интересува нещо повече Л.С. Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

Не искам да прозвучи все едно си правя реклама на сайта, но на който му трябва помощ, заемам се лично да му помогна при избора: Климатици

На сайта има форма за запитване Поръчка на Климатик. Лично ще отговоря на всеки, който иска да разбере какъв климатик му е необходим и какъв модел е най-подходящ за него. Не е нужно да го купува, за да зададе въпросите си, питането е без пари, нали така, да съм полезен и аз веднъж, монтирам климатици от осем години все пак :handshake:

• 3 седмици по-късно...

Колкото даваш толкова получаваш. Нисък клас, с относително висок разход, но предполагам по-добре с него отколкото без ;)

Здравейте. Реших да купя климатик за хола ( 5 Х 3 метра) , но незнам какъв да взема. Ще го използвам за охлаждане, но зимата може да го пробвам и за отопление, но все пак основната цел ще е да охлаждам стаята (най-вече компютъра). Имам няколко въпроса относно климатиците:

1. Каква е разликата между инверторен и обикновен климатик?

2. От кой магазин е най-добре да потърся климатик?

3. За мойта стая ( 5 Х 3 ) колко мощен климатик ще трябва и евентуално колко ще струва?

И препоръчайте някой добър модел за моите нужди, ако може и да е по-евтин ;)

1. Инверторните имат електронно регулиране на мощността на двигателя на компресора и най-общо казано при изпълнение на заданието за отопление/охлаждане те не изключват двигателя а го привеждат в занижен режим. Това по принцип води до икономия на ток и ресурси на агрегата.

2. Не е толкова важен магазина, важни са професионализма на техниците и тяхната добро репутация (имидж, доброто мнение на хората за тях), които ще ти го изчислят, монтират и накрая но не и на последно място - гаранцията.

3. Не си посочил височината и вида на изолацията, прозорците и т.н. както и финансовия лимит (рано или късно все става дума за пари :) ) та на идейна основа си позволявам да ти препоръчам ето този - цък Публикувано изображение Не е евтин като начална сума но ще ти се отплати/изплати в следващите 3 или 4 години според режима и продължителността на употреба и в сравнение с някоя Мидеа, Санг и подобните. Предполагам не си богат за да купуваш евтини буклуци, нали Публикувано изображение

Не искам да прозвучи все едно си правя реклама на сайта, но на който му трябва помощ, заемам се лично да му помогна при избора: Климатици

На сайта има форма за запитване Поръчка на Климатик. Лично ще отговоря на всеки, който иска да разбере какъв климатик му е необходим и какъв модел е най-подходящ за него. Не е нужно да го купува, за да зададе въпросите си, питането е без пари, нали така, да съм полезен и аз веднъж, монтирам климатици от осем години все пак :wors:

И веднага една препоръка към сайта. Включи в описанието на всеки климатик и коефициентите му на преобразуване топло/студено. тези технополиски рекламни трикове, че бил клас АА и бил много ефективен не ми харесват. И не само на мен. Включи и информация къде са сглобени климатиците - аз лично бих предпочел моят Панасоник да е произведен и сглобен в Малайзия. И още препоръки мога да дам но се спирам (с критиките), пожелавам ти успех в бизнеса Публикувано изображение

Купих си вчера Haier HSU 12HD03/R2(DB) на промоция от "Технополис",но още не съм го монтирал. Дайте някакво мнение за него ! Става ли за нещо или просто съм се набутал ?

Купих си вчера Haier HSU 12HD03/R2(DB) на промоция от "Технополис",но още не съм го монтирал. Хех , добре де , за какво въобще ти е необходимо да питаш каквото и да е ? Нали си го взел ..... вече е късно ...... слагай го и газ колкото може ...... :)

Интересува се човека дали се е набутал или не :rolleyes:

Интересува се човека дали се е набутал или не :)

Ако смята да го ползва за отопление при отрицателни температури то отговорът е много прост : ЯКО СЕ Е НАБУТАЛ !!! но зимата е далеко ;-)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.