Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатици и всичко свързано с тях

Featured Replies

С тези деветки една стая няма да можеш, освен ако е с топлоизолация, пък за 2 + коридор се напънал. От 12 нагоре, даже 14+ Това за 18 квадрата примерно. Ако са кутийки по 12 квадрата, може и с деветки.

Тия работят над -5 градуса - зима като миналата.

Сериозни, които да могат да топлят под -10 -15 градуса са над 1000 за обикновени и над 1300 за инверторни.

За охлажфане всички стават.

Между другото китайците с цел поевтиняване използват някаква пластмаса която просто СМЪРДИ. Та се не трае. И нищо не помага. Има и телевизори от същата. http://monitor.net.ru/forum/viewtopic.php?t=170697

Обединих темите за климатиците и мненията за по-прегледно. Lyudmil

• Отговори 334
  • Прегледи 260,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Стайте не са много големи 2 стай по 12кв.м. в такъв случай межту тези 2 модела 12-ки кои са по-добрите Публикувано изображениеhttp://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09021114

или този Публикувано изображение

http://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09006913.

П.П. Знам кой са най-добрите и, че само с инвентор ще тръгне на -10C ама сега няма да мисля за нещо такова.

Т. нар. "инвертор" е трифазен регулатор на оборотите на компресора. Вдига цената с няколкостотин лв. Аз поне не виждам връзка между работа при ниски температури и дали компресора има регулатор на оборотите. Какво ти дрънкат продавачите - просто си приказват каквото искат за да си продават стоката. Някои работят с компресори тип "Scroll" които са по ефектични (и скъпи). Някой да е виждал домашен хладилник с инвертор?

Възможно ли е да отоплявам 2 стаи по 10кв.м с климатик който е с 2 вътрешни и едно външно тяло?Каква марка ще ми препоръчате и дали е ефикасно? ;)

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни.

2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

Редактирано от pit (преглед на промените)

Т. нар. "инвертор" е трифазен регулатор на оборотите на компресора. Вдига цената с няколкостотин лв. Аз поне не виждам връзка между работа при ниски температури и дали компресора има регулатор на оборотите. Какво ти дрънкат продавачите - просто си приказват каквото искат за да си продават стоката.

Някои работят с компресори тип "Scroll" които са по ефектични (и скъпи).

Някой да е виждал домашен хладилник с инвертор?

Топля се със сплит система(неинверторна) вече две зими.При това евтино......и ходя по къс ръкав.Инверторите излизат на сметка единствено ако бачкат нонстоп.

Цената на мултисплит е приблизително колкото на 2 отделни. Така че търси такова само ако имаш проблеми с разполагането на 2 външни тела. Отоплението с климатик е едно от най ефикасните в ценово отношение. Но пък не всеки понася въздушния поток. По евтино е може би само с твърдо гориво, но прахоляка е голям минус. Ако пък и гората е наблизо и не плащаш за дървата . . . Инверторите имат голям минус - електрониката им е във външното тяло. Значителни температурни колебания, влияние на агресивна околна среда и затруднен сервиз в случай на повреда.

Ако говорим за климатиците които се продават в страната ни,повечето са един дол дренки.Аз лично ползвам Осака 12-ка инверторен,за отопление е добър (стаята е с големина 4,5 на 4 при 3м височина с една външна стена) няма проблем и при по-високи температури.Забелязах обаче че всяка следваща партида е различна,въпреки че продавача се кълнеше че е същото качество.За охлаждането също нямам забележки.Средно консумира в режим охлаждане (взех си от ТСМ уред за измерване) от 500 до 1030 вт/ч. без да броим 10-20 сек пиково натоварване към 1200вт.На топло обаче харчи с 100-200вт повече.На работа съм с 18ка Hair,много корава машина,но и гълта като за световно (1600-2200вт/ч).Имам и още един Самсунг 9-ка,също работи без проблеми,дори в голямата зима преди 2 години не спря.

Здравейте колеги от форума.Искам да споделя с вас един проблем който възникна през това лято.От миналатагодина се сдобих в два климатика Медея ,единият е 12 - инверторен а другият 18 не инверторен.При работа на 18-ката на охлаждане се получава мирис на мухъл или на не прани чорапи.Как може да се отстрани това нещо.При инверторната12 -ка няма такова нещо.Моля Ви ако някой е имал подобен проблем и се е освободил от него да сподели за това .Ще му бъда много благодарен.

Този проблем май е всеобщ,и при мене се получава,но с климатик на HAIR който също е 18-ка.Явно помещението е ниско,забелязах че на места с по-високи от 260см тавани липсва този проблем.Аз си разреших проблема с гелообразен ароматизатор поставен отгоре на климатика.Сега вече ми мирише на "Борова гора",ароматизаторите на Глейд са доста ефикасни и при това евтини (2лв).

Смятам да отоплявам само две стай и коридор в къщата става въпрос за 1-ви етаж ако взема 2-ва от този модел ли ще е по добре Публикувано изображениеhttp://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09027148 или от този Публикувано изображениеhttp://technomarket.bg/product_detail.php?...uct_id=09007007.

;)

П.П. не ми трябват скъпи климатици с инвертор, защото често се случва дълго време да няма никой в къщата.

Благодаря Ви предварително.

Тез турски боклуци не ги зимай да не съжаляваш после. От евтинете се спри само на Хаер, Мидея може и Осака, но в краен случай! Публикувано изображение

• 1 месец по-късно...

Ами в едната стая вкъщи се намира LG , който е БОКЛУК И ПОЛОВИНА. Навремето беше 500лв, не-инверторен, и много ги хвалеха. В другата стая има OSAKA, от който съм изключително доволен. Стопля стаята за има-няма 5 минути. В апартамента на съседите има един HAIER, много добър. В другата стая те пък имат SHARP, средна хубост. Според мен за най-добро отношение цена/качество, Осака и Хайер са доста добри. Иначе в стария апартамент имахме Mitsubishi, беше много скъп и много хубав.. имахме и хитачи, които в първите месеци/2-3/ правеше проблеми, ама после проработи както трябва и зиме и лете много добра работа вършеше.. Като цяло не ми харесват LG и SAMSUNG въобще.

• 2 седмици по-късно...

каква е разликата при mitsubishi серия SRK и серия MSZ.В някои фирми продават от едните а в други от другите Кои са по добри

Явно климатика е най-успешния уред за охлаждане/отопление в БГ. Както всичко-трябва късмет ! Имам Panasonik12 И Haier 9 купени преди точно 5 години. Познайте, кой първи бе изхвърлен-Панасоника. Майка ми има същия Panasonic-работи перфектно, сестра ми има Панасоник 18 инв. Японски - боклук(4 пъти е свалян за ремонт). Извода е : ползвайте климатик, но си купете духалка, особенно за зимата.

Явно климатика е най-успешния уред за охлаждане/отопление в БГ. Както всичко-трябва късмет ! Имам Panasonik12 И Haier 9 купени преди точно 5 години. Познайте, кой първи бе изхвърлен-Панасоника. Майка ми има същия Panasonic-работи перфектно, сестра ми има Панасоник 18 инв. Японски - боклук(4 пъти е свалян за ремонт).

Извода е : ползвайте климатик, но си купете духалка, особенно за зимата.

Трета зима се топля с китайски климтик с япоски компресор....не съм си купил духалка.Имам и парно което пускам рядко.

Здравейте, търся съвет за климатик за следното помещение: таван, 36 кв.м., около 90 куб.м., две външни стени - юг и запад, няма външна изолация, вътре е с гипоскартон и минерална вата на външните стени и на тавана, прозорците на стените са с добра изолация, капандурите все още са проблем. Ако можете препоръчайте климатици с необходимата мощност, може и конкретни модели. Допустимата цена е до 2500 лв.

• 3 седмици по-късно...

svilst, аз лично ще ти препоръчам Daikin. С тях се отопляваме вкъщи, имаме 2, като сме много доволни цялото семейство. Ако не се лъжа са около 1000-1500 лв., че има и по-скъпи. Надявам се някой, който има такъв да сподели впечатленията си от него.

Поздрави!

Здравейте,

търся съвет за климатик за следното помещение:

таван, 36 кв.м., около 90 куб.м., две външни стени - юг и запад, няма външна изолация, вътре е с гипоскартон и минерална вата на външните стени и на тавана, прозорците на стените са с добра изолация, капандурите все още са проблем.

Ако можете препоръчайте климатици с необходимата мощност, може и конкретни модели.

Допустимата цена е до 2500 лв.

За тия пари може да два броя

http://www.ekomatik.com/products.php?sub=m...ishi&pid=59

Бих Ви препоръчала инвентор SAMSUNG 12 Когото ползвам втора година без проблеми.

Климатици Мицубиши- някой да има опит с тях. Този, който съм харесал е около 1800 с доставка, монтаж, сервиз, 3 години гаранция.

по добре японски втора употреба отколкото нови китайски-като показатели и разход

post-132211-1197328609_thumb.jpg

по добре японски втора употреба отколкото нови китайски-като показатели и разход

Не е вярно.Много често тия японски са на 110 волта и 60 херца,при това са на повече от 6 години.Ако нямаш много пари си купи Мидейка или Хайер и пак ще топли,ако не вярваш мога да ти покажа на работата с какво се топлим.

Грешиш - на 100V са и се претоварват като се пуснат на 110, които често са и 120 на практика. Много хора не знаят някои работи. Освен това трансформаторът изразходва енергия - КПД примерно 92%. Ако са инвертори честотата вече не играе, но ако да обикновени - още 20% отклонение става много.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.