Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатици и всичко свързано с тях

Featured Replies

а относно избор на марка какво ще кажеш

• Отговори 334
  • Прегледи 260,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

а относно избор на марка какво ще кажеш

Ако не можеш да си позволиш Панасоник, то Хайер е много добър избор. Мой приятел си монтира 2 Хайера тази есен в двата противоположни края на апартамента и общо взето го отопляваше целия, а иначе единия беше в стая 18 кв.м. , а другия в 16 кв.м. Обикновени, не инверторни модели , 12-тици.

Също добри думи съм чувал и за Мидея. Говоря ти за климатици от този ценови клас.

И моля темата да не се превърне в този климатик срещу онзи.

:bye:

За малката стая 9-ка ще свърши работа,за другите две мисля че поне 18-ка ще трябва.От евтините марки съм чул че САМО Мидея и Хайер топлят.Само за пример,у нас топля помещение от 18 квадрата с алуминиева дограма и вътрешна изолация на стената на която има прозорци с една обикновенна сплит 9-ка с компресор Хитачи.Зимата при минус 15 ми държеше 24 градуса от което съм доволен.В по-малко помещение на работата има инвертор на световно известната марка Елит,12-ка.Топло от него не съм усетил,помага му калорифер(от тия комунистическите :)).Мой колега пък има Панасоник 12-ка инвертор с който топли помещение от 30 квадрата с алуминиева дограма.Така че марката в случая е важна освен ако не искаш да купуваш пак догодина.Ако пък разполагаш със повече средства се ориентирай към японските марки които нямат нищо общо с евтинките китайски аналози.Колкото до пресмятането на кубатурата във всеки магазин за подобна техника ще те ориентират.

• 9 месеца по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

От Пловдив съм и искам да си закупя Японски климатик защото от това което съм получил като информация нямат заместител на пазара, но лошото е че не съм се насочил към определена марка защото човека който ме консултираше ми каза "Всички Японски Климатици са хубави" можете ли да ми помогнете да избера марка? Също така решил съм да го закупя от фирма Димели Димели ЕООД има ли човек закупил от тях климатик и какво му е мнението за тях?

Благодаря предварително!

Меко казано скъпчии. Реклама ли им правиш или какво? Обърна ли внимание на ситното

Цените са без монтаж и без ДДС.

Което като начин за обявяване на цена е забранено от закона. Ако на друго място ще вземеш приличен за 1300 с монтажа тук е без ДДС и без монтаж толкова.

При никакви обстоятелства не си купувай японски втора употреба на 100V захранване.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Със 100V захранване съм чул че немогат да работят дълго и ефективно в нашата мрежа каквото и да им правят.

От Пловдив съм и искам да си закупя Японски климатик защото от това което съм получил като информация нямат заместител на пазара, но лошото е че не съм се насочил към определена марка защото човека който ме консултираше ми каза "Всички Японски Климатици са хубави" можете ли да ми помогнете да избера марка?

Погледни това:

http://www.technopolis.bg/big_prod.php?off...t=35&f=3971

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09023416

http://www.technomarket.bg/product_detail....uct_id=09003488

Меко казано скъпчии. Реклама ли им правиш или какво? Обърна ли внимание на ситното Което като начин за обявяване на цена е забранено от закона. Ако на друго място ще вземеш приличен за 1300 с монтажа тук е без ДДС и без монтаж толкова.

При никакви обстоятелства не си купувай японски втора употреба на 100V захранване.

Добре де гледал съм каде ли не това са най-добрите цени за Пловдив в тая фирма другаде дори в софия са с по 400-500 лв и не ми казвай за китайски климатик да си взема щото вече съм хвърлил 2 пък LG са южно корейиски и също са боза искам японски чудя се между санйо и дайкин те били с най-добри компресори a пък това ,че са на 100волта не е критерии че като се сложи котия ще има проблеми напротив в сестрами има втора употреба санио от 6 години на 100волта е с кутия е и няма никакви грижи от 6години. много некомпетентно се изказвате..

dragpzpw извинявай обаче не ми следиш мисълта искам японски климатик а не тия боклуци. Ше ти кажа колко лесно можеш да разбереш един климатик що за стока е просто за сравнение виж COP(коефицента на преобразуване) сравни един от тези които си ми дал с който и да е японски климатик и ще ти стане ясно защо искам японски пък Cop-а е най-важното нещо което трябва да гледаме като копуваме климатик

Редактирано от onlinebg (преглед на промените)

Тоя трансформатор дето го слагат ти прави +10% допълнителна консумация на ток ако не знаеш. Никого не съм съветвал да купува боклуци. Всички климатици могат да те охлаждат, но само добрите могат да отопляват при студено.

• 1 месец по-късно...

Моля Ви уважаеми не използувайте термина "НИСКО ТЕМПЕРАТУРЕН КЛИМАТИК" защото никой от форума не е на ясно какво означава това. Не съществува климатик , който да не замръзва при температури под -5 градуса. Въпросът е дали ще обезскрежи след, като замръзне. Всички "Японски" климатици се произвеждат в Китай, Малайзия, Тайланд и др.Само големите машини /над 44000BTU/ от някои марки се произвеждат в Япония. Относно избора на марка не зная на кого да се доверите имайки предвид, как работят тези които сервизират и монтират климатични системи. А пък тези които в момента учат нещо свързано с климатична техника да не избързват с мнения и констатации,защото все още нямат необходимата практика./читанките са за четене, практиката е за обучение/ Относно тези които се опитват да изчислят каква климатична система им е необходима, моля да си отговорят на въпроса какво ще охлаждаме/отопляваме квадратни метри или кубични метри?

Редактирано от sesy (преглед на промените)

В къщи има 3 климатика. 2та са FUJI а 3-ят е OSAKA и мн повече ти препоръчвам OSAKAта

Хора копувайте си истински климатици! Това което виждаме в "Технополис", "Техномаркет" и др. не е възможно да бъде добро. Та коя реномирана марка ще предлага машините си на килограм в големите маркети? В маркетите виждали ли сте "Дайкин","Митсубиши","Йорк","Тошиба". Апропо "Осака" е интересна мебел!

От Осака само името е японско.Иначе не всеки има два бона за Мицубиши или Тошиба.Аз две години се грея зимата и разхлаждам през лятото с един от никаква марка с компресор Хитачи.Доволен съм и от разхода на енергия.Ако имам пари бих си купил и по-скъп.

Виж сега, аз се занимавам от около две години с бяла и черна техника, и това което мога да ти кажа е следното:

1. ако искаш климатик който да е хубав и на сносна цена който да има малка консумация на ел.енергия трябва да търсиш "ИНВЕРТОРНА" сплит система.(мобилните и порзоречните климат. са боклуци и не си слагай таралеж в гащите).

2.хубаво намерихме климатик който е инверторен само че проблема сега е марката!

Така, ако си вземеш LG-страхотен климатик на наистина стротна цена (заради името плащаме поне x2)

Деу,стахотен само на външен вид(гърмят им компресорите, попитай в сервиза който е на ул.Дедеагач 40(за номера не съм сигурен)

Самсунг горе долу става, те са най-силни в слаботоковата техника-TV;GSM и т.н.

има два климатика които наистина заслужават внимание!

по отношение на цена, качество и пестене на ел.енергия просто са перфектни.

Тези климатици са "Midea"и"Haier" като втория е малко по скъп.

Консумацията на тези климатици е около и под 1000W като 9BTU стига до 600w на h.

Те са инверторни, а това означава че работят с прав ток при по-ниско напрежение - от което идва и икономията на ток.

И още нещо, което не е маловажно. Климатиците също имат класове, като по-висок клас означава, че са с по-ниска консумация на ел. енергия. Купувайки такъв климатик (с по-висок клас-А или В) ще платим малко повече, но ще спечелим многом- най-малкото като икономия и опазване на околната среда.

Хора копувайте си истински климатици!

Това което виждаме в "Технополис", "Техномаркет" и др. не е възможно да бъде добро. Та коя реномирана марка ще предлага машините си на килограм в големите маркети? В маркетите виждали ли сте "Дайкин","Митсубиши","Йорк","Тошиба".

Апропо "Осака" е интересна мебел!

Големите вериги внасят предимно стара стока която на запад не е актуална!!!!

все едно на запад да карат сегашните марки автомобили а на народа да предлагат Москвич и Лада.

Мойта препоръка е такава:

Не е важно колко е скъп климатика(при известните марки си плащаш за името 100%)

Важното е като си харесаш някоя стока, имаш НЕТ в ръцете си и проверяваш дали е нов модел, характеристики и кой е основният вносител за България.

СЪВЕТ:

!!!Проверявайте за модела и характеристиките но не в Български страници, а в световната мрежа!!!

Безпорен фаворит при климатиците са Панасоник. И по точно инверторните изпълнения. Харчат малко ток, зимата не замръзват а лятото се представят отлично с не толкова рязък мраз. Всичко останало са имитации. Осака особено е най-жалкото подобие. :ph34r:

Безпорен фаворит при климатиците са Панасоник. И по точно инверторните изпълнения. Харчат малко ток, зимата не замръзват а лятото се представят отлично с не толкова рязък мраз. Всичко останало са имитации. Осака особено е най-жалкото подобие. :ph34r:

Повярвай не са Панасоник,от евтините може да се каже че са добри.Фаворитите са други,Фуджицу,Дайкин,Тошиба,Хитачи,Мицубиши и разни други японски при които коефициента е много по-висок.Цените обаче....

Аз съм по-навит за едно такова животинче. В казармата имах удоволстието да се охлаждам с един подобен, руски, оппсс, съветски..., говоря за 1981/82 година... :wors: Хващаш го за ушите и си го местиш където ти е кеф. И цената е добра. Няма външни тела, маркучи. Насочваш струята му накъдето си искаш. Но най-важна е мобилността. Довечера съм на рожден ден на моя приятел, той няма климатик и още от сега ме полазват тръпки какво ще се случи с мен след втората ракия :) . Ако го имах, щях да го взема с мен на рожденния ден ;) Последно, евентуално може да е малко по-мощно.

Повярвай не са Панасоник,от евтините може да се каже че са добри.Фаворитите са други,Фуджицу,Дайкин,Тошиба,Хитачи,Мицубиши и разни други японски при които коефициента е много по-висок.Цените обаче....

Panasonic са най-скъпите на пазара и то не случайно. Качеството е върха. Ние имаме 2 Панасоника, Един Хайер, Един Самсунг и имахме един Осака(вече е за скраб). По-добро от Панасоника няма. ;)

Има някакви обикновени по 400-500 лв. Сигурно за тях говориш. Но хубавите ИНВЕРТОРНИ климатици на Панасоник са по 2000 лв. Преди бяха по-скъпи но сега паднаха малко.

Редактирано от MDMA (преглед на промените)

Е, вие сте?

Апартамент: 130кв.м. с всякакво изложение т.е. цял етаж.

Вид на опотлението: камина във вътрешния хол и два климатика в спалните, когато не ни се пали или затваряме вратите.

Марката и модела е еднакъв: Panasonic inverter, вътрешно тяло CS-E12DKEW, външно CU-E12DKE.

Снимка: Публикувано изображение

Цена: 1600лв с включен монтаж

Мнение: За сега съм доволна

[Edit] dragozow, изброените от теб климатици са от същия клас като Панасоник (ако не е китайско производство разбира се). В тази група те са най-евтините инверторни и не случайно са и най-продаваните в България. Имам съседи които се преместиха от Холандия тук. Не ми се обяснява колко им струваше да си пренесат климатиците, но твърдяха че си струва (вместо да си купят нови). Такова качество нямало на нашия пазар. От тези твърдения (които бяха потвърдени) съдя, че при нас продаваните климатици са единствено нисък и среден клас. Това е и съвсем разбираемо имайки в предвид климатичните условия (освен финансовите ни възможности). ;)

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Най-ми харесва климатика във Форда. Не бих го заменил за ел.стъкла в никакъв случай ;)

Да замениш климатик за ел.стъкла?!.<>?

;)

Panasonic са най-скъпите на пазара и то не случайно. Качеството е върха. Ние имаме 2 Панасоника, Един Хайер, Един Самсунг и имахме един Осака(вече е за скраб). По-добро от Панасоника няма. :)

Има някакви обикновени по 400-500 лв. Сигурно за тях говориш. Но хубавите ИНВЕРТОРНИ климатици на Панасоник са по 2000 лв. Преди бяха по-скъпи но сега паднаха малко.

Повярвай изброените от мен марки са с един клас нагоре,за справка питай в някоя фирма.

Аз съм доволен от HiSenSe...

Описание: Hisense Air-ConditionerCo.LTD е световно известен производител на климатични системи за домашно потребление.Продукцията на заводите достига 5 000 000 броя годишно.Компанията е позната като един от най-предпочитаните производители на климатици инверторен тип от Китай.В последните години фирмата заяви амбиция за налагане на своята продукция на европейският пазар. Официално компанията е основана през далечната 1969г. От 1997г. филиалът на компанията HISENSE, произвеждащ климатична техника, бързо успя да завладее голяма част от азиатският и европеския пазар.Произведените климатици инверторен тип бяха наградени за продукт на 2000г. от правителството на Китай и веднага след това представени на световният пазар. Със защитаването на стандартите ISO9001 ISO140001,климатиците на HISENSE навлязоха бързо в световния пазар,като си създадоха репутация на качествени стоки,произведени съобразно най-новите технологии в климатичната техника.

Публикувано изображение

Незнам точния си модел в момента...Това е източника на информацията:

http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=48

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.