Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Климатици и всичко свързано с тях

Featured Replies

Не е вярно.Много често тия японски са на 110 волта и 60 херца,при това са на повече от 6 години.Ако нямаш много пари си купи Мидейка или Хайер и пак ще топли,ако не вярваш мога да ти покажа на работата с какво се топлим.

Аз се прекарах като ми пребутаха таиланско 'мицибиши' за японско.Това е реномирана фирма която я има почти всеки саит за климатици.Те предлагат ''''само японски'''' нови и втора употреба.
  • Отговори 334
  • Прегледи 260,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Моля някой да ми каже ако ми замръзне външното тяло на климатика мога ли по някакъв начин без да увредя нещо да го почистя?

Моля някой да ми каже ако ми замръзне външното тяло на климатика мога ли по някакъв начин без да увредя нещо да го почистя?

Радиаторът при обледяване би трябвало сам да се размразява.
  • 3 седмици по-късно...

Може ли да ми препоръчате някаква марка климатик.Какви са вашите впечатления. Обиколих доста места, но както винаги магазинера се опитва

да ти пробута стоката без компетентно разяснение. Предварително благодаря

за вашите мнения :speak:

дано излезе където трябва

Така и аз ще питам

Какво се получава ако системата не е заредена с достатъчното количество фреон,но все пак е заредена ?

никой не споменава това или аз не го откривам като тема,ако е от значение- митсубиши 12 инвертор ,

Така и аз ще питам

Какво се получава ако системата не е заредена с достатъчното количество фреон,но все пак е заредена ?

никой не споменава това или аз не го откривам като тема,ако е от значение- митсубиши 12 инвертор ,

сажалявам че излезе с цитат но за пръв път ми е и незнам как и с кое грябваше да пусна вапроса
  • 2 седмици по-късно...

аз ти препорачвам да си вземеш FUJI вав момента те разбиват пазара сас нови и качествени стоки които що годе са на човешки цени.Ако искаш нещо качествено и сигорно SHARP е твоята марка наистина са скапички но си заслужват парите.И като отидеш вав магазина питаи кои климатик има функция размразяване вярваи много ще те олесни вав студените дни.

Аз имам 2 климатика Midea единия от тази година другия от преди 5-6. Новия се изключва сам от време на време ама тоя по- стария работи без да спира. Дали може да се направи така че да работи като по новите модели при достигане на температурата да спира?

офффф не мога да изчета всичките мнения... не ми се чака толкова :) Доколкото разпрах въпроса беше какъв климатик да си избереш? Значи ти преди да тръгнеш да избираш климатик трябва да знаеш за колко квадрата помещение искаш да отоплиш.... Второ задължително се ориентирай към инверторните климатици. Най-добрия вариант за избор на климатик е да си сметнеш топлинните загуби през ограждащите конструкции на апартамента ти (или къщата ти) и да идеш в магазина и да си избереш климатик по необходимата отоплителна и студова мощност, която е индивидуална за твоя апартамент. А ако го избираш на сляпо не е гаранция, че ще успее да ти отопли (писна ми да казвам думата апартамент) "бащиното огнище" :) П.С. ти сигурно вече си го избрал предполагам.... аз доста късно се включвам с мнение, но ако не си го избрал надявам се, че ще ти е от полза мнението ми... Успех ! П.С. 2: ако не можеш или не ти се смятат топлинни загуби с подробности... ще ти кажа един много съкратен и сравнително точен метод, който използват в повечето фирми, които изчисляват топлинни загуби... да не мислиш, че някой си играе да смята по дългите методики.... значи схемата е смяташ си колко ти е застроения обем (ОБЕМ не ПЛОЩ!!) и слагаш по 50W топлинни загуби на 1 м3 (кубичен метър);

Имаме климатик Haier HSU-12HB03/R29(DB) инверторен . Стаята, която отоплява е 20 кв, има вътрешна изолация и ПВЦ дограма. Сега го пускаме от 16 ч и работи около 8 часа. В събота и неделя понякога работи денонощно. Интересуваме през зимата как е по икономично да работи. Да го пускаме и спираме или да работи денонощно?

В тези студени дни,ако искаш климатика ти да не заприлича на огромна ледена буца е по-добре да не се ислкючва изобщо.Така той си прави нормално циклите и когато е необходмо се саморазмразява.Климатика не е печка и КПД-то в студените дни с ниски температури -5 -10 градуса,драстично намалява.Когато се исключи ще му е необходимо много време за да достигне зададената температура,понякога в зависимост и от обема на помещението-невъзможно и работи постоянно.Разликата в изразходваната при постоянна работа енергия,при което той достига зададената температура и спира и работата ON-OFF при която работи с часове без да спре е минимална,особенно ако машината е инверторна.А и при првия вариант е гарантирано че си на топло,доколкото при втория...зависи от уразмеряванети и от самата машина.

Така и аз ще питам

сажалявам че излезе с цитат но за пръв път ми е и незнам как и с кое грябваше да пусна вапроса

Исходящата температура е ниска(30-35гр.) и трудно достига зададената.Лесно замръзва и трудно се размразява.Встудените дни става "ледогенератор".

Аз имам 2 климатика Midea единия от тази година другия от преди 5-6. Новия се изключва сам от време на време ама тоя по- стария работи без да спира. Дали може да се направи така че да работи като по новите модели при достигане на температурата да спира?

Преди спираше ли?Ако е спирал,а сега не,е за дозареждане с фреон или самия компресор вече не може да прави необходимото налягане.И в двата случея-сервиз.

ieenso, най-икономично е да не го спираш.... П.С. Защо никой не пише по тея теми с климатиците? Всичко ли е изчерпано вече... или на никой не му се занимава?

Редактирано от kuzmov (преглед на промените)

Моля моля... пак заповядай ако имаш някакви въпроси относно климатична техника... Не съм изчел всичките въпроси и отговори от тази тема, защото са много и не ми се занимава... и едва ли ще науча нещо ново.. някой ако има въпроси да ми пише... пък ако се притеснява да не се повтаря да го направи на ЛС... Публикувано изображение

Здравейте! Наскоро си взех инверторен климатик Nippon 12-ка, които са с ковпресори Hitachi, от силно прехвалената фирма БГКлима. Струва ми се обаче че нещо не работи както трябва. В режим на отопление сензора за стайна температура отчита винаги 2-3 градуса толеранс над зададените (това да речем е нормално), проблема е в това че в един момент толеранса като стане 4-5 градуса и климатика се изключва, след което часове наред (да не река цял ден) не иска да се включи. Сензора си седи на една и съща температура (да речем ако съм задал 26 и е достигнал 30, така си остава часове наред), независимо че в стаята става 18-20 градуса, и 15 да стане най-много да му спадне температурата с 1-2 градуса. И не се включва докато сензора не отчете температура по ниска от зададената. Друг вариант - задал съм 25 (сензора отчита 28), свалям с 1 градус зададената на 24 (понеже е станало много горещо) и той пак се изключва и така си седи и нищо не прави цял ден. Единственият начин да тръгне е или да превлюча на охлаждане и по този начин да охладя сензора и след това като включа отопление пак тръгва, или да пусна автоматичен режим, след което той пак си включва охлаждане, само че доста време охлажда и после да включи сам отопление (някой път обаче сам не успява да превключи, пак спира и си седи изключен). Кажете ми това нормало ли е, от познати съм чувал, че климатика, ако се изключи то това не е за повече от 10-15 минути, докато при мен трае часове. 3 пъти ходих до фирмата БГКлима, която уж рекламира високи стандарти и качествено обслужване, с 3-ма различни души разговарях и 3-мата ми се накараха защо съм превключвал режимите, климатика не бил се регулирал от сензора ми от процесора, че на 22 градуса никога нямало да тръгне (незнайно защо), че това било нормално и отказват да дойдат да го видят и да рече нещо човек да ги пита почват да ти се карат и да ти викат все едно ти си им виновен за нещо. Публикувано изображение Останах с впечатление , че и те не са много наясно как трябва да работи климатика.

Не съм чувал да е толкова прехвалена фирма БГКлима и по твойте думи съдя, че явно не става... та както и да е По приказките ти разбирам, че имаш проблем с автоматиката... възможно е да не е монтиран правилно сензора и затова да не отчита правилно... Може микропроцесора да има дефекти или сензора да не е вързан правилно към микропроцесора... Къде точно се намира сензора ???? П.С. : и наистина недей да превключваш режимите (охлаждане -> отопление), защото не е хубаво да се сменят толкова често...

Нямам идея къде е сензора, за пръв път ползвам климатик. Има дисплей, който показва стойността на стайната и на външната температури. Предполагам, че сензора е някъде вътре в него. За превключването на режимите - не го правя често, само когато се спре и се застои задълго, но иначе няма как да го стартирам. Другия вариант е да повиша зададената температура над измерената и тръгва, но аз искам да я намаля, не да я повишавам.

Щом не знаеш къде е монтиран... възможно е да е монтиран близо до топлообменника (който се намира във вътрешното тяло) и затова да отчита висока температура... след като спре да работи климатика стените на топлообменника остават топли и ако е монтиран близо до него (ама тея монтажници трябва да са големи идиоти ако е така) на сензора му си е топличко и не смята, че климатика трябва да работи, а в стаята става хладнооо.... Другия вариант е да имаш проблем с микропроцесора нещо при преобразуването на температурния сигнал от сензора... Може и да не е правилно настроен нещо микропроцесора не знам точно какви настройки му се правят не е по моята част :P ... При всички случай не виждам как можеш да се оправиш без да извикаш някой от сервиза... затова бъди по настоятелен като отидеш следващия път... ако трябва им предложи някой лев... не знам ти си прецени ама така няма смисъл да караш...

Имам ето такъв проблем климатика ми спря да включва програмата за разлеждане и сутрин когато стана целият е един леден блок. Та да питам това нормално ли е при плюсовите температури които са навън и откъде може да е проблема ?

Редактирано от milenataa (преглед на промените)

Ооохоо това е най-интелегентния отговор, за който даже и не съм се сетил ,а може би трябваше да попитам във раздел "Мистика" на форума. Просто невероятно и гениално БРАВО 10- . Просто исках да разбера ремонтът скъпоструващ ли е при такъв проблем или да ?

Редактирано от milenataa (преглед на промените)

Ами значи на външното тяло има температурен сензор. Ако то замръзне сензора подава сигнал на микропроцесора и той превключва цикъла на режим обезскрежаване. Ако този температурен сензор нещо се е прецакал или по някакъв начин сигнала не може да стигне до микропроцесора затова не ти се пуска цикъла на обезскрежаване... Не е нещо фатално предполагам, че няма да ти струва много този ремонт :)

Не мога да нарека себе си вещ в климатичната техника-дори напротив,споделям опита си на обикновен потребител ,но мисля,че не всички климатици имат външен датчик следящ за обледеняване.Има и такива,които нямат датчик,а следят изходящата температура на вътрешното тяло и ако тя падне под 36-38 градуса,климатика включва дефрост.Незная каква е влажноста и температурата където живееш,но тези дни е топло и макар влажноста да е висока,поне според мен не би трябвало да замръзне.Възможно е ако машинката не е добре оразмерена и работи постоянно да се получи.Ако няма датчик на външното тяло,а следи изходящата температура от вътрешното и при положение,че е доста топло за сезона,то той може да се обледени и дори така обледенен да достига минималната изходяща температура и да си работи така с намалено кпд.Много объркано стана. Публикувано изображение Дано да ме разбереш. Публикувано изображение

Даскала ми по хладилни инсталации каза, че по принцип трябва да има сензор и на външното тяло... Не виждам логиката да следи температурата на изходящия въздух... особено ако климатика е инверторен едва ли при ниските обороти на компресора ще поддържа температура 38 градуса на изходящия въздух... ако наистина има такива климатици трябва да са супер зле... По принцип трябва да имат 2 сензора - 1 на външното тяло, който следи именно това кога да превключва на режим обезскрежаване и 1 на вътрешното тяло, който контролира кога да се включва и изключва климатика (ако не е инверторен), а ако е инверторен се регулират оборотите на компресора.

Здравейте искам да попитам дали при някой вътрешното тяло е на климатика е станало по-шумно след няколко години.Панасоник CU-E15DKEW

Здравейте, имам климатик Nippon 24-ка. Въпроса ми е в момента когато размразява външното тяло, нормално ли е да вкарва студен въздух в помещението и при минусовите температури духа студено.

Здравейте. Решил съм да си вземам климатик търся си инверторен за помещение 20 квадрата (ще го отоплявам с него) със обикновенна дървена дограма.Разполагам със 700-800лв. Даже не съм наясно за тая квадратура какъв трябва да е климатика 12 или 9 ка.Моля за вашите предложения.

Редактирано от todorzk (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.