Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какъв е вашият музикален плеър ?

Featured Replies

Нека покажем кой с какъв музикален плеър разполага.

Да дадем своята оценка за продукта и периферията му

и така да помогнем на хората, търсещи плеъри :)

Аз ще съм първи.

Публикувано изображение

От скоро имам портативен МР3 плеър на Sony, модел nwz b152f.

Закупих го на цената от 69лв. от Техномаркет с 2 години гаранция.

Подробно описание на продукта тук -> http://www.sony.bg/product/nws-b-series/nwzb152fl.cev

Търсех малък и същевременно лек плеър с добро качество на зука.

Nwz b152f е с размери: Ширина(мм)-90.9 ; Височина (мм)-23,3 ; Дълбочина (мм)-15.2

и тежи само 28 грама. Животът на батерията е 18 часа непрекъснато възпроизвеждане на музика

при положение, че музиката е MP3 с битрейт 128kbps.

Плеърът поддържа 2 формата:

MP3 Audio - Bit rate: 32 to 320kbps (Supports variable bit rate (VBR)), Sampling frequencies: 32, 44.1, 48kHz

WMA Audio - Bit rate: 32 to 192kbps (Supports variable bit rate (VBR)), Sampling frequencies: 44.1kHz

Ръководство:TУК

Доволен съм от екстрите - 2GB памет ,FM Tuner, Voice Rec Approx. 31 hrs 20 min, Bass Boost, Quick Charge,

18часа възпроизвеждане, ZAPPIN™ функция, Direct USB, светлинна индикация, еквилайзер (5-лентов) + опция за

потребителска настройка, функциии Power Save, стилен дизайн в 4 цвята, включени в комплекта слушалки сони-

MDR-E804YLP. Плеърът не се нуждае от никакъв софтуер и е съвместим и с новите ОС Виста и Седмица - (32х и 64х)

Относно слушалките, с които идва плеъра - свирят ясно и високо, НО басът им е слаб, дори с включен Bass Boost.

Предполагам това се дължи на характеристиката и вида им. Нещата си дойдоха на мястото когато стандартните

слушалки ги замених с A4 Tech MK-650B. На пазара този модел А4 може да се намери на цена от 9,50 до 15 лв.

За парите си слушалките са страхотни. Свирят невероятно добре в ниския диапазон. При някои стилове музика -

рок и класически, високият диапазон оставаше малко на заден план, но това се коригира с потребителската

настройка на еквалайзера. Слушам предимно ДнБ и мен така подбраната система напълно ме устройва, даже

не се налага да използвам функцията Bass Boost ;)

Ето снимка на плеъра отвътре: :)

Публикувано изображение

Още снимки: :)

http://store.picbg.net/pubpic/26/E9/068ba7d103bb26e9.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/0E/EF/8287735002970eef.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/F8/01/f107d8e877f6f801.jpg

• Отговори 55
  • Прегледи 13k
  • Създадено
  • Последен отговор

Публикувано изображение

Купен преди 4 години от Жар компютри.

Technical Specifications

Item Specification

Capacity 1GB, 2GB, 4GB

Battery Type Rechargeable Lithium Battery

Battery Life Up to 8 hours

LCD Display 2.0-inch TFT screen

Earphone Power 5mW+5mW

Video Format AVI (XviD)

Audio Format MP3, WMA, DRM-WMA, DRM9

Photo Format JPEG

Image Resolution 3520 X 2816 (max.)

Record Format WAV (High: 16kbps/16KHz; General: 16kbps/8KHz)

Bit Rate MP3: 8-320kbps; WMA: 32-384kbps

SNR > 90dB

USB Port USB2.0

Operating Temperature 0°C ~ +55 C

Storage Temperature -20 C ~ +55 C

Operational Relative Humidity 20% ~ 90% (40 C)

Storage Relative Humidity 20% ~ 93% (40 C)

Dimensions 79mm x 46mm x 12mm

Weight 52g

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

Публикувано изображение

iriver T30 1GB

На четири години. Купих го за 120 лева, но явно са си стрували. Изял е доста бой, но като изключим едно отваряне, за да му стегна гнездото за слушалки (понеже с времето се разхлабва и контактът се разваля, смятам, че е нормално за всеки плеър) и едно лепене, понеже беше пукнат на едно място, работи като пушка. С Ni-MH AAA батерийка 1000mAh откарва по около седмица и половина-две при час-два слушане на ден, а при положение, че мога да си нося още една такава, то излиза, че плеърите с вградена батерия са много ощетени. Ползвам го със Sennheiser HD-555 директно след това (на които слушам и вкъщи) - успява да ги движи прилично, въпреки че има само по 15mW мощност на канал (обикновено при нормално силни файлове не ми трябва да усилвам повече от 20-25 от 40, а на 40 може да ми издуха главата), и все пак ми е интересно да чуя как ще се държи с усилвател след това, понеже например средните са ми малко крещящи на моменти. Звукът е много хубав за плеър от този клас, SRS WOW не е просто поредната рекламна глупост - въпросната технология дава страхотно плътен и стегнат бас, но като цяло чисто звучене без изкривявания - въпрос на вкус, но на мен така ми харесва.

Публикувано изображение hama dpm100 не помня преди колко години го купих (пуска само мп3), но са поне 6-7... ся имам и един GC-3540BG, който хакнах и му инсталирах TCPMP - пуска всичко...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Публикувано изображение

NEO MSonic MP02F-iPod реплика.

Много съм доволен.Батерията издържа над 6 часа,въпроизвежда ауидо и видео(никакъв проблем с 320 битрейт на mp3),има FM радио,разглеждане на снимки и текстове,2 игри.Има вграден високоговител,но е доста маломощен и никак не е ВИСОКОговорител,по скоро Тихоговорител :baby:

Вградените слушалки са страхотни,но винаги може да ги замените с по-добри 3.5mm жак.Екрана е 1.8 инча,плейъра е с 2GB,сив.Има звукозапис,запис и от радиото.Поддържа MP1/MP2/MP3/WMAWMV/ASF/AMV/TXT , и е само 41 гр.,много лек и тънък.

И 6 часа на батерия са много, така ли? :nono:

Има плеъри, държащи десетина пъти повече.

Ipod Touch и толкова не може.

• Автор

Един колега има такъв NEO. Слушах го - нищо специално. С интерес бих погледнал под капака :cool:http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

iPod изобщо го няма в картинката за мен, Apple не са база за сравнение. Аз се заглеждам по корейски плеъри, ако ме разбираш.

И защо да не са база за сравнение? Да скъпи са, но звука е супер качествен. Единствено може да се обмисли някой Sony Walkman пред него.

• Автор

И Apple iPod и Sony Walkman са плеъри от високия клас. Аз бих избрал Sony от двете марки. При Apple много плащаш за марката, пък и даже няма толкова екстри. (ако сравняваме в един ценови диапазон). Предполага се, че и двата плеъра са качествено изработени.

И Apple iPod и Sony Walkman са плеъри от високия клас. Аз бих избрал Sony от двете марки. При Apple много плащаш за марката, пък и даже няма толкова екстри. (ако сравняваме в един ценови диапазон). Предполага се, че и двата плеъра са качествено изработени.

Мен ме дразни по-скоро факта, че Ipod е ограничен откъм жак за слушалки - 2,5mm. За Ipod Touch не знам как стоят нещата.

Публикувано изображение

iPod Nano 6g 16GB. Плеърчето си е супер просто нямам думи. Взех го втора употреба за 100лв, но за щастие няма никакви следи по него и с всички допълнителни неща като слушалките и USB кабелът. Много съм доволен не заема много място и си е супер.

Редактирано от joniop (преглед на промените)

Ами мен 6 часа ме устройват,пък незнам. Иначе високата класа SONY WALKMAN..няма какво да обсъждаме,върха са.Apple повече плащаш за марката,за оная ябълка ейтам,отколкото за нещо друго,както при модните телефони-примерно нормална и ARMANI версия,с разлика единия е с надпис армани а другия не.Ама арманито е 50 лв. отгоре. Така,че за бранд не искам да плащам.Искам да плащам за качество. Неото ми харесва,само 50 лв. и с доста екстри.Абе кефи ме,наистина добър плейър.

• Автор

Чуй някой др. музикален плеър с добри слушалки и пак пиши тук. :giggle1: Говоря ти за бюджетна система - слушалките + плеъра - 70-100 лв. Примерно, аз слушах: Sony Walkman NWZ-B152F и NWD-B103 + A4Tech MK-650 и горепосоченият NEO + A4Tech MK-650. Определено имаше разлика в полза на сонитата. Ако забележиш цената на NWD-B103 и NEO-то е еднаква.

Моят плеър е Trekstor ibeat Move M 8GB.

Публикувано изображение

Memory 4 GB, 8 GB

Display 65.000-color CSTN, 4.6 cm (1.8 inch), 27.5 mm x 35 mm, 128 x 160 pixels

Card reader microSD (max. 2 GB)

Interface Hi-Speed USB 2.0 connection, Mini-USB, Earphone output (3.5 mm jack)

Color black/orange, black/silver

Dimensions (W x H x D) 41.5 mm x 83.0 mm x 9.5 mm

Weight approx. 31 g (with battery)

Record and playback

Playable file formats AVI (128 x 160 pixel), MP3 (CBR/VBR, 32 - 320 kBit/s), WMA (32 - 320 kBit/s), ADPCM-WAV: Only for recordings made with the MP3 player (8 - 16 kHz)

DRM (Digital Rights Management) WMA DRM9

Supported picture formats JPEG (max. 2560 x 2048 pixels)

Equalizer 3D stereo, Bass, user-defined, Jazz, Classical, Normal, Pop, Rock

File information File name, ID3 tag

Play mode Normal, Repeat song, Repeat all songs, Shuffle, Repeat shuffle, Folder, Repeat folder, Shuffle folders, Play function

Recording sources integrated microphone, integrated stereo FM radio

Recording quality Voice recorder: WAV (8 - 16 kHz), FM radio: WAV (8 - 16 kHz)

FM radio

Radio / saved settings Yes / 25

Radio frequency range 87.5 - 108.0 MHz in 0.1 MHz steps

Power:

Power supply Lithium polymer battery

Maximum operating time 10 hours

Charge by USB port, USB charger, approx. 3 hours charging time

Communication with the PC

Supported operating systems Microsoft Windows® 7 / Vista™ / XP / 2000, Mac® OS X from 10.3.x, Linux® from Kernel 2.6.x

Supported USB modes MSC

Maximum data transfer rate (read / write) 4.1 MB/s / 2.5 MB/s

Software AVI converter for various video formats

Other characteristics:

File management Folder navigation

Frequency range 20 Hz - 20 kHz

Signal-to-noise ratio > 90 dB

Languages German, English, French, Italian, Spanish, Polish, Portuguese, Russian, Swedish, Turkish, Dutch, Hungarian, Greek, Ukrainian, Slovenian

Преди около 2,5 тръгнах по магазините да си търся mp3 плеър. Не исках да е някакво менте.

Бях с харесал на Sony S серията. но не ми се давах толкова пари за плеър.Пък и исках да е поне със 4GB памет.

И така се спрях на Trekstor ibeat Move M, не толкова заради опциите да пуска и видео, а заради капацитета 8GB.

До сега не съм имал никакви сериозни проблеми със него (като се има предвид че не го слушам всеки ден, може би няколко пъти в седмицата). Два пъти съм му обновявал firмware . Втория път имах сериозен проблем.

След обновяването му. плеъра изобщо неискаше да се стартира. Добре ,че намерих в нет-а един сайт за плеъри (eng).

От него разбрах, че Trekstor ibeat Move M е със rockchip. Изтеглих два инструмента с които го префашнах и му инсталирах по стар firmware. Нов firmware изглежда няма да пуснат, тъй като вече плеъра е стар модел.

Преди около месец , всичко песни в паметта на плеъра бяха се изтрили незнайно защо. Направих му един формат на паметта, и всичко си дойде на мястото.

Качеството на звука , ме задоволява напълно (не съм прекалено претенциозен). Н еплейвам Mp3 под 256 CBR и 320 VBR.0.

След някоя седмица реших да му взема по качествени слушалки. Спрях се на A4 Tech MK-650B (както на колегата holler_pz).

С първото включване на слушалките усетих корена разлика на звука (особенно в ниските честоти). Обаче след един час слушане, тези слушалки тип "тапи", ушите ме боляха (бяха доста неудобни като постои човек няколко минути с тях), както и главата ме заболя въпреки че не го бях увеличил много. Въпреки, че имат различни накрайници (от гума) на мен ми бяха крайно неудобни И от тогава стоят в шкафа.

Все още си използвам оригинални слушалки.

Батерията му издържа не повече от 4-6 часа въпреки , че му дават 10.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

Относно A4 Tech MK-650B - и на мен ми обиваха в началото, но след около 1 месец ползване нямам проблеми. Явно трябва да се разносят. Аз даже добавих малко екстри - разграничител и щипка. :biggrin:http://store.picbg.net/pubpic/A0/9E/0304bd25aa97a09e.JPG http://store.picbg.net/pubpic/5E/79/a0375bf060085e79.jpg

Такаммм, да покажа и мойта джаджа :P

Публикувано изображение

Sony Walkman NWD - B103

Страхотно качество на звука, и дъни слушалките(оригинални Sony-та) и ушите ми, като го усиля до край. :yanim:

Няма много екстри, но пък за сметка на това качеството е гарантирано! 1 GB памет. Поддържа мp3, но за WMA не съм сигурна. Има си диктофонче. Вече е на 3 месеца, батерийката ми кара по няколко дни, като си слушам пре повечето време. Зареждам си чрез USB и това еее :wors: Много съм си доволна и ми се надявам да изкара максимално повече, че вече съм привързана много :yanim:

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Публикувано изображение
  • Автор

Я дай повече инф. ако може и снимка/и от близо. :ph34r: Туй на звънец ми прилича :biggrin:

...

Не, първото радио на Александър Попов е :cool:
  • Автор

Малко се отклоняваш от темата :Phttp://www.tvevropa.com/bg/news/bulgaria/view/26571 Портативнен плеър ако имаш покажи го де, не го крий :cool:

Кофти е, че няма плеъри или поне повечето са направени да не се зареждат със зарядно, а не през USB. Така например, ако нямаш достъп до компютър, да можеш предварително да си прехвърлиш музика и да си слушаш.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.