Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с веригата за мобилни телефони Handy

Featured Replies

Преди по малко от два месеца си купих nokia 6230 от магазин на HANDY. След четири дни му се скапа слушалката и не поискаха да го заменят, а го поправиха - ОК преглатнах го! Преди точно два дни отказа да вибрира и пак не пожелаха да го сменят!!! Така че МОЛЯ ВИ НЕ КУПУВАИТЕ КАКВАТО И Е СТОКА ОТ МАГАЗИНИТЕ НА HANDY, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ СДОБИЕТЕ САМО С ЕДИН БОКЛУУУУУУУУУУУУК!!!! :nono

• Отговори 154
  • Прегледи 81k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ти какво искаш - за един дефект да ти заменят стоката? Няма такова нещо. Прочети закона. Замяна става при невъзможност за ремонт, неосигуряване с резервни части (освена ако не си бил предупреден предварително), повече от 3 еднакви или 5 различни дефекта в гаранционен срок.

• Автор

Ти какво искаш - за един дефект да ти заменят стоката? Няма такова нещо. Прочети закона. Замяна става при невъзможност за ремонт, неосигуряване с резервни части (освена ако не си бил предупреден предварително), повече от 3 еднакви или 5 различни дефекта в гаранционен срок.

<{POST_SNAPBACK}>

ОК пич, наясно сам със закона! просто виждам че не схванал моята препоръка!

Какво искаш да схващам? Въпросното устройство (което наричаш боклук) сам си го харесал, купил си го, вероятно имаш гаранционна карта и касова бележка. Нали и аз като сервиз трябва да ям? И аз понякога си затварям очите за експлоатация, несъобразена с написаното в гаранционната карта и предпочитам да взема парите за ремонта. Пък ако някой почне да ми се отваря и да иска замяна на устройство за 1 дефект или защото жена му не е харесала цвета на кутията мога да му напиша в гаранционната карта поне 2 точки по които гаранцията отпада. Да ходи да се оплаква на арменския поп. Аз съм му заместник. Та не разбрах за какво флудиш форума и отправяш препоръки. След като си "наясно със закона" защо си недоволен от ненарушаването му?

• Автор

Какво искаш да схващам? Въпросното устройство (което наричаш боклук) сам си го харесал, купил си го, вероятно имаш гаранционна карта и касова бележка. Нали и аз като сервиз трябва да ям? И аз понякога си затварям очите за експлоатация, несъобразена с написаното в гаранционната карта и предпочитам да взема парите за ремонта. Пък ако някой почне да ми се отваря и да иска замяна на устройство за 1 дефект или защото жена му не е харесала цвета на кутията мога да му напиша в гаранционната карта поне 2 точки по които гаранцията отпада. Да ходи да се оплаква на арменския поп. Аз съм му заместник.

Та не разбрах за какво флудиш форума и отправяш препоръки. След като си "наясно със закона" защо си недоволен от ненарушаването му?

<{POST_SNAPBACK}>

Да бе ясно ти си прав за себе си и аз за мен!Всеки има право на лично мнение и аз мога да изразявам кадето и когато поискам!Щтом толкова си наясно и ти със закона трябва сам да го знаеш!
  • 2 седмици по-късно...

Преди по малко от два месеца си купих nokia 6230 от магазин на HANDY. След четири дни му се скапа слушалката и не поискаха да го заменят, а го поправиха - ОК преглатнах го! Преди точно два дни отказа да вибрира и пак не пожелаха да го сменят!!! Така че  МОЛЯ ВИ

НЕ КУПУВАИТЕ КАКВАТО И Е СТОКА ОТ МАГАЗИНИТЕ НА HANDY, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ СДОБИЕТЕ САМО С ЕДИН БОКЛУУУУУУУУУУУУК!!!! :nono

<{POST_SNAPBACK}>

Защо ти дават гаранция като не си изпълняват задълженията по нея. Много се дразня така да се опитват да правят на глупак клиента. Мерси за съвета, няма да си купя нищо от там.

Аз искам да попитам нещо - какво искате от едно устройство: да работи или да си го подменяте на всеки два дена? Целта на гаранцията е не да ви сменят устройството ако се одраска например или ако нещо се развали, а просто да ви го върнат функционално. Представете си какво ще стане, ако при всеки един дефект ви дават ново устройство. Публикувано изображение

Мисля, че ако продавачът държи на реномето си, би трябвало да заменя веднага дефектната стока с нова или поне да осигурява оборотна за времето на ремонта. И задължително да предлага замяна на дефектната с по-добра срещу доплащане. А при два последователни дефекта на един и същ продукт горното важи още повече. Иначе могат да ремонтират дефектния продукт, бавейки го всеки път, докато на края му изтече гаранцията и клиентът бъде принуден да си купи нов. Още повече, че става въпрос за мобилен телефон. Ако аз остана без телефон 1 седмица, защото е на ремонт загубите ми от пропуснати ползи биха могли да надхвърлят стойността на телефона. Благодаря на Fake за информацията, няма да купя нищо от "Handy" и ще дам същия съвет на приятелите и клиентите си.

Редактирано от V12 (преглед на промените)

V12 момчето не е споменавало да са му бавели телефона, не е споменавало да са му предлагали оборотен телефон. Той просто се оплакваше, защото не са му заменили веднага телефона. Според мен това не е повод за викане до небесата и обвиняване на който и да е. Иначе за случаите, които описваш и предложенията ти са напълно разумни и ги подкрепям.

Няма параграф за ТАКАВА замяна. Четете какво пише в гаранционната карта. Търговеца НЯМА отговорност по въпроса. Отговорен е производителя чрез вносителя на стоката. За целта пък те плащат на сервиз за рекламации при гаранционни условия. Не виждам за какво е претенцията - че е ремонтиран в гаранционен срок. Не е споменато за забавяне на ремонта. Не вярвам в някоя гаранционна карта да пише че при втори дефект стоката се заменя с нова. Нито пък е написано в закон. Ами ако е спрял да вибрира след изпускане? Ремонт за втория дефект отказан ли е?

... Пък ако някой почне да ми се отваря и да иска замяна на устройство за 1 дефект или защото жена му не е харесала цвета на кутията мога да му напиша в гаранционната карта поне 2 точки по които гаранцията отпада. Да ходи да се оплаква на арменския поп. Аз съм му заместник.

...

<{POST_SNAPBACK}>

Добре, че не ни се налага често(да чукна на дърво), да попадаме на такива каго тебе. "Звучиш" ми малко, като разните монтьори, сервизни работници и т.н. от времето на социализЪма, които си мислеха, че те са най-важните хора, които стъпват по земята.

Аз искам да попитам нещо - какво искате от едно устройство: да работи или да си го подменяте на всеки два дена?

Ами ако дава дефект на всеки два дена, защо не?!

Според мен, човека ВЪОБЩЕ не го интересува имали такъв параграф или няма. Почувствал се е прецакан и просто го споделя. Не е нужно всички да са съгласни с него.

Батка, тез телефони(nokia 6230) са едни от най-големите пръчки пускани някога на пазара. Най-големият им плюс е хубавата реклама

Абе не е толкова важно какво пише - просто това което се е случило води само до едно - човека повече няма да ползва услугите на тази фирма - от което губи единствено фирмата.А в случая с тази тема и може би същия човек е казал за случая и на други познати и те са решили да не ползват услугите на съответната фирма.

Просто в БГ обслужването е на последно ниво по важност и аз лично бих предпочел да дам повече пари за нещо не обслужването да е на ниво и при проблем да реаргират адекватно.

Това ми напомня на един случай като ми се развали СД-то - занесох го в една фирма от която съм си взимал 2 компютъра за по над 1000$ всеки - фирмата на баща ми по моя препоръка са взимали пак оттам компютри за хиляди долари - та дадох го там да го оправят - отивам на следващия ден и сервизния специалист ми казва не мога да ти го оправя дай 10лв за труда Публикувано изображениеПубликувано изображение аз му казах че няма да му дам защото никаква работа не ми е свършил - той после ми се развика взе да ми се кара - каза "Аз тебе ще те запомня тука повече нищо няма да вземеш само аз работя тука" - аз му казах Добре и си взех СД-то и си излязох - след половин година познайте дали отидох при тях когато взимахме техника за около 20-30 000$ еми НЕ отидох в друга фирма.

- други неща с които ме отблъснаха е че и двата компютри които бях поръчал от тях не бяха с компонентите които поръчах а други марки - ХАРД ДИСКА,ЗВУКОВАТА КАРТА ВИДЕОКАРТАТА

- също за един хард диск да ми доставят чаках има няма 3 седмици

- нямам думи виждал съм неадекватни и компютърно неграмотни хора по разни фирми но в тази просто минават всякакви граници - никога не бих оставил на някой от тях да ми състави конфигурация - жива скръб - да изкарам някой лапе от компютърен клуб ще ми състави по-добра конфигурация отколкото някой от тях.И това забележете е една от първите компютърни фирми в Бургас - предполага се че имат голям опит ..

Ако всичко това ви е някакси познато може би вече се сещате името на фирмата - а за тези които не са ползвали техните услуги това е

:bye: КОМПЮТЪРЕН ЦЕНТЪР БУРГАС :bye:

едит: Малко се поотплеснах а по темата за гсм сервизите също искам да кажа - аз си купих гсм от фирма Jeff преди около 5 месеца за 500лв - два пъти съм имал проблем който признавам си аз съм виновен и според условията на гаранционната карта трябва аз да си покрия разходите по ремонта - но познайте - и двата пъти хората ми оправиха телефона без да ми искат и лев - е това наричам аз обслужване - и следващия път като отида и да 500лв за телефон ще е от тях заради добрата им работа с клиенти ..

Редактирано от Nistel (преглед на промените)

Nistel - напълно си прав човече . И за качеството на обслужването и си два пъти по - прав за CCB Публикувано изображение

Те още ли правят великите компютри с марка "Cobra" ????? :)

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Най - голямата шега беше със спирането на вибрацията! От сервиза ми заявиха, че не бил открит дефект в телефона, а той просто не можел да вибрира на слаба батерия!!! Айде моля ви се!!! Телефона беше ремонтиран поради простата причина, че вибрираше два пъти по силно от преди това и гаранционните лепенки бяха разлепяни. А номера за неустановения дефект е просто един вид причина да не се признае втори дефект на телефона, защото последвали трети ще го сменят няма каде да ходят!!! Тези дни обикаляме да търсим телефон на приятелката - е познайте НЯМА ДА ГО ЗАКУПЯ ОТ HANDY :cheers: Те просто загубиха поредният клиент!

Handy имат достаъчно клиенти че да се разплачат за теб. Стока се заменя само при неотстраним дефект, както и при един и същи дефект проявил се няколко пъти (скапва се, оправят го, скапва се оправят го и тн), или подобен вариант на гаранционна карта за техника съм виждал. Ти виждаш само двете страни - Ти и Те. Но има вносители и производители, които имат условия за подмяна с нов, тъй като надали смяташ че магазините Handy ще си бръкнат от собствения джоб за да платят новия телефон, защото бачкат на малък процент и предпочитат да те изгубят като клиент, от колкото да похарчат няколко стотин лева (незнам колко е в конкретния случай) за да ти удовлетворят каприза. Честно казано, това че не вибрира при слаба батерия, надали е описано някъде в характеристиките на телефона и си е сериозен дефект и имаш право да се заяждаш докато не го заменят с вибриращ или с друг модел (+заплащане ако е по-скъп). Все пак докато телефонът работи, трябва да вибрира без значение колко е пълна батерията.

Напълно съм съгласен с Fake , по случая мога да споделя че преди време си купих CD-RW Lite-On, която след няма и месец спря да записва, а ден по-късно спря и да чете дискове. Занесох я за ремонт и какво мислите стана там - смениха и фърмуеъра. Работи още два дена и тотално сдаде багажа. Смениха ми я. Новата на втория месец гръмна един диск. Принудих се да използвам Nero DriveSpeed. И тя се предаде след 3 месеца. Един месец чаках да я оправят или подменят. Така че хич не ми ги разправяйте че търговците са света вода ненапита, малко са тези които се отнасят с уважение към клиента. А пък нека Handy да продължават в същия дух, та да видим колко клиенти ще им останат...

• 3 седмици по-късно...

<{POST_SNAPBACK}>

Пич, кой закон имаш в предвид, че на мен ми се събират вече пет дефекта в гаранционен срок и искам да си предявя правата.

Определено в Наndy са доста некоректни. и аз си имах разправии с тия, покраи един телефон който незнайно как се си губеше обхвата ..................................................................

Батка, тез телефони(nokia 6230) са едни от най-големите пръчки пускани някога на пазара. Най-големият им плюс е хубавата реклама

<{POST_SNAPBACK}>

Публикувано изображение

Да кажа само, че телефонът си е перфектен, като функции и като дизаин. Смених го за следващият модел и съм още по доволен.

Относно официалните условия са отработване на повреден телефон, нещата са следните:

1. Подмяна се прави при повреда на един и същ компонент три пъти.

2. Подмяна се прави при връщане на телефна в магазина до 2 работни дни от момента на покупка и максимум до 4 минути изходиащи разговори, при наличие на повреда.

Това открих.

Обаче до колкото знам HENdY не е оторизиран сервиз на Nokia или на някои друг, така че могат да си създават каквито и да е условия по случая.

Germanos, Mtel и Globul знам че са на няколко марки.

Публикувано изображение ALFA COPY е официален сервиз на Nokia за България.

Но за да ти се признае гаранция от тях трябва от там да си го купим телефона.

Но така е и по-скъпо, но това е цената на истинската гаранция.

Евала на Jeff-прочетох по горе че добре се отнасят с клиентите си в такива случаи. :)

Редактирано от Kiki_Riki (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

<{POST_SNAPBACK}>

Пич, глей ся... ;) Преди 2 седмици си купих от "Хенди" Нокиа 2600. След като се прибрах забелязах, че телефонът не се зарежда. Обадих се в магазина и обясних, че след като го вкл. телефонът не показва никаква индикация, че се зарежда, както е описано в упътването. Продавачът ми скочи с лафа, че трябва да го държа така 16 часа и щяло вс. да е ок. Да ама не! Телефонът беше с дефект. За щастие от сервиза го приеха без проблем, но сега чакам една седмица без телефон. Тъпо! Ок спазвате си гаранцията, засега. ;) Но явно при вас е обичайно "чисто нов" апарат да дава дефекти. И то не само един както виждам, че се случва с други. Дано при мене да няма повече проблеми след като си го взема от сервиза. И наистина има толкова много магазини за ДжиЕсЕми, че се чудя как мислите да спечелите клиенти с тази политика?! :P

Не знам от къде внасяте телефоните, но явно сте "на далавера" да ги продавате и после да ги поддържате една година на "изкуствено дишане". Да си призная чувал съм кофти коментари за магазините ви, но не им обърнах внимание и сгреших. Пиша този отговор за да предпазя и други. Хубаво че си спазвате гаранцията, но човек не си купува телефон, за да го носи през месец на ремонт, пък били то и безплатен. Ако все пак решите да "влезете в пътя" и аз остана доволен от покупката си с радост ще си пиша сам опровержение точно тук в този форум. Но ако продължавате в същия дух не мисля, че ще се задържите на пазара. ;)

Успех!! :bye:

Handy имат достаъчно клиенти че да се разплачат за теб. Стока се заменя само при неотстраним дефект, както и при един и същи дефект проявил се няколко пъти (скапва се, оправят го, скапва се оправят го и тн), или подобен вариант на гаранционна карта за техника съм виждал.

Ти виждаш само двете страни - Ти и Те. Но има вносители и производители, които имат условия за подмяна с нов, тъй като надали смяташ че магазините Handy ще си бръкнат от собствения джоб за да платят новия телефон, защото бачкат на малък процент и предпочитат да те изгубят като клиент, от колкото да похарчат няколко стотин лева (незнам колко е в конкретния случай) за да ти удовлетворят каприза.

Честно казано, това че не вибрира при слаба батерия, надали е описано някъде в характеристиките на телефона и си е сериозен дефект и имаш право да се заяждаш докато не го заменят с вибриращ или с друг модел (+заплащане ако е по-скъп). Все пак докато телефонът работи, трябва да вибрира без значение колко е пълна батерията.

<{POST_SNAPBACK}>

Да бе!

Докато има говеда ще има и касапи!!!

хахаха :speak:

• 2 седмици по-късно...

Хора, аз също имам същия проблем и от няма да казвам кой магазин смених 7 много скъпи телефона. И аз не съм съгласен да даваш много пари и след 1-2 седмици да тръгнеш по сервизи. Относно сервизите мога да кажа че няма да си признаят че не могат да го оправят телефона защото ще им падне реномето. Запомнете че има съдебни зали и агенция за защита на потребителите които ще им разкажат играта,повярвайте ми. Fake приятелю потърси си правата в съда или в агенцията за защита на потребителя. Успех.

Идеята за Агенцията е добра. Само трябва да си купил телефона си лично на твое име , а не на фирма(агенцията се занимава само със сигнали от граждани, а не отговаря за фирми). Работата е там, че ако агенцията намери дори малко финансово нарушение веднага сезира данъчните за проверка на цялата фирма.

Какво представлява гаранцията

Много често в говоримия език под гаранция се разбира отговорността на търговеца за недостатъци. Това разбиране е неправилно. Отговорността за недостатъци на продавача и на изпълнителя произтича от закона и нейното съдържание и обхват са от напред установени. Не така стои въпросът с гаранцията.

Много често в говоримия език под гаранция се разбира отговорността на търговеца за недостатъци. Това разбиране е неправилно. Отговорността за недостатъци на продавача и на изпълнителя произтича от закона и нейното съдържание и обхват са от напред установени. Не така стои въпросът с гаранцията. Гаранцията е самостоятелен договор, който съпътства основната сделка (продажба, лизинг, изработка или друга). Страни по него са потребителят и даващият гаранцията, а това може да бъде както търговецът така и производителят. Това е и втората важна отлика между гаранцията и отговорността за недостатъци. Последната се носи само и единствено от търговеца.

Гаранцията съдържа два основни елемента:

– декларация, че стоката или услугата притежават определени качества и свойства, които ще запазят през определен (установен отдоговора за гаранция) период от време;

– задължение за даващият гаранцията да понесе икономическите последици при липсата на заявените качества.

По какъв начин ще стане това зависи от самия договор. За разлика от отговорността за недостатъци, където потребителят може да избира между безплатен ремонт, отбив от цената, заменяне на стоката с нова или връщане на платеното, в договора за гаранция може да се установят само някои от тези възможности, да се предвидятo допълнителни, както и да се въведе задължителна последователност при използването им.

Например, връщането на заплатената сума да бъде допустимо едва след неуспешното извършване на ремонт. Важно е да знаете, че дадената гаранция не може да ограничи законовата отговорност за недостатъци. Търговецът не може да ви задължи да се обърнете към гаранта-производител, нито да ви отнеме правото на избор, ако дефектът е съществувал към момента на предаване на стоката, давностният срок на отговорността за недостатъци не е изтекъл и вие се позовавате на нея.

Гаранцията често се използва за рекламни цели. За потребителя тя има смисъл единствено в случаите, когато гаранционният срок е по-дълъг от срока, в който може да се ангажира отговорността за недостатъци (съответно 6 месеца за движимите вещи и 1 година за недвижимите имоти). До неговото изтичане потребителят може да избира дали да предяви претенцията си към търговеца (на основание законовата отговорност за недостатъци) или към далия гаранция производител. В огромния брой случаи ще се ангажира отговорността на търговеца, тъй като за потребителя е по-лесно да контактува с него.

Едва след изтичане на давностният срок на отговорността за недостатъци за потребителя остава единствената възможност да издири производителя и да се позове на гаранцията.

Когато ви обещават гаранция, изисквайте документ за нея, в който да е отразено кой я дава (фирма и точен адрес), какви праваимате и в какъв срок можете да ги упражните. Писмената форма не е условие за действителност на договора за гаранция, но без нея доказването му става изключително трудно. Запазете и касовата бележка за покупката

Тук

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.