Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с веригата за мобилни телефони Handy

Featured Replies

Явно има някаква голяма пратка менте на този модел телефони, защото на един познат му даде подобни дефекти седеше му включен непрекъснато на слушалки телефона. Купи си го от 2BE и при посещение в сервиза му казаха, че е "корозирал" и гаранцията отпада - имало една възможност ако подпише декларация, че сервизът не носи отговорност за последствията след ремонта и заплати 50 лв може да пробват да му го оправят. Това са българските фирми - така действат - продават ментета и рекетират потребителя.

• Отговори 154
  • Прегледи 81k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хора, аз също имам същия проблем и от няма да казвам кой магазин смених 7 много скъпи  телефона.

И аз не съм съгласен да даваш много пари и след 1-2 седмици да тръгнеш по сервизи.                                                                                              Относно сервизите мога да кажа че няма да си признаят че не могат да го оправят телефона защото ще им падне реномето.

Запомнете че има съдебни зали и агенция за защита на потребителите които ще им разкажат играта,повярвайте ми.

Fake приятелю потърси си правата в съда или в агенцията за защита на потребителя.

Успех.

<{POST_SNAPBACK}>

Ми кажи все пак кой е този магазин. Или искаш и ние да се набутаме. Не е хубаво така :yanim:

П.П. Днес явно само ще редактирам мнения ама карай Публикувано изображение

Полезен линк:

Комисия по търговия и защита на потребителите

:bye:

Редактирано от lordjohn (преглед на промените)

Гаранция няма никаква, че ако един човек си купи нещо от един магазин и е доволен то следващия няма да попадне на нещо което е прецакано. Просто в държавата ни няма необходимия контрол на внасяните стоки. Влизат какви ли не боклуци. И хората си дават парите и се ядосват. Брат ми например преди 2 години си купи от 2BE телефон и си беше съвсем читав нямаше никакви проблеми. А на моя познат вече написах по-горе какво му се случи преди няколко месеца, когато си купи телефон пак от тях. :yanim:

Мисля че не е от верига магазини lordjohn.Пък и май че те не са виновни ,а са виновни тези дето им ги доставят защото те си ги разкодират. Разкодирането им е скапано.

Редактирано от boi (преглед на промените)

Браво на ani 2 много изчерпателен отговор по темата. Да знаеш че много си права. Ти си супер. Значи все пак можеш да им разкажеш играта на търговците. :yanim:

• 1 месец по-късно...

НИКОГА НЕ ПАЗАРУВАЙТЕ В HANDY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! АКО ЗНАЕТЕ НА МЕН КАКВО МИ СЕ СЛУЧИ.... Дълго е за разправяне, ама с чисто нов дефектен телефон Nokia 1100 ме разиграват 2 месеца по сервизи, смениха ми батерията точно 4 пъти без да преувеличавам и накрая... СЪГЛАСИХА СЕ ДА ГО СМЕНЯТ!!! НО КАКВО СЕ СЛУЧВА... Отивам да си го взема сменен и продавачката избира определен shortcut от апарата и ми показва на дисплея новия сериен номер IMEI. Аз се съгласявам че е друг, взимам го и се прибирам в къщи... Отварям отзад капачето, махам батерията и установявам, че това е всъщност стария апарат, защото там го има изписан номера :) Та сега си имам гаранция за друг апарат... впрочем за същия ама с номера от паметта, която са изтрили с някой пиратски софтуер за разкодиране на GSM-и. ГОЛЯМА ИЗМАМА!!!! Мисля, че в тази фирма продават разкодирани апарати от чужбина и затова не работят както трябва. Докато ми го сменяха една жена се разкрещя в магазина, че иска да й сменят нещо на някакъв Siemens. Така че не философствайте много а просто ви призовавам да БОЙКОТИРАМЕ ФИРМА "HANDY" !!!!

Wewcome to Bulgaria

<{POST_SNAPBACK}>

От другата година че влезе в сила закон който ги задължава при неотстраняване на проблем в рамките на един месец да ти ВЪРНАТ ПАРИТЕ.
От другата година че влезе в сила закон който ги задължава при неотстраняване на проблем в рамките на един месец да ти ВЪРНАТ ПАРИТЕ.

<{POST_SNAPBACK}>

да така е .. трябва да ги върнат .. ама все пак това е България никои не зачита закони (съвсем малко за тези дето ги зачитат) за жалост Публикувано изображение може да им врътнеш едно делце ;) ако ти се занимава с такива работи

• 1 месец по-късно...

Преди по малко от два месеца си купих nokia 6230 от магазин на HANDY. След четири дни му се скапа слушалката и не поискаха да го заменят, а го поправиха - ОК преглатнах го! Преди точно два дни отказа да вибрира и пак не пожелаха да го сменят!!! Така че  МОЛЯ ВИ

НЕ КУПУВАИТЕ КАКВАТО И Е СТОКА ОТ МАГАЗИНИТЕ НА HANDY, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ СДОБИЕТЕ САМО С ЕДИН БОКЛУУУУУУУУУУУУК!!!! :nono

<{POST_SNAPBACK}>

Прав си приятелю - HANDY са абсолютни измекяри. Миналата година купих на приятелката си siemens C62 от магазина им на Патриарха и мога да ти кажа че облужването им е под всякаква критика. Бяха ми дали зарядно, което не е предназначено за българския стандарт на контактите, а когато отидох да ми го сменят на другия ден, продавача ми се изрепчи че не било възможно да ми е дал такова зарядно. Едвам ми го смени с триста зора като преди това ме направи на 2 стотинки и ме накара да се почувствам като престъпннк. Даже му лепна стикер да не би пак да го "сменя"с друго. На всичкото отгоре новото зарядно което ми даде изгоря след няма и 2 месеца. И като за капак на цялото това безобразие телефона си имаше проблеми от софтуерен и хардуерен характер още от самото начало, докато накрая не се скапа напълно, а още нямаше и година. На 100 % съм на същото мнение - HANDY продават боклуци, изкупуват ги на килограм от китай второ и трето качество и ги продават у нас с десетина лева по-евтино от другите магазини, а ние глупаците ги купуваме и им се радваме!!!!

Първа да ти отговоря tome наистина са ти завъртяли платката с друга и имаш нов телефон,но този дето гто е направил не си е направил труда да смени и ламаринката със стикера където е IMEI-а това дето си го мислиш не става то така.Значи IMEI-a се задава като се програмира Flash чипа а на 1100 той е еднократно програмируем така че няма как да сменят IMEI-a,а С62 по-принцип този телефон си има проблеми с обхвата още от както се е родил,освен това много често му гърми полифонията.Като цяло доста не сполучлив апарат.

Мисля, че в тази фирма (HANDY) продават разкодирани апарати от чужбина и затова не работят както трябва.

<{POST_SNAPBACK}>

Да, често съм виждал телефони с надписи на чужди оператори, възможно е и др. шмекерии да правят за да поддържат малко по-ниски цени....

Първа да ти отговоря tome наистина са ти завъртяли платката с друга и имаш нов телефон,но този дето гто е направил не си е направил труда да смени и ламаринката със стикера където е IMEI-а това дето си го мислиш не става то така.Значи IMEI-a се задава като се програмира Flash чипа а на 1100 той е еднократно програмируем така че няма как да сменят IMEI-a,а С62 по-принцип този телефон си има проблеми с обхвата още от както се е родил,освен това много често му гърми полифонията.Като цяло доста не сполучлив апарат.

<{POST_SNAPBACK}>

Пич, явно не си прочел правилно това което съм написал. Никой не твърди, че има фирма, от която всеки един закупен телефон е перфектен. Идеята ми е, че обслужването им не струва и отношението им към клиентите е ужасно. Знам че те не са единствената фирма с подобни проблеми, което е жалко. Просто искам да кажа: стига вече с това просташко мислене, с този нисък манталитет сме за никъде. Затова смятам че съм напълно в правото си да недоволствам.

Е аз вече втори телефон си поръчвам от приятел, който ходи често до Германия и си го разкодирам при един много точен човек в кв. Надежда и нямам никакви проблеми първия телефон скоро ще стане на 3 години - не ми е създал никакви ядове. И мисля, че е много по-добре ако наистина телефона е купен от някой европейски оператор и е разкодиран, защото поне има доста по-голяма вероятност да е добър, едва ли големите европейски оператори си позволяват да продават разни боклуци. Лошото е, че в България се внасят какви ли не "тояги".

Редактирано от johnnie (преглед на промените)

Преди по малко от два месеца си купих nokia 6230 от магазин на HANDY. След четири дни му се скапа слушалката и не поискаха да го заменят, а го поправиха - ОК преглатнах го! Преди точно два дни отказа да вибрира и пак не пожелаха да го сменят!!! Така че  МОЛЯ ВИ

НЕ КУПУВАИТЕ КАКВАТО И Е СТОКА ОТ МАГАЗИНИТЕ НА HANDY, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ СДОБИЕТЕ САМО С ЕДИН БОКЛУУУУУУУУУУУУК!!!! :nono

<{POST_SNAPBACK}>

Благодаря за съвета няма да купувам нищо от там!!!!Ще се постарая и приятелите ми да не купуват нищо от там!!!!!

Благодаря за съвета няма да купувам нищо от там!!!!Ще се постарая и приятелите ми да не купуват нищо от там!!!!!

<{POST_SNAPBACK}>

Да и аз мисля да направя така

Така и аз преди 2-3 месеца си купих телефон(Сименс Ц75) от Handy ... и пич до сега не ми е дал нито един дефект ... ,но зависи как си го екплоатиарал телефона!Пък и наистина не виждам защо се оплакваш след като знаеш законите!Не намирам смисал във твоите препоръки и мения специално по тази тема! Публикувано изображение Поздрави!

Да наистина не препоръчвам този магазин!!!! :wors: Баща ми си купи батериа за GSM от там и тя неможа дас се зареди след това!!! :);)

Внимавайте че мизериите с тях продължават.Един приятел си взе оттам bluetooth - след месец взе че се развали от самосебе си но му казаха че той го е развалил нещо,държал го е в лоша среда,имало е влага и тн познати банални извинения.Айде 40лв лесно се прежалват ама той пък пак в същия ден когато си взе синия зъб си е взел СЕ Р910 .. пс.Да добавя става въпрос за открития това лято магазин в Бургас ..

• 3 седмици по-късно...

Подкрепям те на 100% за Handy Наистина не са ама никак коректни в областта на сервизното обслужване даже да ти кажа честно са си ШАРЛАТАНИ не веднъж съм виждал недоволни хора!Писах на Филипов ама явно човека са му залепнали очите на тема ПАРИ за него не е важно какво се продава важното е да се печели така са повечето фирмички в България Така че мога само да ти сачуствам и да ти кажа всичките ми приятели знаят за тях че са мошенници и да не си купуват нищо от тях!

Да, беше ми написал един ферман на шлькавица, който въобще не мога да разбера, а и няма да се напъвам. След като нямаше дори постове във форума та да се сетя за какво става дума. Поне да ми беше погледнал профила. Не се занимавам с продажби на GSM, а със сервиз на битова електроника.

;)

Здравейте - нищо не съм взимал от Хенди, но след като се оплаквате няма и да влизам в магазините им.

Аз пазарувам само от O-connect

Като цени и качество на продуктите нямат равни. 2 телефона взимам вече от тях - перфектни. Сименса /М65/ немски, Нокията /6230i/ финландска! За справка в МТел същата Нокия е немска... Публикувано изображение

София

бул. Патриарх Евтимий 25 - след френската гимназия посока Попа

Телефон : 02/980 72 81

GSM: +359898454456

FAX: 02/980 72 81

E-mail: [email protected]

Справка за цените на O-connect

продават и във Варна.

• 2 седмици по-късно...

Така преди 3 месеца си взех от handy(този на ръковска дето е)nokia 6230i значи там ме обслужиха безупречно тела си бачка на макс въпреки че съм го изпускал от метър и половина височина не един път даже веднъж падна от малко по високо и на тела му нема нищо все пак nokia-та си е nokia даже батерията ми държи много повече от колкото казваха в магазина :angry: по въпроса с това какво става при повреда се чете гаранционната карта а там съм сигурен че не пише за подмяна на продукта при повреда а за отсраняване на проблема ако той не може да се премахне тогава ти дават нов та според мен си зависи до късмет и от това как се третира дадения продукт да не говорим че в handy цените са горе долу нормални аз си взех тела за 519 лв а търговските центрове на М-тел искат за него над 600лв във търговските вериги на GloBul (2be;Germanus-само за тези се сещам в момента :clap: )Nokia 6230i струва приблизително 600лв ... а когато един продукт е по скъп на едно място не значи че не може да се получат същите дефекти както при по евтините оферти за това като не ви изнася нема смисъл да се разправяте за размяна просто се възползвайте от гаранцията си и след поправката продайте тела на някой добавете малко пари и си купете пак същия продукт или друг който ви харесва и не се дразнете много много все пак не винаги всичко в живота трябва да става така както го искаме ние ...

plambata самия факт че не си се сблъсквал със сервизите на Хенди е просто уникален късмет.Гледаш тук десетки хора се оплакваме от пренбрежителното и направо подсъдимо отношение към клиентите си.

Явно всички писали в тази тема изобщо не са наясно с бизнеса с моб. телефони в БГ. Колкото до Хенди - телефоните които се продават там по нищо не се различават от тези които се продават в 2be, Германос, Глобул или Мтел. Да не говориме че 40% от телефоните които се продават в Хенди се взимат директно от Мтел, съгласно техните партньорски взаимотношения. По-ниските цени в случая не означават по-ниско качество! При всички по-големи вериги мобилните телефони се доставят директно от официалният вносител на съответната марка за БГ. Нямам време да се разтърся, но със сигурност мога да ви дам линкове към стотица такива теми оплюващи по подобен начин всички останали вериги. Факт е че Хенди се развиват и отварят по 2-3 нови магазина всеки месец, сам говори за това дали хората им имат доверие. Колкото до Закона за защита на потребителя-никъде не пише в какъв срок трябва да се отремонтира стоката и никъде не пише че стоката трябва да се смени с нова при проявяване на един и същ дефект няколко пъти. Всеки има право сам да реши от къде да пазарува, но да се пишат глупости от рода на "внасяне на кило от Китай" е абсолютно невежество. Аз имам следният въпрос към всички Вас, които са "ощетени" от Хенди - Защо не си потърсите правата ако считате че те са Ви нарушени?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.