Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с веригата за мобилни телефони Handy

Featured Replies

Браво на всички,които са изказали свойте проблеми от HENDY Ще ви разкажа пресен пример за тяхната коректност компетентност и качество на обслужване Значи преди две седмици си занесох телефона с проблем(Simens M75) проблема е в картата памет телефона не я открива.И обясних в магазина в които го занесох,че съм го намокрил леко и веднага след намокрянето съм извадил батерията и съм оставил телефона да съхне въпреки че нямаше вода в него и дори не се запоти дисплея ( телефона го продават като водо и влаго устоичив)след като изчаках няколко часа го включих и телефона си работеше без никакви проблеми.Минаха се две или три седмици сега не съм абсолютно сигорен във времето но приблизително толкова и Оп проблема с картата се появи.От гаранцията ми оставаха още месец и половина .Момичетата в магазина бяха много очтиви и прегледаха телефона за забележки които се описва в гаранционната карта ,но такива нямаше дори те се учудиха защото телефона имаше Перфектен външен вид(много си го пазех и просто още не мога да си простя за заливането му с вода ,но на всеки може да се случи въпреки че телефона е Пак се повтарям водо и влаго устойчив никога не съм си правил експерименти да го пробвам въпреки че преди да си го купя гледах в интернет един краш тест на този модел и мога да ви кажа че това заливане с вода което му се случи при мен е нищо сравнение с краш теста.И така взеха го те и аз ги попитах нямат ли някаквъ оборотен телефон защото в този случай аз оставам без телефон,отговора е беше НЕ много съжаляваме но нямаме.ОК принудих се да си купия още един телефон разбира се от добре познатия ни Германос.И така мина се една седмица никои не ми се обажда отидох до магазина да проверя какво става с телефона ми от магазина момичетата ми казаха че още не е готов но ще се обадят в сервиза да проверят изчаках те се обадиха и ми казаха че телефона е готов и утре ще ли да го изпратят от сервиза,казах им Супер утре ще мина да си го взема,и така до следващия ден.Отивам в магазина питам ги дойде ли телефона и те се спогледаха и ми казват ами още не е дошъл сигурно са го изпратили в последния момент и итре със сигурност ще е при тях.Добре си викам аз утре утре важното е че е ремонтиран.Отивам пак на следващия ден и пак същото още не е дошъл и така още една седмица мотане.след което ми звъннаха те и ми казват здравейте телефона ви е вече при нас но има един малък проблем.Телефона ви не е поправен защото в сервиза са чакали някаква част за него но не са я получили и не могат да го поправят и са ви издали протокол в които за чета че не ми се признава гаранцията за ра ди неправилна експлотация и вътре телефона бил корозирал.Помолих момичето да ми даде телефона да го погледна и какво да ви кажа Това не беше моя телефон капака на батерията беше леко отчупен гуменото оплътнение което при мен беше перфектно това с което те ми го върнаха беше толкова захабено че да го бях търкал в шкурка нямаше да е толкова окаяно .Аз им казах това не е моя телефон или са ми подменили панела.Добрече девойките си спомняха състоянието на моя телефон и ми казаха ами ще се обадим утре в офиса и ще говорим на високо равнище да решим проблема.И сега чакам решение кои и как ми е подменил панела и как мога да бъда сигурен че и вътре в телефона не са ми подменили нещо.Със сигурност ако няма никакво решение с проблема на телефона ми ще ги съдя.Няма да ги оставя да им се размине.Аз не съм си намерил парите на улицата и не мога до го преглътна P.S Съжалявам ако има правописни грешки но съм много бесен :) Не искам да обвинявам персонала в Магазина,защото каквото зависеше от тях те го направиха А че ми даваха грешна информация такава даваха и на тях съответно от сервиза. И последно ще ви кажа ЗА БОГА ХОРА НЕ КУПУВАЙТЕ каквито и да е стоки без гаранция не че всеки път тя върши работа

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 154
  • Прегледи 81k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз си купих телефон LG KP202 от HANDY със договор към MTel.Самоче този телефон искам да го ползвам с Globulska карта и поради това специално попитах сложителят който ми продава телефона дали той е кодиран и той ми отговаря не.При което в нас установявам, че телефонът не върви с карта на Globul.Даже на самата кутия пише, че телефонът е киран.Не знам дали съм права,но мисля че служителите трябва да знаят това, а не аз в момента на покупката да се чудя кое да прочета по-напред:договора от 3 листа или кутията или да преглеам самият телефон....Върнах се в магазина и ми казаха да дойда след 2 дена защото човек който се занимава с кодовете за разкодиране е в отпуска.Между вреенно се появява и дриг проблем...картата на Mtel не може да се извади от телефона.Когато отидох след 2 дена ми казват, че нищо не могат да направят телефонът бил нов нямали още кодовете и да се обадя след 1 седмица на *88 и те са щтели да ми кажат кода.Картата на Mtel не можаха да я извадят здрава...и ми сложиха друга която също заяждаше и се опитваха да ме обедят, че е защото картата е нова.Самоче с карта на Глобул нямам такъв проблем... .След това още същия ден се обадих на *88 и от там ми казаха, че телефонът може да се отблокира чак като изтече договорът!ПРи което се върнах в магазина и им заявих или да го разкодират или да ми върнат парите.Естествено те не ми ги върнаха, но не го и разкодираха...Свързаха ме с някаква управителка която ми обеща, че още на другия ден ще ми намери кода, но уви това не стана.Отново ми казаха,че това ще стане след 1 седмица и ми дадоха Prima карта като компенсация.Не зная какво ще стане в Понеделник, но мисля,че отново няма да буде отблокиран...Няма да обръщам голямо внимание и на това, че ми казаха че тази карта която копувам е с 100 безплатни минути към 3 номера, а в последствие се оказа че в договора пише, че са само към 1 номер!

Редактирано от flashdance (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Само за протокола да отбележа:

След като продавате в Хенди принтери и камери с марката HP, а тя от своя страна дава 30 дневна търговска гаранция (стоката се разменя с връщане на дефектиралата) за цялата си продуктова гама, защо отказвате да подмените дефектирала стока и не съобщавате това (30 дневна търговска гаранция) на своите клиенти? От къде знам това ли, ами имам приятел, който работи във ваш магазин. Видях, че темата започна с проблем за мобилен телефон, прочетох също и мненията на служителите, относно сервиза както и тези на недовоните клиенти. Да попитам сега, какво струва на Хенди да прати клиента в оторизирния сервиз на НР и там да установят повредата? Какво струва на Хенди да получат новата стока и да я дадат на клиента като върнат старата? 5лв за куриер може би? Аз работя също в сервиз, така че не ми обяснявайте, че няма специалисти, също така не съм учил как да ремонтирам копирни машини, принтери и т.н. За сметка на това, постоянно минавам опреснителни курсове (фирмата поема грижата за това) и държа изпити за всяка техника, която ще ремонтирам впоследствие. Клиента винаги е прав, няма две мнения и за това в Хенди или където и да е сте длъжни, щом продавате такава стока, да си направите сервиз с квалифицирани специалисти или ако нямате възможност, да намерите такъв, който да прави това за вас. В случая не става дума за точно определена стока. Не приемам оправдания по никакъв повод, щом има ощетен клиент! Определено, до сега не съм пазарувал от Хенди, Германос или кадето и да е в България мобилен телефон или друга техника и след тия 9 страници няма и да го направя. Щом може да вземате пари, трябва да се научите и давате, ако държите хората прочели статията в този форум някога да се върнат при вас като клиенти.

Далеч съм от мисълта да обидя някого, но ако аз не си свърша работата ще ми се наложи да си търся нова такава!

Поздрави от един "некадърен и заблуден" сервизен инжинер!

Редактирано от Psihar (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Преди по малко от два месеца си купих nokia 6230 от магазин на HANDY. След четири дни му се скапа слушалката и не поискаха да го заменят, а го поправиха - ОК преглатнах го! Преди точно два дни отказа да вибрира и пак не пожелаха да го сменят!!! Така че МОЛЯ ВИ

НЕ КУПУВАИТЕ КАКВАТО И Е СТОКА ОТ МАГАЗИНИТЕ НА HANDY, ЗАЩОТО МОЖЕ ДА СЕ СДОБИЕТЕ САМО С ЕДИН БОКЛУУУУУУУУУУУУК!!!! :nono

Напълно съгласен

Дори продават използвани телефони за нови!!

Да не говорим и че обслужването им е под всякаква критика!!!

• 3 седмици по-късно...

Абсолютно съм съгласна.Преди 1 месец си купих фотоапарат на лизинг от Handy, супер му се радвах,излизайки от магазина.Не можах да направя и 10 снимки и половината екранче просто изчезна,размаза се.Беше неделя,затова в понеделник сутринта отидох да направя рекламация.При което ми казват "Няма проблем,елате утре ще ви дадем чисто нова бройка,т.к. до 3 дена ако даде дефект се сменя с нов". Когато отидох на следващия ден казаха,че съм го изпускала и се е счупила някаква част и няма да ми дадат нов, а този ще отиде в сервиз.При което аз естествено побеснях и ги попитах дали им е ясно колко е глобата за това,че не са ми дали разписка за рекламация,с която да си получа фотоапарата.Глобата е 3000лв. и аз тогава просто не се сетих да я поискам,на всичко отгоре те са длъжни да ми я издадат без да я изисквам аз. В отговор получавам нещо от сорта на "Ние сме ви я издали,но вие не сте искали да си я вземете" Публикувано изображение Това е реплика на управителя,при срещата ми с него.Стана голям скандал, поисках да видя копието от разписката, която не съм си взела.Естествено смени темата.Вече внесох първата вноска за нещо,което вече месец е в сервиз,и което не съм държала повече от час в ръцете си,камо ли да си позволя да го изпускам. Искам обещания нов фотоапарат и мисля да предприема по-сериозни мерки.Ще пусна жалба в защита на потребителя,имам познати във вестниците-ще им направим безплатна реклама,като за начало...

Редактирано от miladylu (преглед на промените)

Ти какво искаш - за един дефект да ти заменят стоката? Няма такова нещо. Прочети закона. Замяна става при невъзможност за ремонт, неосигуряване с резервни части (освена ако не си бил предупреден предварително), повече от 3 еднакви или 5 различни дефекта в гаранционен срок.

Първо провери в другите магазини и тогава говори, защото на кака ми и смениха телефона Nokia 6230, само защото радиото зареждаше 3:30мин.

Редактирано от SentLorlpMan (преглед на промените)

Аз пък развивам местен патриотизъм като купувам стока от Германос.

Много съм доволен от тях,от обслужването и от качеството на телефоните

и другата техника.

Само Германос. Публикувано изображение

Редактирано от KoKKinoU_FaN (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Здравейте!

Постарах се да изчета доста от мненията тук, и ми настръхна косата!

Моят проблем,свързан с Hendy е следният: Nokia n70, която купих от въпеосния магазин преди година, точно месец преди да изтече гаранцията сдаде багажа, дисплея стана на чертички и резки, при това без да изпускан, или някаква друга интервенция, просто както си работеше се получи това! Преи имаше и други проблеми със забиване,неотчитане на пропуснати повиквания, но неисе повода да го дам за ремонт беше дисплея!

И така вече месец без три дни, от телефончето ми ни вест, ни кост! От магазина ми обясняват как още нищо нямало, телефона бил в АлфаКопи и т.н. ! Бях достатъчно толерантен с тях, след като не ми дадоха дори телефон за временно ползване, както са задължени! Имах друг апарат, викам си, хайде,от мен да мине! И понеже станах многословен, поставям въпроса си!

След като месеца в който са задължени или да отремонтират или сменят апарата изтече какви мерки да предприема! Освен жалба в комисията за защита а потребителите какъв друг ход имам?Освен антирекламата, която имам възможност да им спретна из местните медиий!!

Надявам се да не се стига до там, и да постъпят коректно, но започвам да се съмнявам и предпочитам да съм на ясно по въпроса!

Понякога наистина телефоните се задържат от сервизите. Всеки сервиз (особено на Нокия) е с определено ниво на отремонтиране. Ако телефонът ти е с по-високо ниво, то той ще се прати в друг сервиз с по-високо ниво. На мен ми се случи от Алфа Копи да изпратят телефон за ремонт в Германия, забави се доста повече от 1 месец. Но все пак, подай жалба в агенцията за защита на потребителите и виж какво ще стане.

• 1 месец по-късно...

Публикувано изображение

докато новият сервиз (WSC) са на ниво до заменяне на апарата, което не могат да правят в Алфа копи

мога смело да кажа че ако телефон остане в Алфа копи 35 дни , то на следващият ден веднага се заменя !!!! С НОВ ! !!!

• 2 месеца по-късно...

Преди Нова година реших да си направя подарък, тъй като ми беше писнало от стария ми телефон. Избрах да си купя нов Nоkia 2630, тъй като не искам много от телефона си, освен да има батерия, издържаща дълго. Тьй като този модел е популярен, го има във всички магазини. Реших да го купя на 27.12.07 в офис на Handy, намиращ се на ул. Граф Игнатиев 48. Продавачките любезно ми предложиха договор с мобилен оператор и аз избрах един изгоден с Loop. Съответно и гаранцията ми беше издадена от името на Мобилтел. Прибирам се в нас и тъй като сутринта пътувах, имах време да зареждам батерията само 2 часа, вместо препоръчваните ( странно защо ... ) от всички продавачи 12 часа. В началото си мислих, че батерията свършва буквално с два разговора и 2 часа standby време поради моето малко първоначално зареждане. След известно време обаче и BlueTooth функцията спря да работи и се реших да тръгна по гаранционните сервизи. На 03.01.2008, след новогодишните празници и почивки, телефонът ми се озова в сервиза на Мобилтел в Централните градски хали. Яд ме беше, че чисто нов телефон се нуждае от ремонт, но представете си какво беше моето учудване, когато от сервиза се обади една дама и ми каза, че гаранцията на телефона ми е отказана, тъй като техния техник е открил презапояване ( и то неправилно) и отваряне на телефона и любезно ме попита дали бих желал да заплатя за сервиза или да си взема телефона. След като излязох от шока и момичето видя, че телефона е на 5 дена, тя съчувствено ми предложи помощта си с каквито документи може. Представете си кой нормален човек би тръгнал да поправя сам чисто новия си телефон в гаранция и то по новогодишните празници... Стъпката, която предприех, беше да се обадя в централния офис на Handy и да потърся съдейсвтие от там. Пренасочен бях към Петко Терзиев , който обеща да провери случая и да ми се обади. Съответно за 10 дена, в които разчитах на неговата помощ, той успя с нежелание да се свърже със сервиза на Мобилтел (след 7 дена мои уговорки по телефона) и да ми каже, че нямам гаранция и да подам жалба в магазина... Да му *** майката, това можеше да ми го каже и при първия разговор, след като му разясних случая. Но изглежда целта е да накарат потребителя да се откаже да се занимава. Не съм конфликтна личност, но още повече мразя да ме мамят и да се подиграват с мен. Ще отида любезно да подам молба в магазина, която предполагам, че ще ми бъде отказана. Едва ли от Handy ще си признаят, че продажбата на поправяни телефони е тяхна политика. Въпреки това аз няма да се откажа да промотирам тази история, а хората сами да си преценят дали да купуват от там или не. Моите приятели определено вече са се отказали от този магазин. Някакви предложения за възмездие ?

За съжаление си поредния с проблеми с тази верига магазини!Забравят за основния закон,че клиента е вся и все!

• 4 седмици по-късно...

Малко преди Нова Година си купих диг.фотоапарат от офис на Хенди.След седмица му стана нещо.Както си снимах,изключих го,след малко пак го включих и започна да прави много гадни снимки(ставаха размацани).Нищо не му бях направила-нито съм го мокрила с нещо,нито съм го изтървавала,просто ей така си показа веднага дефекта.Дадах го веднага на ремонт и ми казахяа,че ще ми се обадят като го върнат от сервиза,защото той бил в София.Мина месец,обаче не ми се бяха обадили още.Отидох до магазина и най-учтиво ги попитах какво става(мисля,че беше един четвъртък).Отвърнаха ми,че до края на седмица на 100% ще го донесат.Мина още около една седмица.И точно вчера отидах и ми казаха,че сигурно не могат да му отстранят повредата и ще ми донесат нов апарат от София.На въпроса ми:"Защо се бави още?" ми отвърнаха,че явно още не могат да намерят такъв.Не ми дадоха някакъв срок,до кога,трябва да чакам.Момичето започна да ми се кара,че не можело да ми даде точна дата или час на пристигането му,че това не зависило от нея и такива неща.Тръгнах си отчаяна и с нагласата,че ако до една седмица не ми се обадят ще си имат сериозни проблеми с мене-най-малкото ще им вдигна сериозен скандал. :)

Малко преди Нова Година си купих диг.фотоапарат от офис на Хенди.След седмица му стана нещо.Както си снимах,изключих го,след малко пак го включих и започна да прави много гадни снимки(ставаха размацани).Нищо не му бях направила-нито съм го мокрила с нещо,нито съм го изтървавала,просто ей така си показа веднага дефекта.Дадах го веднага на ремонт и ми казахяа,че ще ми се обадят като го върнат от сервиза,защото той бил в София.Мина месец,обаче не ми се бяха обадили още.Отидох до магазина и най-учтиво ги попитах какво става(мисля,че беше един четвъртък).Отвърнаха ми,че до края на седмица на 100% ще го донесат.Мина още около една седмица.И точно вчера отидах и ми казаха,че сигурно не могат да му отстранят повредата и ще ми донесат нов апарат от София.На въпроса ми:"Защо се бави още?" ми отвърнаха,че явно още не могат да намерят такъв.Не ми дадоха някакъв срок,до кога,трябва да чакам.Момичето започна да ми се кара,че не можело да ми даде точна дата или час на пристигането му,че това не зависило от нея и такива неща.Тръгнах си отчаяна и с нагласата,че ако до една седмица не ми се обадят ще си имат сериозни проблеми с мене-най-малкото ще им вдигна сериозен скандал. :rolleyes:

Няма смисъл да чакаш цяла седмица!Още в понеделник отиваш и им разказваш играта!Само така може да постигнеш евентуално нещо!

Днес отидох отново,но този път заедно с приятеля си.Този път ми обещаха,че ще ми донесът новия фотоапарат в сряда.Да видим до колко ще си изпълнят обещанието.Ако пък нещо ме изменкат,този път няма да се правя на примерна,а както каза ще им разкажа играта!

Чакала си твърде много, по закон, ако до 1 месец не ти е бил поправен апарата, трябва да ти дадат нов или да ти възстановят сумата. А според твоите думи месец отдавна е минал. Плюс това нямат право да ти държат тон и т.н.. В такъв случай поискай да говориш с управителя и искай името на продавача, за да пуснеш жалба за неприлично държане с клиенти. Ако пък управителят е срещу теб, значи го гони до дупка и го наври там дето слънце не огрява. Не им се давай! Имал съм си работа с такива неща, трябва да си упорита и да не им показваш, че си мило дете! Аз така се оправих!

Да,наистина прав си,но не съм от този тип хора,които ще тръгнат да се карат и да вдигат скандали на хората,макар че понякога това е единствения начин да си защитим правата.Надявам се да си удържат на обещанието и да си нямам повече взимане даване с тях(защото апарата си го дадох на 4 януари,а днес сме 19 февруари!).В противен случай,трябва наистина да предприема някакви по-сериозни действия,за да не ме правят повече на балама. :angry:

Редактирано от dilqnkakk (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Мнго ясно това че някои не знае како да си купи не означава че цялата верига е скапана аз сум пазарувал от там исъм много доволен и няма д СПРА ДА ПАРУВАМ

• 1 месец по-късно...

Сега си спомних нещо друго.Докато чаках да ми донесат злополучния Sony Ericsson K300i от уж съседен офис, в магазина на Handy във Варна, на булевард "Владислав Варненчик" влязоха разгневени клиенти, които крещяха, и искаха да им върнат парите обратно.Ставаше въпрос за кабел за телефон, който не се разпознавал, въпреки увещанията на служителката, че щял да стане.Направиха хората на будали, в продължение на 15 минути си мълчах, и реших да се изцепя, така да се каже.Знаейки коя марка телефони е най-скапана откъм съвместимост с други устройва, connectivity, аз ненадейно попитах хората дали апаратът е SAMSUNG.Да, наистина такъв беше, при което аз се залях от смях.Намесвайки се в спора, с технически език убедих служителката да върнат парите на хората.Не смятам, че това е великото геройство, но, хората не разбираха много, а ако мен ме нямаше там?! Друг случай-в магазина им на булевард "Осми Приморски полк" влязох да поразгледам, и ме убедиха, че в каталога им има търсения модел FUJI F50fd, на цена от 360 лв.Тогава никъде го нямаше за под 550 лв.Накарах я да погледне в каталога, и-о, чудо! Тя посочваше съвсем друг модел, който струва доста по-малко от F50fd, а така настоятелно ме караш да го капаря Публикувано изображение

• 3 месеца по-късно...

Здравейте! Аз имах лошата идея да се опитам да си закупя хендсфри от магазин на Handy в София. Информацията, която получих от двата им магазина на Граф Игнатиев, освен че беше доста противоречива, беше и невярна. В крайна сметка аз трябваше да им обяснявам кое хендсфри с кой телефон е съвместимо, дали звукът е стерео и дали може да се свързва към повече от един телефон. (Те дори твърдяха, че вярна информация от сайта им е грешна..) След 48 часа отидох да им го върна, защото се потвърди, че има дефект, който служителката в магазина забеляза докато го пробвахме, но ме убеди, че му няма нищо. За нещастие денят беше събота и те ми обясниха, че НЕ могат да го приемат и ме пратиха вкъщи като трябваше да се върна пак в понеделник!!!! Тогава го взеха и ми казаха, че е възможно да чакам 1 месец, за да си го получа и то заради очевидно фабричен дефект! ОК, по закон имат право да ме въртят, но ако исках да имам хендсфри след 1 месец, щях да си купя тогава - по-ново и по-хубаво или по-евтино. Не искам да ви натрапвам своето мнение, но аз бих предпочелa някой да ми беше казал: "НИКОГА НЕ ВЛИЗАЙ В HANDY!!!"

Ти какво искаш - за един дефект да ти заменят стоката? Няма такова нещо. Прочети закона. Замяна става при невъзможност за ремонт, неосигуряване с резервни части (освена ако не си бил предупреден предварително), повече от 3 еднакви или 5 различни дефекта в гаранционен срок.

По закона имате право да поискате замяна на стоката при открит какъвто и да е дефект в рамките на три дни след закупуването, и са длъжни да ви я сменят !!!

• 2 години по-късно...

Сядам да ви опиша една адски странна и безочлива случка. Дано някой все пак да има полза от това ми описание и НИКОГА да не прибягва до магазини „ХЕНДИ”. НИКОГА, по НИКАКЪВ слуачй! Сметките не си плащайте там-рискувате много! Какво всъщност се случва през изтеклите 3 дни. На 15.02 жена ми се прибира по витошка, чуваме се и аз й казвам че имам сметка за плащане в мтел-да мине отнякъде да плати. За зла участ тя се намира много близо до ХЕНДИ на витоша 2. Влиза. Плаща. Фълещия насеща и задник, под заглавие М.Христов й съобщава, че моят втори номер (който, бай дъ уей, е в тъща ми и понастоящем е в германия-демек проверката е трудна в момента) е изтеглен от томбола и печели карта с промо условия. Жена ми разгледала промо плана и й харесал за заместване на съществуващия номер на баща й-него ще го спреме и ще му дадеме тоя. Фъфлещия също така изфъфля че след 6 месеца тя ще има право да се откаже от всичко, ако не й хареса нещо. Всичко ОК, ама патката не гледа къде се подписва и подписва двугодишен договор...!?! Веднага след като е подписала, фъфльо я уведомява че таксата ще е такава само за 6 месеца-после става х2... малко късно... дотука всичко си е наша (нейна ) вина. Ениуей, прежалихме го, станало-станало. Фъфльо също й подарява апарат (чуден... mhihi ). Заредихме картата в апарата и всичко тръгна. Видяхме номера, обсъдихме всичко, имаше конско имаше от всичко по малко. Мина. На утре-ден обаче хоп, изненадкааааа... на екрана на „чудния” подарък пише „ограничена мрежа” и нищо не става. Даже *88 не става... Учудващо... Вечерта се прибирам аз и взимам нещата „присърце”. *88. Добър вечер. Така и така. Що тъй ве миме? Мацата вика-дайте номера на договора? Аз почвам да разлиствам... разлиствам...разлиствам... няма!?! Пише там на едно единствено място „ данни на потребителя към договор №...” и това е. Брех макя му и трън? Кажете на кой на името се води? Ми на мойта патка. Ми не... Е как така не ве моме...? Да не е на мое име? Ми...не... Я дайте номера на СИМ. Те го... Ми...на съвсем друг човек се води. Кой-ааа не можеме да кажеме (логично-щом не си ти). Милион шок топки...!!! Справки насам-натам на *88, 30 мин. висене на телефона. Господине, прдлагам ви да идете утре до магазина и там да оправите. Аз, бесен: предлагам ви да се свържете с фъфльо и да му обясните всичко, за да си избере адекватен модел на поведение за утре, защото няма да е много весело! Лека нощ. Епизод 2-нова надежда: Вече е утре (днес 17.02). Грабваме се с жената и в ХЕНДИ. Събрали се тримка там и кибичат-една мома, управителя (келеш) и фъфльо. Викам е точно ти ми трябваш! Фъфльо почна да гледа в тавана и да заеква... След известно количество разправии в които управителя (за кратко по натам ще се зове келешът) ми обясни, че договора няма номер, защото, видите ли всички нови договори нямали номера...!?! и ми показва даже някакъв екран на компютъра да съм видел... Бре! Погледнах се в огледалото-не приличам чак на толкова тъп, не ми пише гадости по фанелката-тоя защо реши че може да се заебава толкова евтинко...? Малко телефони, насам натам и келеша почва да ме убеждава: Виж сега, дай да напишеме една жалба до мтел и аз ще пиша че жена ти не е разбрала че ще има нов номер и затова и ще стане да се развали договора. Или другия вариант е да напишеме че не е догледала че таксите се удвояват и така... само 2 варианта са и трябва да избереш какво да бъде... Викам как ти се струва да напишеш че сме били измамени, м? Аз това няма да го напиша! Викам ОК-аз ще го напиша! Посъветвах се с кол-центъра на мтел и те ми казаха да подам жалба в магазина и оттам ще се придвижи. Може да подам жалбата и в център на мтел. Докато говорехме, аз се допитах до мацата за 2та варианта на келеша, забравих как беше втория и го попитах (всички разговори се провеждат пред него-лично) и о, чудо-някак и той беше забравил вече втория си вариант... все пак бяха минали цели 3 минути и половина откакто го измисли... Седнахме и написахме жалбата. Келеша ми издаде касов бон, с който да ми се възстановят парите след като се разреши казуса, върнах му апарата и картата и си тръгнах. След 5 мин. следва обаждане от келешко на жена ми да се върнела да вземе все пак апарата и картата, докато не дойде ред да се върнат. Тя отива (аз вече не исках да ги виждам никога през живота си) и ми донася апарата с...чисто различна карта! Е полудях! Пратих я обратно да й дадат оригиналната карта, която е вписана във всичките невалидни за мене бумаги, които имам. След 2 мин. тя ми звъни и ми казва-ми няма я... не могат да я намерят, казват че си е у нас... Ауууууу...§%№*?%№*$@§%@%§№%@№ Отивам в магазина и вече се разкрещях! Фъфльо се смота зад някакви щандове, келеша с половин уста ми обясняваше да съм държал приличен тон, докато аз му крещях че нервичките ми са на свършване и ще остане доволен ако не ми намери картата! Не я намериха-набутват ми другата. Аз им я хвърлих да си я завират къде слънце не огрява и си излезох. От там-право в най близкия център на мтел. Почнах да обяснявам на една маца-тя позеленя и извика управители и който се сети. Всеки се улови за кой колкото глави имаше! След кратка проверка се оказа че малоумната шайка негодници в ХЕНДИ, в жалък опит да си избършат лайняните задници са...регистрирали още една карта на жена ми на името! Оная, дето им я хвърлих... като тоя СИМ не е вписан в нищо, което носи името или подписа на жена ми! Не се връщах повече, защото това означаваше да ги взривя вече, пуснахме си жалбите в мтел, пуснахме и едно допълнение със събитията от последнитв 15 мин. , блокирахме номера, който е издаден на името на жена ми, без документи (картата си остана в тях-може да имат рода на марс и аз да плащам после) и сега се чака резултат от мтел. А, и най добрата част: Жалбата, която подадохме в ХЕНДИ беше вписана с входящ номер в една книга, която после в мтел вече се разбра че е книгата за...сервизни рекламации на телефоните... Тия са повече от малоумни олигофрени! От мтел ни казаха че това не е най лошото, което са видели от тях. Звънят на стари хора и им казват да дойдат да си приберат „подаръка”, защото ако не го направят следват глоби! И старците се връзват... Та така-който е има търпението да прочете до тук всичко-имайте едно на ум. Който е прехвърлил фермана направо накрая: НИКОГА ЗА НИЩО НА СВЕТА НЕ СТЪПВАЙТЕ В ХЕНДИ!!! Има реална опасност да ви измамят!!!

Това с подаръка е класика, аналогична на вашата ситуация. Майка ми е на пазар, отбива се в магазин на Хенди да плати телефоните две карти се водят на мое име една на нейно.Плаща и тръгва да излиза и тези от магазина и подвикват Госпожо забравихте си подаръка!?? Какъв подарък? и почват да и обясняват че печели напълно безплатен домашен телефон само трябва да подпише тук там. Да ама майка ми може да е възрастна но не е глупава, тегли им една и си излиза. Колко народ обаче е изгорял така......

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.