Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с веригата за мобилни телефони Handy

Featured Replies

Явно всички писали в тази тема изобщо не са наясно с бизнеса с моб. телефони в БГ. Колкото до Хенди - телефоните които се продават там по нищо не се различават от тези които се продават в 2be, Германос, Глобул или Мтел. Да не говориме че 40% от телефоните които се продават в Хенди се взимат директно от Мтел, съгласно техните партньорски взаимотношения. По-ниските цени в случая не означават по-ниско качество! При всички по-големи вериги мобилните телефони се доставят директно от официалният вносител на съответната марка за БГ. Нямам време да се разтърся, но със сигурност мога да ви дам линкове към стотица такива теми оплюващи по подобен начин всички останали вериги. Факт е че Хенди се развиват и отварят по 2-3 нови магазина всеки месец, сам говори за това дали хората им имат доверие.

Колкото до Закона за защита на потребителя-никъде не пише в какъв срок трябва да се отремонтира стоката и никъде не пише че стоката трябва да се смени с нова при проявяване на един и същ дефект няколко пъти.

Всеки има право сам да реши от къде да пазарува, но да се пишат глупости от рода на "внасяне на кило от Китай" е абсолютно невежество.

Аз имам следният въпрос към всички Вас, които са "ощетени" от Хенди - Защо не си потърсите правата ако считате че те са Ви нарушени?

<{POST_SNAPBACK}>

[/quot

от такива специалисти като теб сме в това положение. Вместо да даваш глупави съвети по добре се замисли малко повече по въпроса!

• Отговори 154
  • Прегледи 81k
  • Създадено
  • Последен отговор

О, ти си специалиста с предположенията за второ и трето качество и внасянето на кило от Китай. Чудно ми е като си такъв спец как си могъл да си купиш С62-телефона с най-много бъгове в софтуера? :yanim:

Малко странно ми са струва Нокия да има проблеми,но както и да е от Handy и аз си взех телефон но беше Siemens C75 и нямах никакви проблеми докато не направих бартер с един приятел и си зех Sony Ericsson K500i!!! И нямах никакви проблеми със телефончето!:yanim:Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

бях решила да си купувам камера от handy но при това положение сигурно ще се откажа

бях решила да си купувам камера от handy но при това положение сигурно ще се откажа

Сега се сещам , че в "Господари на Ефира" имаше специално предаване , което няколко тяхни клиенти се оплакаха, че в Ханди се продават телефони втора употреба и т.н. Доста беше интересно , тогава журналиста хвана Хенди в няколко доста лоши престъпления...

Септември 2004 си взех Siemens M55 от там и още си е в изправно състояние,бачка си на 100%

Ей че интересно... От Хенди знам да не купувам, повечето хора знаят... Има и балъци ъфкорс, но като се опарят, ще знаят вече :) А по въпроса със законите... който не се е интересувал, пак не знае... Страната ни не е толкова тъпа и има много добри закони по отношение на това... "Всякаква стока, закупена от потребителя, може да бъде ВЪРНАТА и парите за нея взети обратно, в срок 7 дни от датата на закупуване, без значение правните взаимоотношения сключени със договор или по друг начин, между потребителя и продавача." Стоката не трябва да има дефекти възникнали от неправилна употреба. Тук няма ала бала и не могат да те върнат заради влага или друга измишльотина. (и без това е пример: щом го продават в такъв район, с висока влажност да кажем, сами са си виновни). Този закон се спазва, просто трябва да си потърсите правата не в магазина ами в съда. (Е първо сплашваш с тоя закон в магазина, ако се напраат на умни, ги режеш). То е ясно, че като предявиш иск, няма да им се размине само с връщане на парите, можеш да ги съдиш и за пропуснати ползи и т.н., защото самото връщане на парите значи, че са съгласни с виновността си и я осъзнават.

• 2 месеца по-късно...

Получавам съобщения за темата. Като модератор, не мога да взема становище, защото нямам пряк достъп до посочената от Вас Фирма. Навярно има много оплаквания от тази фирма, но нека колегите вземат отношение. Накрая, приятелски съвет!!!!!!!!!!! ЗАЩО, СЛЕД КАТО ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛНИ МАГАЗИНИ НА МОБИЛТЕЛ И НА ГЛОБУЛ, ОТИВАТЕ В ТАЗИ ФИРМА И СИ КУПУВАТЕ? Сами не мислите, а после се оплаквате. С уважение: Стефан - LZ4JW

ЗАЩО, СЛЕД КАТО ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛНИ МАГАЗИНИ НА МОБИЛТЕЛ И НА ГЛОБУЛ, ОТИВАТЕ В ТАЗИ ФИРМА И СИ КУПУВАТЕ?

Цените в тези магазини са нереално високи Публикувано изображение

Купувам от едно магазинче в моя град и досега не съм имал проблеми.

ДОБРЕ ДЕ ХОРА,НЕ Е ВЪПРОСЪТ В ТОВА ДА СЕ НАПАДАМЕ КОЙ ЗАЩО Е НАПРАВИЛ И КАКВО.ВСЕКИ МОЖЕ ДА СГРЕШИ.ТРЯБВА ОЩЕТЕНИТЕ ДА СЕ ПОДКРЕПЯМЕ И ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ,ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА НИ ЗАЩИТИ .зАЩОТО ДЕЙСТВИТЕЛНО ИМА ФИРМИ,КОИТО ПРИВИДНО УХАЖВАТ КЛИЕНТИТЕ СЕ ДО МОМЕНТА,В КОЙТО ИМ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ,А ПОСЛЕ ДОВОЛНИ,ЧЕ СА СИ КАЧИЛИ ПРОЦЕНТА НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕТО СИ,ТЕ ПРАЩАТ В ШЕСТА ГЛУХА.яВНО ЗАБРАВЯТ,ЧЕ ВОЖЕШ ВТОРИ ПЪТ ДА ПАЗАРУВАШ ОТ ТЯХ.А ТАВА Е ТОЧНО ТАКА,ЗАЩОТО В МАГАЗИНИТЕ НА ХЕНДИ ИМА БЯСНО ТЕКУЧЕСТВО.в МАГАЗИНА ДО МЕНЕ ЗА 6 МЕСЕЦА СЕ СМЕНИХА 20 ДУШИ ПЕРСОНАЛ.

А ВИЕ СТЕ ПРАВ,ЧЕ КАТО НЕ ХОДИМ ОТ ТЯХ ДА ПАЗАРУВАМЕ,ТЕ НЯМА ДА ИМАТ КЛИЕНТИ ТН.НЯМАТ ЛИ КЛИЕНТИ ,НЯМА ДА ИМА И МАГАЗИНИ.ЗАТОВА БРАТЯ НЕ ПЪЛНЕТЕ ГУШАТА НА ........

2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва съдържанието на самата тема. Заглавия от рода на "Помощ!", "Имам проблем" и т.н. не са желателни.

Виждам че имаш мнение по тая тема,но прочети малко и правилата.

:hush:

май не главните букви ,темата,заглавието, а нещо друго не ти изнася от моето съобщение,цензурка,а?ама те нали и другите четат и ще си направят заключение.НА ТЕБ НЕ ТИ ЛИ ПЛАЩА НЯКОЙ ОТ ХЕНДИ.ЛОШО СИ ИГРАЕШ РОЛЯТА.ИЗПУСКАШ СИ НЕРВИТЕ И СЕ ИЗДАВАШ. моля виж т.2.9 и т.2.14

• 4 седмици по-късно...

Искам да ви разкажа моята история с риск повечето от вас да останат с впечетлението че съм балък,в какъвто явно в случея сам ! На 06.06.2006 копувам от magazin handy ,НОКИА 3250 нов за сумата от 624 лв. още на втория ден осъзнавам че апарат има проблем с memory картата,и отивам обратно в магазина при което те ме пращат в сервиза на Мтел.(и то на 2 ДЕН!!)там те ми приемат гаранцията и телефона,без осъзнавайки каква изненада ме чака.на 15 ден отивам с нетърпение да си го взема и те ми сервират че гаранцията ми е истекла на 10.05.06 и че това му е 3 ходене по сервизите на този джи-ес-ем с този сериен номер.проблема с memory картата не можел да се поправи поради липсва на някакъв чип които те нямат.и ми взеха 24 лева за смяна на софтвера без дори да съм и намекнал че искам смяна,то и нямаше нужда.

направо откачих,само дето не получих нервна криза или инфаркт,все пак това са 600 лв,2 месеца сам се чудил какъв и от къде да сикупя ХУБАВ апарат.а тя ме съсипаха,направо ми .........майката. след което ас го санесох обратно в handy и обясних че това е телефон 2 РАКА,при което с леки осмивки и кикотене между служителите ми казаха цитирам: не може да бъде,не мисе вярва,Ходи им го върни ф Мтел ас кво да направя !!!!!!!така ето ви грозната истина.нямат поне малко съвест или съжаление.гледат ни в очите и ни правят на мамуни .Аз вече изгориях, пазете се вие!

сега като прочетох, шанса ти е само в колкото се може по-голямото разгласяне на случката, със сигурност тази усмивка ще изчезне от лицата им ако цъфнат в някои новини, естествено ако всичко е верно.

На мен ми се пукна дисплеят,предвид,че нищо не съм правил на Sony Ericsson K300i.Когато отидох да питам за S700i,хлапенцето-консултант беше невъзможно нагло,и му казах,че не харесвам дизайна на К750.Той махна с ръка и каза-въобще няма какво да говоря с Вас повече,успех Ви пожелавам".Аз вдигнах луд скандал,предвид,че вече съм купил един телефон,а шефката нищичко не каза,и не го уволни.Аз размахах пачката пари и излязох от магазина...Това става във Варна.

Една моя приятелка си купи телефон от този магазин.Телефоно почна да се изключва сам.Даде го на ремонт.След месец и го върнаха.Още на Вечерта пак започна да се изключва! Публикувано изображение

Малйййй,ако аз загубя 600лв по този начин,направо щах да откача на място и да ги пребия като мръсни циганета.За мое щастие си купувам телефоните (с едно единствено изключение) от магазините на Германос.Явно "Византийците" знаят по-добре от нас как се прави бизнес с телефони.Потърси си правата в потребителската комисия,нямаш идея колко могат да ти помогнат да си върнеш парите (или да смениш телефона).Ако и те не помогнат...павета по улиците бол.

Малйййй,ако аз загубя 600лв по този начин,направо щах да откача на място и да ги пребия като мръсни циганета.За мое щастие си купувам телефоните (с едно единствено изключение) от магазините на Германос.Явно "Византийците" знаят по-добре от нас как се прави бизнес с телефони.Потърси си правата в потребителската комисия,нямаш идея колко могат да ти помогнат да си върнеш парите (или да смениш телефона).Ако и те не помогнат...павета по улиците бол.

Малък съвет към всички:Не купувайте и от Германос,защото не падат по-долу от Хенди като измамници,особено с кодираните Sаmsung-и...Най-добре от Мобил Свят.Не целя никаква реклама,просто един обикновен потребител би попитал "Хуб`о, де, от този-не, от онзи-също не, а от кого да купуваме?!"

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Купих подарък на приятеля ми, от "Хенди" и какво се оказа, че купувам скъп телефин , без да ми се даде мемори картата, която естествено струва много скъпо...... Нямам коментар!!!!

Купих си телефон от магазина на Hendy в Бургас.Обикновен без екстри,телефон за работа.След извесно време започна да изклюва когато си иска,да не звъни и така нататък.Отидох в Hendy и го взеха защото беше в гаранция.След 2 седмици ми го върнаха със сменен софтуер.Същия ден го върнах:не разпознаваше входящите повиквания на абонати от телефонния указател.В магазина момичето беше много любезно,звъня на някакви техници и т.н.Отговора на техника беше,че всички абонати трябва да са запаметени в телефона и то на латиница и да започват с +359,а не с 08...Оставих телефона за ремонт.След 2 седмици ми го върнаха.В гаранционната карта не беше отбелязан ремонт.Телефона даваше същия дефект,така,че го оставих за трети път за ремонт.Беше върнат след една седмица с мнение на техниците записано в сервизната карта,че това не е дефект,съответно не беше отбелязан ремонт в гаранционната карта.Така,че НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ HENDY.

По новия закон за защита на потребителите (май вече не е толкова нов защото направи 6 месеца) имаш право да ти сменят стоката или да ти върнат парите. Предполагам от там ще се опъват, но едно обаждане в Агенцията за защита на потребителите може да реши проблема.

май не главните букви ,темата,заглавието, а нещо друго не ти изнася от моето съобщение,цензурка,а?ама те нали и другите четат и ще си направят заключение.НА ТЕБ НЕ ТИ ЛИ ПЛАЩА НЯКОЙ ОТ ХЕНДИ.ЛОШО СИ ИГРАЕШ РОЛЯТА.ИЗПУСКАШ СИ НЕРВИТЕ И СЕ ИЗДАВАШ.

моля виж т.2.9 и т.2.14

Май жегата те е ударила,така мисля аз......

Аз знам правилата на изуст,така че се сьобразявай малко.

Мен ме интересува вие да спазвате правилата.

А кой на кого плаща,си е моя работа.

Здравейте,много съм учудена,че ми няма поста който съм сигурна,че съм писала,но няма значение.Искам да Ви кажа,че "HANDY"наистина са големи мошенници и никакъв закон и комисия за защита на потребителите няма да Ви помогнат ако се набутате да вземете телефон от тях и нещо се случи с него!Това Ви го казвам от личен опит.Купих си телефон от тях който за два месеца 55 дена беше на ремонт и 5 дена у мен.Три жалби съм пуснала в комисията за защита на потребителите и до ден днешен никакъв конкретен резултат.Не искам да Ви обяснявам колко нерви изхабих и накрая въпросния телефон го продадох на цена една трета от реалната само и само да се отърва от него и разправиите с магазина и комисията.Затова по-добре не купувайте от този магазин нищо,за да не си навличате проблеми и главоболия!!! :yanim:

Редактирано от aristea (преглед на промените)

май не главните букви ,темата,заглавието, а нещо друго не ти изнася от моето съобщение,цензурка,а?ама те нали и другите четат и ще си направят заключение.НА ТЕБ НЕ ТИ ЛИ ПЛАЩА НЯКОЙ ОТ ХЕНДИ.ЛОШО СИ ИГРАЕШ РОЛЯТА.ИЗПУСКАШ СИ НЕРВИТЕ И СЕ ИЗДАВАШ.

моля виж т.2.9 и т.2.14

Аз го познавам Бацката,агент на Хенди е :bye1: .Иначе имам лош спомен и от Джеф,на едно мое Алкателче в ранните години на мобилизация в техния сервиз му бяха цензура майката.

Аз делнах няколко поста,написани само с главни букви.

Edit:Само агент не сьм бил,но вече сьм Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.