Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми с веригата за мобилни телефони Handy

Featured Replies

Аз го познавам Бацката,агент на Хенди е :) .Иначе имам лош спомен и от Джеф,на едно мое Алкателче в ранните години на мобилизация в техния сервиз му бяха цензура майката.

Странно,а сервизът на JEFF във Варна,който е на бул."Мария Луиза" наистина яко ги бива техниците,няколко телефона са ми поправяли за по един ден само...Иначе, новите им телефони са по-скъпи от на други места.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

• Отговори 154
  • Прегледи 81k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не само Хенди ,но и продавачите от техните магазини са мошеници,защото са готови и челна стойка да направят ,за да ти вземат париците.А после....ние да му мислим.Така че ,които и да е техен агент,много му здраве.Ако днес си в една фирма,утре може да си в конкурентната.Как ще ги погледнеш в очите тези хора ,които си подвел и измамил ?нали трябва да запазиш достойнството си на човек.Мене ми направиха едно сандже .Като уж близка с тях,ми обещаха да ми уредят кредит през една банка,където оскъпяването щяло да бъде само по 1,50 на месец.Нямаше апарата,който аз исках,но намереха няка къв друг,който беше малко по скъп.И в цялата тази топурдия ,аз като първа патка, подписах договора без да погледна сумата.После се оказа ,че оскъпяването е със сто и двадесет лева. А върни го де....Ето това гадните и мазни момченца от Ханди на Янко Сакъзов 74.И когато поисках да го върна,ми казаха: остави го апарата тука,пък ще видим какво ще правим.Ще го оставя,ама договора за заем от банката...... :computer8::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:

Според мен това е най-добрия начин да се противодейства на некоректни търговци като проблемите с продуктите се описват във форуми и дано некоректните се чукнат в главата и да си кажат "Ей ама ние губим клиенти - да видим какъв е проблема!"

трябва да се цитират точно и магазините в които са ни измамили, че после да минаваме на отсрещния тротоар.Относно чукането по главата,се съмнявам.Те вече са направили пачката и много им пука.балъци се намират.пък относно проверяващите-вярва ли някой?на кой от големите са му направили нещо?Те се занимават само с дребните рибе.

Според мен това е най-добрия начин да се противодейства на некоректни търговци като проблемите с продуктите се описват във форуми и дано некоректните се чукнат в главата и да си кажат "Ей ама ние губим клиенти - да видим какъв е проблема!"

трябва да се цитират точно и магазините в които са ни измамили, че после да минаваме на отсрещния тротоар.Относно чукането по главата,се съмнявам.Те вече са направили пачката и много им пука.балъци се намират.пък относно проверяващите-вярва ли някой?на кой от големите са му направили нещо?Те се занимават само с дребните риби.

Правилно!Във Варна ме измамиха в магазина им на бул."Владислав Варненчик"",до супермаркет "Владислав 58"

• 1 месец по-късно...

Handy винаги са лъгали. Не го казвам с цел анти-реклама, а защото е факт. И не само тази верига магазини го правят, доста други си го позволяват. Разбира се ако знаеш какво търсиш и разбираш, то трудно ще те измамят, но всичко е възможно. Това си ни е една от характерните черти на нас - българите :wors:

• 3 седмици по-късно...

Какво искаш да схващам? Въпросното устройство (което наричаш боклук) сам си го харесал, купил си го, вероятно имаш гаранционна карта и касова бележка. Нали и аз като сервиз трябва да ям? И аз понякога си затварям очите за експлоатация, несъобразена с написаното в гаранционната карта и предпочитам да взема парите за ремонта. Пък ако някой почне да ми се отваря и да иска замяна на устройство за 1 дефект или защото жена му не е харесала цвета на кутията мога да му напиша в гаранционната карта поне 2 точки по които гаранцията отпада. Да ходи да се оплаква на арменския поп. Аз съм му заместник.

Та не разбрах за какво флудиш форума и отправяш препоръки. След като си "наясно със закона" защо си недоволен от ненарушаването му?

Филипов - ти чувал ли си репликата - "клиента винаги е прав"...не стига че няма никаква свястна организация която да защитава потребителите ами и ти си трягнал да защитаваш продавачите на дефектни стоки...пък и ти много добре познаваш гаранционния закон на хенди :beat:

Здр,а значи вчера си взех един мп3 плеър ( Black Pearl),от Хенди,за 115 лв,и понеже тва нещо е с Литието Йонна батерия знам че трябва да се изхаби напълно и тогава да се зареди...така и направих,обаче след като го мушнах в зарядното плеъра нещеше да се включи,помислих си че батерията е паднала напълно и го оставих до сутринта,обаче сутринта пак същия пробелем,не ще да се включи. И естествено го занесах още тая сутрин в Хенди,и там чаках около 1 час докато измислят какво да правят,и накрая ми казаха че ще ми дадът нов плеър(същия).Обаче има един проблем - буксите за слушалките са прекалено малки (1.5 мм),а тия слушалки които са ми в комплекта не са хубави(гадно копие на АйПод слушалките),и аз ги питах дали мога да заменя плеъра за който съм заплатил с друг плеър,като доплатя за него(той е 135 лв),и тоя другия плеър има по голям вход за слушалките (3.0 мм).Аз като ги питах за тва,те ми казаха че ще питат шефа им,и да съм минал по късно за плеъра.Доколкото знам това нещо го има в други държави,да смениш и да доплатиш за друга стока.Та това което го мисля може ли да стане.

PS: ето ги плеърите ,тва е този който купих,с проблема -http://www.best.bg/pics/000/000/000/031/31768.file, и ето този е нормален жак за слушалките - http://cache.gizmodo.com/assets/resources/...pacerplayer.jpg

Редактирано от Markus Shulz (преглед на промените)

тази година три пъти си копувах смарт телефони Нокиа от Хенди,винаги са били изрядни с техните задължения.

Филипов - ти чувал ли си репликата - "клиента винаги е прав"...не стига че няма никаква свястна организация която да защитава потребителите ами и ти си трягнал да защитаваш продавачите на дефектни стоки...пък и ти много добре познаваш гаранционния закон на хенди :clap:

Ами помисли и от другата страна - винаги има и недоволни клиенти.

Другото, за което се сещам е, че ако отворя нова тема с заглавия "Германос са измамници", дали и там няма да се изсипат хиляди постове против техните далавери. Казвам Германос просто защото са също част от големите.

Вие сте седнали всички да се оплаквате от качеството на телефоните си, които сте ги купили от Хенди но иначе по своя преценка - не вибрирал както трябва, дисплея не светил както трябва, бутоните му били малки, батерията била слаба и какво ли още не. Ми ходете си ги купувайте от другите магазини с 20%, че и по-висока цена, само дето телефоните и там са същите тъй като всички зареждат от едни и същи вносители и ако си мислите, че няма да се сблъскате със същия проблем жестоко се лъжете. Публикувано изображение Китай момци, Китай!!! После ще ви питам, кой е по-нагъл, този дето ви взе повече пари за същия боклук или този дето "ти прави и челни стойки в магазина на Хенди", защото и такива изрази срещах в постовете по тази тема. Да не говорим, че на всеки двама новозакупили телефони, един от тях няма никаква представа как да работи с него и въобще не си е направил и труда да прочете написаното в инструкциите си как да оправи иначе "вече далия дефект" телефон според него, ма и че с претенция за нов! ;)

Ами помисли и от другата страна - винаги има и недоволни клиенти.

Другото, за което се сещам е, че ако отворя нова тема с заглавия "Германос са измамници", дали и там няма да се изсипат хиляди постове против техните далавери. Казвам Германос просто защото са също част от големите.

Вие сте седнали всички да се оплаквате от качеството на телефоните си, които сте ги купили от Хенди но иначе по своя преценка - не вибрирал както трябва, дисплея не светил както трябва, бутоните му били малки, батерията била слаба и какво ли още не. Ми ходете си ги купувайте от другите магазини с 20%, че и по-висока цена, само дето телефоните и там са същите тъй като всички зареждат от едни и същи вносители и ако си мислите, че няма да се сблъскате със същия проблем жестоко се лъжете. Публикувано изображение Китай момци, Китай!!! После ще ви питам, кой е по-нагъл, този дето ви взе повече пари за същия боклук или този дето "ти прави и челни стойки в магазина на Хенди", защото и такива изрази срещах в постовете по тази тема. Да не говорим, че на всеки двама новозакупили телефони, един от тях няма никаква представа как да работи с него и въобще не си е направил и труда да прочете написаното в инструкциите си как да оправи иначе "вече далия дефект" телефон според него, ма и че с претенция за нов! :nono:

Съгласен съм с теб,затова ето го съвета ми :)

Ако ще си купувате нещо скъпо,купете го от място,където имате някой познат.

Така въпросният познат може да ви сподели "на ухо" неговото мнение за стоката,или пък ако има проблем със стоката след това ,би могъл да съдейства когато се появите недоволен в магазина за рекламация.

Ако не разполагате с такъв човек,то тогава си носете с вас талисмани,кристали,амулети,и всичко което ви носи късмет,и бог да е с вас ...

На мнение съм че в България имаме основание да се съмняваме във всичко,което купуваме,и лично моето мнение е че такива неща се случват във всички магазини,независимо дали са Хенди,Менди и т.н....

Миналата година брат ми си взе от Техномаркет телевизор,хладилник,пералня,домашно кино,незнам дали ще ми повярвате,но ВСИЧКИ стоки дефектираха много скоро след закупуването им,а хладилника се наложи да го сменяват още същата вечер,понеже изобщо не "запали".Да не говориме че хладилника не изглеждаше нов,беше мръсен отвътре.Според мен върнат от предишен собственик.

Може би се сещатате че започна едно ходене по мъките,и разправии до небето ...

Бързам да отбележа че това НЕ бяха от най-евтините неща,и най-незнайните марки.

Хладилника и пералнята бяха към 3000лв двете,телевизора и домашното кино,и те някъде там струваха.

Хайде сега ходете и ме убеждавайте...

Незнам дали вече ви е ясно,но всеки доставчик на стоки в България гледа да мине "тънко",и нищо чудно да внасят 2 или 3 качество боклуци,или кой знае къде произвеждани...

За съжаление все още не съм попаднал на хора,които да ми направят впечатление,че държат на качеството.

Какво искаш да схващам? Въпросното устройство (което наричаш боклук) сам си го харесал, купил си го, вероятно имаш гаранционна карта и касова бележка. Нали и аз като сервиз трябва да ям? И аз понякога си затварям очите за експлоатация, несъобразена с написаното в гаранционната карта и предпочитам да взема парите за ремонта. Пък ако някой почне да ми се отваря и да иска замяна на устройство за 1 дефект или защото жена му не е харесала цвета на кутията мога да му напиша в гаранционната карта поне 2 точки по които гаранцията отпада. Да ходи да се оплаква на арменския поп. Аз съм му заместник.

Та не разбрах за какво флудиш форума и отправяш препоръки. След като си "наясно със закона" защо си недоволен от ненарушаването му?

Хахахах момчето си е много право.Нормално че ще иска да му го сменят,защото не е единствения който е сгрешил в избора за магазина.И аз се прецаках да си купя телефон за 1000лв от Handy и какво.ПЪЛЕН БОКЛУК!!!Няма да ти обяснявам колко пъти съм го карал на ремонт и то още първия месец!Там всички телефони са пълни ментаци!!!Познавам повече от 50 човека дето са ме последвали и знаеш ли какво казват.Аз от там никога повече няма да си копувам НИЩО!!!Но важното е,че всеки път ми казват телефона ви е готов.Накрая като си го взема сервизаджиите не са го пипнали даже!!!Даже първия път ми го развалиха още повече.Последния път когато ходих да го оставя да го оправят ми казаха когато си го взимах,че не са открили никакви дефекти.Аз преглътнах тези 1000лв,но за сметка на това препсувах много яко продавача и му направих доста хубава реклама.Защото не съм единствения случай.И никой да не спори с каквото и да било,защото съм прав и сигурен,че там се продават най-голямите ментета.

Хахахах момчето си е много право.Нормално че ще иска да му го сменят,защото не е единствения който е сгрешил в избора за магазина.И аз се прецаках да си купя телефон за 1000лв от Handy и какво.ПЪЛЕН БОКЛУК!!!Няма да ти обяснявам колко пъти съм го карал на ремонт и то още първия месец!Там всички телефони са пълни ментаци!!!Познавам повече от 50 човека дето са ме последвали и знаеш ли какво казват.Аз от там никога повече няма да си копувам НИЩО!!!Но важното е,че всеки път ми казват телефона ви е готов.Накрая като си го взема сервизаджиите не са го пипнали даже!!!Даже първия път ми го развалиха още повече.Последния път когато ходих да го оставя да го оправят ми казаха когато си го взимах,че не са открили никакви дефекти.Аз преглътнах тези 1000лв,но за сметка на това препсувах много яко продавача и му направих доста хубава реклама.Защото не съм единствения случай.И никой да не спори с каквото и да било,защото съм прав и сигурен,че там се продават най-голямите ментета.

По повод на псуването искам да кажа,че във фирмената им политика влиза номера с въртенето на продавачите по различните магазини .Идея си нямате за една година колко продавачи смениха на Я.Сакъзов 74.Или пък благословията на клиентите ги настига. Публикувано изображение

Навсякъде, в който и форум да погледна все има една дебела тема със заглавие подобно на това.... Просто тези мошенници трябва да се изчистят по някакъв начин ;)

Аз съм бивш служител на Handy. Имам познати в бранша. Нека да го кажа така - има какво да се желае и в двете посоки. И от обслужване, и от клиенти. Челни стойки не умея да правя, дори и пред клиенти (мой минус, може би), но въпреки че се разделихме преди известно време, хората все още ме спират и питат по улицата за някой апарат или услуга. Което ме навежда на мисълта за добре свършена работа, поне по отношение на клиентите. По отношение на фирмата - основния проблем е във високото текучество на персонала и полу-тарикатския подход към клиента. Но, повярвайте ми, Handy не са най-лошото в случая, има много по-фрапантни изпълнения ( в един магазин на друга верига бяха продали телефон, защото към него имало Bluetooth 220V зарядно устройство?!?!) Сервизът... Болна тема за всички. Къде мислите, че се обучават в България сервизници? Повечето са самоуки, подобна специалност в технически университет няма, и са на принципа проба-грешка.

• 3 седмици по-късно...

Купуваш си чисто нов телефон и на четвъртия ден ти дава дефект - това не е нормално. И аз бях така. Купих сш нов телефон. Запечатан сичко точно. Прибирам се в къщи пускам го. Обаждам се и какво... От другата страна ме чуват се едно съм на луната (супер тихо) Отидох в магазина. Не ми го смениха, ще го правят. Чаках една седмица... Нищоооооо. Накрая ми писна и отидох в магазина и се скарах. Телефона ми го донесоха на същия ден. Единствено с обновен софтуер.. Проблема не си беше отишъл но в нета намерих как се влиза в сервизното меню и че има настройка за усилване на микрофона.... и познайте... оправи се.

Докато чета вашите мнения добивам представата, че в нашата мила родна страна нещата иглеждат като призма. Едно ти се показва а пък се оказва друго(боклук). Аз не съм пазарувал от Хенди но занапред ще внимавам!!! Публикувано изображение

Докато чета вашите мнения добивам представата, че в нашата мила родна страна нещата иглеждат като призма. Едно ти се показва а пък се оказва друго(боклук). Аз не съм пазарувал от Хенди но занапред ще внимавам!!! Публикувано изображение

Просто в България влизат най-евтините и некачествени стоки (зглобяване в някой турски гараж или по трудово в китай), затова се получава така. Като дойде некачествена стока .... търговецът в най-общи линии не може нищо да направи. Друг е въпросът, че трябва или да се ремонтира или да се смени стоката, но ... някои търговци и това не правят! Публикувано изображение

Аз пък преди време испаднах в подобна ситуация ( говоря по зададената тема Публикувано изображение ) обаче бях със Сименс М55. Та въпросният сименс се развали за 2 - месеца 4 пъти и то все по един и същи начин, оправяха ми го , той пак се разваляше докато накрая не отидох с баща ми и след точно 15 минути получих нов Публикувано изображение . колкото до обслужването аз лично залагам на ГЕРМАНОС като на най - добро качество на услуги и отношение към клиента. Там хората винаги са коректни , винаги са готови да те предупредят ако по-скъпото не си заслужава и т.н. ( поне аз на такова отношение съм се натъквал винаги ) такаче тва е което аз мога да споделя по темата Публикувано изображение

Редактирано от AXL ROSE (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

И аз съм съгласен с темата- Handy са си измамници (като и повечето такива фирми).

Имам лично впечатление от тях, всъщност случката е много показателна за отношението им към клиентите.

Преди доста време, спешно търсех работа и реших да се "жертвам" в някой магазин... Е, подадох си документите в Handy, понеже отваряха нов магазин и търсеха хора. Първия ден като отидох, трябваше да ми проведат така наречено "обучение" (разбирайте: как най-добре да лъжа хората).

Имаше няколко неща които ме отказаха от работата още същия ден.

Та човека който ме въвеждаше в работата, беше управител на Хенди за региона (или нещо такова).

Наблегна на няколко основни аспекта:

- когато човек не знае какво търси, да ида и да му предложа телефон който да е над средната цена (т.е. да не е от евтините), и задължително да върви със SIM с договор...

- ако ме попита за някой по-хубав, му показвам някой който според мен е хубав

- ако той не е съгласен с това че е хубав - съгласявам се с него, и предлагам друг...

- относно характеристиките на телефоните - няма нужда да ги знам, достатъчно е само да чета това което пише на витрината, защото повечето клиенти не са много на ясно...

- винаги да питам хората кой оператор използват и ако са на МТел (тогава ги нямаше Вива) - да ги убедя че е по изгодно да преминат на глобул...

- цитирам:

НИКОГА, повтарям НИКОГА не споменавай думата "договор" и "такса". Само "абонаментен план"

Е... тези неща бяха достатъчни. След "работа" се прибрах и си казах че никога няма да работя такова нещо.

Дори не им се обадих че се отказвам. Нека се оправят...

Но поне сега работата ми не е свързана с това да набутвам хората.

Какво мислите за обучението им? Много нагло и безочно нали....

Държа да отбележа че всичко това е напълно реална ситуация. Но, то си се подразбира, вижте размера на темата....

lokster, отдавна си бил в Хенди, сега вече работят с Мтел, но нищо не се е променило. Дори си мисля, че към служителите си са по-некоректни отколкото с клиентите си.

Аз пък преди време испаднах в подобна ситуация ( говоря по зададената тема Публикувано изображение ) обаче бях със Сименс М55. Та въпросният сименс се развали за 2 - месеца 4 пъти и то все по един и същи начин, оправяха ми го , той пак се разваляше докато накрая не отидох с баща ми и след точно 15 минути получих нов Публикувано изображение . колкото до обслужването аз лично залагам на ГЕРМАНОС като на най - добро качество на услуги и отношение към клиента. Там хората винаги са коректни , винаги са готови да те предупредят ако по-скъпото не си заслужава и т.н. ( поне аз на такова отношение съм се натъквал винаги ) такаче тва е което аз мога да споделя по темата Публикувано изображение

Ако знаеш аз и мои познати какво сме преживявали във въпросната верига няма да имаш такова мнение.За мен те са най-големите БЕЗДАРНИЦИ.Голяма мъка са.От както преживях този кошмар несъм стъпил там несамо аз ами и моите познати. Публикувано изображениеПубликувано изображение

:P

Здр,а значи вчера си взех един мп3 плеър ( Black Pearl),от Хенди,за 115 лв,и понеже тва нещо е с Литието Йонна батерия знам че трябва да се изхаби напълно и тогава да се зареди...така и направих,обаче след като го мушнах в зарядното плеъра нещеше да се включи,помислих си че батерията е паднала напълно и го оставих до сутринта,обаче сутринта пак същия пробелем,не ще да се включи. И естествено го занесах още тая сутрин в Хенди,и там чаках около 1 час докато измислят какво да правят,и накрая ми казаха че ще ми дадът нов плеър(същия).Обаче има един проблем - буксите за слушалките са прекалено малки (1.5 мм),а тия слушалки които са ми в комплекта не са хубави(гадно копие на АйПод слушалките),и аз ги питах дали мога да заменя плеъра за който съм заплатил с друг плеър,като доплатя за него(той е 135 лв),и тоя другия плеър има по голям вход за слушалките (3.0 мм).Аз като ги питах за тва,те ми казаха че ще питат шефа им,и да съм минал по късно за плеъра.Доколкото знам това нещо го има в други държави,да смениш и да доплатиш за друга стока.Та това което го мисля може ли да стане.

PS: ето ги плеърите ,тва е този който купих,с проблема -http://www.best.bg/pics/000/000/000/031/31768.file, и ето този е нормален жак за слушалките - http://cache.gizmodo.com/assets/resources/...pacerplayer.jpg

Здр, приятел! Изненадан съм колко пречупена може да бъде версията за нещо толкова елементарно когато се разкаже от клиент.

1-во не си чакал 1ч за да измислят какво да правят, а до 5 мин ти беше уведомен, че ще ти се смени МР3-то и това го знам защото аз дадох разрешението

2-ро защо не пишеш по въпроса дали някой ти отказа съдействие за решение на проблема ??

3-то благодаря все пак, че оценяваш усилията на персонала да ти помогнат и да си поредния доволен клиент

Доста неща са се изписали в тази тема, но ме учудва начина Ви на мислене. Ако си купите печка и Ви се повреди котлона какво става ? Сменят Ви печката, или Ви сменят котлона ???

Защо смятате, че точно Вие сте измамени ? Та тук видях 10-тина души с оплаквания...Нали не мислите, че това е пълният брои клиенти на подобна верига, независимо дали е Хенди, Германос и тн?

Да, съгласен съм че е неприятно да ти се прецака телефона, но нали за това има гаранция??? А ако от даден модел са продадени 3000бр например и дефектират 10, според Вас това много ли е? Да, ако Вие сте собственик на 1 от 10-те тогава е кофти, но пък отказаха ли Ви сервизно обслужване?

Не мислите ли, че е крайно време всички ние да спрем да злоупотребяваме с "Клиента винаги е прав", защото не винаги е така. Според мен проблема идва по-скоро от факта, че бъркаме "свобода" със "свободия".

:P

Здр, приятел! Изненадан съм колко пречупена може да бъде версията за нещо толкова елементарно когато се разкаже от клиент.

1-во не си чакал 1ч за да измислят какво да правят, а до 5 мин ти беше уведомен, че ще ти се смени МР3-то и това го знам защото аз дадох разрешението

2-ро защо не пишеш по въпроса дали някой ти отказа съдействие за решение на проблема ??

3-то благодаря все пак, че оценяваш усилията на персонала да ти помогнат и да си поредния доволен клиент

Доста неща са се изписали в тази тема, но ме учудва начина Ви на мислене. Ако си купите печка и Ви се повреди котлона какво става ? Сменят Ви печката, или Ви сменят котлона ???

Защо смятате, че точно Вие сте измамени ? Та тук видях 10-тина души с оплаквания...Нали не мислите, че това е пълният брои клиенти на подобна верига, независимо дали е Хенди, Германос и тн?

Да, съгласен съм че е неприятно да ти се прецака телефона, но нали за това има гаранция??? А ако от даден модел са продадени 3000бр например и дефектират 10, според Вас това много ли е? Да, ако Вие сте собственик на 1 от 10-те тогава е кофти, но пък отказаха ли Ви сервизно обслужване?

Не мислите ли, че е крайно време всички ние да спрем да злоупотребяваме с "Клиента винаги е прав", защото не винаги е така. Според мен проблема идва по-скоро от факта, че бъркаме "свобода" със "свободия".

Веднага се включвам: При 3000 продадени апарата по 100 лева средна нетна печалба за търговеца на дребно, това прави 300000 лева печалба. Какъв е проблема тогава за фирмата изцяло да подмени доказано дефектирал апарат ? Та при средна цена 500 лв. това прави 5000 лв. (в случай че фирмата направо изхвърли дефектния апарат, което никога няма да се случи естествено) ,но дори и това не би засегнало нейната печалба. (5000 СЪОТНЕСЕНО КЪМ 300000 ??? )

Та имаме още много да учим за отношението към клиена.

За пример щатите и западна европа всяка стока може да се върне в магазина без никакво обяснение за това в рамките на 30 дни за което си получаваш 100% от дадената сума.Просто казваш "не съм доволен от продукта" и толкова.

Тук в България по закона за защита на потребителя този срок мисля че е само три дни. С цената на огромни разправии може и да успееш да защитиш интереса си.

gozki, с цялото ми уважение, сметките са ти доста хамалски. Всяка фирма гледа да си редуцира загубите. Макар че в моята практика в тази верига беше сменен не един и два апарата. Относно Германос - сериозните проблеми с клиенти започнаха, когато Хенди започна да се разраства по модел на Германос и да се привличат техни кадри. Идеята беше да се гони ефективност на всяка цена в името на оцеляването. Нещо, което аз лично не одобрявам, дори и под принудата на финансови санкции в заплатата ми. Някои от методите и вижданията са доста брутални и по този повод отнесох не един "разговор" заради несъгласието си. Имайте предвид, че собственикът на Хенди още не е стигнал Христовата възраст, това, което е постигнал не е хич малко, може би е нужна доза умереност.Но цялата тази тема е едно велико преувеличение. По казуса с MP3-плейъра: мога да предположа кой стои зад ник-а lqllqlq и имам склонността да вярвам на неговата теза. Не казвам, че всичко е ставало веднага, на секундата, но се е действало с максимална бързина поне за дребните работи. Както казах по-нагоре, сервизирането на мобилни апарати е сериозен проблем. И да, по Закона за защита на потребителите, срокът за рекламация на този тип стоки е три дни. Макар че в моята практика в Хенди е била уважавана рекламация и след 10 дни. Помислете и от друга гледна точка, ако отворя тема с примерно заглавие "Глобул мамят с договорите", "Мтел надписват сметки" или "БТК удрят в кантара", ще настъпи същата вакханалия - 7 страници чешане на езици от няколко човека. Защото е имало случаи на ден в обекта да имаме повече продажби на апарати отколкото хора критикувате тук. И защото съм наясно колко кочана гаранционни карти и колко кочана сервизни карти вървяха на година. С уважение: един бивш служител

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.