Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Символът на змията

Featured Replies

Здравейте :clap:

Христос казва: Матей 10:16

Ето, Аз ви изпращам като овце посред вълци; бъдете, прочее, разумни като змиите, и незлобиви като гълъбите.

Какво според вас означава да бъдеш разумен като змията??? На какво е символ тя? Как бихте коментирали този стих от Библията? Поздрави!

• Отговори 121
  • Прегледи 44,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Спирай тея книги, ама вие честно вярвате ли ги тия работи или да върви спама.

Здравейте :)

Ето, Аз ви изпращам като овце посред вълци; бъдете, прочее, разумни като змиите, и незлобиви като гълъбите.

Какво според вас означава да бъдеш разумен като змията??? На какво е символ тя? Как бихте коментирали този стих от Библията? Поздрави!

Змията е символ на вселенския разум, от части защитен и разрушителен. Източник на кралска сила и власт, протекция и опека, а също и на потенциална опасност, унищожаване на враговете. Тя присъства в почти всички религии като значението и не се променя драстично.

Според мен става на въпрос за най-обикновенни наблюдения в природата, а не за нещо специално.

Друг е въпроса ако се използва даден символ за генериране на дадено поведение. В случая имаме змия и гълъб. Може да се избере и нещо друго, но се избират специално тези образи.

Ако се вникне в поведението на тези две животни и се възприеме поведението им на дълбоко психологическо ниво, то всяко наше действие в живота или конкретна ситуация се подчинява на тези два образа с техните характеристики. Един вид се превръщаме в "змия" или "гълъб".

Идеята за символите е много интересна, защото ако се подходи по правилния начин, то се навлиза в темата за паралелните реалности, които са безброй.

Всичко от ежедневието или като подход към ежедневието е дадена реалност, но тя не претендира за оптималност или истинност от гледна точка на ефективноста. Ако една ситуация или поведение се моделират подходящо, като например гълъб или змия, то това може да даде доста по-голяма ефективност отколкото ако се използват философски или научни разсъждения.

Малко е оплетено, но ако някой се интересува мога да бъда по- конкретен.

Редактирано от скитник (преглед на промените)

Змията винаги е била символ на мъдростта.

В конкретните тълкувания трябва да се обръща внимание на кого точно говори змията.

• 3 месеца по-късно...
Здравейте :)

Змията е била ВИНАГИ символ на клана. cool.gif

Виж тази моя публикация: laugh.gif

http://u-ra.blogspot.com/2008/05/blog-post_6085.html

Хладният разум не трябва да съпътсва душата до края на земния и път! Той е само начало и трябва да служи на Бога, така, както наГите са служили на Бога в началото. Гълъбът е симовл на излизане на душата от матрицата. Душата трябва да разбере, когао трябва да зарежи змийския разум на гена и рода, за да се върне при Бога, отвъд матрицата.

Именно днешната конспирация на йудео-масони се спряга, че издига в култ разума или змията БЕЗ БОГА!

Редактирано от U.Ra (преглед на промените)

Здравейте :shake_puter:

Предвид контекста Исус изпраща учениците си"за да свидетелствувате на тях и на народите", можем да предположим,че проповядвайки Божието слово,добрата новина,реакцията която ще срещнат няма да е еднозначна.Едни ще приемат Словото,но повечето ще го отхвърлят,дори се казва,че ще бъдат като"овце посред вълци".Затова съветът да бъдат разумни е добре дошъл!Търсенето на скрит смисъл и какво символизира "змия" само може да ни обърка.В Библията се казва за змията,че била хитра,но за каква хитрост става въпрос?Дали Исус ги праща ,за да се възползват с хитрост от доверчивостта на хората за собствена облага?Не!Хитри-по скоро разсъдливи,предвидливи,да постъпват различно според ситуацията.Ап.Павел казва "На тия, които нямат закон, станах като че нямам закон, (при все че не съм без закон спрямо Христа), за да придобия тия, които нямат закон.

22 На слабите станах слаб, за да придобия слабите. На всички станах всичко, та по всякакъв начин да спася неколцина.

В християнството змията е символика на дявола :

"Драконите - Основно драконът е строг пазител или е символ на злото и на демоничните наклонности. Той е пазач на скрити съкровища и като такъв - противник, който трябва да бъде победен, за да се осигури достъп до тях. В гръцката митология (на запад) той е пазителят на Златното руно и градината на Хеспе-ридите. Като демоничен символ драконът се отъждествява със змията. В християнската символика змията се отъждествява с дявола (Сатана). Строшените глави на змейовете, унищожените змии, са победата на Христос над злото, над Противника. (“Речник на символите“ - 1 том)"

А гълъбът или по-точно белият гълъб - символ на Божия дух

Редактирано от productxaxa (преглед на промените)

В християнството змията е символика на дявола :

"Драконите - Основно драконът е строг пазител или е символ на злото и на демоничните наклонности. Той е пазач на скрити съкровища и като такъв - противник, който трябва да бъде победен, за да се осигури достъп до тях. В гръцката митология (на запад) той е пазителят на Златното руно и градината на Хеспе-ридите. Като демоничен символ драконът се отъждествява със змията. В християнската символика змията се отъждествява с дявола (Сатана). Строшените глави на змейовете, унищожените змии, са победата на Христос над злото, над Противника. (“Речник на символите“ - 1 том)"

А гълъбът или по-точно белият гълъб - символ на Божия дух

А древното фалическо значение на символа змия,защо го пропускате.В "Декамерон" ли беше разказа за свещеника дето вкарвал дявола в пъкъла?Много е весело като видиш какви трансформации претърпяват понякога символите.Единство и борба на противоположностите. cool.gif

Мозъчно - спиналната система има формата на змия

Заради пошло мислене някои се влачим като змии през пустинята на този свят.

Някои /малко/ вдигат змията Кундалини и придобиват космически разум, но после още по-дълго и безнадежно се влачат из пустощта.

Избраните успяват да запалят кодуцея си в Свещения огън, и те...ми не знам какво става с тях, но вече тук, при нас, ги няма. ;)

А мисленето ни си е драконът, който е пазачът на входа ;)

• Автор

Сещам се и за нещо друго. Руми казва:

"Езикът е завеса, скриваща душата.

Когато задуха вятърът,

ние започваме да виждаме какво има вътре в къщата.

Перли и много жито, може би?

Или може би змии и скорпиони?

Или съкровище, пазено от змия, тъй като злато не се оставя никога без пазител?"

Руми, Маулана Джапал алІдин Океанът Руми

ЦАРСКИЯТ АНКУС

~~~

И още нещо:

"Какъв би бил светът без гущери, змии, мушички и т.н.? Покажете такъв свят. Де е вашият по-добър? Не, тъй, както е направен този свят, е велик по своите замисли, велик по своите изражения. А това, от което се постоянно оплаквате, то е дисхармонията, която е вътре във вас, то е Марта, неустроената земя; този шум, който постоянно вилнее в нас, той именно нарушава тази хармония. Дух Божи трябва да слезе и да си каже думата."

Марта и Мария

Поздрави!

Редактирано от Алморот (преглед на промените)

Мозъчно - спиналната система има формата на змия

Заради пошло мислене някои се влачим като змии през пустинята на този свят.

Някои /малко/ вдигат змията Кундалини и придобиват космически разум, но после още по-дълго и безнадежно се влачат из пустощта.

Избраните успяват да запалят кодуцея си в Свещения огън, и те...ми не знам какво става с тях, но вече тук, при нас, ги няма. :speak:

А мисленето ни си е драконът, който е пазачът на входа :)

С много условности трябва да се примирим, но да, може и да има формата на змия. Която по същество е есенцията на душата. И за да бъдем по-точни, ще трябва да уточним дори, че змиите са две - именно както са изобразени в кадуцея (Меркуриев жезъл, жезъл на Хермес и т.н.). В повечето случаи кадуцеят се изобразява с две тъмни змии, но реално едната трябва да е бяла. Сигурно е ясно, че едната ще е мъжкия принцип в душата, а другата - женски. Едната навремето се е казвала adamas - мислителя, другата Hevah- майка на живите. Тези два принципа заедно са оформяли микрокосмичната пълнота, но знаем какво се е случило с тях... Сега те са просто медна и огнена змия, които се тътрят по корем. Окултизмът работи здраво с тях, но те си остават от същата природа. Алхимията ни подскзва, че на нас ни е нужна златна змия за да се доближим до пълнотата си...

Мъдрост символизира змията..

В музея разглеждах змии от бронз,

направени от древно племе...

Интересни неща са правели в чест на божествата

Като напр.да заравят съпругите живи в гроба

на починалия мъж...

В "Декамерон" ли беше разказа за свещеника дето вкарвал дявола в пъкъла?Много е весело като видиш какви трансформации претърпяват понякога символите.Единство и борба на противоположностите. cool.gif

"Декамерон"...ех тази невероятна книга...бях я забраяила :P Започнах я, но така и не ми остана време да я допрочета... N e o - Благодаря ти, че съвсем случайно ми напомни какво съм изпуснала! :P

Редактирано от productxaxa (преглед на промените)

"Декамерон"...ех тази невероятна книга...бях я забраяила :) Започнах я, но така и не ми остана време да я допрочета... N e o - Благодаря ти, че съвсем случайно ми напомни какво съм изпуснала! :)

Няма за какво!Ето и точно откъса за който иде реч.Тук

• Автор

Чудя се кой ли дявол ме накара да отворя тази змийска тема хихихи biggrin.gif

И понеже темата е змийска ето още нещо :):

5 И людете говориха против Бога и против Моисея, казвайки: Защо ни изведохте из Египет да измрем в пустинята? защото няма ни хляб ни вода, и душата ни се отвращава от тоя никакъв хляб.

6 За това Господ изпрати между людете горителни змии, които хапеха людете, та измряха много люде от Израиля.

7 Тогава людете дойдоха при Моисея и казаха: Съгрешихме за гдето говорихме против Господа и против тебе; помоли се Господу да махне змиите от нас. И Моисей се помоли за людете.

8 И Господ рече на Моисея: Направи си една горителна змия, и тури я на висока върлина; и всеки ухапан, като погледне на нея, ще остане жив.

9 И тъй, Моисей направи медна змия и я тури на най-високата върлина; и когато змия ухапеше някого, той, като погледнеше на медната змия, оставаше жив.

Числа 21 глава

1 В третата година на Израилевия цар Осия, Иловия син, се възцари Езекия, син на Юдовия цар, Ахаз.

2 Той беше двадесет и пет години на възраст, когато се възцари, и царува двадесет и девет години в Ерусалим; а името на майка му беше Авия, Захариева дъщеря.

3 Той върши това, което бе право пред Господа, напълно както извърши баща му Давид:

4 събори високите места, изпотроши кумирите, изсече ашерите и сломи медната змия, която Моисей беше направил, защото дори до онова време израилтяните й кадяха; и нарече я Нехущан.

4 Царе 18 глава

14 И както Моисей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкият Син,

15 та всеки, който вярва в Него [да не погине, но] да има вечен живот.

16 Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот...

Йоан 3 глава

Змията е широко използван религиозен и езотеричен символ сред човешките култури и един от най-древните, може би дори и най-стария запазен на скални рисунки.

Змията в средновековната алхимия, например, служела за символ на пълнота и завършеност, когато умът вече се е утвърдил по пътя на себепознанието - това е уробороса.

Познатият на всички символ на фармацевтиката - чашата със змия е жезъла на Хермес, който олицетворява будното съзнание и изобщо стремежа към познание. Когато в пустинята отровните змии нападат лагера на юдеите, Мойсей закача метална змия на жезъла си, която лекува ухапаните.

За психологическия символ на змията Карл Юнг казва "Змията освен хтонично (земно - от гр.) е духовно същество и символизира несъзнаваното."

Неслучайно змията предлага ябълката на жената.

Жената е това древно женско начало, запечатано в душите на хората като могъщия архетип на Анимата (Анима - душа от гр.). В случая изобщо не става въпрос за физиологичната жена, а за Анимата като символ на потенциалното съзнание.

А какво олицетворява сцената с подаването на ябълката от змията на жената от дървото за познаване на доброто и злото въз основа на споменатите съдържащи се в нея символи.

Дървото символизира потенциала на човешкия ум за самосъзнание.

Змията е несъзнателната, неразделена цялост на първичния човешки ум.

Ябълката описва самия процес на осъзнаване, а Ева е непробуденото съзнание, което вече е узряло.

Символично тази притча описва как несъзнателната душа подтиква себе си към осъзнаване. Между другото, този механизъм на несъзнаваното е познат на психолозите днес и стои в основата на неврозите и тревожността.

Битие 3:7 "Тогава се отвориха очите им и те познаха, че бяха голи." - хората за пръв път възприемат себе си като субект, като Аз (съм гол). Отделянето на обекта от субекта се е осъществило, самосъзнанието е покълнало в човешкия ум като венец на творението. Както в първичния мрак на космоса се е родила слънчевата светлина, така и светлината на съзнанието се е родила в мракът на несъзнателността.

Библейският разказ за грехопадението описва психологическия процес на зараждането на самосъзнание в човека и изобщо момента, в който човека се е превърнал в разумно същество. От тук е залегнала и тази колективна представа за изгубената мъдрост и съвършенство в миналото - ние разполагаме с много повече знание днес, но човекът все още не е опознал това, което се крие в собствената му душа и от там идва вътрешното му усещане за мрак и празнота.

Редактирано от Maat (преглед на промените)

Дървото символизира потенциала на човешкия ум за самосъзнание.

Змията е несъзнателната, неразделена цялост на първичния човешки ум.

Ябълката описва самия процес на осъзнаване, а Ева е непробуденото съзнание, което вече е узряло.

Символично тази притча описва как несъзнателната душа подтиква себе си към осъзнаване.

Добре си ги наредила. Но не е ябълка, а плод.

Всъщност интересно откъде тръгва убеждението, че е ябълка. Не че е важно.

Не са ми ясни символите в този ред. Осъзнаването ми изглежда нещо хубаво. Грехопадението и изгонването от рая не ми приличат на нещо хубаво.

Битие 3:7 "Тогава се отвориха очите им и те познаха, че бяха голи."

А може до тогава просто да не са били голи. Това, че са нямали дрехи не значи, че са били голи. Както е известно от някои приказки, човек може да не е облечен и да не е гол...

Предвид контекста Исус изпраща учениците си"за да свидетелствувате на тях и на народите", можем да предположим,че проповядвайки Божието слово,добрата новина,реакцията която ще срещнат няма да е еднозначна.Едни ще приемат Словото,но повечето ще го отхвърлят,дори се казва,че ще бъдат като"овце посред вълци".Затова съветът да бъдат разумни е добре дошъл!Търсенето на скрит смисъл и какво символизира "змия" само може да ни обърка.В Библията се казва за змията,че била хитра,но за каква хитрост става въпрос?Дали Исус ги праща ,за да се възползват с хитрост от доверчивостта на хората за собствена облага?Не!Хитри-по скоро разсъдливи,предвидливи,да постъпват различно според ситуацията.Ап.Павел казва "На тия, които нямат закон, станах като че нямам закон, (при все че не съм без закон спрямо Христа), за да придобия тия, които нямат закон.

22 На слабите станах слаб, за да придобия слабите. На всички станах всичко, та по всякакъв начин да спася неколцина.

Не разбрах, според тебе, змията, която Исус препоръчва, по-различна ли е от тази в "Битие"?.... Исус не ги съветва да хитруват, но защо трябва да са "разумни", след като имат Гълъба, Светия Дух, не стана ясно, много от твоето тълкуване?...

Змията нужна ли ни е след като имаме Гълъбът-Светия Дух? Нужна ли ни е змията на Моше(копие на Кундалини-шакти), за циркулиране енергията в матрицата, след като имаме Гълъбът на Освобождаването от нея?....

cool.gif

Змията иска да похапне Гълъбът. Змията иска да продължи в матрицата..... biggrin.gif

О...

Интерсни въпроси задаваш.

Извинявам се, че няма подробно да проверя полемиката ви, но напряко към въпроса - специално в тази новозаветна извадка, гълъбът е само аспект от светия дух, чийто друг аспект е змията. Противно на родовете им в езика ни, гълъбът е приемащ аспект, а змията оплодяващ, в случая.

О...

Интерсни въпроси задаваш.

Извинявам се, че няма подробно да проверя полемиката ви, но напряко към въпроса - специално в тази новозаветна извадка, гълъбът е само аспект от светия дух, чийто друг аспект е змията. Противно на родовете им в езика ни, гълъбът е приемащ аспект, а змията оплодяващ, в случая.

Змията може да "оплоди" Гълъбът, точно както юдейският лъв би "оплодил" християнското ягне. :blow out candles:

Аз бих ти цитирал една приказка, където крокодилът пожалил един нещастник, като не го изял целия, а само 2-та му крайника. :offtopic_s:

:nono:biggrin.gif

Кундалини Шакти пълзи по гръбначният стълб и накрая завършва в мозъка, в седемте мозъчни кухини. Те се символизират като седемте очи на змията. Тези мозъчни кухини са мястото, където трите аспекта на отразителния етер горят в алхимична пещ и синтезират/индуцират/еманират нашето мислене. Там е работилницата на мисъл-формите, които после населват дихателното ни поле. С вдигане на кундалини тези мозъчни кухини се свързват с другите аспекти на мисленето ни - с подсъзнателното, и чрез него със свръхсъзнателното, космическо мислене и всичко това се обединява в единство /ТО, АЗ и СВРЪХАЗ/. Това е целта на окултиста, да обедини различните нива на същността си и да придобие контрол над цялата си телесна система.

Трансфигуриста, този, който търси Същественото, и се е убедил, че то не е в тази реалност, се подлага на един друг процес. Там основна роля играе Христовия дух /Божието дихание от по-висша реалност - нека така да го наречем/. Под влияние на тази сила от друга реалност /в Библията се нарича Божието царство/ започва един дълъг и сложен телесен процес на подготовка, а по-късно и за извършване на трансфигурацията. Етап от нея е и прокарване на паралелен път за енергията от по-висшата реалност. За целта се използва симпатичната нервна система от двете страни на гръбначния стълб - т. н. Ида и Пингала. От епифизата се спуска надолу енергията по Ида, отразява се в Плексус сакралис и се връща обратно по Пингала до 4-та мозъчна кухина, която така се запалва в новия, свещен огън. Осъществен е пробив в съзнанието и се появява новото мислене. Последователно се запалват и другите мозъчни кухини - извършено е Кръщенето с огън, с Божият дух. Ето, тази огнена змия със 7 очи се нарича златна, и тя е украсявала митрите и тиарите на царете - свещеници. И досега се използва от жалките имитатори в екзотеричните църкви, но едва ли имат представа от произхода и истинското значение на този символ.

Дикси

Не разбрах, според тебе, змията, която Исус препоръчва, по-различна ли е от тази в "Битие"?.... Исус не ги съветва да хитруват, но защо трябва да са "разумни", след като имат Гълъба, Светия Дух, не стана ясно, много от твоето тълкуване?...

Нали и аз това казах-"да хитруват" не означава да се възползват за някаква собствена изгода,а да постъпват различно според ситуацията.Думите на ап. Павел говорят за това,когато казва,че станал "всичко за всеки"

А пък това че "имат Гълъба" е съвсем различно от "бъдете...и незлобиви като гълъбите."Първо се вгледай в смисъла на думата "незлобливи" и след това може да обсъдим на какво точно е символ "Гълъба".За теб ,може би "имат Гълъба"означава ,че христовите апостоли са станали марионетки,роботи,безволеви същества и поради тази причина нямат нужда от здрав разум, но ето Исус ги съветва да бъдат "разумни...като змиите"Ако бе казал "змията" можеше и да мине връзката с Битие,но в случая такава няма.За това според мен не е необходимо да се търси някакъв символизъм в казаното в Матей 10:16 , а по-скоро качествата на споменатите животни.В Библията се споменават многократно и едни други животинки-овци и кози и всеки ,който познава от малко разликата в нравите им,може да си даде сметка защо се прави сравнение и с нас-хората. Вината бе моя ,че свързах "змия и "хитрост"-все едно не съм казал нищо.

Редактирано от arenas (преглед на промените)

Нали и аз това казах-"да хитруват" не означава да се възползват за някаква собствена изгода,а да постъпват различно според ситуацията.Думите на ап. Павел говорят за това,когато казва,че станал "всичко за всеки"

А пък това че "имат Гълъба" е съвсем различно от "бъдете...и незлобиви като гълъбите."Първо се вгледай в смисъла на думата "незлобливи" и след това може да обсъдим на какво точно е символ "Гълъба".За теб ,може би "имат Гълъба"означава ,че христовите апостоли са станали марионетки,роботи,безволеви същества и поради тази причина нямат нужда от здрав разум, но ето Исус ги съветва да бъдат "разумни...като змиите"Ако бе казал "змията" можеше и да мине връзката с Битие,но в случая такава няма.За това според мен не е необходимо да се търси някакъв символизъм в казаното в Матей 10:16 , а по-скоро качествата на споменатите животни.В Библията се споменават многократно и едни други животинки-овци и кози и всеки ,който познава от малко разликата в нравите им,може да си даде сметка защо се прави сравнение и с нас-хората. Вината бе моя ,че свързах "змия и "хитрост"-все едно не съм казал нищо.

Добре, в "Битие" не е ли пак символизъм?.. Ти буквално ли приемаш събитията в Едемската градина?..

Разума стои по-ниско от Светия Дух. Аз за това ти казах, че ти като имаш диплома за Висше образование защото ти дипломата за основно обрЯзование на Моше и змията, КОЯТО Е СИМВОЛ НА КЛАНА, не само при юдеите, а НАВСЯКЪДЕ!

Исус не е имал в пред вид да "съхранява" юдеите на Земята, а да ги придърпа на Небето. :)

Защо Му е змията, която, така или иначе, се крие в Земята? И ловува из засада и на тъмно?... ;)

Добре, в "Битие" не е ли пак символизъм?.. Ти буквално ли приемаш събитията в Едемската градина?..

Разума стои по-ниско от Светия Дух. Аз за това ти казах, че ти като имаш диплома за Висше образование защото ти дипломата за основно обрЯзование на Моше и змията, КОЯТО Е СИМВОЛ НА КЛАНА, не само при юдеите, а НАВСЯКЪДЕ!

Исус не е имал в пред вид да "съхранява" юдеите на Земята, а да ги придърпа на Небето. :)

Защо Му е змията, която, така или иначе, се крие в Земята? И ловува из засада и на тъмно?... :huh:

Хубаво нещо е небето,ама е за предпочитане да му се радваш здраво стъпил на земята.Да ловува ,ама мишки и плъхове предимно.Което си е било доста полезно за земеделците.Така че едва ли е само символ на клана,има доста други значения.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.