Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да почистя LCD монитор

Featured Replies

Здравейте!Как да си почистя монитора?Пробвах с влажна кърпичка,но ми остават петънца sad.gif .Pls help.

в магазините се продават едни спрейове...пръскаш го и бършеш с мека кърпичка за цайси :mark:

Аз ползвам кърпички "safecloths"

42345291.jpg

+ спрей "Screen-Clene"

SCS250C_P.jpg

и съм доволен.

Добри отзиви съм чувал и за къпричките hama

Hama-49648.jpg

Първите май ги взех от Технополис, а вторите ги има в Техномаркет. cool.gif

B-Boy е прав, ползвам такива и нямам никакви проблеми с почистването... Интересното е, че почистват клавиатурата ми също толкова добре biggrin.gif

аз пък ползвам едно стъкло пред екрана и така не го цапам а само от време на време му бърша прахта с парче плат

иначе щеш не щеш все ще кихнеш и ще го оплюваш неволно

Позвам мокри кърпички за монитори на Emtec. Между 6 и 8 лв са в магазините, 100 броя.

Че какво толкова правите на тея монитори (да не ядете отгоре му)... :clap: Аз моя го почиствам само от прах и то с тва за прозорци дето е "медикс" мисля че беше и с тоалетна хартия избърсвам (почиства се отлично и не остават следи от пръсти и тем подобни). cool.gif

Бързо, лесно и икономично

Аз го почиствам с кухненска ролка и препарат за стъкло,но не "медикс",защото с него ми остават следи,с други там каквито имам в къщи.Не натискам много ,до сега така съм си го почиствала,аз не го цапам,но децата направо плюят по него biggrin.gif .Мислила съм да си купя кърпи,но до сега не съм.Благодаря за предложенията/за мокри кърпи/ cool.gif

Редактирано от genatraikova (преглед на промените)

аз моя с микрофибърна кърпа и чешмяна вода...,но изключен го бърша.

Да, няма е хубаво ако водата се стече в долната фуга, между корпуса и "стъклото".

Да, няма е хубаво ако водата се стече в долната фуга, между корпуса и "стъклото".

Едва ли има някой толкова загубен да си МИЕ дисплея. Аз от край време ползвам метода на coolmeen: навлажнявам ( не напоявам ) някакво меко парцалче с вода и старателно забърсвам. Така съм 100% сигурен, че няма да се повреди екрана, което не беше валидно преди време за специализираните продукти и по навик си карам така, а е и по-евтино ! Интересното е, че отначало петънцата си личат и постепенно за около минута бавно изчезват и дисплеят светва! biggrin.gif

Това разбира се може да не помогне при много лепкави или мазни петна, но при нормални условия на ползване работи перфектно .

• Автор

Много благодаря на всички за предложенията! cool.gif

• 7 месеца по-късно...

Моя монитор е марка: Fujitsu Simens . Явно тази фирма е доста специфична спрямо другите и срещам един доста досаден проблем. Монитора ми e плосък (незнам как им викат мисля че беше TFT) и когато използвам препарат за почистване на такива монитори, препарата се замазва по екрана и оставя петна, пробвах с др. (Руски) препарат, но ефекта за съжаление беше същия. Може ли някой да ми помогне с какво по точно трябва да си изчистя монитора. Предварително благодаря!

post-236197-1245236529_thumb.jpg

Препаратът не трябва да съдържа ''алкохол'' .

Аз лично ползвам (вече няколко месеца) - pronto multi superficie

(първият от ляво надясно !)

.... напръсквам и после забърсвам с микрофибърна кърпа !

Успех!

Накрая ще го мина с вестника :P (шегувам се ) Мерси за помоща !

@holler_pz ,може ли повече информация за това Pronto,защото не се вижда добре на снимката(всички са ми еднакви).И аз имам същия проблем и ползвам влажни кърпи на Hama,но никаква работа не вършат.

Етого го biggrin.gif - цената (когато го взимах) беше 6.80 лв.

Почиства : стъкло , дърво , пластмаса , керамика , мрамор , TV,Hi-Fi,Video техника и др.

Забърсвам (след напръскване) с микрофибърната кърпа , която трябва да е задължително суха и възможно най-чиста biggrin.gif

Успех!

Благодаря за информацията,ще го пробвам в най-скоро време.

• 10 месеца по-късно...

Аз пък исползвам това:

1550801B.jpg

има си микрофибърна кърпичка, спрейче и дори четчица за клавиатурата (става и за чистене на компа отвътре.. за четчицата говоря :) ) :hush:

и струва между 6-8 лева..

Редактирано от streleca_stz (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.