Премини към съдържанието

milenaka

Потребител
 • Публикации

  96
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Всичко публикувано от milenaka

 1. Малко извън темата, обаче... http://forum.chitanka.info/operation-mindcrime-2-t3927.html Каква юрисдикция има ФБР в България, някой знае ли? Защото моят отговор на пълен лаик в тази област е "никаква", но може и да бъркам.
 2. Мисля, че an8 пита за "Паднали ангели" на ДЖ. Р. Уорд. В списъка ми е, но още не съм я започнала, така че нищо не мога да кажа.
 3. Тук можеш да си ги обръщаш в какъвто формат искаш - http://ebook.online-convert.com/ Допълвам Ако не стане, видях, че я имам в .doc, така че мога да ти я пратя.
 4. Съжалявам, че нахлувам така, но става нещо, което касае всички ползващи интернет - http://www.kaldata.c...0%B5%D1%82.html Ето още информация - http://nellyo.wordpr.../01/26/acta-21/ Ако от ЕП ратифицират тази глупост... За съжаление ние вече сме подписали, доста тайно при това, но преди ратификацията споразумението още не е в сила. Има петиция по въпроса - https://secure.avaaz...spread/?aagwGcb ПП Сетих се още нещо, и то съвсем прясно - това видяхте ли - https://www.google.com/intl/bg/policies/privacy/preview/ Извадка от него - "Може да събираме информация за конкретното устройство (например модела на хардуера, версията на операционната система, уникални идентификационни номера на устройството и данни за мобилната мрежа, включително телефонен номер). Google може да свърже идентификационните номера на устройството ви или телефонния ви номер с профила ви в Google. " Събраните данни могат да включват и "регистрационна информация за телефония, като телефонния ви номер, номер на обаждащия се, номера за пренасочване, час и дата на обажданията, продължителност на обажданията, данни за маршрутизиране на текстовите съобщения и типове на обажданията; "
 5. Един ден наистина е прекалено скоро, но такъв отговор е... жалък и грозен.
 6. milenaka

  Сканиране на нови книги

  Аз съм от тези, които предпочитат хартиените книги пред електронните. Предпочитам ги, но си оставам с голите предпочитания. От човек, който купуваше няколко книги месечно, се превърнах в човек, който купува няколко книги на няколко месеца. Не защото любовта ми към четенето е намаляла. И не защото не мога да намеря книга, която да ми привлече вниманието. И не защото книгите ги има сканирани, защото в повечето случаи, това което искам да чета го няма сканирано. А заради издателствата. Не мога да кажа точно кога, но една нормална неразпадаща се книга, с приличен (даже не идеален) превод, с не много технически и правописни грешки, стана събитие. Е, за какво ми е да търся такъв продукт? Когато чета, чета за удоволствие, а не за да се ядосвам. Така че да, бих искала да чета от хартия и на български, но се получава все по-рядко.
 7. milenaka

  Сканиране на нови книги

  Аз съм този "някой" и не написах точно това, а написах следното: Накратко - говоря за 2 издателства - Ибис и Ирис. Никъде не съм писала, че Братството се издава от Ирис (то само това оставаше).
 8. Наистина ли не ги издават подред? А аз въобще не проверих. Моя грешка, реших да се доверя на издателство
 9. milenaka

  Сканиране на нови книги

  Ами аз след втората се отказах да купувам Братството. Искам когато чета книга, да изпитвам удоволствие от това. Последната книга на Ирис, която свалих е "Развратни игри" и като видях корицата, не само че не прочетох книгата, но и приключих с това издателство. Предпочитам да дам 20 лв. за добър превод, отколкото 2 лв. за некачествен. А ако може книгата да не ми се разпада в ръцете, би било идеално. Тези, за мен много големи, недостатъци нямат нищо общо със сканирането.
 10. milenaka

  Сканиране на нови книги

  Ами писала съм в темата за некачествените преводи, но ще копирам. Става въпрос за Ирис За мен те не се движат по ръба, а направо са паднали в пропастта. Не мога да повярвам, че такова резюме е писано от професионален преводач. Този пример е най-фрапантният и най-скорошен, но не е единствен. Ибис също не ми правят добро впечатление (но не е имало чак такива изцепки).
 11. milenaka

  Сканиране на нови книги

  Това все едно съм го писала аз, с тази разлика, че гласувах за 6 месеца. В темата за некачествените преводи стана въпрос основно за Ирис, но това въобще не единственото издателство с такива преводи и с разпадащи се книги. За мен коректността, уважението, съобразяването са двустранни процеси, а не едностранни. Не може да продаваш любителски превод за професионален и да искаш да ти ръкопляскат. Нагло е. Поради тези причини вече не рискувам да купувам книги без да съм проверила поне превода. Ако ми хареса, ще купя книгата, ако не ми хареса - няма и ще я чета на англ. Намалих купуването не защото има сканирани книги, а заради абсурдните преводи. ПП Между другото, проблемът с масовото влошаване на качеството на преводите се появи още през 90-те и няма нищо общо със сканирането.
 12. 6-тата би трябвало декември да излезе на хартия, защото ако Инфодар не я издадат, срокът им изтича и ще си загубят правата върху нея. А иначе да - Анита е голяма краста
 13. О любимата ми поредица Само да вметна небрежно, че сексът не е мираж - прочети 6-та, няма да кажа с кого е (има хубав фен превод знаеш къде), а 8-ма излезе на хартия (препоръчвам хартиения вариант) съвсем скоро и в нея сексът също не е мираж
 14. Предполагам, че говориш за поредицата за ангелите. Хора, които ми бяха препоръчали Братството, са разочаровани от тази. Казаха, че става, но не била на нивото на Братството. А може и те да са били с прекалено високи очаквания. Лично мнение не мога да дам, защото отложих четенето й.
 15. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/laugh.gif Същата работа се получи и при мен - започнах с "Кръвни връзки" и от него се запалих. Но нещо ми се върти в главата, че има форум, в който превеждат книгите на Таня Хъф. Обаче като не се сещам кой беше А при Анита Блейк - ами мъжете са страхотни. Как да кажа, че са ми много
 16. Това е разказ, който е включен в Insiders guide. Не е отделна книга - http://www.jrward.co...idersguide.html
 17. Много трудно ще намериш някъде малкия формат. Антиквариат, може би, виж и при Инфодар (ако имат случайно някоя останала бройка). А новият формат е
 18. Сканирана на Инфодар я няма, има само фен превод, който има нужда от много голяма редакция.
 19. Звучи ми страхотно Тази информация от сайта на авторката ли е?
 20. И мен сега любопитството ме гризе
 21. На англ. тегля основно от http://www.demonoid.com/ или от http://www.4shared.com/ В demonoid има много голям избор, вкл. и на аудио книги. Ако нямаш регистрация, дебни когато пуснат свободни регистрации, за да си направиш.
 22. 5-тата вече има фен превод, едно момиче го е направило, но наистина имаме нужда от книгата на ИнфоДар. Иначе вече са преведени 7-ма и 8-ма, а в момента се превеждат 9-та и 10-та. Превеждаме съвместно 2 форума, защото поредицата е голяма.
 • Разглеждащи това в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×
×
 • Добави ново...