Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента? (част 2)

Препоръчан отговор

Продължение на темата:

"Кой любовен роман четете в момента?" (част 1)

От заглавието на темата мисля че се подразбира, но да уточня - пишем за книгите върху които сме ориентирали вниманието си в момента - какви са ни очакванията ни, доволни ли сме от сюжета и, разбира се, след дочитане - един цялостен коментар!

Редактирано от Xesi (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Потребители с най-много отговори

Публикувани изображения

Ах, ти дразнител!!!

Пък от кориците ми потекоха лигитеpublic/style_emoticons/default/smile.gif

Какво да ти кажа...умирам за подобни книги-много любов,много фантастика и щастлив край.В бг почти нищо такова не излиза.Какво да кажем за разнообразието...

Може би създавам и усещането,че разбирам английския и си прекарвам добре ,защото все такива книги чета,но истината е ,че го докарвам от интуиция и речниците в нета.Но книгите в бг не ме вълнуват и понеже си умирам за нещо фантастично си свалям на англе-малко пропускам туй-онуй,ама е 100 пъти по -добре.

Тези дни ще ви поразкажа първите две.Сега съм на третата,която много ми хареса,че дори хвърлям погледи напред да видя какво ще стане.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Такам, аз тея дни съм мнооого дейна. След като се влюбих и изчетох на един дъх "Тъмна любов" се заех със "Звезден огън" на Джейн Ан Кренц. Надах се да има нещо общо с "Кристален пламък" нали са от една поредица, но уви нямаше. Е все пак беше доста интересна. В книгата се очертават две групи хора, хармонисти, които са нежни, деликатни, смирени, умни и много богати хора, които общуват на душевно ниво, и вълците, които са груби, избухливи, пият, не са много умни, пътуват из вселената и работят каквото им попадне. Главната е родена в света на хармонистите, и родителите й са хармонисти, но тя , въпреки, че е възпитана, добричка, много умна и учена, тя не може да обюува на психична основа както другите хармонисти и затова решава да пътува из вселената за да намери първоизточникът, и да стане хармонист. За целта тя се среща с главния, той е вълк, грамаден, леко зъл, поне на пръв поглед, груб куриер, който с междугалактическия си кораб пренадя пратки от една планета до друга. В началото той не е хич очарован да я вземе на кораба си, но след като я вижда в колко беди се забърква и му се налага да я спасява, той я взима със себеси. И от тук започва една много увлекателна фантстична история, как се опознават и обикват, как враговете му се опитват да ги убият или разделят и как се сблъскват със страшната природа и страховити същества непознати досега за нас. Който обича фентазито, и красивите любовни истории, тази книжка е за него. Сега почти прочетох "Двойна радост" на Джудит Макнот и след нея започвам "Спомни ис кога" :wors:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз сега приключих с Тес на Ейми Фетцър, май ще търся книгата за Рамзи на англе, че не знам кога ще я пуснат тук :) Иначе на редичката са Конито и малко остана от Макнот.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро прочетох Beastly на Alex Flinn. Не съм убедена, че може да се класира точно за любовен роман, защото е YA версия на Красавицата и звяра. Нооо от друга страна имаме трансформация, имаме терзания, имаме любов, така че любовната история е 100% там. Пък и винаги съм си падала по Красавицата и звяра /е, версията на Дисни, за да съм напълно честна/ и даже си пуснах музиката от нея докато четях. :speak:

Публикувано изображение

От гърба на корицата:

I am a beast.

A beast. Not quite wolf or bear, gorilla or dog but a horrible new creature who walks upright—a creature with fangs and claws and hair springing from every pore. I am a monster.

You think I'm talking fairy tales? No way. The place is New York City. The time is now. It's no deformity, no disease. And I'll stay this way forever—ruined—unless I can break the spell.

Yes, the spell, the one the witch in my English class cast on me. Why did she turn me into a beast who hides by day and prowls by night? I'll tell you. I'll tell you how I used to be Kyle Kingsbury, the guy you wished you were, with money, perfect looks, and the perfect life. And then, I'll tell you how I became perfectly . . . beastly.

Историята много ми хареса. Хвана ме от самото начало - чатрум на трансформирани младежи, които се учат да се приспособят към промяната /никове като Жабока, Мечката, Безмълвната отвеждат към други приказки/ и еуфорията ме държа до финала. Няма толкова много промени в класическата приказка, колкото може да помисли човек. Но всичко е така вплетено в съвременния сетинг, че не изглежда като кръпка. Все пак да кажа малко по-подробно ако някой се интересува: Кайл Кингсбъри е късметлия - има пари, красота, популярност в училище. Разглезен е от известния си баща, който е готов по-скоро да дава пари, отколкото любов на сина си.Светът е в краката му и той се възползва по най-безсрамен начин от това, правейки и говорейки каквото си иска. И да, тормозейки непопулярните си съученици, особено влюбените в него момичета. Когато унижава едно от тези момичета, тя не избягва с плач отчаяна, а го превръща в ужасно чудовище. Единствената надежда да развали проклятието е да намери момиче, което да го обикне въпреки грозотата му и да го целуне, но има и уловка - той също трябва да я обикне.

И така момчето, което имаше всичко, сега няма нищо. След като се оказва, че това не е болест, която може да се излекува, баща му го отписва от училище и го изпраща в отдалечена къща заедно с икономката си/на която плаща дебело, за да си мълчи/ и преподавател /който е сляп/. В течение на месеците Кайл става много повече човек, отколкото е бил преди, но изпада в отчаяние - никое момиче не би могло да се влюби в него. Тогава, една нощ се случва нещо неочаквано...

Ще спра до тук. Все пак, ако някой реши да я чете, не искам да оспойля целия сюжет. Ще кажа още веднъж, че книгата страхотно ми хареса :eek: и я препоръчвам с две ръце за времето, когато ви се чете нещо романтично и сладко. Също да спомена, че книгата е филмирана и в САЩ филма се чака през юли ако не се лъжа. Ето трейлъра - http://www.youtube.com/watch?v=Neo6W1f7hyY. Има промери спрямо книгата естествено, главно във външния вид на главния герой, който трябваше да бъде по-beastly според мен. Но все пак е интересно да се види.

Айде стига съм писала, че стана ферман и половина.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Слава, за мое щастие има още мнооооого :speak: Иначе не знам какво щях да правя :eek: Започнах я следващата от тая редичка на Фетцър. Оказа се, че каката има бая книжи - тамън 35 до момента и е доста популярна на запад. А тази за Рамзи е Timeswept rogue. Докопах се до нея, ама е пдф с дребен шрифт и нередактирана след OCR-a, та сега си играя да я оправям. Но май ще е процеса на четенето.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Наскоро прочетох Beastly на Alex Flinn. Не съм убедена, че може да се класира точно за любовен роман, защото е YA версия на Красавицата и звяра. Нооо от друга страна имаме трансформация, имаме терзания, имаме любов, така че любовната история е 100% там. Пък и винаги съм си падала по Красавицата и звяра /е, версията на Дисни, за да съм напълно честна/ и даже си пуснах музиката от нея докато четях. :whist:

Публикувано изображение

От гърба на корицата:

I am a beast.

A beast. Not quite wolf or bear, gorilla or dog but a horrible new creature who walks upright—a creature with fangs and claws and hair springing from every pore. I am a monster.

You think I'm talking fairy tales? No way. The place is New York City. The time is now. It's no deformity, no disease. And I'll stay this way forever—ruined—unless I can break the spell.

Yes, the spell, the one the witch in my English class cast on me. Why did she turn me into a beast who hides by day and prowls by night? I'll tell you. I'll tell you how I used to be Kyle Kingsbury, the guy you wished you were, with money, perfect looks, and the perfect life. And then, I'll tell you how I became perfectly . . . beastly.

Историята много ми хареса. Хвана ме от самото начало - чатрум на трансформирани младежи, които се учат да се приспособят към промяната /никове като Жабока, Мечката, Безмълвната отвеждат към други приказки/ и еуфорията ме държа до финала. Няма толкова много промени в класическата приказка, колкото може да помисли човек. Но всичко е така вплетено в съвременния сетинг, че не изглежда като кръпка. Все пак да кажа малко по-подробно ако някой се интересува: Кайл Кингсбъри е късметлия - има пари, красота, популярност в училище. Разглезен е от известния си баща, който е готов по-скоро да дава пари, отколкото любов на сина си.Светът е в краката му и той се възползва по най-безсрамен начин от това, правейки и говорейки каквото си иска. И да, тормозейки непопулярните си съученици, особено влюбените в него момичета. Когато унижава едно от тези момичета, тя не избягва с плач отчаяна, а го превръща в ужасно чудовище. Единствената надежда да развали проклятието е да намери момиче, което да го обикне въпреки грозотата му и да го целуне, но има и уловка - той също трябва да я обикне.

И така момчето, което имаше всичко, сега няма нищо. След като се оказва, че това не е болест, която може да се излекува, баща му го отписва от училище и го изпраща в отдалечена къща заедно с икономката си/на която плаща дебело, за да си мълчи/ и преподавател /който е сляп/. В течение на месеците Кайл става много повече човек, отколкото е бил преди, но изпада в отчаяние - никое момиче не би могло да се влюби в него. Тогава, една нощ се случва нещо неочаквано...

Ще спра до тук. Все пак, ако някой реши да я чете, не искам да оспойля целия сюжет. Ще кажа още веднъж, че книгата страхотно ми хареса :whist: и я препоръчвам с две ръце за времето, когато ви се чете нещо романтично и сладко. Също да спомена, че книгата е филмирана и в САЩ филма се чака през юли ако не се лъжа. Ето трейлъра - http://www.youtube.com/watch?v=Neo6W1f7hyY. Има промери спрямо книгата естествено, главно във външния вид на главния герой, който трябваше да бъде по-beastly според мен. Но все пак е интересно да се види.

Айде стига съм писала, че стана ферман и половина.

Оххх, честно направо ми бръкна в сърцето, като заклет фен на историята за "Красавицата и звярът" - мога да кажа само уаууу, а детето в мен подскача радостно. И филма и книгата изглеждат много интересни, да не кажа яки (аз дето толкоз съм плюла по фантастичните елементи, накая ще излезе че ми допадат при това доста!). Мога само да се надявам, че след като излезе филма ще пуснат книжлето на български, все пак към днешна дата такива истории са манна небесна за тийновете и съответно яко кинти за издателствата!

Това последното не го казвам случайно, току що докато се прибирах станах свидетел как две момичета на видима възраст 16 (като махнеш грима 12) обсъждаха книга - сюжет, герой, какво ги е разсмяло - не можех да повярвам...стоях си с отворена уста и чаках земята да се разтвори... А въпросната книга беше "Белязана", някаква вампирска история. Е може жанра да изглежда бозав и "критиците" да вдигат скептично вежди, ама щом "младежта" се е захванала да ги чете, вместо да чака да излезе филма, може би не е толкова лошо да ги издават. Както и да е, извинете лекото ми отклонение от темата, но бях изключително впечатлена и трябваше да споделя :yanim:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Beastly изглежда доста интерено. С триста зора завърших "Робинята на викинга"-Хедър Греам. Скучна ми беше малко. Може би защото я започнах веднага след друга викингска. Сега искам нещо по-различно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Beastly на Alex Flinn-определено ще е супер. Аз ще точа лиги дано да преведат книгата,ноооо и филма да гледам пак ще си струва:speak:.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дам, много е вероятно да се сетят да я издадат след пускането на филма. Което пак ще е добре, защото има голяма вероятност да не се и сетят за това. Стискаме палци да я видим и на българския пазар!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Beastly не съм я прочела все още но попаднах на едно друго заглавие на Алекс Флин A Kiss in Time

Публикувано изображение

Резюме от FAntasticficctions

Talia fell under a spell . . . . Jack broke the curse.

I was told to beware the accursed spindle, but it was so enchanting, so hypnotic. . . .

I was looking for a little adventure the day I ditched my tour group. But finding a comatose town, with a hot-looking chick asleep in it, was so not what I had in mind.

I awakened in the same place but in another time - to a stranger's soft kiss.

I couldn't help kissing her. Sometimes you just have to kiss someone. I didn't know this would happen.

Now I am in dire trouble because my father, the king, says I have brought ruin upon our country. I have no choice but to run away with this commoner!

Now I'm stuck with a bratty princess and a trunk full of her jewels. . . . The good news: My parents will freak!

Think you have dating issues? Try locking lips with a snoozing stunner who turns out to be 316 years old. Can a kiss transcend all - even time?

Това си е чиста проба осъвременена версия на спящата красавица. Много леко и приятно за четене,заредено с доста хумор

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много ме заинтригува с тая книга "Beastly" на Alex Flinn - а филма същото заглавие ли ще носи. Иска ми се да го гледам, защото явно няма да я разбера много ако я чета непреведена и само ще се издразня.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Прочетох "Спомни си кога" и беше мноооого интересна. А "Beastly" на Alex Flinn и мен твърде много ме грабна, и филма също. С радост ще изгледам филма и ще прочета книгата :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Много ме заинтригува с тая книга "Beastly" на Alex Flinn - а филма същото заглавие ли ще носи. Иска ми се да го гледам, защото явно няма да я разбера много ако я чета непреведена и само ще се издразня.

Да, филма ще е със същото заглавие.

Книгата е доста лека за четене, не е сложна. Е, има някой разговорни фрази на американските младежи, но не са болка за умиране. Можеш смело да я почваш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И мен много ме грабна "Beastly". Предполагам,че и книжката, и филмчето доста ще ми харесат. Благодаря ти за разказа,Naismith.Публикувано изображение Ще чакам с нетърпние да излезе филмът,а ако имаме късмет и книгата. Редактирано от The Duchess (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момичета, да ви се похваля днес си взех предпоследния изпит от последната си сесия :) Имам 5, но моя голям срам е, че не четох за изпита, ами снощи си допрочитах книжката за Хен (Лаура). Като момента, който най-много ми хареса е за "красивата дама с едрия кокал"...т.е как най-малкия брат Зак разсейваше конекрадците и бандити Блекторн, преоблечен като жена и то доста красива ако смея да добавя, само че "малко" едричка. После пускаше "аванси" на братята си и особено на Монти, само за да предизвика ревността на Айрис... :lol6: За изпита се успокоявах, че ще чета във влака към Свищов. Е, почетох малко де, но беше доста скучно и си викам защо да не почета малко от Дейзи, за да не заспя (станах 4 часа, че изпита ми беше от 8). От самото начало на книгата имаше някои доста забавни моменти, че хората във влака сигурно ме помислиха за луда...гледа си телефона и се хили самичка :) . Бедната Дейзи е преживяла наистина ужасни неща, била е простреляна в главата, а баща й е бил убит, но миличкият Зак е толкова безцеремонен и нетактичен :D , че просто нямам думи да го опиша така добре: — Махнете тези одеяла от мен — каза тя. — Лоша ли е раната? Много ли кървях? — Като заклано прасе — осведоми я Зак. — Косата ви беше пропита с кръв. Или поне онази част от нея, която не беше опърлена. — Опърлена! — извика Дейзи. — Какво искате да кажете с това, че косата ми е била опърлена! — Тя инстинктивно се опита да докосне косата си, за да се увери сама, че наистина се е случило, но ръцете й бяха като привързани към тялото. Понечи да се измъкне от одеялата, но успя само да увеличи болката така, че едва не припадна. — Не трябва да се вълнувате — каза Зак. — Вече я няма. Но нали пак ще израсне. — Пуснете ме — жално рече Дейзи. — Моля ви! — Трябва да седите увита, докато се стопли хижата — каза Тайлър. Той я наблюдаваше от мястото си до печката. Очите му бяха загрижени. Брадата му криеше изражението на лицето. — Добре е да се отпуснете — посъветва я Зак. — Тайлър приготвя вечерята. Трябва да сте вече прегладняла. Опитахме се да ви храним, но вие плюехте храната и тя потичаше по брадичката ви. Тайлър трябваше да бърше лицето ви не зная колко пъти. Дейзи не знаеше защо изобщо бе помислила, че Зак изглежда добре. Той беше най-безсърдечният и неучтив човек, който някога беше срещала. Зак й хвърли един дълбокомислен поглед: — Ако бях на ваше място, нямаше да бързам толкова да се огледам. Видът ви ще ви накара да изпаднете в депресия — Всъщност не бих си и помислил, че това ще се отрази добре на някой, който се опитва да се оправи от огнестрелна рана в главата. Дейзи изстена отчаяно. — Косата ви пак ще порасне — каза Зак окуражително. — След няколко години въобще няма да личи, че имате белег. Дейзи си помисли, че сигурно ще умре от унижение. Но първо й се искаше да размаже с юмрук лицето на този безсърдечен млад мъж, който говореше за нейното обезобразяване така, сякаш то беше без значение. — Искам да се надигна — изстена тя. — Трябва да стана. — Може да извади ръцете си изпод одеялото — каза Тайлър на Зак, — но трябва да остане в леглото. — Може да говорите на мен! — почти му изкрещя Дейзи. — Това са си моите ръце. — Не сте на себе си — отговори Зак. — Няма да знаете какво да правите с тях. — Бих могла да ви фрасна в лицето. — Виждате ли, казах ви, че не сте на себе си. Защо иде искате да ме удряте, след като снощи спах с вас? — Не трябва да се завираш в ъгъла. Нямам навика да насилвам момичета. — Аз не съм момиче — отговори Дейзи, връщайки малко от куража си. — Аз съм жена. Преди няколко месеца навърших двадесет. — Сигурно луничките са те заблудили — с готовност забеляза Зак. — Заради тях прилича на момче, въпреки че е дълга като жираф. Дейзи реши, че е добре, дето Зак е толкова хубав. Иначе някой със сигурност щеше да го е удушил още преди години. — Вероятно утре ще можеш да станеш — отговори Тайлър. Дейзи преглътна съдържанието на лъжицата, която Тайлър държеше пред устата й. Чувстваше се глупаво, задето я хранят, но беше гладна, а храната беше вкусна. — Не мога ли поне да се храня сама? — Не. — Обещавам да не капя и да не се лигавя. — Е, добре, не беше много забавно, но той не трябваше да гледа на нея като на ученичка, която не се е държала добре. Никога ли не се усмихваше този човек? Той изглеждаше така, сякаш е взел лек против запек, който не е подействал.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Момичета, да ви се похваля днес си взех предпоследния изпит от последната си сесия :) Имам 5, но моя голям срам е, че не четох за изпита, ами снощи си допрочитах книжката за Хен (Лаура). Като момента, който най-много ми хареса е за "красивата дама с едрия кокал"...т.е как най-малкия брат Зак разсейваше конекрадците и бандити Блекторн, преоблечен като жена и то доста красива ако смея да добавя, само че "малко" едричка. После пускаше "аванси" на братята си и особено на Монти, само за да предизвика ревността на Айрис... :)

За изпита се успокоявах, че ще чета във влака към Свищов. Е, почетох малко де, но беше доста скучно и си викам защо да не почета малко от Дейзи, за да не заспя (станах 4 часа, че изпита ми беше от 8). От самото начало на книгата имаше някои доста забавни моменти, че хората във влака сигурно ме помислиха за луда...гледа си телефона и се хили самичка :) . Бедната Дейзи е преживяла наистина ужасни неща, била е простреляна в главата, а баща й е бил убит, но миличкият Зак е толкова безцеремонен и нетактичен :yanim: , че просто нямам думи да го опиша така добре:

Това бе наистина смешно.И аз съм се хилила във влак,макар че не на телефон ,а на книга.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Днес дочитам последната книжка на Нора от трилогията /"Ирландска магия", "Ирландска роза" и "Ирландско сърце" / страхтотна поредица , не че не я препрочитам....но сега се чудя какво да захващам . Ако някой има предложения да казва :yanim::):)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Изпитите ми свършиха и аз спокойно захванах десетина книжки за четене. В момента съм на "Гордост" на Макнот и мога да кажа, че това е първата книга на която съм плакала, четейки за болката на главната, от това, че главния е измамник. Докато главната четеше, как главния имал сумати похождения, как я беше прелъстил в една къщичка на морето, която се оказа собственост на дългогодишната му любовница и после я беше излъгал, и я беше отпратил, че имал работа, а папараците го бяха снимали с любовницата му направо се спуках от рев. :P

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Четеше ми се нещо за дивият запад и тъй като не намерих нищо подходящо, реших да прочета отново "Роуз". Много ми харесва :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Катрин Стоун - Островът на дъгите

Благодарение на вас момичета.

Благодаря Ви отново!! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Катрин Стоун - Островът на дъгите

Благодарение на вас момичета.

Благодаря Ви отново!! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Преди две години я дадох на една "приятелка" и така и и не ми я върна, още ме яд за книжлето http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif защото книгата е страхотна! Една от малкото съвременни, които съм чела и ми е адски любима! Пиши като я дочетеш, да я обсъдим :ph34r:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Добави ново...