Премини към съдържанието

аm-аm

Потребител
 • Публикации

  856
 • Регистрация

 • Последно онлайн

Харесвания

609 Невероятна репутация

Последни посетители

1527 прегледа на профила
 1. Вегетарианец или не?

  И какво от това, че така ти се искало?
 2. Вегетарианец или не?

  И какво от това?
 3. Абе способен е даже на самокритика. Не го подценявай.
 4. Вегетарианец или не?

  Предците на хората са умирали от глад. Видели са труп, хапнали си от него и оцелели. Други издънки на вида ни не са го хапнали и са достигнали до маймуни или просто са изчезнали от лицето на Земята. Първата ни месна храна е била мършата. Иначе, интересно ми е, ако не си креационистка, какво смяташ за следната прелюбопитна история. Имало едно време една бактерия, която погълнала друга бактерия, за да я изяде, обаче двете се слели и възникнал първият многоклетъчен организъм.
 5. Вегетарианец или не?

  Aumi, децата не се раждат научени и на морал. Той също им се натрапва. Това по своята същина е промиване на мозъка. Как точно разбираш, че едното е правилно, а другото не, след като всичко, от което изхождаш, ти е дадено отвън - от родители и общество?
 6. Сега сериозно, всъщност еволюцията не е спряла. Креационистите могат да я разберат само ако видят едно прасе утре да лети с крила и точно това им пречи да я приемат. На практика няма пречка след време на Земята да има много интелигентни форми. Всъщност самото понятие за интелигентност си е наша дефиниция и след 5 000 години то може да има като смисъл много повече от това, което влагаме днес. Що се отнася до делфините, гледах един научно-популярен филм, където бе изтъкната следната пречка за по-нататъшното им интелектуално развитие - крайниците. Ние сме ударили бингото с ръцете. Без тях акълът ни нямаше да има приложението, което има днес, и най-вероятно щеше да закърнее като излишен разход на енергия.
 7. Вегетарианец или не?

  Ауми, аз съм изчезващ вид - кавалер. Отварям врати, даже на жени, с които не искам да спя. Давам пари на хора, които не познавам. Не хвърлям боклуци на земята и не стъпвам на трева в рамките на града. Не бъркай препитанието с възпитанието. Ако беше родена преди 200 години и ти нямаше да имаш обръснати мишници, а щеше да вониш на пот от носенето на кобилицата. Това, че изхождаш от позицията на някой, който има лукса да избира, не означава, че останалите, които нямат този избор, са нещо по-долу от теб, по-невъзпитани и по-малко хора. за другия въпрос вече написах, че хората са открили готвенето. Върни се да го прочетеш отново. И какво от това?
 8. Как да я попитам?

  Във форума на бялото братство през месец някой закъсал "минувач" пишеше тема и едни специалисти му се изреждаха да му оправят живота. А той благодарен, благодарен, щастие, цветя, бонбони....................
 9. Вегетарианец или не?

  Превод в ефир: "Безпомощна съм да потвърдя гръмките си изказвания, които щедро раздавам в темата за сила и младост бликаща от хора лишаващи се от месо." Ауми, вдетеняваш се. Първо, не ми приписвай неща, които не съм твърдил, за величие, имам предвид, защото това е запазена марка за вегетарианците. Даже си мисля, че основен мотив за голяма част от тях е тъкмо да изпитват това чувство за превъзходство, защото толкова си могат. Второ, да ловил съм раци в реката. Дядо ми хващаше и риби с голи ръце, но мен ме беше страх да не хвана някоя змия. А овцете, зайците и кокошките ги лових с голи ръце, после ги слагах на дръвника и им отсичах главите за да не се мъчат. За зайците ползвах нож. Гледа съм, че друга моментна смърт е убиването с чук, но за мен е твърде цапаща и някак невъзпитана. Видиш ли, можело. Аз не съм расъл в саксия, ринал съм и лайна и съм пил вода от реката. Не си купувам мед от Австралия и не се правя на ни лук мирисал, ни мляко пил. ПП: Кръвта, особено свинската, е прекрасен тор. Събирах я, сушах я и после торих с нея малките ми бонсайчета. Ето на, равновесие в природата. Една е хепи
 10. Не написах ли ясно, че така зададен въпросът предполага неразбиране на материята? Или и ти се правиш, че не я разбираш? А може би ще ти стане по-ясно, когато аз поискам от теб да ми покажеш как бог е сътворил света за 6 дни, обаче да ми го покажеш за 1 минута? Срамежливо невинно ще откажа да бъда въвлечен в това. Ценя си времето, а в темата съм за сеира, не да ограмотявам. Аз съм твърдо против! Разделът е правилния и ако нещо трябва да се трие от темата това са моите научни вметки. Позволявам те да бъдат изтрити и да остане в оригиналният си вид, недокоснат от човешки интелект. Като си запознат с идеите му, сподели ги ти. Аз ще ги прочета с удоволствие. Извини ме, но не виждаш ли в това явно противоречие. Как така не може нещо, което съществува явно. И в случай, че кажеш, че човекът е създаден от Бог, то по твоята логика, той не бива да е жив. И в случай, че той вечно съществува, каква е причината това да съотнесем към други форми на съществуване като вечно съществуване?
 11. Вегетарианец или не?

  sound, когато ти казвам, че разсъждаваш глупаво, това не е провокация, а констатация от глупавите ти изказвания. върви да се правиш на ощипана госпожица другаде. Темата е за вегетарианството, а не за бебешки игри с повтаряне като бавно развиващ се. За да не бъда голословен, т.к. Аумчето си е направила труда да копне тенденциозна табличка за приликите на човека със зайците, ще люфна, ей тъй, за разкош един очеваден пример как не може да сме тревоопасни, а сме и хищници: Имаме бинокулярно зрение. Очите ни, за разлика от онзи кон, който си сложила, не гледат настрани, в готовност да побегнат при приближаване на хищник, а са насочени в една посока, за да позволят ловуването и преследването на плячка, с цел... умъртвяване и консумиране, о изненада. За сметка на това, че виждаме един малък резен от заобикалящата ни среда, ние виждаме отлично, както и хищниците, и дори цветно. Не можем и да гледаме в тъмното. Нощта, както хищниците, ние си позволяваме да спим, при това дълбоко и дълго, вместо да стоим прави в очакване да ни скочат да ни ядат.
 12. Вегетарианец или не?

  Не мисля, че това е възможно. Може ли да посочиш някой, като изключим маратонците, които са живи мъртъвци, с извинение. Същото.
 13. Вегетарианец или не?

  Това ще ти позволи да пишеш глупости, защото в противен случай нямаше да имаш нет, компютър и дом. Ауми, твоята сравнителна таблица показва само две неща: 1. Че интелекта ни, дело на богатата на белтъчини и енергия месна храна, ни е позволила да се изнежим, защото боравим с инструменти. 2. Открили сме готвенето. И нищо в подкрепа на факта, че месото не е една от най-полезните и пълноценни храни, до които човек се е докосвал през историята си. ПП: Разбира се цялата таблица е манипулативно подбрала примери как ние си приличаме с тревоопасните. Имах преди 100 години една тема, от която си личеше, че ние сме 1/3 нарциси, тъй де, споделяме 1/3 от генома на нарциса. В услуга на твоите мечти, може би това е доказателство, че ние сме луковични растения?
 14. Как да я попитам?

  Какво значи това?
 15. Въпроса ти звучи по следния начин: Покажи ми как от една гайка може да сглобиш трактор. Т.е. изначално ти не познаваш какво означава еволюция, обясняваш си я по абсурден начин и не приемаш тази абсурдност, без да осъзнаваш, че тя няма нищо общо с теорията. Ама само един пример ли искаш? Мога да ти дам няколко стотин хиляди. Почти всичко, което ядеш. Растения и животни, полу или напълно одомашени. Нищо не е това, което е било и то за сравнително кратък период - стотици, десетки и дори броени години и месеци. Погледни един вълк, а след това един дакел. Това е естествен процес на видоизменяне, при това не само външно, но и като структура и дори като функционалност - сетива, поведение, устойчивост на различни климатични условия, издръжливост, темперамент, устойчивост на болести и т.н. И това не е случайно, а целенасочено, с конкретни очаквания и предсказуемост. Вероятно не знаеш, глупости, със сигурност не знаеш, щом бълваш такива неграмотни брътвежи, днешната генна наука отдавна е задминала границата на това да определя цвета на кожата и очите на човешкия ембрион. Ама не си товари главата. То за теб поповата лъжичка и жабата са отделни видове, защото не може току така нещо да се промени, ако не е намесена Божествена сила. Това е науката в представите на един неук човек. Това е. В науката не се използват "това", "онова", "нещо". Тя борави с термини. Само набожните вярват, че света е създаден от нищо. Т.е. от нищо - нещо. Глупости! Само теология и научна фантастика требе. Белгиеца го е рекъл арно, ама без такт, та историята няма да го помни. Ей на, сега ще го овековеча: "... набожен човек... означава че нямаш право да приемаш нищо против твоята ислямска {или друга} религия." Само срамежливо да вметна невинно - липсващо звено няма отдавна за науката... Повтарям, за науката. Абе откъде ги четете тези неща? Аз не съм попадал на тях. Никъде в теорията за Големия взрив не пише, че е станал от нищото, че гравитацията става от нищото и че живота еволюира от нищото. Редно бе някой да го отбележи. Критичният минимум знания, нужен за да се води научен, или поне смислен, диалог с пишещите фантазьори в темата, не е прекрачен, поради което е невъзможен. Много се извинявам, ако съм разколебал нечия вяра или фантазия. МОЛЯ ТВОРЕТЕ! Аз го оценям и се прекланям пред трудовете Ви!
 • Разглеждащи в момента   0 потребители

  Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.