Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите Emsisoft Anti-Malware & Emsisoft Internet Security

Featured Replies

На мен ми трябва нещо с превод и на български и да е на нивото на досегашната. На Сумантека му нямам вяра, страх ме е да не проспи някой троянец, както направи Нортъна, даже Сумантека доста ми прилича на него. Сега пак си изтеглих Доктор Уеб, сканира, но ме е страх да не направи пак номер.Трябва ми още една антивирусна, с български интерфейс и да е безплатна и добри показатели.

След онзи случай няма начин да не параноясам, като няма кой да вкара психотата там, където им е мястото........

• Отговори 522
  • Прегледи 77,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• http://www.google.bg/search?hl=bg&source=hp&fkt=&fsdt=2828&q=Sality+-+%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%

• Антивирусният енджин на Ikarus е затруднен, а той е доста добър. Когато е налице a-squared Anti-Malware, вероятността MBAM и SAS да помогнат е минимална. Spyware Doctor http://www.pctools.com/spyware-

• Емсисофт са според мен най-добри в засичането напоследък (от около година насам), но намалиха и фалшовете... Ако активираш безплатен лиценз, може да се ползва само за скенер (като МБАМ). Пробвах и п

Публикувани изображения

На мен ми трябва нещо с превод и на български и да е на нивото на досегашната. На Сумантека му нямам вяра, страх ме е да не проспи някой троянец, както направи Нортъна, даже Сумантека доста ми прилича на него. Сега пак си изтеглих Доктор Уеб, сканира, но ме е страх да не направи пак номер.Трябва ми още една антивирусна, с български интерфейс и да е безплатна и добри показатели.

След онзи случай няма начин да не параноясам, като няма кой да вкара психотата там, където им е мястото........

Аваст има български http://www.avast.com/en-eu/free-antivirus-download

Няма ме изчезнах вече!

Според мене ти трябва Comodo Internet Security безплатна е и ще ти върши работа.

Ане,при добра хигиена на сърфиране и добра защитна стена хакерите са на растояние.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Според мене ти трябва Comodo Internet Security безплатна е и ще ти върши работа.

Ане,при добра хигиена на сърфиране и добра защитна стена хакерите са на растояние.

Градски прочети тук и виж за какво става на въпрос аз затова не се занимавах http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=160248 :)

Градски прочети тук и виж за какво става на въпрос аз затова не се занимавах http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=160248 ;)

В течение съм,но в нейният случай това е единствения вариант :hit:

Здраве! Инсталнах си Мамуту 3.0.0.12 на Ей Скуеърд. Незабележимо присъствие, приятен фейс... Имам някои въпроси, ако някой е използвал Мамуту... Настроил съм да блокира повечето "Поведение, наподобяващо на..." при Юторент и Опера. Има и едно "Разпознати начини на поведение" и цифра. Не го знам какво е. Да не би понеже си включих Операта и Юторента? Изглежда симпатично и ненатрапливо приложение. ЕСС не се държи враждебно към него, но ми сложи ъпдейта на есс като наблюдавано приложение, но го извадих. А и още нещо. Настроих го в параноичен режим. Няма промяна в натовареността на машината. Не знам каква е разликата, ма щом не тежи...Ако някой има някакви положителни или негативни впечатления от Мамуту...

ЕСС също има IDS. Дали ще си пречат в разпознаването на промяна в правилата?

Хелп файла е много беден и във форума няма ново мнение от почти година за Мамуту.

Интрересно ревю има на http://mobile.pcmag.com/device2/article.php?CALL_URL=http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2347031,00.aspза Ревюто е за a-squared Anti-Malware 4.0

"...An Emsi representative explained that a-squared is a protection tool, not a cleanup tool. Our philosophy is that once a system is infected, the only way to guarantee safe working is to format and rebuild the operating system… Cleanup in general and cleanup testing is nonsense. Once infected, you can't trust the system anymore. Then it doesn't make a difference if there are some traces left after cleanup or not..."

Горе-долу:

Представител на Емси ми обясни, че A-squared е инструмент за защита, не инструмент за почистване. Философията ни е, че веднъж заразена системата, единственият начин, който дава гаранция за сигурно функциониране на системата е да бъде форматирана и изградена нова система. Почистването и тестовете за почистване са недомислица. Веднъж инфектирана, не можеш вече да имаш доверие на системата. Тогава няма значение, дали има някакви следи след почистването или не...

От опита си с досадните машинки, мога да кажа, че имат известно право. Но по-нататък, ревюъра (офф...)продължава как на страницата на компанията се твърди, че програмата "отстранява..." ...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...

Иначе много добро впечатление ми прави Емсисофт като гледам ВТ, а също и корейците от Ahnlab.

Няколко пъти виждам засичане от Емсисофт, където нортъни, нодовци и сие мълчат.

Емсисофт са според мен най-добри в засичането напоследък (от около година насам), но намалиха и фалшовете... Ако активираш безплатен лиценз, може да се ползва само за скенер (като МБАМ).

Пробвах и пълната версия, и забелязах че доста са олекотили програмата...

Публикувано изображение

- това е в спокойно състояние с отворен браузер. Иначе я видях да вдига до около 40МБ РАМ, но това не е толкова важно... машината летеше....

Още един + : Там са дефинициите на Икарус, това е много важно. Бехавиор блокера е на високо ниво също, имат и Web Surf Protection, който блокира опасни хостове...

Като прибавим и HiJack Free, който го има и в безплатния и в платения вариянт на активиране на Емсисофт АМ, получаваме един чудесен продукт...,

П.П. И още едно допълнение, незнам от кога, но вече се разпознава от Центъра за защита на Windows 7, като антивирусна програма, а имам спомен, че доскоро не беше така....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...

И бетата на Emsisoft Anti-Malware 6.0 е налице :

Какво ново :

New multi-core optimized scan engine

The biggest change in Emsisoft Anti-Malware is a completely new and multi-core optimized scanning engine. As a result Emsisoft Anti-Malware 6.0 is on average 450% faster than Emsisoft Anti-Malware 5.1 when it comes to on-demand scans!

Direct disk access scan mode

The new scan engine features a special direct disk access mode. Using this direct disk access mode we are able to circumvent and detect all currently active file based rootkits.

Advanced caching mechanisms

Another feature of the new scan engine is an advanced caching mechanism. Emsisoft Anti-Malware is able to learn from the files on your system, recognizing files that are trustworthy and skipping them in future scans if they haven't changed. Due to this the performance impact of the Emsisoft Anti-Malware File Guard has been greatly reduced.

Drastically improved boot times

Due to several optimizations we made, we were able to drastically reduce the impact Emsisoft Anti-Malware has on the boot process.

Internal rating system to further reduce false positives on well known files

Emsisoft Anti-Malware 6.0 uses the information it gathers from various sources including the advanced cache to recognize and prevent false positives.

Entirely new license system

Quite a few of our customers thought the account based licensing system was a bit inconvenient. We took this criticism as motivation to switch Emsisoft Anti-Malware (and later all other Emsisoft products) over to a completely new key based licensing scheme. As a result you no longer need a special account to use Emsisoft Anti-Malware. Another feature of the new licensing scheme is a unique referral program that allows users to obtain or extend licenses by referring our products to friends and family.

As well as dozens of other small changes ...

Как може да станете тестер тук :

http://support.emsisoft.com/forum-49/announcement-12-joining-the-emsisoft-tester-team/

• 2 седмици по-късно...

Емсисофт са според мен най-добри в засичането напоследък (от около година насам), но намалиха и фалшовете... Ако активираш безплатен лиценз, може да се ползва само за скенер (като МБАМ).

Пробвах и пълната версия, и забелязах че доста са олекотили програмата...

Публикувано изображение

- това е в спокойно състояние с отворен браузер. Иначе я видях да вдига до около 40МБ РАМ, но това не е толкова важно... машината летеше....

Още един + : Там са дефинициите на Икарус, това е много важно. Бехавиор блокера е на високо ниво също, имат и Web Surf Protection, който блокира опасни хостове...

Като прибавим и HiJack Free, който го има и в безплатния и в платения вариянт на активиране на Емсисофт АМ, получаваме един чудесен продукт...,

П.П. И още едно допълнение, незнам от кога, но вече се разпознава от Центъра за защита на Windows 7, като антивирусна програма, а имам спомен, че доскоро не беше така....

И при мен го засича като антивирусна но пък в комплект с Касперски не ми дава конфликти или,че имам повече от една.Мисля много добра програма.

И при мен го засича като антивирусна но пък в комплект с Касперски не ми дава конфликти или,че имам повече от една.Мисля много добра програма.

Пусни един отчет тука: http://www.getsysteminfo.com/

Справка: http://support.kaspersky.com/faq/?qid=193238548

Публикувано изображение

Можеш да видиш доста неща и предполагам ще ти открие възможна несъвместимост. Също така най вече ще видиш доста неща за компа ти.

Нали си видя сам отчета? Имаш 27 конфликта.

Zemana AntiLogger какво прави с KIS 2012 не ми е ясно,както и Ashampoo Anti-Malware v.1.21 да не говорим и за XoftSpySE :grimace:

Emsisoft виждаш как се е разпрострял.

За сканиране ти препоръчвам директно Hitman Pro там също присъства Ikarus.

пп. Изтрий връзката към отчета.

Нали си видя сам отчета? Имаш 27 конфликта.

Zemana AntiLogger какво прави с KIS 2012 не ми е ясно,както и Ashampoo Anti-Malware v.1.21 да не говорим и за XoftSpySE :cheers:

Emsisoft виждаш как се е разпрострял.

За сканиране ти препоръчвам директно Hitman Pro там също присъства Ikarus.

XoftSpySE - това го нямам много отдавна а Шампоана е Емсисофт са деактивирани.Антивирусен пакет с нищо като не може да се комбинира къде ме у файдата.Не могат ли тези компании да си оправят сходствата на допълващи се продукти.

.......Антивирусен пакет с нищо като не може да се комбинира къде ме у файдата........

Антивирусен пакет не ти трябва с нищо да го комбинираш,нали за това е пакет. :cheers:

Антивирусен пакет не ти трябва с нищо да го комбинираш,нали за това е пакет. :cheers:

Само дето не е вярна приказката инсталирай и забрави.

XoftSpySE - това го нямам много отдавна а Шампоана е Емсисофт са деактивирани.Антивирусен пакет с нищо като не може да се комбинира къде ме у файдата.Не могат ли тези компании да си оправят сходствата на допълващи се продукти.

Ми той за това се води пакет !

Тоест няма нужда от допълнителни реалновремеви защити .

Само скенери като MBAM и Hitman Pro !

Ми ще направиш някоя и друга настройка щом трябва !

Файл: C:\Program Files (x86)\Common Files\XoftSpySE\6\xoftspyservice.exe

описание: a2injectiondriver

Файл: C:\Program Files (x86)\Emsisoft Anti-Malware\a2dix64.sys

описание: AntiLog32

Файл: C:\Program Files (x86)\AntiLogger\AntiLog64.sys

C:\Program Files (x86)\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2012\avp.exe -> Kaspersky Anti-Virus

--------------------------------------------------------------------------------

C:\Program Files (x86)\AntiLogger\AntiLogger.exe -> Zemana AntiLogger User Interface

--------------------------------------------------------------------------------

C:\Program Files (x86)\Emsisoft Anti-Malware\a2guard.exe -> Background Guard

Не се заблуждавай,че няма конфрикти. Най малкото ще имаш някой срив в критичен момент.

Четем какво поддържа Земана,тоест предпазва от: Antikeylogger Antiscreenloger Antiwebcamlogger Anticlipboardlogger Обаче в Касперски поне не видях тези думички да ги има,че предпазва.

Да не е вярна за никой. Вярвай ми. Дори Нортон се дъни при настройки по-подразбиране.

Правиш си настройките за всяка програма без значение коя е тя.

Нямам никакво настроение за безсмислени спорове. Казах просто мнението си. Приятна вечер.

Изтрий си връзката с отчета!!! Има неща които не бива да се виждат.

Ето как е при мене - разпознава MBAM като приложение с което може да има конфликт. И имаше допреди година. Вдясно е рейтинга и гласуването на отчета ми.

Да не е вярна за никой. Вярвай ми. Дори Нортон се дъни при настройки по-подразбиране.

Правиш си настройките за всяка програма без значение коя е тя.

Да де ама и ти щот си ме цитирал.Ще се науча и на това нещо.Само ще вметна,че инсталирах Касперски по заобиколният начин,защото ми откри Есет а Уиндоус търсачката не откри файл нито един с име Есет и Нод32

Вие си ги разбирате нещата аз хватките не ги знам.Трябва да се понауча.

Редактирано от Alex&Ramesses_B.H.Л (преглед на промените)

• 7 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Абе тоя тест нещо шашаво направен...

В смисъл, за да го допусна въобще да тръгне трябва да кажа на Емсисофт да го разреши, след като програмата засича опи за вреда:

Публикувано изображение

Допускам го и все едно вече "провала" готов (обажда се IDS на Емсисофт. Не подскача за всяко действие и за всяка програма).

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Нещо не са го изпипали сякаш тоя тест...

Би трябвало "тихо" да проверява възможностите може би. Да eмулира такива действия ли, що ли...

Емсисофт е с настройки по подразбиране.

При теста на комодо пък примерно иска директен достъп до диска (на 4-ия, 5-ия тест), Емси го засича, пита ме. Дам ли го - провал. Не му разрешавам - Емси затваря теста и дотам.

Абе тоя тест нещо шашаво направен...

В смисъл, за да го допусна въобще да тръгне трябва да кажа на Емсисофт да го разреши, след като програмата засича опи за вреда:

Публикувано изображение

Допускам го и все едно вече "провала" готов (обажда се IDS на Емсисофт. Не подскача за всяко действие и за всяка програма).

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Нещо не са го изпипали сякаш тоя тест...

Би трябвало "тихо" да проверява възможностите може би. Да eмулира такива действия ли, що ли...

Емсисофт е с настройки по подразбиране.

При теста на комодо пък примерно иска директен достъп до диска (на 4-ия, 5-ия тест), Емси го засича, пита ме. Дам ли го - провал. Не му разрешавам - Емси затваря теста и дотам.

Ако маркираш " Блокирай поведението" ?

Прекратява самата програма. Тестът. Същото и с тестовете на Комодо. Първите два-три ок, стига до поиска на достъп до диска, блокирам го и унищожава "дразнителя". Мисля си, че е можело да предвидят подобно нещо или да направят теста малко по-"умен". Дам ли му разреши - проваля се. То е ясно все пак - разрешил съм го. Ех, тоя Емсисофт, ако беше безплатен... Макар че то с начина за получаване на траяла... И едва ли не го знаят производителите....

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,искам да попитам дали Emsisoft Anti-Malware може да работи в синхрон със avast free или трябва да избера един от двата продукта?

Благодаря!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.