Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите Emsisoft Anti-Malware & Emsisoft Internet Security

Featured Replies

• Автор

Разбрах те и ти отговорих с цитат. WinRAR 3.90 явно съдържа уязвимост и творението се е самовнедрило допълнително. Лошото е, че не помня точно коя версия съм инсталирал. Поздрави

• Отговори 522
  • Прегледи 77,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• http://www.google.bg/search?hl=bg&source=hp&fkt=&fsdt=2828&q=Sality+-+%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F+%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%

• Антивирусният енджин на Ikarus е затруднен, а той е доста добър. Когато е налице a-squared Anti-Malware, вероятността MBAM и SAS да помогнат е минимална. Spyware Doctor http://www.pctools.com/spyware-

• Емсисофт са според мен най-добри в засичането напоследък (от около година насам), но намалиха и фалшовете... Ако активираш безплатен лиценз, може да се ползва само за скенер (като МБАМ). Пробвах и п

Публикувани изображения

• Автор

Този компютър сега не е при мен - ще проверя по-късно. Интересното е, че го лови a-squared,а не Ikarus.Той също явно няма дефиниция все още.P.S. Файлът е от http://www.rarlabs.com/ WinRAR and RAR 3.90 release Bulgarian - 32 bit Всеки може да го изтегли https://www.virustotal.com/analisis/cc753622b8b1dc10243fc3e8205be310d0f1424d9f61881dedad1225bf9fb7b4-1259078867 Сега е в карантината на австрийската програма - мога да го възстановя или изтрия - програмата обаче може да спре да работи.Щом я предлагат с уязвимост май следва да я заменя с друга подобна.

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Този компютър сега не е при мен - ще проверя по-късно. Интересното е, че го лови a-squared,а не Ikarus.Той също явно няма дефиниция все още.P.S. Файлът е от http://www.rarlabs.com/ WinRAR and RAR 3.90 release Bulgarian - 32 bit Всеки може да го изтегли https://www.virustotal.com/analisis/cc753622b8b1dc10243fc3e8205be310d0f1424d9f61881dedad1225bf9fb7b4-1259078867 Сега е в карантината на австрийската програма - мога да го възстановя или изтрия - програмата обаче може да спре да работи.Щом я предлагат с уязвимост май следва да я заменя с друга подобна.

Не мога да повярвам,че си готов да си затриеш архиватора:

File wrar390bg.exe received on 2009.11.24 16:07:47 (UTC)

Current status: finished

Result: 1/41 (2.44%)

• Автор

Не мога да повярвам,че си готов да си затриеш архиватора:

Той си работи - файлчето е в карантина.Мога да не прибързвам и още да си го ползвам. LeXanD Team едва ли грешат.Всичко това съвсем не означава, че този троянец е внедрен при абсолютно всеки ползвател - винаги си има избираемост по някакви причини... Поздрави

Той си работи - файлчето е в карантина.Мога да не прибързвам и още да си го ползвам. LeXanD Team едва ли грешат.Всичко това съвсем не означава, че този троянец е внедрен при абсолютно всеки ползвател - винаги си има избираемост по някакви причини... Поздрави

Би ли ми пратил въпросния файл, който е под карантина?
  • Автор

Би ли ми пратил въпросния файл, който е под карантина?

Точно сега не е правилно да го възстановявам файла -защото сега доразучавам настройки свързани със съвместното ползване на Online Armor Premium и Iobit Pro.Засега не желая да деинсталирам IObit.Творението може да успее да се свърже с авторите си - няма да му дам никакъв подобен шанс. По-късно ще пробвам да ти го изпратя.

Доста интересна реакция, когато се опитах да инсталирам последната версия на a-squared Anti-Malware. И тя е от Returnil Virtual System (RVS) 2010, която инсталирах днес за проба. Вероятно има някакво фалшиво засичане от RVS, но ето все пак две снимки:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Съжалявам, че в случая са използвани руски езикови настройки за RVS. Сещам се, че преди време даже a-squared Anti-Malwarе засичаше в собствените си модули заплаха. Писах някъде в този форум за това...

• Автор

"a-squared Anti-Malware - Версия 4.5 C:\Program Files\WinRAR\Default.SFX Открити: Trojan.Win32.Chifrax.a!A2" Относно тази им констатация им изпратих файла за допълнителна проверка за възможна фалшива тревога. Ако ми отговорят - ще го предоставя във форума тук. Нека засега файлчето си стои карантинирано - засега няма да го възстановявам.WinRAR си работи нормално. Поздрави

Да, разбира се. Пратен е, съжалявам, че не уточних. :clap:

Все пак не смяташ ли, че е странно? Очевидно този проблем се е получил, защото нещо в поведението на програмата е било засечено от RVS. Това не е много често срещано, чудно какво ли...

Все пак не смяташ ли, че е странно? Очевидно този проблем се е получил, защото нещо в поведението на програмата е било засечено от RVS. Това не е много често срещано, чудно какво ли...

Вградената в RVS програма за сигурност често дава фалшиви засичания. Ето подобен на моя случай - от wilderssecurity -> тук.

Също така известната с големия брой фалшиви засичания a-squared (особено на писани на Delphi приложения) има засичане на RVS (wilderssecurity форуми) -> тук. Ето това FP от a-squared:

C:\Program Files\Returnil\RVSShell.dll

Detected: Riskware.AdWare.Win32.Delf!IK

При мен проблемът със засичането на файлове от a-squared от RVS възникна, когато a-squared се опита да се свърже с EMSI. Явно поведението на a-squared не се хареса на RVS. :clap:

• Автор
https://www.virustotal.com/analisis/5d5dc3cf308dfbfeb0eac3ebaae924da8d13b54c5496318090dc74f7d8050fa2-1259169162 RVS е една голяма илюзия - чудя се как доста хора намират мотиви за инсталирането на тази програма. Iobit седмици наред не ми е създал подобни констатации...Не е редно да се изявяват като антивируси. Поздрави

https://www.virustotal.com/analisis/5d5dc3cf308dfbfeb0eac3ebaae924da8d13b54c5496318090dc74f7d8050fa2-1259169162 RVS е една голяма илюзия - чудя се как доста хора намират мотиви за инсталирането на тази програма. Iobit седмици наред не ми е създал подобни констатации...Не е редно да се изявяват като антивируси. Поздрави

Извинявай, но почти нищо не разбрах от последния ти коментар, освен за фалшиво засичане от две програми на hijackthis (мод на a-squared). Смесваш понятията, не представяш аргументи, непрекъснато се повтаряш - особено за IObit. Може би не си наясно с работата на доста приложения, особено на тези за сигурност на операционната система...
  • Автор

Извинявай, но почти нищо не разбрах от последния ти коментар, освен за фалшиво засичане от две програми на hijackthis (мод на a-squared). Смесваш понятията, непрекъснато се повтаряш, особено за IObit. Може би не си наясно с работата на доста приложения, особено на тези за сигурност на операционната система...

Тези приложения са ми като любимки - RVS няма засега място при тях. Кое не е ясно? Защо изобщо в тази тема показваш отреагиране на подобна псевдопрограма? Австрийската програма е със сериозни претенции и те са си подплатени с възможности. FP винаги не са невъзможни. Сега съм по-конкретен.Как реагира RVS не е за тази тема- изобщо не ме интересуват тези отреагирания. Доверил съм се на австрийската програма.Работи впечатляващо. Поздрави

а-squared, която имала "сериозни претенции" все още има огромни проблеми. Ето пресен пример - проблем със срив на един важен модул от програмата a-squared Anti-Malware - а2guard. При опит за изтегляне на EICAR. Снимка (CNET):

Публикувано изображение

Тези приложения са ми като любимки - RVS няма засега място при тях. Кое не е ясно? Защо изобщо в тази тема показваш отреагиране на подобна псевдопрограма? Австрийската програма е със сериозни претенции и те са си подплатени с възможности. FP винаги не са невъзможни. Сега съм по-конкретен.Как реагира RVS не е за тази тема- изобщо не ме интересуват тези отреагирания. Доверил съм се на австрийската програма.Работи впечатляващо. Поздрави

Би ли конкретизирал нещата,че нещо не мога да те разбера,толкова е нахвърлено и несвързано, че просто ми е трудно даже да го чета?
  • Автор

а-squared, която имала "сериозни претенции" все още има огромни проблеми. Ето пресен пример - проблем със срив на един важен модул от програмата a-squared Anti-Malware - а2guard. При опит за изтегляне на EICAR. Снимка (CNET):

Публикувано изображение

"Хостове свързани с Phishing - метод за крадене на пароли или други лични данни, като се използва клонинг на други сайтове." Никакъв срив няма при мен - получавам предупреждение при опит да разгледам снимката ти. На твое място бих се замислил за собствената си защитеност - препоръчвам ти го от позиция на ловец на вредоносен код. Би следвало да го оцениш. Аз нямам проблем с тях - обикновено те имат проблем с такива като мен.Рядко ме впечатляват. Поздрави

"Хостове свързани с Phishing - метод за крадене на пароли или други лични данни, като се използва клонинг на други сайтове." Никакъв срив няма при мен - получавам предупреждение при опит да разгледам снимката ти. На твое място бих се замислил за собствената си защитеност - препоръчвам ти го от позиция на ловец на вредоносен код. Би следвало да го оцениш. Аз нямам проблем с тях - обикновено те имат проблем с такива като мен.Рядко ме впечатляват. Поздрави

O, значи имаш проблем с imageshack.us? Опасен е сайта или е опасна снимката?

Благодаря за загрижеността, ловецо на кодове. Де да имаше една снимка за безпроблемната работа на a-squared при теб. Ето същата снимка, закачам я към коментара. Не знам дали прочете в тази тема за това, че е имало подобен проблем с EICAR (не се засича тестов вирус) - тук.

Редактирано от nologo
Малка редакция (преглед на промените)

• Автор

O, значи имаш проблем с imageshack.us? Опасен е сайта или е опасна снимката?

Благодаря за загрижеността, ловецо на кодове. Де да имаше една снимка за безпроблемната работа на a-squared при теб. Ето още една снимка, закачам я към коментара. Не знам дали прочете в тази тема за това, че е имало подобен проблем с EICAR - тук.

EICAR е още една илюзия - ако искаш нещо да пробвам - кажи го направо.Всяка снимка те прави още по-уязвим за определени хора... Стига сме озадачавали съфорумците си. Ако нещо твърдиш - редно е да се допроверява и от други. Просто заради обективността.Нещо искаш да доказваш ли? В подходящата тема ли си? Помисли.Поздрави

TNN, аз ако бях Virus Researcher щях да съм много ядосан. Ти наричаш себе си "ловец на вредоносен код", а аз не виждам ти какви познания имаш в изследването на зловредния софтуер, за да се наречеш такъв, поне такова нещо не си показал. Нямаш представа как става, какво ти е необходимо и прочие. Ти направо обиждаш професионалистите! Защо Eicar да е илюзия? Определили са, че и такова нещо трябва да има и са го реализирали. Всички са се съгласили и са го добавили в дефинициите си. Щом дори за a-squared не е илюзия, защо за теб е?

EICAR е още една илюзия - ако искаш нещо да пробвам - кажи го направо.Всяка снимка те прави още по-уязвим за определени хора... Стига сме озадачавали съфорумците си. Ако нещо твърдиш - редно е да се допроверява и от други. Просто заради обективността.Нещо искаш да доказваш ли? В подходящата тема ли си? Помисли.Поздрави

TNN, на тази страница ти зададохме (аз и Михнев) няколко въпроса. На които няма отговор. Изразяваш се изключително неразбираемо. Аз съм дал няколко примера: за фалшиво засичане, за липса на засичане на тестов вирус, за срив на гарда на a-squared и прочее. Ако обичаш, не ми давай акъл за обективност. Не виждам смисъл да пиша повече...
  • Автор

TNN, на тази страница ти зададохме (аз и Михнев) няколко въпроса. На които няма отговор. Изразяваш се изключително неразбираемо. Аз съм дал няколко примера: за фалшиво засичане, за липса на засичане на тестов вирус, за срив на гарда на a-squared и прочее. Ако обичаш, не ми давай акъл за обективност. Не виждам смисъл да пиша повече...

Аз също... Не приемам мненията ти - предпочитам да ползвам програмата. Дали ще се замислиш си е твоя работа.Може и още нещо да сътвориш - и какво от това!? Да не си си внушил, че нещо съществено можeш да промениш!? Поздрави

Редактирано от TNN (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.