Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кои са по-добри готвачи - мъжете или жените?

Кои са по-добрите готвачи? 61 гласували потребители

1. 1. Кои са по-добрите готвачи?

• мъжете
      83%
      50
    • жените
      16%
      10

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 14 минути, jhoro написа:

:lol6:  Ааааа - това ми хареса.

Но ти говориш за момичета и момчета. Много зависи и от мамите - ако все още само те готвят ... Познавам мъже, дето не знаят как да си включат печката / фурната- не да готвят.

А за кака ти - трябва да ме запознаеш, аз съм най-добрия ядач. На манджи де - няма да ям кака ти.

:) бих те запознал с нея, ама си има вече на кой да трови живота с кулинарните си способности. Направо ми е жал за момчето, от както се събраха отслабна на 10 кила милият. :)

• Отговори 65
  • Прегледи 12,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Снимката е от класацията за най-добри ресторанти в света, като това са първите 9. Единствено на 21-во място има и жена на картинката. Цялата класация за тази година.

• Стара тема, незнайно защо стартирана. Но пък е интересна. За мен мъжете са по-доби готвачи. Ще кажа защо. Жената ползва някакви заучени рецепти. Някой и казал нещо, тя прави глупости или може да уцели

• нито една съдомиялна не е в състояние да измие огромното количество използвани съдове след като в кухнята се е вихрил главатарря на семейството хехехехехехехе

Публикувани изображения

преди 1 минута, Ивана написа:

:) бих те запознал с нея, ама си има вече на кой да трови живота с кулинарните си способности. Направо ми е жал за момчето, от както се събраха отслабна на 10 кила милият. :)

Супер - искам и аз... Трябва да говоря - с момчето, за временно ползване (готвене)  - да сваля още 15-20 кт.

току-що, Ивана написа:

:emoji_smiley-01: може и да се съгласи. Хем да си отпочине )))) само да не тръгнеш на минус, внимавай с тия неща :) 

Да бе, да - аз да мина под 100-те... За минус - трябва мно-о-о-го да се чака.

преди 12 часа, jhoro написа:

В едно нормално, а не общо прието семейство - НИКОЙ няма задължението да готви. Готви този, който може, има желание и няма друг ангажимент в момента.

Баси! Как отреди набързо, кое семейство е нормално и кое е общоприето...

Вчера случайно попаднах на едно творение по тази тема. Не знам кой е автора, но е доста забавно, посмях се доста. :D :)

Как мъж прави баница?!
Жените хич не обичат да им се бъркаме в работите. С моята се скарахме кой ще направи по-хубава баница. 
Аз съм мъж. Обещах да изчистя всичко след себе си и я пратих на кафе. 
Провеждам светкавична консултация с майка – ми то било толкова лесно да се направи баница!
Слизам до магазина. Купувам кори, бира, петрохан, сирене и малко фъстъци. 
Качвам се. 
Забравил съм яйца. 
Пак долу. Взимам цигари, но на асансьора се сещам за яйцата. Връщам се. Вир вода, отново съм в къщи. Олиото е свършило. 
Яко псувам. 
Сещам се, че имам сланина – ето ти мазнина. Тавата е заета с пържоли и трябва да я измия. 
Упорито търкам с гъбката, но няма голям ефект, а и верото почва да ми свиди. Изплаквам я за последно – ръцете ми са червени, а в мивката все едно някой е повръщал гъбена супа. Навсякъде е мокро и плочките се пързалят. 
Взимам яйцата и в този момент се хлъзгам, хващам се за сушилника... много лошо решение... повличам го върху себе си на земята. Порцелан, стъкло, човек – в едно цяло. С порязани пръст и чело почиствам. 
Слагам първата кора за баница, настъпвайки нещо остро. Викам с все сили, вадейки парчето – бинт, йод (който разливам върху телефона си), превръзка с картоф (нали се слага за рани) и съм готов. 
Кокошите яйца съм опазил някак (за моите не е сигурно) и почвам да ги чупя майсторски в един оцелял кастрон. Повечето съдържание излиза отстрани, но го събирам с шепи. Има черупки, но те са полезни против кръвно и слаб слух. Мачкам сиренето... не... ще ползвам миксера. Едната му бъркалка не се побира вътре. Какво пък... включвам... 
Господи... торнадо – в окото си имам жълтък, а в ухото 200 грамова бучка сирене, котката ме гледа отстрани цялата оклепана, сякаш сега е излязла от утробата на майка си – казва едно тъжно „мауу”, оттегляйки се в другата стая. 
Разделям криво-ляво корите за баница, изтърсвам останалата плънка, нареждам парченцата сланина и бой във фурната. 
Изпивам една бира на екс, предоволен от себе си. 
Обръщам се – от печката излизат гъсти кълба черен дим, все едно съм запалил гума. Кулинарното ми произведение се запалило (бях му сложил малко уиски за вкус) и сега оживяло се мъчеше да бяга от горещината. Позатиснах го малко, но в крайна сметка го измъкнах. Изгорен на две места, оглеждам черната си баница – прилича на капак от улична шахта. 
В тоя момент любимата се прибра. Точно както по филмите си изтърва торбите при гледката – рядка кочина, парчета въглени, разтвор от яйца, сплъстена котка и един мъж върнал се от битката за Сталинград. 
От тогава мога да влизам в кухнята само, ако питам...

Цитат

Но разбери и мене мила – доклади, съвещания, конгреси, да ти помагам, просто нямам сила, мъжът във домакинството не се меси.

преди 4 часа, darkterminal написа:

Баси! Как отреди набързо, кое семейство е нормално и кое е общоприето...

Нали.
Понякога мисълта ми прави такива резки и неочаквани завои, че сам се изненадвам в гръб.

Едно по-лесно обяснение - до един момент се е смятало, че земята е плоска. След това - че е кръгла. Без да казвам, кое е вярно - към съответния момент това е било общоприетото. А което е истина - това е вярно, нормално или както искаш си го наречи.

преди 20 минути, techmaniac написа:

Вчера случайно попаднах на едно творение по тази тема. Не знам кой е автора, но е доста забавно, посмях се доста. :D :)

...

Аааа - това е класика. Както и още няколко. Но в момента и аз не си спомням автора, пък и не ми се рови.

преди 12 минути, BMW Маниак написа:

Fuck off! Please!

преди 8 минути, jhoro написа:

Fuck off! Please!

Кога ще се научите да уважавате чуждото мнение ?
Инак ако е мой ред да готвя излизаме на ресторант.

току-що, BMW Маниак написа:

Кога ще се научите да уважавате чуждото мнение ?
Инак ако е мой ред да готвя излизаме на ресторант.

Майтап бе, Уили. :handshake:  Не се връзвай на всяка дума.

Ти така ли готвиш - на ресторант ???  :cantbelieve:

току-що, jhoro написа:

Ти така ли готвиш - на ресторант ???  :cantbelieve:

Пак е нещо! Колкото дал Господ.

преди 1 минута, BMW Маниак написа:

Пак е нещо! Колкото дал Господ.

Така е - Когато няма риба - и ракът е риба.

А ето и по-хард вариант - Когато няма дъжд - берекет версин и на градушката.

• 2 седмици по-късно...

Мъжете са по-добри готвачи, щото са били ловци. А ловецът е и касапин, и готвач, че и чревоугодник:)

Ще кажете мъжът ловува, а жената готви, ама в прерията и гората няма жени. А още в първобитно-общинния строй жените явно са били лоши готвачи, щом мъжете са готвили, та чак до ден днешен:)

готварството е точна наука жените са по абстрактните неща опитват се да пробиват  с листа от марули и къдраво нарязани краставички (презентации)  стомаха не иска изкуство а чиния с ядене което да надстърча от чинията 

преди 4 часа, Yvan Sergeev написа:

готварството е точна наука жените са по абстрактните неща опитват се да пробиват  с листа от марули и къдраво нарязани краставички (презентации)  стомаха не иска изкуство а чиния с ядене което да надстърча от чинията 

Точна ли - нещо си се объркал. Ти явно все ползваш "столово хранене".

При готвенето трябва да се имат предвид рецептите (за да не се получи нещо съвсем различно от първоначалния замисъ), но не и да се следват стриктно. Съставките трябва да се комбинират или така, че да си подхождат, или да контрастират. Ако обаче вкусът ти не е готов за есзотика - ами просто... Sorry!!!

Традишънъл инглиш брейкфъст - ег уит бейкън. Със зеленчуци "от вчера". Готвят ги от 200 години. Имам съмнения, че някой от порциите, които съм опитвал - бяха от първата партида.

Та така - готварството нито е точна, нито е наука. Изкуство е - а там няма рамки.

хубаво слагай 3 лъжици сол  вместо 1.

преди 2 часа, jhoro написа:

Ти явно все ползваш "столово хранене".

предпочитам през моите ръце да  мине храната.

има гадни хора не си мият ръцете след тоалетна.

кошмари в кухнята гледал ли си  един роднина след посещение на въпросен  ресторант  го вкараха в болница

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.